علت شیر نخوردن نوزاد چند روزه و چند ماهه

علت شیر نخوردن نوزاد چند روزه و چند ماهه

شیر خوردن نوزاد به عنوان یکی از عامل های ضروری و مهم در روند رشد هر نوزادی به شمار می آید و اکثر نوزادان این توانایی را از همان روز های اول پس از تولد خود به خوبی انجام می دهند اما باید بدانید که در بعضی موارد به دلایل گوناگونی ممکن است که نوزاد چند روزه و یا چند ماهه شما این روند را به خوبی طی نکرده و از خوردن شیر شما تا حدی امتناع کند ما در این مقاله سعی به جمع آوری دلایل شیر نخوردن نوزاد چند روزه و چند ماهه در بیداری می پردازیم و امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما تا حد زیاد مفید و تاثیرگذار باشد.

همچنین بخوانید: برای رفع زردی نوزاد مادر چه بخورد

علت شیر نخوردن نوزاد چند روزه

به طور کلی شیر مادر از دمای آن گرفته تا طعم و مزه و بوی آن، برای اکثر نوزادان بسیار دلچسب و لذت بخش می باشد و نوزادان از همان روز های اول پس از تولد خود تمایل زیادی به نوشیدن و تغذیه از آن را دارند، اما در برخی موارد به دلایل گوناگونی و متعددی ممکن است که همین شیر مادر دیگر برای نوزاد لذت بخش و دوست داشتنی نباشد از جمله ی این دلایل میتوان به نداشتن کیفیت اصلی و یا کیفیت طلوب شیر مادر و یا به دلایل محیطی و گوناگون دیگری همچون سر و صدای زیاد در محیط اطراف شیر دهی و یا مزاحمت دیگران، تاریکی و یا روشنی زیاد، درست بغل نکردن نوزاد هنگام مکیدن شیر و یا با خشونت برخورد کردن با او هنگام مکیدن شیر اشاره کرد. لازم به ذکر است به جز موارد یاد شده در بالا موارد دیگری نیز مثل مشکلات جسمی نوزاد همچون مشکلات پزشکی و صدمات ناشی از زایمان، احساس درد در هر قسمت از بدن نوزاد به دلیل بد بیرون کشیدن آن از بدن مادر در هنگام زایمان، کاهش قدرت مکش نوزاد به دلیل مصرف دارو های خواب آلودگی برای مادر و برفک دهان و یا هر عفونتی دیگری نیز در بدن او اشاره کرد که تمامی این موارد یاد شده میتوانند لذت مکیدن و یا تغذیه درست نوزاد از شیر مادر را تا حدی برای او کم کرده و باعث شیر نخوردن نوزاد چند روزه شما شونند.

علت شیر نخوردن نوزاد چند ماهه

ممکن است که نوزاد چند ماهه نیز به دلایل گوناگون و زیادی از خوردن شیر مادر خود تا حدی امتناع کند، که از این دلایل می توان به تعدادی از آن ها همچون درد های فیزیکی نوزاد مانند دل درد و رفلاکس معده و یا کولیک وی و عدم درمان به موقع و درست آن، دراومدن دندان های نوزاد و درد ناشی از آن برای نوزاد، عفونت های مربوط به گوش نوزاد و یا گرفتگی های راه تنفسی و زدن واکسن های او اشاره کرد، همچنین ممکن است که اشباهات مادر نیز در دوران شیردهی او به نوزادش به شیر نخوردن نوزاد چند ماهه او کمک کند، از جمله ی این اشتباهات می توان به دادن آب میوه ها و یا به دادن غذاهای کمکی آن هم زود تر از موعد تعیین شده توسط پزشک نوزاد اشاره کرد که ممکن است در این موارد تمایل نوزاد از خوردن و یا مکیدن شیر مادر تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

به جز موارد یاد شده موارد دیگری هم مانند صاف بودن نوک پستان های مادر یا به اصطلاح (نوک پستان های فرو رفته) او، بازیگوشی و یا کنجکاوی و توجه بیش از اندازه نوزاد به محیط اطراف و بی توجهی او هنگام مکیدن شیر مادر نیز اشاره کرد.

همچنین بخوانید: پایین آوردن تب کودک با گلاب

علت شیر نخوردن نوزاد شیر خشکی

بعد از استفاده از غذا های کمکی به نوزاد ممکن است که نوزاد شما به دلایلی مانند باد معده، اسهال و استفراغ، دل درد یا کولیک معده ی او، نداشتن حس خوب نوزاد به بطری شیر خود، و یا عادت کردن او به طعم غذای کمکی دیگر تمایلی به تغذیه از شیر مادر خود نداشته باشد.

لازم به ذکر است که در بسیاری از موارد به طور معمول بعد از استفاده از شیر خشک و غذای کمکی نوزاد شما تا حد زیادی به طعم آن عادت کرده و دیگر تمایل زیادی به مکیدن و خوردن شیر مادر ندارد.

علت شیر نخوردن نوزاد هنگام دندان درآوردن

با شروع رشد اولین دندان نوزاد چون این فرایند برای او با درد و صرف انرژی زیادی همراه است بنابراین این روند با ناآرامی و بی اشتهایی نوزاد و مشکلات زیادی برای او همراه می شود. رشد دندان نوزاد با شکافتن لثه و بیرون آمدن آن ممکن است بنابراین این روند با درد و بی خوابی و تب کردن و بی اشتهایی نوزاد همراه می شود و برای همین امر است که اکثر نوزادان در این دوره کمتر شیر میخوردن و تا حد زیادی از خوردن آن امتناع می کنند.

همچنین بخوانید: جنین پسر از چند ماهگی تکان می خورد

راه حل شیر نخوردن نوزاد در بیداری

برای راهکار و پیدا کردن راه حل برای شیر نخوردن نوزاد ابتدا باید دلیل شیر نخوردن آن را جست و جو کرد و سپس متناسب با آن به دنبال راه حل برای آن گشت، به طور کلی از راه حل های شیر نخوردن نوزاد در بیداری می توان به تغییر وضعیت او در هنگام مکیدن شیر، راه رفتن و یا تاب دادن به آرامی او هنگام خوردن شیر، دادن شیر در محیطی آرام بدون مزاحمت شخصی دیگر، در هنگام شیر دادن با نوزاد خود تماس پوستی برقرار کنید و او را به بدن خود تا حد ممکن نزدیکتر نگه دارید. تمامی مواردی که ذکر شدند تا حد زیادی می توانند به شیر خوردن نوزاد شما کمک کنند اما در صورتی که این حالت باز ادامه دار بود نیاز است که حتما آن را با پزشک نوزاد خود در میان بگذارید و به توصیه های آن گوش کنید.

راه های درمان شیر نخوردن نوزاد

یکی دیگر از راه های درمان شیر نخوردن نوزاد را می توان به شیر دادن او هنگام خواب آلودگی نوزاد نیز اشاره کرد زیرا که در این حالت نوزاد شما سینه مادر را پس نمیزند و تا حد بیشتری نسبت به بیدارب از سینه مادر تغذیه می کند. از دیگر راه حل های موجود نیز می توان به قرار گرفتن مادر و نوزاد در محیطی که علاوه بر آرامش عدم مزاحمت و نور کافی و به اندازه نه زیاد و نه کم، محیط ساکت و آرام و برقراری تماس فیزیکی مادر و نوزاد و در آغوش گرفتن درست و با محبت مادر نیز اشاره کرد.

همچنین بخوانید: تعبیر خواب شیر دادن به بچه از حضرت یوسف

سخن آخر

در آخر نیز خوشحالیم که تا انتها این مقاله ما را با عنوان علت شیر نخوردن نوزاد چند روزه و چند ماهه در بیداری دنبال کردید و در صورت تمایل می توانید آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بزارید.


نظر خود را بیان کنید