راه درمان تق تق گوش، شکم و زانو

۱۲ صدای غیرعادی که نمی‌خواهید بدنتان تولید کند؛

صداهای بدن human-body-noises

اگر به دنبال راهکارهایی برای درمان صداهای بدن‌تان هستید در این مقاله با آلامتو همراه شوید تا 12 صدای رایج بدن و راه حل درمان آنها را بررسی کنیم.

به گزارش آلامتو و به نقل آی بانو؛ صداهای غیرارادی راه‌های هشدار بدن به شماست تا متوجه شوید مشکلی پیش آمده است. در این اینجا به شما می‌گوئیم که چطور صداهای تق تق و تلیک تلیک را تعبیر (و چه موقع نادیده بگیرید) نمائید.

  1. صدای تق تق زانو و مچ پا

این صدا معمولاً نتیجه‌ی یکی از این سه مورد است: تاندون اطراف زانو آسیب دیده، حباب‌های گاز در مفصل زانو تولید صدا می‌کنند، یا مفاصل زانوها کم کم انحنا پیدا کرده‌اند.

به پزشک مراجعه کنید اگر: درد، تورم و یا قفل شدن زانو دارید. یا اگر این علائم مانع فعالیت ورزشی شما شود. زانو درد می‌تواند از یک پارگی مینیسک ناشی شود. درد مچ پا، می‌تواند در نتیجه‌ی آرتروز یا تاندون آسیب دیده باشد. صدای تلیک تلیک در افراد جوان کمتر شایع است، اما اگر همیشه این صدا را داشته باشید، هنگامی‌ که پا به سن بگذاری این صدا بیشتر می‌شود.

  1. قاروقور و قولنج معده

یک دفعه دل پیچه می‌گیرید. بین میان وعده‌ی غذایی، دستگاه گوارش هر دوساعت یکبار، یک سری انقباضات شدید و گاهی پر سروصدا ایجاد می‌کند تا باقیمانده‌ی غذا را هضم کند. اما صدای قاروقور نشانه‌ی نیاز به وعده‌ی غذای اضافی نیست. تا شام صبر کنید، مگر اینکه گرسنه باشید.

به پزشک مراجعه کنید اگر: به‌هم ریختگی معده همراه با درد و تورم باشد، مخصوصاً هنگامی که روی شکمتان فشار دهید صدای آب بدهد. در موارد نادر، روده خیلی زیاد یا خیلی کم منقبض می‌شود، یا اینکه انسداد روده دارید، که در این مورد نیاز به جراحی است.

  1. خروپف همیشگی شب‌ها

هنگامی‌که نفس می‌کشید، صدایی از بافت نرم دهان و ارتعاش حلق تولید می‌شود. اسپری‌های بینی کمک می‌کند، اما کاهش وزن راه‌حل بهتری است.

به پزشک مراجعه کنید اگر: شب هنگام متوجه شدید بریده بریده نفس می‌کشید، عرق کرده از خواب بیدار می‌‌شوید، یا در طول روز خواب آلود هستید. شما دچار ایست موقتی تنفسی در خواب (آپنه) شده‌اید، که مانع عبور جریان هوا می‌شود و خطر ابتلا به دیابت و سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

ممکن است به دستگاهی که CPAP نام دارد نیاز داشته باشید تا در خواب، راه عبور هوای را باز نگه دارد. اگر وزن مناسب دارید و مبتلا به آپنه نیستید، ایمپلنت کنید یا با جراحی در راه جریان هوا تغییر ایجاد کنید. توجه داشته باشید قطع موقت نفس در خواب (آپنه) ممکن است منجر به مرگ شود، حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید.

همچنین بخوانید: راه درمان خروپف
  1. تلیک تلیک وتق تق استخوان فک

اگر صدا بلند و گوش‌خراش باشد، ممکن است مفصل جمجمه و فک، بافت غضروفی فک بالا پایین، در یک ردیف قرار نگرفته باشد. اما این ضرورتاً یک بیماری نیست.

به پزشک مراجعه کنید اگر: فک قفل می‌شود و به هیچ وجه باز و بسته نمی‌شود. اگر شبها دندان قروچه می‌کنید، از گارد دهانی استفاده کنید یا آتل ببندید تا بعدها از فشار روی فک کاسته شود. زیرا فشار روی فک، باعث درد و ناراحتی می‌شود. در کل اگر مشکلی در این زمینه داشتید، از فک مراقبت بیشتری کنید، آدامس نجوید و از خوردن غذاهای جویدنی مثل شیرینی، شکلات‌های تافی و استیک اجتناب کنید.

  1. صدای سوت مانند از بینی

علت آن حرکت هوا از فضای بسیار باریک بینی است. احتمالا فقط بینی شما گرفته است. دمیدن در بینی می‌تواند کمک کننده باشد. اما اگر از این طریق نشد، صبر کنید تا فین فین کردنتان بهبود یابد، یا اینکه از قطره‌های محلول نمکی و اسپری‌‌های استرئید بینی استفاده کنید.

به پزشک مراجعه کنید اگر: صدای سوت مانند بلافاصله بعد از یک آسیب‌دیدگی شروع شود. ضربه‌‌ی مستقیم به صورت و گرفتگی شدید بینی می‌تواند باعث سوراخ شدن septum (حفره‌ای در دیواره‌ی بین مجرای بینی) شود. در این صورت ممکن است نیاز به جراحی پیدا نمائید. جراح با برداشتن غضروفی از قسمتهای دیگر بدن، مثل گوش، قسمت کوچکی را می‌سازد.

  1. صدای وز وز گوش

صدای وز وزی که شروع و سریع تمام شود، صدای گوش (tinnus) است. در واقعیت این صدا در سر شماست، مغز سیگنال‌های الکتریکی کاذب را به صورت صدا تعبیر می‌کند، که ممکن است آغاز‌گر آسیب گوش داخلی باشد. بنابراین در برابر صداهای بلند از گوش‌گیر استفاده کنید.

به پزشک مراجعه کنید اگر: تینوس (صدای گوش) ادامه‌دار و فقط از یک گوش شنیده شد. این موضوع می‌تواند علامت نوعی عفونت و یا مشکل در گوش درونی باشد. با این حال، در بسیاری از موارد هیچ علتی وجود ندارد، درمانی هم نمی‌توان انجام داد. ممکن است پزشک شما، یک سری مشاوره یا راه‌حل‌هایی به شما توصیه کند تا بتوانید با این مشکل کنار بیایید.

  1. شنیدن صدای ضربان قلب در گوش

این صدا، صدای ضربانی گوش نامیده می‌شود. یا حساسیت گوش نسبت به صدا بالا رفته است و یا اینکه، چیزی صدای جریان خون را بیشتر از حد معمول بالا برده است.

به پزشک مراجعه کنید اگر: این شرایط را داشتید: اگر جریان خون مسبب است، مسئله می‌تواند جدی باشد. شایع‌ترین علت تولید صدای غیرمعمول، از نابهنجاری در رگ‌های بسیار بزرگ است که خون را از مغز به قلب می‌آورند و برمی‌گردانند، زیرا این کار دقیقاً در داخل گوش انجام می‌شود.

برای مثال، وجود ضایعه‌ی استخوانی نزدیک رگ‌ها، یا نوعی برآمدگی در یکی از رگ‌ها، یا گره‌های عروق خونی باعث نابهنجاری می‌شود و صدای جریان خون بلندتر می‌گردد. در این شرایط، خطر سکته مغزی افزایش می‌یابد.و همچنین فشار مایع نخاعی را بالا می‌برد که منجر به عوارض جدی مثل نابینایی می‌شود.

خبرهای خوب: اگر مشکلی برای گوش پیش آمد، شاید خیلی هم جدی نباشد و دلیل آن چرک گوش باشد که مجرای گوش را بسته است. هرچیزی که جلوی ورود صداهای عادی را بگیرد، باعث می‌شود گوش داخلی، صداهای غیرعادی را بشنود.

احتمالات دیگر: تصلب گوش، نوعی گرفتگی و خشک شدن استخوانهای گوش میانی و یا نبود قسمتی از استخوان که در گوش داخلی است، باعث بوجود آمدن این نوع صداها می‌شود.

  1. صدای تلیک تلیک در گلو

این صدا می‌تواند علامت بیماری‌های نورونی (مثل پارکینسون) باشد که روی کنترل ماهیچه‌ها تاثیر می‌گذارد. در موارد دیگر، این صدا می‌تواند بر اثر بزرگ شدن غضروف تیروئید باشد که پزشک می‌تواند با جراحی آن را بردارد.

به پزشک مراجعه کنید اگر: هنگامی‌ که غذا را قورت می‌دهید، گلو صدای تلیک بدهد. از آنجایی که، چنین علائمی نادر است، متخصصان گوش، حلق و بینی تجربه‌ای در درمان ندارند. در این مورد، یک درمانگاه تخصصی صدا (معمولا در مراکز آموزشی- درمانی)، که بیشترین متخصصان مجرب را دارد، مشکل را تشخیص می‌دهد.

  1. صدای بلند هنگام خواب یا هنگام بیدار شدن

این بیماری سندرم انفجار سر نامیده می‌شود. به گفته‌ی افراد این صدا شبیه انفجارهای شدید، جریان الکتریکی، کف زدن، وسایل آتش بازی و رعدوبرق است. سندرم انفجاری ناخوشایند و البته ترسناک است، اما زیان‌آور نیست.

حال چرا این اتفاق می‌‌افتد؟ یک تئوری چنین است، هنگامی‌ که به خواب می‌روید قسمتی از بخش مرکزی مغز به درستی کار نمی‌کند.

هنگام خواب باید چند مرحله را انجام دهید تا بدنتان کم کم خاموش شود و قسمت مرکزی مغز باید این کارها را انجام دهد و نورون‌های حرکتی (حرکت اعضا)، نورون‌های بصری (چشم) و نورون‌های سمعی (صدا) را از کار کردن باز دارد. اما این کار را بدرستی انجام نمی‌دهد و در نتیجه، سیستم اعصاب شنوایی به طور ناگهانی تحریک، و صدای شدیدی ایجاد می‌شود.

به پزشک مراجعه کنید اگر: دچار به سندرم انفجار سر هستید. افرادی که دچار اختلال در خواب هستند، آسیب‌پذیرترند، بنابراین با پزشک خود تماس بگیرید تا به مشکلتان رسیدگی کند.

  1. صدای تق تق یا تلیک تلیک در کتف

اگر دردی احساس نمی‌کنید، تقریبا مسئله‌ی مهمی نیست. اگر کتف هنگام چرخاندن بدون درد صدای تلیک بدهد، اغلب بدلیل کمی خشکی بین چرخاننده دست و کیسه مفصلی و آکرومین است. حتی بخشی از بالا رفتن سن است. البته درد می‌تواند حاکی از التهاب تاندون، ورم کیسه‌های مفصلی یا مایع چرخاننده دست یا لابروم باشد.

به پزشک مراجعه کنید اگر: صدا همراه با درد باشد. اگر با علائم گفته شده، درد کتف رو به افزایش بود، توانبخشی چرخاننده دست می‌تواند کمک کننده باشد. توان بخشی شامل، ورزش‌هایی برای کتف، عضله شانه گردان و شل کردن قسمت پشتی کتف می‌باشد.

  1. تق تق و تلیک تلیک آرنج

همانند سایر مفاصل، مشکلات جزئی اتوماتیکی در آرنج، چنین صداهایی را بوجود می‌آورد. احتمال دیگر بیماری پلیکا است. در این بیماری قسمتی از مفصل خشک می‌شود. این مسئله چندان مهم نیست مگر اینکه همراه با درد باشد.

به پزشک مراجعه کنید اگر: هنگامی‌ که دست را حرکت می‌دهید آرنج درد بگیرد یا قفل کند، پلیکا با آرتروسکوپی قابل درمان است. همچنین ممکن است آرتروز باعث درد باشد، در چنین شرایطی درمان‌های مانند فیزیوتراپی کفایت می‌کند.

  1. سرفه به همراه خس خس سینه

اگر سرفه به همراه خس خس سینه شدید باشد، ممکن است آسم داشته باشید. آلرژن‌ها راه تنفس را ملتهب و ماهیچه‌های اطراف آن را منقبض می‌کنند و راه باریکی برای تنفس باقی می‌گذارند. هنگامی‌ که ورزش می‌کنید به سرفه و خس خس سینه خود توجه کنید چون می‌تواند علائمی از آسم باشد.

به پزشک مراجعه کنید اگر: نشانه‌هایی از آسم دارید و اگر سرفه بیش از ۴ هفته طول کشید و یا حتی سرفه کردن، شما را از خواب بیدار نمود. همه‌ی اینها می‌تواند نشانه‌ی آسم درمان نشده و یا حتی رفلاکس اسید باشد. مسئله مهم‌تر اینکه: سرفه‌های خونی دلیلی موجه برای مراجعه به پزشک است، زیرا می‌تواند علامت چندین نوع بیماری از جمله سرطان ریه باشد.


1 دیدگاه

  1. فریماه

    مرسی، مطلب مهمی بود.

نظر خود را بیان کنید