مراحل یک رابطه عاشقانه

جدول زمانی یک رابطه چیست و آیا شما هم وقتی که در یک رابطه بودید باید آن را رعایت کنید؟

رابطه موفق

هر کسی می خواهد یک زندگی عادی داشته باشد، درست است؟ منظورم این نیست که عجیب و غریب بودن اصلا خوب نیست یا ناپسند است بلکه منظورم این است که اکثر مردم می خواهند “فردی عادی” بوده و به اصطلاح همرنگ جماعت باشد. اما دلیلش چیست؟

چنین تمایلی، بدان دلیل است که همه ی ما می خواهیم پذیرفته شده و یا دوست داشته شویم. در واقع ما فکر می کنیم که اگر خود را با هنجارهای جامعه مطابقت دهیم، دیگران نگاه مثبت تری به ما داشته و ما را بیشتر خواهند پذیرفت. اما سوالی که پیش می آید این است که آیا واقعا این کار درست است؟ و واقعا مشکل متفاوت بودن با اجتماع چیست؟ پاسخ این است که چنین رفتاری در واقع هیچگونه مشکلی ندارد. اما این امر برای اکثر مردم عادی قابل قبول نیست، و از نظرشان خیلی بد است.

به گزارش آلامتو به نقل از lifehack؛ اکثر ما همیشه “عادی” رفتار می کنیم و از قوانین اجتماعی پیروی می نماییم و حتی این امر را در روابط شخصیمان نیز رعایت می کنیم. بسیاری از ما آنقدر این هنجارها را رعایت کرده ایم که از هدف اصلیمان که زندگی کردن است دور شده ایم. به عنوان مثال، من دوستی داشتم که ازدواج کرده بود و او و همسرش هر دو رقاص بودند. پس همان طور که می بینید همه مثل هم نیستند ولی اکثر مردم سعی می کنند هم رنگ جماعت باشند. فکر کنم تا حدودی توانستم منظورم را به شما بفهمانم. بنابراین سوالی که پیش می آید این است که، از لحاظ چیزهایی که باید در یک رابطه اتفاق بیفتد چه چیزهایی نرمال به نظر خواهند رسید؟ آیا شما باید جدول زمانی ارتباط را دنبال کنید یا نه؟

مشکل این است که در واقع هیچ چیز نرمال و عادی ای وجود ندارد که برای همه روابط صدق کند. مطمئنا، یک سری موارد روتین وجود دارد، اما به طور کلی، آنچه برای یک زن و شوهر موثر است ممکن است برای یک زن و شوهر دیگر اثری نداشته باشد. به عنوان مثال، من از آن دست افرادی هستم که اگر در اولین روز قرار ملاقاتم با فردی به سمتش جذب نشوم، هرگز دوباره با او قرار نمی گذارم. من به یک جرقه و یک ایجاد علاقه آنی نیاز دارم که باعث شود همچنان علاقه مند باقی بمانم. اما با این حال من دوستی داشتم که حتی چند ماه قبل از اینکه ازدواج کند، از این که شوهرش انتخاب درستی است یا نه مطمئن نبود. بنابراین، او برای اینکه عشقی در درونش به وجود بیاید نیاز به زمان داشت اما من چنین صبری ندارم و این موضوع اصلا برایم صدق نمی کند. اما هیچ یک از ما اشتباه نمی کنیم. در واقع همان فکری که می کنیم همان چیزی است که بهترین تاثیر را برایمان دارد.

با توجه به این پیش زمینه، بیایید به برخی جدول های زمانی “عادی” موجود در روابط نگاهی بیندازیم و به بحث در مورد این موضوع بپردازیم که آیا باید رابطه خود را بر اساس این تایم لاین ها مرتب کنیم یا خیر.

یک تایم لاین عادی موجود در بسیاری از روابط چگونه به نظر می رسد

من می خواهم دوباره بر روی این موضوع تاکید کنم که اگر از چنین تایم لاین هایی در روابطتان پیروی نکنید هیچ کار اشتباهی انجام نداده اید و رابطه‌تان هیچ مشکلی ندارد. این فقط یک برنامه ی عادی است. بنابراین، اگر برنامه های زمانبندی شده ی مخصوص به خودتان را در رابطه دارید هیچ مشکلی وجود ندارد و نیاز نیست خودتان را ناراحت کنید.

  1. اولین قرار ملاقات

بدیهی است، به منظور برقراری یک رابطه، شما باید ابتدا “یک قرار ملاقات” داشته باشید. من در جمله ام بر کلمه قرار ملاقات تاکید می کنم، زیرا گاهی اوقات مردم روابط عاشقانه ی خودشان را ابتدا به عنوان دو دوست آغاز می کنند. بنابراین ممکن است یک قرار ملاقات رسمی برای شروع رابطه وجود نداشته باشد. اما برای بسیاری از ما، چنین چیزی وجود دارد و ما معمولا ابتدا در اولین قرار ملاقاتمان، یکدیگر را ملاقات می کنیم.

  1. اولین بوسه

اگر شما رابطه‌تان را به عنوان دو دوست آغاز کرده باشید ممکن است قبل از اولین قرار ملاقات رسمی، اولین بوسه عاشقانه تان را تجربه کنید. ولی اگر در اینترنت و یا در یک برنامه دوستیابی با طرف مقابلتان آشنا شده باشید ممکن است این اتفاق در اولین قرار ملاقات اتفاق بیفتد. اما آیا واقعا شما باید در اولین قرار ملاقاتتان طرف مقابل را ببوسید؟ این موضوع کاملا به خود شما بستگی دارد. اگر احساس می کنید که می خواهید این کار را انجام دهید، هیچ مشکلی وجود ندارد پس انجامش دهید. اما بعضی از مردم ترجیح می دهند که در جلسه اول و اولین دیدار چندان با طرف مقابلشان صمیمی نشوند

  1. چند قرار ملاقات اول

اکثر مردم سعی می کنند چند بار با هم بیرون بروند تا ببینند آیا می خواهند به ارتباطشان با یکدیگر ادامه دهند یا نه. شاید من یک ادم نرمال نباشم زیرا همان طور که قبلا هم گفتم، من باید در قرار اول خیلی هیجان زده شده و به فرد طرف مقابلم علاقه مند شوم که برای بار دوم با او بیرون بروم. اما بسیاری از مردم اینطور نیستند. آنها برای اینکه ببینند می توانند با هم کنار بیایند یا در رابطشان پیشرفت کنند چندین بار با هم بیرون می روند.

  1. در رابطه بودن

همانطور که قرار ملاقات هایتان بیشتر می شود و بیشتر با هم بیرون می روید، احتمالا می توانید خود را در رابطه دانسته و بدانید که با کسی در حال وقت گذراندن هستید. این مرحله یک مرحله فکری است که برای هر کسی متفاوت است، زیرا یک شخص می تواند خود را در رابطه بداند، در حالی که شخص دیگر برای داشتن چنین طرز تفکری هنوز هم به زمان نیاز داشته باشد. اما چه به طور صریح در رابطه با آن صحبت کنید یا نه، می توانید از این موضوع مطمئن باشید که در این مرحله در حال وقت گذراندن با فردی هستید که با او قرار می گذارید.

  1. فاز ماه عسل

اگر شما هنوز هم با هم بیرون می روید، احتمالا این بدان معنی است که کمی از هم خوشتان آمده و یکدیگر را دوست دارید. بنابراین، احتمالا وارد “فاز ماه عسل” خواهید شد. این مرحله، مرحله ای است که در آن شما واله و شیدای طرف مقابلتان شده اید و نمی توانید یک لحظه هم فکر او را از ذهنتان خارج کنید. شما تمام نقص های او را نادیده می گیرید و فقط خوبی هایش را مشاهده کرده و طرف مقابلتان را مثل یک فرشته می بینید.

  1. بازدید از خانه های یکدیگر

این مرحله می تواند یک قدم بسیار بزرگ در رابطتان باشد، بیشتر به این دلیل که شما را آسیب پذیرتر می کند. اگر شما به صورت آنلاین یا در یک برنامه دوستیابی و یا فضاهای مجازی مانند اینستاگرام با طرف مقابلتان آشنا شده اید، احتمالا تا این مرحله فقط در مکان های عمومی یکدیگر را ملاقات نموده اید زیرا اینگونه فضاها امن تر هستند. هنگامی که شما احساس راحتی بیشتری با هم داشته باشید، احتمالا به خانه های هم می روید و با هم صمیمی تر خواهید شد

  1. قرار گذاشتن انحصاری

همانطور که در بالا گفته شد، این مرحله بسیار پیچیده است. یعنی یک طرف ماجرا ممکن است احساس کند که دو نفر باید فقط با هم قرار بگذارند اما ممکن است این موضوع برای طرف دیگر ماجرا صدق نکند و او هنوز به این مرحله نرسیده باشد. یک یا هر دو نفر می توانند با دیگران هم قرار بگذارند مگر اینکه خودشان نخواهند. بنابراین، به نظر من در این مرحله، دو نفر باید به گفت و گو با هم بپردازند تا به این نتیجه برسند که رابطه شان تا چه حدی جدی است.

  1. دیدار با دوستان یکدیگر

پس از اینکه هر دو نفر دریافتند که فقط با هم قرار می گذارند، اکنون زمان ان است که با دوستان یکدیگر هم ملاقات داشته باشند. با انجام این کار، دو نفر بیشتر با شخصیت هم آشنا می شوند و در می یابند که طرف مقابلشان چطور افرادی را به عنوان دوست انتخاب می نماید. با درک چنین چیزهایی، انها می توانند بفهمند که ایا به درد هم می خورند یا نه.

  1. رابطه ی مبتنی بر تعهد

برخی از افراد قرار گذاشتن را با متعهد شدن اشتباه می گیرند. تنها به این دلیل که شما با یک نفر بیرون می روید، به این معنی نیست که باید برای مدت طولانی به او متعهد باشید. من در اطرافم انسان هایی را دیده ام که حتی در حدود شش ماه با فردی قرار می گذاشتند اما برای او توضیح داده بودند که به این رابطه متعهد نیستند. اما این موضوع برای هر فردی متفاوت است و زن ها و مردها با هم فرق دارند.

  1. پایان فاز ماه عسل

این واقعیت که این مرحله بالاخره پایان می یابد واقعا بد است. البته ممکن است فاز ماه عسل هرگز پایان نیابد مثلا بعضی زوج های سالمند که بیش از 50 سال در کنار هم بوده اند، هنوز هم عاشقانه و دیوانه وار یکدیگر را دوست دارند. اما برای بیشتر افراد، این شیفتگی چندان دوام نیاورده و خیلی زود تمام می شود. طول مدت این دوره برای زوج های مختلف متفاوت است، اما معمولا شش ماه تا یک سال طول می کشد.

  1. ملاقات با خانواده

حالا که مدت طولانی ای با هم بوده اید و احساس می کنید که رابطتان می تواند دوام پیدا کند وقت آن است که با خانواده های یکدیگر آشنا شوید. ممکن است بخواهید قبل از اینکه پارتنرتان را به فرزندانتان معرفی کنید (اگر فرزندی داشته باشید) آنها را به خواهر و برادر و والدین خود معرفی کنید. این بدان دلیل است که معمولا کودکان در یک رابطه بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند پس بهتر است کمی بعدتر آنها را با طرف مقابلتان آشنا نمایید.

  1. داشتن رابطه جنسی

این حوزه از رابطه ی دوستانه برای افراد مختلف متفاوت است و ممکن است در هر نقطه ای از تایم لاین رابطه اتفاق بیفتد. برخی از افراد در همان قرار ملاقات اول با طرف مقابلشان وارد رابطه جنسی می شوند و از کاری که انجام می دهند هم خوشحال و راضی هستند. اما برخی حتی تا زمان ازدواج صبر می کنند. بنابراین، شما باید ببینید که کدام یک با خلقیاتتان بیشتر جور در می آید و همان کار را انجام دهید. معمولا، اکثر بزرگسالان پس از 3 تا 5 قرار ملاقات، با طرف مقابلشان رابطه ی جنسی برقرار می کنند. اما دوباره تاکید می کنم که این از آن دست موضوعاتی است که مختص هر فردی می باشد.

  1. خوابیدن در منزل پارتنرتان

درست همانند رابطه جنسی، اینکه چه زمانی در خانه طرف مقابلتان شب را بگذرانید، یک موضوع کاملا خصوصی است و برای افراد مختلف متفاوت است. برخی افراد این کار را بلافاصله پس از آشنایی انجام می دهند و برای دیگران انجام این کار چندین ماه یا حتی چند سال زمان می برد.

  1. سفر با هم

همه ی زوج ها این کار را انجام نمی دهند و با هم به سفر نمی روند، اما اگر می خواهید این کار را انجام دهید باید بدانید که، این مرحله، مرحله چالش برانگیزی برایتان خواهد بود. مخصوصا اگر دو نفر مدت زمان زیادی نباشد که یکدیگر را می شناسند و یا در خانه ی هم زندگی نکرده باشند و یا با هم چندان وقت نگذرانده باشند. مسافرت با یک فرد می تواند خود واقعی او را چه خوب و چه بد به شما نشان دهد.

  1. زندگی کردن در کنار هم

بعضی از زوجین، قبل از ازدواج با یکدیگر زندگی نمی کنند. اما برخی دیگر تصور می کنند که این کار باید حتما قبل از ازدواج انجام شود. اما آنها برای انجام این کار چقدر باید صبر کنند؟ این موضوع هم درست مثل موضوعات بالا امری شخصی است و به نظر شما بستگی دارد. اما اگر نظر مرا بخواهید من فکر می کنم حداقل باید یک سال منتظر بمانید زیرا پس از یک سال، شما به خوبی یکدیگر را شناخته اید و می توانید ببینید که آیا در طولانی مدت در کنار هم دوام خواهید آورد یا خیر.

  1. نامزدی

بعضی از زوج ها تنها ظرف چند ماه به این مرحله می رسند و با هم نامزد می کنند اما این پروسه برای برخی دیگر چندین سال زمان می برد و برخی دیگر از زوجین هرگز به این مرحله نمی رسند. تمام اینها درست است و مجبور نیستید هرگز خودتان را تغییر دهید. حتی اگر دوست ندارید هرگز ازدواج نکنید. اما بهتر است بدانید که در تایم لاین رابطه، متوسط زمان رسیدن به این مرحله معمولا 1 تا 2 سال است..

  1. تاهل و ازدواج کردن

بدیهی است، قدم بعدی ای که باید بردارید این است که ازدواج کنید. مرحله ی ازدواج معمولا شش ماه تا یک سال پس از نامزدی رخ می دهد. اما نوع مراسمی که زوجین برای بستن پیوند زناشوییشان برگزار می کنند از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و بسیار شخصی است.

  1. داشتن فرزند و گام برداشتن به سوی مراحل بعدی

در مرحله ی اول همیشه عشق به وجود می آید، پس از ان ازدواج رخ می دهد و، سپس کودکان یکی پس از دیگری به دنیا می آیند. من مطمئنم که شما قبلا این جملات را شنیده اید اما داشتن فرزند برای بسیاری از زوج ها کار دشواری است، زیرا زندگی انها را کاملا تغییر خواهد داد. چرا که دیگر ارتباط به دو نفر محدود نمی شود و زوجین باید خودخواهی خود را کنار گذاشته و برای فرزندانشان فداکاری داشته باشند.

  1. بزرگ کردن فرزندان و اماده نمودنشان برای ورود به اجتماع (خانه ی خالی)

بعد از سالها و سالها زندگی در کنار یک فرد و بزرگ نمودن فرزندان، در نهایت شما خود را در خانه ای خالی و ساکت خواهید دید. اما نکته ای که باید مد نظر قرار دهید این است که در طول این مدت، شما و پارتنرتان به عنوان زن و شوهر باید همیشه پشت هم باشید و در پروسه بزرگ کردن فرزندان به هم کمک کنید. اگر این چنین نباشد، در فاز خانه خالی به یکدیگر خیره خواهید شد و تعجب خواهید کرد که چگونه به عنوان زن و شوهر تا به اینجای کار دوام آورده اید و لذا ممکن است مجبور شوید عشق خود را دوباره کشف کنید.

  1. سال های بازنشستگی

بسیاری از زن و شوهرها تا این مرحله دوام نمی اورند، اما اگر شما به این مرحله رسیده اید باید به خودتان افتخار کنید. امیدوارم این سال ها به واسطه ی سفرهای دلپذیر، وقت گذراندن در کنار نوه ها و چیزهای دیگر برایتان لذت بخش باشد.


پس از گفتن تمام موضوعات بالا حال سوال این است که آیا شما باید این تایم لاین ارتباطی را دنبال کنید؟

در واقع سوال این است که، آیا باید یک جدول زمانی برای رابطه ی خود داشته باشید یا نه؟ و پاسخ من به شما این است که واقعا مهم نیست. زیرا چیزی که برای یک زن و شوهر موثر است ممکن است برای دیگری تاثیری نداشته باشد. بنابراین، اگر شما بخواهید به دنبال تایم لاین ها و برنامه هایی باشید که دیگران از انها پیروی نموده اند ممکن است گیج شده و تحت فشار قرار گیرید.

پس بهتر است خودتان باشید و از طریق طی نمودن این مراحل، راه خود را به عنوان یک زن و شوهر پیدا کنید، زیرا این امر می تواند در طولانی مدت باعث خوشحالی شما شود.


3 دیدگاه

  1. رهام

    سلام
    من با نظر هستی عزیز کاملا موافقم
    این مقاله کاملا با عرف و فرهنگ ما در تضاد هستش . من یک همکلاسی در دوران دانشگاه داشتم که به دلیل اینکه به هیچ اصول اخلاقی و دینی پایبند نبود درست با روش های بالا پیش میرفت و حالا انقدر توی فساد و فحشا غرق شده که نمیتونه خودش رو بیرون بکشه و افسردگی شدید هم گرفته و یه خواب راحت نداره.
    لطفا به مطالب مزخرف برخی به ظاهر مثلا نویسنده و روانشناس بها ندین اینها همه مخرب روح و روان جوانان هستند

  2. هستی

    این چرت و پرتا چیه؟ این مراحل فرهنگ کشورهای غربی رو آموزش میدید که چی؟ اینا خودشون مثل خر تو گل موندن با این مراحل شون. روانشناس ها و جامعه شناس های اونا دارن جامعه شون رو سمت فرهنگ خانواده ما سوق میدن ما سمت فساد و فحشای اونا… واقعا که!!!
    بعضی وقتا چیزی به اسم خرد جمعی هم وجود داره… همیشه هم رنگ جماعت بودن بد نیست. چرا تو بی بندوباری و فساد همرنگ میشیم اونجاها مشکلی نیست ولی تو حیا و عفت… نه.
    واقعا زندگی کردن چیه؟ به فلسفه و هدف زندگی و خلقت تون فکر کردید؟ جمله زندگی کنیم زندگی کنیم افتاده تو دهن همه مون…

    • محسن

      سلام
      هستی عزیز میشه دقیقاً توضیح بدین که با کجای مقاله مشکل دارید؟
      و اینکه مقداری در مورد فرهنگ خانواده ایرانی برامون توضیح بدین؟

نظر خود را بیان کنید