مضرات تکنولوژی در زندگی

9 راه زیرکانه تکنولوژی که باعث آسیب بشریت شده است!

technology

برای بسیاری از ما که کاملاً در عصر دیجیتال غوطه ور شده ایم ، تصور دنیایی بدون اینترنت ، فضای ذخیره سازی ابری و تلفن های هوشمند بسیار دشوار است. این فناوری چنان با جامعه و زندگی روزمره ما عجین شده که به سختی می توان به یاد آورد که جهان قبل از آن چگونه بوده است.

به گزارش آلامتو به نقل از بیزینس اینسایدر؛ کارشناسان دریافته اند که در کنار تاثیرات مثبت اینترنت و فناوری بر زندگی ما و راحت تر کردن زندگی، اما یک بعد منفی هم دارد، این تکنولوژی می تواند اعتیاد آور باشد و روی مهارت های ارتباطی ما تاثیر منفی بگذارد. زمانی که صرف خیره شدن به نمایشگرهای موبایل، تبلت و لپ تاپ می کنیم، می تواند عواقبی مانند بی خوابی، خستگی چشم و افزایش اضطراب و استرس داشته باشد.

آیا می توانید بدون کمک هر نوع فناوری ، کارهای روزمره خود را انجام دهید؟ چه استفاده ای از تکنولوژی و اینترنت دارید؟ آیا فقط برایتان جنبه سرگرمی دارد؟

در این مطلب به 9 روشی که تکنولوژی به زندگی بشریت آسیب زده، اشاره می کنیم. لطفا تا پایان ما را همراهی کنید.


  1. استفاده از دستگاه‌های همراه و کامپیوتر برای وضعیت بدنی انسان مضر است.

خمیدگی سر و گردن هنگام استفاده از گوشی های موبایل و یا خمیدگی هنگام استفاده از کامپیوتر چیزهایی است که هر روز و هر روز آن را تجربه می کنیم و این واقعا به وضعیت بدنی ما آسیب می زند.

طبق مطالعات نیویورک تایمز، این وضعیت نه تنها می ‌تواند به ناراحتی های مربوط به کمر، سر و گردن منجر شود بلکه می تواند با مسائل روحی همچون عزت ‌نفس پایین، کاهش بهره‌ وری و تمایل فزاینده برای به یاد آوردن چیزهای منفی نیز همراه شود.

امی کودی ، استاد دانشکده بیزینس هاروارد ، در ستونی نوشت:”وضعیت بدنی شما وضعیت روانی تان را پیچیده تر می کند  و می تواند کلید خلق و خوی شادتر و اعتماد به نفس بیشتر باشد.”


  1. استفاده بسیار زیاد از لوازم تکنولوژی می تواند بینایی را کاهش دهد

استفاده بیش از حد از دستگاه های دیجیتال می تواند منجر به مشکلات بینایی شود.

طبق گفته کلینیک مایو ، استفاده زیاد از دستگاه های هوشمند می تواند بینایی چشم شما را کاهش دهد و منجر به علائمی مانند سردرد، مشکل در تمرکز، و در نهایت سبب خشکی ، خارش ، سوزش ، درد یا خستگی چشم شود. استفاده بیش از حد نیز می تواند باعث تاری دید یا دوبینی و افزایش حساسیت به نور شود.

طبق گفته کلینیک مایو ، “انجمن نوری آمریکا این مشکل را سندرم بینایی کامپیوتری یا فشار دیجیتال چشم نامیده است و افرادی که هر روز دو یا چند ساعت متوالی به صفحه نمایش می نگرند ، بیشترین خطر ابتلا به این بیماری را دارند.”


  1. بی خوابی می تواند یکی دیگر از عوارض جانبی دستگاه های دیجیتال باشد

استفاده بیش از حد از دستگاه های دیجیتال قبل از خواب می تواند منجر به بی خوابی شود.

به گفته بنیاد ملی خواب ، به دلیل طول ‌موج کوتاه، نور آبی مصنوعی که دستگاه‌ های دیجیتال منتشر می ‌کنند، ساعت داخلی و ریتم شبانه‌ روزی بدن را به تاخیر می ‌اندازد و از انتشار هورمون ملاتونین، یا هورمون خواب جلوگیری می ‌کند.

طبق گفته این بنیاد ، “هرچه فرد در طول شب از وسایل الکترونیکی بیشتری استفاده کند ، خوابیدن برایش سخت تر خواهد شد.”

“علاوه بر افزایش هوشیاری در مواقعی که باید بخوابید ، که به نوبه خود خواب شما را به تاخیر می اندازد ، استفاده از این ابزارها میزان خواب REM ( مرحله حرکت سریع چشم در طول خواب) را کاهش می‌ دهد و هوشیاری صبح روز بعد را به خطر می ‌اندازد. در طول زمان، این تاثیرات می ‌توانند به کمبود شدید و مزمن خواب منجر شوند.”


  1. تکنولوژی اعتیاد آور است

استفاده ازو ابزار تکنولوژی اعتیادآور است، و جدا کردن آن ها از خود روز به روز سخت تر می شود.

Doreen Dodgen-Magee روانشناس، در این مورد نوشته: “در حقیقت ، بزرگسالان آمریکایی روزانه بیش از 11 ساعت از وقتشان را در دنیای دیجیتال می گذراند ، وی تصریح کرد: اعتیاد به فناوری باید به عنوان یک اعتیاد قابل تشخیص طبقه بندی شود.”

همچنین بخوانید: اعتیاد به تکنولوژی

  1. فناوری انسان را به سمت سبک زندگی بی تحرک سوق می دهد

زمانی که ما ساعت های طولانی بدون وقفه از لپتاپ، کامپیوتر و یا موبایل استفاده می ‌کنیم، این ساعت های طولانی نشستن در یک جا، کم کم ما را به سمت یک زندگی بدون تحرک می کشاند. براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سبک زندگی بی ‌تحرک منجر به افزایش خطر بیماری‌های زیادی از جمله دیابت، بیماری ‌های قلبی و عروقی، سرطان روده و چاقی می‌ شود.

این سازمان خاطرنشان کرد: “۶۰ تا ۸۵ درصد مردم جهان چه در کشورهای توسعه ‌یافته و چه در حال توسعه، شیوه زندگی بدون تحرکی دارند که آن را به یکی از جدی ‌ترین مشکلات سلامت عمومی زمان ما تبدیل کرده ‌است.”


  1. رسانه‌ های اجتماعی می ‌توانند برای سلامت روان بد باشند

این تنها سلامت جسمی نیست که از اثرات تکنولوژی رنج می برد، سلامت روانی ما نیز تحت تاثیر این تکنولوژی آسیب می بیند.

طبق یک نظرسنجی ملی توسط مرکز تحقیقات رسانه ، فناوری و بهداشت دانشگاه پیتسبورگ ، بزرگسالان جوان که از هفت تا 11 شبکه اجتماعی استفاده می کنند ، نسبت به افرادی که از دو شبکه اجتماعی استفاده می کنند ، بیش از سه برابر در معرض خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب قرار دارند.

Brian A. Primack مدیر مرکز تحقیقات معتقد است: “این ارتباط به اندازه کافی قوی است که پزشکان می توانند از بیماران مبتلا به افسردگی و اضطراب در مورد استفاده چندگانه از شبکه های اجتماعی سؤال کنند و به آنها مشاوره دهند که این استفاده ممکن است با علائم آنها مرتبط باشد.”


  1. روابط می‌ تواند با استفاده زیاد از تکنولوژی آسیب ببیند

تکنولوژی می‌تواند یک تاثیر منفی بر روابط داشته باشد، به خصوص زمانی که بر چگونگی ارتباط ما تاثیر می‌ گذارد.

دکتر Alex Lickerman در مقاله ای برای روانشناسی امروز نوشت: “یکی از موضوعات اصلی این است که هنگام برقراری ارتباط از طریق پیامک یا ایمیل ، سوء تفاهم ها بسیار بیشتر اتفاق می افتد.

او می گوید: “مراقب ارتباطات غیركلامی باشید، در این ارتباطات طرف مقابل لحن صحبت شما را نمی داند و به همین خاطر ممکن است برداشت غلطی از  پیام شما داشته باشد. بنابراین مراقب هر پیامی که ارسال می کنید باشید.”


  1. جوانان توانایی تعامل چهره به چهره را از دست می دهند

یک مهارت اجتماعی دیگر که تکنولوژی به تضعیف آن کمک می ‌کند، توانایی جوانان برای تعبیر زبان بدنی و نکات ظریف در برخورد چهره به چهره است. این امر به این دلیل است که بسیاری از ارتباطات آنها به صورت آنلاین انجام می شود.

Mark Bauerlein ، استاد انگلیسی در دانشگاه اموری آمریکا در این مورد گفته : “ما در فرهنگی زندگی می کنیم که جوانانمان مجهز به تمام ابزار تکنولوژی هستند و این تکنولوژی تا حد امکان از تعامل چهره به چهره پیشگیری می کند. ببینید که چگونه عصر دیجیتال جوان های آمریکایی را نادیده می گیرد و آینده ما را به خطر می اندازد.”


  1. دسترسی سریع به اطلاعات باعث می شود خودکفایی کمتری داشته باشیم

این روزها، ما از طریق اینترنت جهانی از اطلاعات را در اختیار داریم. اگرچه این مفید است ، اما اشکالاتی هم دارد.

Beth Haggerty ، کارآفرینی است که در این زمینه می ‌گوید : “در حال حاضر می بینم که استفاده زیاد افراد از گوگل ” تفکر خلاقانه خالص ” را محدود می‌ سازد، چرا که ما در حال توسعه عادت به گوگل برای یافتن پاسخ سریع هستیم.”

به عنوان مثال هنگامی که برای پاسخ سوال ” جورج هریسون در چه تاریخی به دنیا آمد؟ ” جستجو می‌ کنیم، این کار باعث می شود که ما هیچ زحمتی به مغزمان برای یافتن پاسخ ندهیم و همیشه همه چیز را حاضر و آماده بخواهیم.


سخن پایانی…

فواید دنیای تکنولوژی و اینترنت بر هیچکس پوشیده نیست، اما این فواید زمانی مفید است که آسیبی به جسم و روح ما وارد نکند. نگاهی به مواردی که در قسمت بالا گفتیم بیندازید و ببینید استفاده بیش از حد از تکنولوژی چگونه روز به روز ما را در معرض آسیب های بیشتر قرار می دهد. شاید وقت آن رسیده باشد که کمی استفاده مان از این ابزار فناوری را محدود کنیم.


2 دیدگاه

  1. سالار

    سلام ودرود، کاملا با نظر یاشارخان موافقم.

  2. یاشارخان

    تکنولوژی و تمدن مدرن غربی بد نیست شیطان است رذالت خالص است. عاشقان تکنولوژی و غربگرایان به دروغ انسان راستین را عقب مانده و بدوی می نامند و ما را از سرشت راستین انسانی مان جدا می کنند. تکنولوژی حاصلی جز تخریب محیط زیست , گرمایش جهانی , نابودی سایر گونه های گیاهی و جانوری , رشد افسردگی و بیماریهای روانی , بی تحرکی و گسترش بیماریهای قلبی و عروقی , رشد غذاها با مواد نگهدارنده سرطان زا , افزایش اقتدار حکومتها و نابود شدن آزادیهای بشر نداشته است. شاید گروهی پزشکی مدرن را دستاورد این اهریمن زشت سیرت بدانند اما واقعیت این است که پزشکی مدرن با به هم ریختن چرخه طبیعت باعث شده است که جمعیت نوع انسان زیاد شود و نتیجه ازدیاد جمعیت فقر و فلاکت و تخریب بیشتر محیط زیست است. این چرخه طبیعت است که همانطور که لاک پشت ماده هزارتا تخم میگذارد و ۹۹۹ تا از بین می رود , یک زن نیز ده تا بچه به دنیا آورد و شش تایش از بین برود. این بد نیست بلکه این القای تکنولوژی است که آن را بد نشان می دهد. تکنولوژی با زنده نگه داشتن کودکان زودرس موجب تنزل کیفیت خزانه ژنی انسان می شود. تکنولوژی و مدرنیته شیطان است شیطان!

نظر خود را بیان کنید