ریزش مژه
مژه ها از چشم در برابر مواد زائد محافظت می کنند که می توانند دید را مسدود کنند یا باعث عفونت یا آسیب شوند. مژه ها رشد می کنند، می ریزند و هر 6 تا 10 هفته در یک چرخه طبیعی خود را جایگزین می کنند، درست مانند موهای بالای سر.ریزش بین یک تا پنج مژه در روز طبیعی است. گاهی اوقات، ریزش سریع مژه (معروف به ماداروز) میتواند نشانهای از یک مشکل سلامتی اساسی در چشم یا قسمت دیگری از بدن باشد.در ادامه این مقاله به بررسی علل و روش های درمان ریزش مژه خواهیم پرداخت.
علت و دلایل ریزش مژه چیست؟
دلایل زیادی وجود دارد که افراد می توانند بیشتر از حد متوسط مژه از دست بدهند. اگر موهای ابرو یا پوست سر شما هم از دست نمیرود، ریزش مژه ممکن است نشانههای زیر باشد:تحریک ناشی از لوازم آرایشی. ماندن بیش از حد آرایش چشم، استفاده و حذف اکستنشن مژه و استفاده از فر مژه (گرم شده یا بدون حرارت) می تواند به مژه ها آسیب برساند و ریزش آن را تسریع کند. ریزش مژه همچنین می تواند ناشی از آلرژی به ریمل و چسب مورد استفاده برای اکستنشن مژه باشد.بلفاریت خارش یا سوزش همراه باقرمزی یا تورم پلک ها ممکن است ریزش مژه نشان دهنده بلفاریت باشد. این وضعیتی است که زمانی اتفاق می افتد که غدد چربی بسته شده در نزدیکی پایه مژه ها باعث التهاب مزمن و مشکلاتی در فولیکول های مژه می شود. تریکوتیلومانیا این وضعیتی است که در آن پریشانی عاطفی یا روانی باعث می شود که فرد به طور معمول مژه های خود را بکشد. به ندرت، ریزش موضعی مژه می تواند علامتی از سرطان پوست روی پلک باشد. سرطان می تواند رشد مژه ها را با گسترش سلول های مضر مختل کند. سایر علل کمتر شایع ریزش مژه شامل گلزدگی مزمن یا عود کننده و شالازیا، روزاسه یا کنه چشمی، عفونتهای باکتریایی یا قارچی در یک یا هر دو چشم است.
همچنین بخوانید: عوارض لیفت و لمینت مژه در آرایشگاه و به ویژه در دوران بارداری چیست
ریزش مژه در بارداری
بارداری بدون شک یکی از بزرگترین موهبت هایی است که ممکن است برای یک زن اتفاق بیفتد. فقط توانایی آوردن یک زندگی دیگر به جهان، چیزی است که الهام بخش است.همچنین، خود تجربه حمل نوزاد تا پایان زایمان تجربه ای است که برای هر زن منحصر به فرد است. برای بعضی ها آسان است و برای برخی نه چندان.بدن یک زن در طول این مدت تغییرات زیادی را تجربه می کند. در واقع بارداری کل بدن از سر تا ناخن های پا را تحت تاثیر قرار می دهد. و برای برخی از زنان این شامل ریزش مژه در دوران بارداری است.یکی از دلایل احتمالی که ممکن است در دوران بارداری دچار ریزش مژه شوید، عملکرد تیروئید شماست. کم کاری (کم کاری تیروئید) یا پرکاری (پرکاری تیروئید) یکی از دلایل شایع ریزش مژه است.دلایل ریزش مژه در بارداری شامل موارد زیر است :
یکی از دلایل احتمالی که ممکن است در دوران بارداری دچار ریزش مژه شوید، عملکرد تیروئید شماست. کم کاری (کم کاری تیروئید) یا پرکاری (پرکاری تیروئید) یکی از دلایل شایع ریزش مژه است. تیروئید در طول بارداری به دلیل هورمون های استروژن و گنادوتروپین جفتی انسانی تغییر می کند که گاهی منجر به پرکاری تیروئید می شود. پرکاری تیروئید باعث نازک، خشکی و شکننده شدن موها می شود که به نوبه خود باعث ریزش مژه های شما می شود.
یکی دیگر از دلایل احتمالی ریزش مژه در دوران بارداری کمبود مواد مغذی یا مواد معدنی است. این می تواند شامل آهن، B12، روی، ویتامین D، بیوتین، اسیدهای چرب ضروری و کمبود پروتئین و بسیاری دیگر باشد. در دوران بارداری، ممکن است به دو برابر برخی از این مواد مغذی نیاز داشته باشید تا هم خود و هم کودک را در شکم خود تقویت کنید. عدم دریافت کافی از مواد مغذی گفته شده می تواند منجر به تعدادی از عوارض جانبی شود که شامل ریزش مژه می شود.
مانند سایر نگرانیهای مربوط به بارداری، همیشه بهتر است با متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید تا بتوانید ارزیابی حرفهای را در مورد سایر علل احتمالی ریزش مژه دریافت کنید.
همچنین بخوانید: بهترین تقویت مژه خانگی با روغن نارگیل، کرچک، سیاه دانه و روغن زیتون
روش های جلوگیری از ریزش مژه
شما می توانید رشد مژه را از راه های مختلفی تسریع کنید. برخی از این راه ها در زیر آمده است:
رژیم غذایی سالم داشته باشید
تغذیه خوب از رشد مژه ها و همچنین سلامت کلی حمایت می کند. در اینجا برخی از مواد مغذی وجود دارد که ممکن است به تولید مژه کمک کند.
پروتئین
موهای شما عمدتاً از پروتئین تشکیل شده است، بنابراین یک رژیم غذایی سرشار از این بلوک ساختمانی حیاتی است. پروتئین آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن را برای تولید کراتین تامین می کند. کراتین می تواند به مژه ها کمک کند سالم و قوی بمانند.
بیوتین
بیوتین از تولید کراتین نیز پشتیبانی می کند. در بسیاری از غذاها یافت می شود، از جمله:
- آجیل
- گل كلم
- کلم بروکلی
- کلم پیچ
- پیازها
- غلات کامل
میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین A و C
این میوه ها و سبزیجات با حمایت از تولید سلول و کلاژن به رشد مژه ها کمک می کنند. گزینه ها عبارتند از:
- میوه ها و سبزیجات نارنجی تیره و زرد
- انواع توت ها
- آووکادوها
همچنین بخوانید: لیفت مژه در خانه با وازلین، ژلاتین و روغن کرچک و به روشی آسان
نیاسین
نیاسین (ویتامین B-3) به بهبود جریان خون در فولیکول های مو کمک می کند و رشد را تحریک می کند. نیاسین در موارد زیر یافت می شود:
- جوجه
- ماهی
- گوشت گاو
- بوقلمون
- بادام زمینی
- نخود سبز
- آووکادوها
آهن
رژیم غذایی فاقد آهن می تواند باعث شود که بسیاری از مژه ها در یک زمان به فاز استراحت خود بروند. خوردن غذاهای غنی از آهن ممکن است به جلوگیری از این امر کمک کند. این شامل:
- سبزی های تیره و برگ دار مانند اسفناج
- میوه خشک شده
- طیور
- غذای دریایی
- لوبیا
- غلات غنی شده با آهن
مولتی ویتامین مصرف کنید
برای اطمینان از دریافت مواد مغذی ضروری، می توانید رژیم غذایی خود را با مولتی ویتامین تکمیل کنید. اگرچه تعدادی از برندها به طور خاص برای سلامت مو، ناخن و پوست طراحی شده اند، اما هر مولتی ویتامین با کیفیت بالا باید این کار را انجام دهد. مطمئن شوید که موردی که انتخاب میکنید 100 درصد از مصرف روزانه توصیه شده را تامین میکند.
همچنین بخوانید: چگونه مژه های بلند و پرپشتی داشته باشیم؟
روش های درمان ریزش مژه
دلایل زیادی برای نازک شدن مژه های شما وجود دارد، و گاهی اوقات راه حل آن فقط درمان یک بیماری مختلف یا تغییر عادات زیبایی است. علائم زیادی وجود ندارد، اما دلایل احتمالی زیادی برای نازک شدن مژه ها وجود دارد. دلیل هر چه که باشد، مهم است که یک متخصص پوست علت را تعیین کند. چه بخواهید مژه های بلند و پرپشتی داشته باشید و چه بخواهید نازک شدن آنها متوقف شود، متخصص پوست می تواند با داروهایی که به رشد مژه کمک می کنند به شما کمک کند.
در حالی که درمانهای خانگی محبوبیت زیادی پیدا کردهاند، مطالعهای وجود ندارد که اثربخشی چنین درمانهایی را تأیید کند. در برخی موارد، با توجه به حداقل اثربخشی آنها در مقابل عوارض جانبی ناشناخته ای که می توانند بر بدن شما داشته باشند، حتی ممکن است آسیب بیشتری نسبت به سود داشته باشد. بهتر است از توصیه های پزشکی متخصص پوست پیروی کنید زیرا آنها می دانند چه چیزی این بیماری را درمان می کند یا نه. در اینجا چند درمان خانگی محبوب وجود دارد که باید مراقب آنها باشید:
- روغن کرچک
- روغن زیتون
- آلوئه ورا
- چای سبز
- ویتامین E
- داروی بدون نسخه