تب کودک بدون علائم سرماخوردگی
تب در کودکان یکی از نگرانی های رایج والدین است. معمولا وقتی کودک تب می کند، علائمی مثل آبریزش بینی، سرفه یا گلو درد هم دارد که نشان دهنده سرماخوردگی یا آنفلوآنزا هستند. اما گاهی پیش می آید که کودک فقط تب دارد و هیچ نشانه دیگری دیده نمی شود. این نوع تب ممکن است والدین را نگران کند چون نمی دانند دلیل آن چیست.از طرف دیگر، ممکن است کودک تب داشته باشد و با وجود دادن استامینوفن، تبش پایین نیاید یا بعد از مدتی دوباره بالا برود. این حالت هم باعث نگرانی بیشتر می شود و والدین را به فکر بیماری های جدی تر می اندازد.
امروز در آلامتو مقاله ی تحت عنوان تب کودک بدون علائم سرماخوردگی نشانه چیست؟ علت قطع نشدن تب در کودکان با استامینوفن چیست؟ را برای شما آورده ایم که امیدواریم برای شما مفید باشد.
همچنین بخوانید: پایین آوردن تب کودک با پیاز
تب کودک بدون علائم سرماخوردگی نشانه چیست؟
عفونت
بیشتر تب ها در کودکان به دلیل عفونته ای بدن ایجاد می شوند. در حدود ۹۰ درصد موارد، علت تب ویروسی است و نیاز به آنتی بیوتیک ندارد. فقط حدود ۱۰ درصد تب ها به دلیل عفونت باکتریایی هستند که ممکن است به درمان با آنتی بیوتیک نیاز داشته باشند. پزشک با معاینه کودک نوع عفونت را تشخیص می دهد. تب به بدن کمک می کند با میکروب ها مبارزه کند.
لباس زیاد
نوزادانی که لباس زیاد می پوشند یا در محیط خیلی گرم قرار دارند ممکن است دچار افزایش دمای بدن یا تب شوند. در این موارد، کم کردن لباس و خنک کردن محیط معمولا کافی است.
بعد از واکسن
تب خفیف پس از واکسیناسیون طبیعی است. برای کاهش آن می توان لباس کودک را سبک کرد، بدن او را شست و شو داد، مایعات داد و در صورت نیاز از قطره استامینوفن استفاده کرد.
دندان در آوردن
دندان درآوردن می تواند باعث تب خفیف، بیقراری، بیاشتهایی و خارش لثه شود. اگر کودک وسایل آلوده را در دهان بگذارد، ممکن است همراه با تب دچار اسهال هم بشود.
همچنین بخوانید: روش سریع پایین آوردن تب کودک با گلاب
کم آبی و گرمازدگی
در هوای گرم، کم آبی بدن و گرمازدگی از دلایل شایع تب در نوزادان و کودکان است. نوشیدن مایعات کافی و خنک نگه داشتن کودک در این شرایط ضروری است.
ویروس کرونا
تب و سرفه از علائم رایج کرونا هستند، اما در کودکان معمولا بیماری خفیف تر است. کودکان ممکن است علائمی مثل آبریزش بینی، سرفه، گلودرد، تهوع یا اسهال داشته باشند. معمواً تب در کودکان مبتلا به کرونا کمتر دیده می شود و علائم آنها سبک تر از بزرگسالان است.
عفونت های انگلی یا قارچی
اینها معمولا در مناطق خاص جغرافیایی یا در کودکانی که سیستم ایمنی شان ضعیف است دیده می شود.مثل توکسوپلاسموز، کریپتوکوکوز یا عفونت های انگلی روده ای.
واکنش دارویی
برخی داروها ممکن است باعث تب شوند، به خصوص اگر حساسیت یا عارضه جانبی ایجاد کنند.
بیماریهای التهابی (مانند بیماری کاوازاکی، آرتریت نوجوانان)
بیماری کاوازاکی تب بالا بیش از ۵ روز، قرمزی چشم، پوست پوسته پوسته، تورم غدد لنفاوی و مشکلات قلبی ایجاد می کند.آرتریت نوجوانان می تواند با تب بدون علامت خاصی شروع شود و بعد ها درد مفاصل ظاهر شود.
همچنین بخوانید: دعای نور برای تب
علت قطع نشدن تب در کودکان با استامینوفن چیست؟
گاهی ممکن است با اینکه به درستی از کودک خود مراقبت می کنید و داروهای تب بر م یدهید، تب او همچنان ادامه داشته باشد یا حتی بیشتر شود. دلایل مختلفی م یتواند باعث طولانی شدن تب در کودکان شود، مثل عفونت های مزمن ادراری یا تنفسی، مننژیت، ذات الریه یا عفون تهای شدید خون. بنابراین، اگر تب کودک شما مدام ادامه داشت، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. همچنین بهتر است بدون مشورت پزشک، داروهای ت ببر ندهید، چون ممکن است باعث پنهان شدن علائم بیماری شده و تشخیص را سخت تر کند. اما علت ها و بیماری زیر نیز می تواند باعث قطع نشدن تب در کودک شود مانند:
- روزئولا
روزئولا یک بیماری ویروسی خفیف است که معمولا در کودکان ۶ ماه تا ۲ سال رخ می دهد، مخصوصا کودکانی که در مهدک ودک هستند. تب در این بیماری معمولا بالا است ولی کودک بیتاب نمی شود و بعد از چند روز با راش (جوش های قرمز) روی پوست، بیماری بهبود پیدا می کند. معمولا نیازی به درمان خاصی نیست و سیستم ایمنی بدن کودک به بهبودی کمک می کند.
- عفونت مجاری ادراری (UTI)
یکی از شایع ترین علل تب طولانی در کودکان است، به خصوص در دختران به دلیل ساختار آناتومی بدنشان. این بیماری با درد یا سوزش هنگام ادرار، تکرر ادرار و تغییر رنگ ادرار همراه است. تشخیص با آزمایش ادرار انجام می شود و درمان با آنتی بیوتیک است. گاهی ویتامین C هم برای کمک به درمان تجویز می شود.
همچنین بخوانید: تب بر قوی خانگی
- آنفولانزا
یک بیماری ویروسی حاد است که باعث تب و لرز می شود. شدت تب در کودکان متفاوت است و ممکن است از چند روز تا دو هفته طول بکشد. تب بالا نشانه شدت بیماری است و در چنین مواردی باید به پزشک مراجعه شود. درمان شامل دارو و تقویت سیستم ایمنی است.
- واکسیناسیون
بعد از واکسن زدن، تب خفیف تا متوسط ممکن است رخ دهد که نشانه پاسخ سیستم ایمنی کودک به واکسن است. زمان و مدت تب بسته به نوع واکسن متفاوت است. برای کنترل تب معمولا استامینوفن تجویز می شود. اگر تب بالا رود یا کودک بسیار بیقراری کند، باید به پزشک مراجعه شود.
- عفونت های تنفسی
عفونت های ویروسی یا باکتریایی تنفسی مثل سرماخوردگی، برونشیت یا ذات الریه باعث تب و علائمی مثل سرفه، گرفتگی بینی و گلو درد می شوند. اگر تب بیش از چند روز طول کشید یا علائم شدید شد، حتما باید پزشک معاینه کند و درمان مناسب را تجویز نماید.
سخن آخر
قطع نشدن تب بعد از 3 روز می تواند دلایل زیادی داشته باشد که بیشتر پزشکان معتقد به عفونت ها هستند و برای این کار باید آزمایش خون داده شود.