روش مصرف مترونیدازول قرص قوی برای پریود

روش مصرف مترونیدازول قرص قوی برای پریود شدن و کاربرد آن

مترونیدازول یک آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی و تک یاخته ای، به ویژه عفونت های پوستی، عفونت های دندانی، بیماری التهابی لگن و واژینوز باکتریایی تجویز می‌شود. تجویز این دارو برای بانوانی که دچار عفونت های ناحیه واژن می‌شوند نیز نسبتاً رایج است. در این پست از آلامتو روش مصرف مترونیدازول قرص قوی برای پریود شدن و کاربرد آن در رفع عفونت را شرح می‌دهیم.

همچنین بخوانید: طریقه مصرف قرص مترونیدازول 500 برای عفونت واژن

کاربرد قرص مترونیدازول برای چیست؟

مترونیدازول  یک آنتی بیوتیک است  که برای درمان  تعدادی از عفونت های باکتریایی و انگلی مختلف استفاده می شود. مترونیدازول به صورت قرص (200 میلی گرم، 400 میلی گرم و 500 میلی گرم)، مایع، شیاف، ژل واژینال، کرم های پوستی و ژل های پوستی عرضه می شود. در بیمارستان همچنین ممکن است برای عفونت‌های جدی‌تر یا زمانی که تجویز از طریق دهان امکان‌پذیر نباشد، به صورت قطره‌ای در ورید (انفوزیون داخل وریدی) تزریق شود.

 برخی از عفونت‌هایی که درمان می‌کند عبارتند از:

  • واژینوز باکتریایی و عفونت های واژن تریکوموناس.
  • عفونت باکتریایی در کبد، معده، جریان خون، ریه ها یا قلب.
  • عفونت های پوستی مانند روزاسه، زخم های پوستی، زخم ها و زخم ها.
  • عفونت های دهان، مانند آبسه دندان، لثه های ملتهب و عفونی.
  • بیماری‌های التهابی لگن: PID  معمولاً زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌های حامل عفونت به اندام‌های تناسلی زن، عمدتاً از واژن یا دهانه رحم، حرکت می‌کنند.

همه عفونت های باکتریایی به مترونیدازول نیاز ندارند. همیشه قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

روش مصرف مترونیدازول برای عفونت واژن

مترونیدازول به‌عنوان دارویی که فقط با نسخه تجویز می‌شود، فقط باید در صورت توصیه توسط یک پزشک تجویز شده استفاده شود. بر اساس آنچه شما درمان می کنید، خود دارو می تواند به اشکال مختلف باشد. به عنوان مثال، واژینوز باکتریایی یا به عنوان یک قرص یا به عنوان یک ژل درمان می شود. انتخاب چیزی که معمولا استفاده می شود به ترجیح زن بستگی دارد.

دوز دیگری که می توان تجویز کرد، مصرف مترونیدازول 400 میلی گرم به صورت 5 قرص در یک نوبت، به صورت یک دوز است. هر دو دوز در درمان واژینوز باکتریایی موثر هستند، اما برخی از زنان ممکن است گزینه تک دوز را ترجیح دهند زیرا آسان تر از مصرف یک دوره 7 روزه قرص است.

قرص مترونیدازول  با بلع کامل با یک لیوان آب مصرف می شود. این قرص ها خیلی سریع در دهان حل می شوند که منجر به شکایت تعدادی از کاربران از طعم بسیار قوی و فلزی در دهان می شود. اگر این موضوع بر شما تأثیر می گذارد، می توانید قرص ها را با یک لیوان شیر به جای آب مصرف کنید زیرا این کار به پوشاندن طعم کمک می کند.

همچنین بخوانید: باز کننده قاعدگی قوی

مصرف قرص مترونیدازول برای پریود شدن

مصرف قرص مترونیدازول برای پریود شدن

همانطور که گفته شده قرص مترونیدازول یکی از داروهایی است که به منظور رفع عفونت واژن برای بانوان تجویز می‌شود. اما از آنجاییکه این قرص روی هورمون‌های زنانه تاثیری نمی گذارد پس باعث عقب و جلو افتادن پریود نمی‌شود و برای پریودی شدن بی تاثیر است.

پزشکان استفاده از ژل واژن مترونیدازول را در دوران قاعدگی یا عادت ماهانه توصیه نمی کنند. اگرچه هیچ شواهد علمی محکمی برای حمایت از چرخه های قاعدگی نامنظم به دلیل مصرف آنتی بیوتیک ها وجود ندارد، اما برای ایمنی از آن اجتناب می شود.

مترونیدازول چگونه عمل می کند؟

مترونیدازول باکتری ها و تک یاخته ها را با تداخل با مواد ژنتیکی آنها (DNA) از بین می برد. به DNA آنها آسیب می رساند و آنها را از تشکیل DNA جدید باز می دارد. این عفونت را از بین می برد.

برای اطمینان از اینکه میکروارگانیسم‌هایی که باعث عفونت می‌شوند نسبت به مترونیدازول حساس هستند، ممکن است پزشک شما نمونه‌ای از بافت بگیرد، به عنوان مثال یک نمونه خون یا یک سواب از ناحیه آلوده.

عوارض جانبی مترونیدازول چیست؟

عوارض جانبی استفاده از کرم ها یا ژل ها غیر معمول است، به جز ژل واژن، اما ممکن است با قرص ها و شیاف ها ایجاد شود.

عوارض جانبی رایج:

  • تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • سردرگمی و سبکی سر

عوارض جانبی جدی:

  • تغییر رنگ زرد پوست و سفیدی چشم (صلبیه). می تواند نشان دهنده عفونت کیسه صفرا باشد.
  • ادرار همراه با درد
  • زخم های دهان، خونریزی لثه و کبودی. می تواند نشان دهنده ناهنجاری های خونی باشد.
  • تاری دید، افزایش حساسیت به نور و دوبینی در موارد بحرانی.
  • بی حسی در اندام ها.
  • گفتار نامناسب، لرزش و تشنج.
  • در صورت مشاهده عوارض عصبی، باید دارو را قطع کرد. برای نظر پزشک متخصص با پزشکان بیمارستان یاشودا مشورت کنید.
همچنین بخوانید: طریقه مصرف مفنامیک اسید برای قطع خونریزی

سخن آخر

همانطور که مطالعه کردید مصرف قرص مترونیدازول برای پریود شدن تاثیر ندارد. با این حال این دارو برای رفع عفونت در قسمت های مختلف بدن از جمله واژن تجویز می شود. مصرف خودسرانه مترونیدازول به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود زیرا می‌تواند موجب افزایش مقاومت عفونت در بدن شود. امیدواریم این پست از آلامتو مورد پسند شما واقع شده باشد.


نظر خود را بیان کنید