تحقیق مقاله یا انشا با موضوع هدف از زندگی
زندگی کردن بدون هدف مانند حرکت کردن بدون داشتن مقصد است هدف زندگی بسیار مهم و تاثیر گذار است
بر روی زندگی و دیگر تصمیم ها در زندگی که بعد از مشخص کردن هدف خود ان تصمیم هارا در همان راستا میگیریم.
بدون هدف زندگی کردن یعنی بیهوده زیستن و برای هیچ کار و عمل خاصی زندگی کردن و اشتیاق نداشتن برای انجام کار های زندگی چون وقتی هدفی نداریم دیگر چیزی نیست که برای رسیدن به ان اشتیاق و شوق داشته باشیم و برای انجام کار ها میل و اشتیاقی داشته باشم.
مهم ترین و اصلی ترین اصل برای زندگی مشخص کردن یک هدف برای زندگی است تا از ان لحظه به بعد هر کاری انجام میدهیم برای همان هدف و رسیدن به همان هدف باشد چون تا وقتی مقصد خود را ندانیم سردرگم هستیم و نمیدانیم چه کنیم ولی وقتی مقصد و هدفی داشته باشیم میدانیم برای چه چیز تلاش میکنیم و قرار است چه چیزی نصیبمان شود و در واقع مشخص کردن هدف و تعیین مسیر زندگی توسط خودمان نشان دهنده ی این است که میتوانیم برای زندگی خود تصمیم بگیریم.
راهنمای یافتن هدف و انگیزه در زندگی
پیدا کردن هدف زندگی آنقدر هم که فکر میکنید سخت و گیج کننده نیست شاید با پاسخ دادن به این سوالات عجیب و غریب بتوانید بهترین هدف ممکن برای زندگیتان را بیابید.
به گزارش آلامتو و به نقل از آی بانو؛ این چالشی است که هر فرد بالغی در طول زندگی با آن روبروست. هدف من در زندگی چیست؟ علایقم چیست؟ از چه چیزهایی باید اجتناب کنم؟
هنگامی که برادرم ۱۸ ساله بود، رقصان به اتاق نشیمن آمد و با غرور به من و مادرم اعلام کرد که قصد دارد، سناتور شود. مادرم در پاسخ گفت، عالیست عزیزم، حال آنکه من حواسم در پی خوردن چیپس یا یک چنین چیزهایی بود.
اما پس از ۱۵ سال، این هدف تمام تصمیمات زندگی برادر من را تحت شعاع قرار داده بود: رشته تحصیلی در مدرسه، مکان زندگی، افرادی که با آنها در ارتباط بود و حتی نحوه گذراندن تعطیلات و آخر هفتههایش را.
و اکنون، پس از گذراندن تقریباً نیمی از زندگی حرفهای اش، ریاست حزب اصلی سیاسی شهری که در آن زندگی میکند را بر عهده داشته و جوانترین قاضی ایالت بود. چند سال بعد، امیدوار بود که برای نخستین بار در انتخابات برگزیده شود. انتقاد نمیکنم! اما برادر من یک آدم دمدمی است. این اتفاقات از اساس هیچگاه به وقوع نپیوست.
اکثر ما ایده خاصی در ذهن برای زندگی خود نداریم. حتی پس از اتمام تحصیلات مدرسه، حتی پس از یافتن شغل، حتی پس از کسب درآمد. بین سن ۱۸ تا ۲۵ سالگی، بیش از تعویض لباسهای زیرم، آرزوهایم متنوعی درباره شغل آیندهام داشتم. حتی پس از آنکه کسب و کاری را آغاز کردم، و تا سن ۲۸ سالگی آن را ادامه دادم، نیز دقیقاً نمیدانستم از زندگی چه میخواهم. اما پس از آن هدف اصلی خود از زندگی را دریافتم.
خوشبختانه اکثر شما نیز مثل من هستید و نمیدانید که چه هدفی در زندگی دارید. این چالشی است که هر فرد بالغی در طول زندگی با آن روبروست.
ادامه مقاله: چگونه هدف زندگی را پیدا کنیم
اهمیت تعیین هدف در زندگی چیست؟
به گزارش آلامتو و به نقل از وبسایت چطور؛ اگر کمی در اینترنت بگردید، میبینید چه انبوهی از مقالههای خوب در مورد تعیین کردن هدفها نوشته شده است: «چرا هدف تعیین کردن مهم است؟»، «چطور برای خودمان هدف تعیین کنیم؟»، «چطور به اهدافمان برسیم؟»، و…
حالا بیایید از زاویهی دیگری به مسئلهی تعیین اهداف نگاه کنیم. چه میشود اگر هدف تعیین کردن در واقع چیز بدی باشد؟ میدانم که این عقیده چقدر بحثبرانگیز است! هرچه باشد، ۹۹.۹٪ مردم که مشاوران کاری بزرگ، مربیان باسابقهی ورزشی و انواع آدمهای مورد احترام دیگر هم جزوشان هستند، عمیقا توصیه میکنند که برای خودتان هدف تعیین کنید، حتی اگر خودشان برای خودشان هدف تعیین نکنند! میدانم. حواسم هست، اما به خواندن ادامه دهید.
در دنیای کسبوکار، تعیین اهداف چیزی است که هر عقل سلیمی از مفید بودن آن خبر دارد و پژوهشها هم از آن حمایت میکنند. مثلا شاید در مورد آن پژوهشی که در دانشگاه یِیل (Yale) انجام شد، شنیده باشید. طبق این مطالعه، فقط ۳ درصد از دانشجویان ورودی ۱۹۵۳ عادت داشتند اهداف خودشان را به طور واضح و مشخص روی کاغذ بنویسند. ۲۰ سال بعد، ارزش داراییهای همین سه درصد روی هم بیشتر از مجموع ارزش داراییهای ۹۷ درصد بقیه بود. قانعکننده است، نه؟ شاید بیش از هزار مقاله وجود داشته باشد که به این پژوهش ارجاع دادهاند. کسانی مثل آنتونی رابینز هم از این مطالعه به عنوان اساس و پایهی کتابها و سمینارهایشان یاد میکنند.
ادامه مقاله: اهمیت تعیین هدف در زندگی چیست؟
تاثیر هدف در زندگی بر حفظ سلامت
داشتن هدف در زندگی یک مسئله مهم است که میتواند آینده شما را تضمین کند و در رسیدن به موفقیت شما تاثیر بسزایی داشته باشد اما با هدف بودن چه ربطی با سلامت بدن دارد؟
به گزارش آلامتو و به نقل از آی بانو؛ هدفمند و با انگیزه بودن در زندگی شاید متضمن خوشبختی نباشد، اما تحقیقات نشان میدهد که میتواند سلامت و طول عمر را افزایش دهد.
دکتر رندی کوهن، متخصص بیماریهای قلبی و عروقی و مدیر بخش پزشکی دانشگاه Medical Practice Associates در بیمارستان Mount Sinai St. Luke’s-Roosevelt در نیویورک میگوید، هدفمند بودن در زندگی هیچگونه تعریف قراردادی مشخصی ندارد، اما مجموع نظرات دال بر این است که هدف، حسی معنا دار است و این احساس را در فرد پدید میآورد که زندگی ارزش زیستن دارد.
قلبی سالمتر
دکتر کوهن و همکارانش با بررسی اطلاعات ده مطالعه از مجموع ۱۳۷۰۰۰ مرد و زن، طبق تخمینها و نظرات روانشناسان دریافتند افرادی که حس هدفمندی کمتری دارد، احتمال بیشتری دارد که دچار سکته مغزی، حمله قلبی و یا بیماریهای عروقی تصلب شرائین که نیازمند جراحیست، شوند.
در شرایط مشابه خطر کمتری افراد هدفمند را تهدید میکند. کوهن میگوید که در این افراد خطر مرگ و میر تا ۲۳٪ کمتر و مشکلات قلبی و عروقی تا ۱۹٪ پایینتر بود.
در مقایسهی مواردی که به سلامت کمک شایانی مینمایند، اشتیاق به ورزش کردن نسبت به سایر موارد، زندگی را هدفمندتر جلوه میدهد.
به گفتهی کوهن که یافتههایش در انجمن قلب امریکا در جلسات علمی سبک زندگی EPI در سال ۲۰۱۵ در بالتیمور ارائه شد، آنچه که بسیار قابل توجه بود صرف نظر از اینکه در چه کشوری مطالعه مینمائید و بدون در نظر گرفتن اینکه چه هدفی را در زندگی دنبال میکنید، تاثیرات مشابه است.
مطالعهی منتشر شده در ۲۰۱۴ حاکی از آن بود که افراد بالاتر از ۶۵ سال که اهداف شخصی و رفاهی دارند، عمر طولانیتر دارند. در بین ۹۰۰۰ نفری که در یک دورهی هشت و نیم ساله بررسی شدند، تنها ۹٪ از افرادی که از بیشترین رفاه برخوردار بودند، مردند، در حالی که در مقام مقایسه ۲۹٪ از افرادی که کمترین میزان رفاه را داشتند، مرده بودند.
محافظت از مغز
مزایای زندگی هدفمند تنها به سلامت قلب محدود نمیشود. تحقیقات انجام شده در دانشکدهی پزشکی دانشگاه Rush در شیکاگو اثبات میکند که زندگی هدفمند از ذهن محافظت میکند.
دکتر پاتریکا ای. بویلر، متخصص مغز و اعصاب مرکز بیماری آلزایمر Rush معتقد است هدف هر آنچه که باشد به مغز انعطافپذیری میبخشد. هدف، مغز شما را در برابر تاثیرات بیماریهایی مانند آلزایمر قویتر و مقاومتر میکند.
شرکتکنندگان در پروژه سالخوردگی و حافظه Rush با آزمایش سالیانه و اهدای عضو موافق هستند بنابراین بافت مغزی بعد از مرگ میتواند مورد آزمایش قرار گیرد. مطابق با چهار مطالعه منتشر شده بهوسیلهی تیم تحقیقاتی، موضوعاتی که در مقیاس هدف بالاترین امتیاز را داشتند عبارت بودند از:
- احتمال ابتلا به اختلالات شناختی خفیف تا ۲۹٪ کمتر شده بود
- احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر تا ۵۲٪ کمتر شده بود.
- احتمال بروز زوال عقل تا ۵/۲ مرتبه کاهش داشت..
- احتمال سکته مغزی تا ۴۴٪ کاهش یافته بود.
- احتمال انسداد سلولهای خونی مغز که به بافت مغز آسیب میرساند تا ۵۲.۳٪ با کاهش روبرو بود.
نحوهی عملکرد هدفمندی چگونه است؟
آنچه درمورد حس هدفمندی وجود دارد آن است که مزیتهای آن برای مغز و بدن کاملا شناخته نشده است.
شواهد نشان میدهد افرادی که باورند دارند زندگی معنادار است، از سلامتشان بهتر مراقبت میکنند. روانشناسان در دانشگاه میشیگان و دانشگاه ویسکانسین دریافتند که زنان و مردانی که به طور منظم و دورهایی آزمایشات کلونسکوپی، ماموگرافی، پروستات، پاپ اسمیر و کلسترول انجام میدهند احتمالا رتبهی بالاتری در هدفمندی کسب میکنند.
امتیازات بالاتر در مقیاس هدفمندی به معنای سپری کردن روزهای کمتر در بیمارستان تعبیر میشود.
دکتر بویل بر این باور است که یک زندگی هدفمند از تاثیرات روحی و روانی نیز برخوردار است. بهگفتهی او، شواهدی وجود دارد که نشان میهد هدفمندی در زندگی از مغز در برابر تاثیرات منفی محافظت میکند. مطالعات نشان میدهند که حس قوی هدفدار بودن با ترشح سطح کمتری از هورمون استرس موسوم به کورتیزول، که روی سیستمهای مختلف بدن تاثیر میگذارد، مرتبط است.
یافتن هدف
سوال کوهن ای است که اگر فردی هدف خاصی نداشته باشد، آیا واقعا راهی برای بهبود شرایطش وجود دارد که بتوان پیشنهاد نمود؟
دکتر ماری جو کریتزر، موسس و مدیر مرکز معنویات و سلامت در دانشگاه میناستوا باور دارد که پاسخ این سوال مثبت است. او این مراحل را در سمینار و وب سایت دانشگاه مورد بحث قرار داد. دکتر کریتزر میگوید تامل در باب استعدادها بهترین گام برای شروع است. سپس میافزاید که به نیازهای جهان نگاه کنید، با افراد و جامعهای که دوست دارید شروع کنید: از خودتان بپرسید، با توجه به نعمتها و استعدادهای منحصر به فردی که در اختیارتان قرار داده شده چگونه میتوانید، متفاوت باشید؟
بوتنر در سخنرانی در سال ۲۰۱۰ در کنفرانس TED گفت: در زبان اکیناوان، حتی یک کلمه برای بازنشستگی وجود ندارد. در عوض، یک کلمه وجود دارد که در تمام عمر در اعماق وجودتان نفوذ میکند و آن “ikigai” است. تقریبا ترجمهی آن انگیزهی بیدار شدن در روز است.
دان بوتنر نویسندهی The Blue Zones دریافت که در فرهنگهایی که افراد عمر طولانیتری دارند بهطور معمول چیزهایی رایجی را با یکدیگر به اشتراک میگذارند: رژیم سالم، سبک زندگی سالم و هدف داشتن.
یکی از نقاط آبی که بوتنر دربارهی آن نوشت اکیناوا ژاپن است.