انواع قرص خواب آور

انواع قرص خواب آور بی ضرر

در برخی موارد، پزشکان خواب آورها را برای درمان بی خوابی بیماران تجویز می کنند. گاهی افراد دچار مشکلات بی خوابی می شوند و برای رفع آن از این داروها استفاده می کنند. این موضوع تا حدودی طبیعی است و ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد. اما اگر ادامه پیدا کند به معنای یک زنگ خطر قرمز است. این یعنی چیزی درست نیست و باید از اساس حل شود تا اختلال خواب رفع شود. با این حال تا زمان یافتن مشکل یا حل آن انواع قرص خواب آور بی ضرر برای رفع بی خوابی هایتان وجود دارند.

امروز در آلامتو انواع قرص خواب آور بی ضرر، قوی، بدون نسخه، گیاهی و بدون عوارض را به شما معرفی می کنیم. همچنین موارد مرتبط با این قرص ها و شرایط مصرف آن ها را به شما خواهیم گفت. پس با ما همراه بمانید.

قویترین قرص خواب

قرص های آتیوان یا همان لورازپام، هالسیون یا تریازولام، ریستوریل و یا همان تمازپام، زولپیدم، والیوم که ما با نام دیازپام می شناسیم و قرص  معروف زاناکس یا آلپرازولام در دسته قویترین قرص خواب ها قرار دارند که البته این قرص ها می توانند در طولانی مدت موجب اعتیاد شوند پس از مصرف خودسرانه خودداری کنید و داروی خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید.

همچنین بخوانید: چطوری راحت بخوابم؟ 6 بهترین راه خوابیدن بدون فکر و خیال و استرس

قویترین قرص خواب

انواع قرص خواب بدون نسخه

1- آنتی هیستامین ها: کاربرد اصلی این داروها درمان آلرژی و حساسیت می باشد. درواقع این ها اثرات هیستامین طبیعی موجود در بدن را کاهش می دهد. با این کار علائم آلرژیک ناشی از هیستامین مانند آب ریزش بینی، عطسه، قرمزی چشم و خارش را رفع می کند. آنتی هیستامین ها به دلیل خاصیت خواب آوری که دارند به عنوان یک داروی خواب آور نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

  • دیفن هیدرامین به عنوان یک آنتی هیستامین معروف و آرام بخش شناخته می‌شود و بیشتر از سایر آنتی‌هیستامین‌ها باعث ایجاد احساس خواب‌آلودگی در شما می‌شود. مشکلات خواب کوتاه مدت یا همان بی خوابی بخصوص زمانی که سرفه، سرماخوردگی یا خارش شما را در شب بیدار نگه می دارد ، از موارد استفاده این قرص هستند.
  • دوکسیلامین یکی از آرام بخش ترین آنتی هیستامین های موجود بدون نسخه است. این دارو به دلیل خاصیت خواب آوری زیاد به عنوان یک خواب آور برای درمان کوتاه مدت مشکلات بی خوابی به کار می رود. یک عدد از آن باعث خواب آلودگی سریع دراکثرافراد خواهد شد. بعضی منابع قدرت اثر گذاری دوکسیلامین را از دیفن هیدرامین هم بیشتر اعلام کرده اند.

2-ملاتونین: یک قرص نسبتا بی ضرر که با افزایش ملاتونین موجب خواب آلودگی خواهد شد. در ادامه درباره ی آن بیشتر صحبا خواهیم کرد.

3- والرین: از والرین یا همان سنبل الطیب تهیه می شود و در درمان بی خوابی، خستگی، میگرن و رفع درد و نراحتی معده به کار می رود.

انواع قرص خواب بدون عوارض

ملاتونین یک هورمون خواب است. این هورمون در شب و در تاریکی مطلق ترشح می شود. ترشح این هورمون موجب حس خواب آلودگی و یک خواب سالم خواهد شد. سطح ملاتونین در ساعت های اولیه شب افزایش می یابد و در نیمه شب بیشترین مقدار خود را دارد.

همچنین بخوانید: هورمون ملاتونین چیست؟ تاثیر قرص ملاتونین بر خواب

انواع قرص خواب بدون عوارض

قرص ملاتونین با ورود به بدن ملاتونین خود را آزاد می کند و به این ترتیب حس خواب به سراغ فرد خواهد آمد. در واقع مغز را فریب می دهد تا احساس کند باید هر چه سریع تر بخوابد و از ساعت خوابش گذشته .این یک قرص بی ضررر است که بدون نسخه می توان از داروخانه ها تهیه کرد. قرص ملاتونین علاوه بر خواب آوری به تنظیم چرخه خواب کمک می کند و حتی برای درمان اختلالات خواب نیز به کار می رود.

انواع قرص خواب آور گیاهی

قرص های خواب آور گیاهی احتمالا عوارض کمی دارند و سالم ترند. زیرا ماده تشکیل دهنده آن ها طبیعی است و مانند سایر داروها ترکیب های شیمیایی دست ساز ندارند. پس بدن سازگاری بهتری با آن ها پیدا می کند و در نتیچه با درصد احتمال بالا فرد را دچار عارضه نخواهند کرد. به همین دلیل شرکت های داروسازی مدتی است که به ساخت انواع قرص خواب آور بی ضرر گیاهی رو آورده اند.

  • یکی از این قرص های گیاهی تراگزاکوم است. این دارو از ترکیب عصاره ی گیاهانی مانند بهارنارنج،  گل ساعتی و سنبل الطیب تولید شده است. تراگزاکوم می تواند بی خوابی های ناشی از مشکلات استرس و اضطراب را رفع کند. بنابراین اگر به این دلایل خوابتان مختل شده این داروی گیاهی یک گزینه مناسب است.
  • ترانکی وال دینه می تواند گزینه بعدی برای قرص های گیاهی در این مورد باشد. افرادی که اختلال خواب همراه با اضطراب دارند می توانند از آن استفاده کنند. همچنین گیاهانی نظیر سنبل الطیب، بادرنجبویه، گل ساعتی،مالت و بابونه به شدت در درمان بی خوابی و کمک به داشتن یک خواب متعادل موثر هستند.
همچنین بخوانید: 5 گیاه دارویی آرامبخش و خواب آور

انواع قرص خواب برای سالمندان

انواع قرص خواب برای سالمندان

در افراد مسن، داروهای غیر بنزودیازپین مانند زولپیدم، اسزوپیکلون، زالپلون و راملتئون نسبت به داروهای ضد افسردگی سه حلقه،  آنتی هیستامین ها و بنزودیازپین ها در درمان اختلالات خوابی کم خطرتر هستند. همچنین افراد رده ی بالای سنی با داروهای غیر بنزودیازپین راحت تر کنار می آیند. با این حال، درمان دارویی تنها پس از رعایت بهداشت و روتین درست خواب تاثیر گذار است.

قرص خواب چند ساعت اثر دارد؟

میزان اثر انواع قرص خواب بی ضرر به قدرت آن بستگی دارد. اگر قرص خواب آور متوسط باشد بین 6 تا 8 ساعت می تواند فرد را در خوبی نسبتا عمیق یا حس خواب آلودگی با شدت بالا نگه دارد. اگر قرص قوی باشد بین 4-12 ساعت بسته به نوع قرص می تواند خوبی عمیق ایجاد کند. در قرص های ضعیف کمتر از 4 ساعت فرد در خوابی تقریبا عمیق خواهد ماند.


نظر خود را بیان کنید