علائم تشخیص بیماری لوپوس پوستی چیست؟

همه چیزهایی که نیاز دارید راجع به بیماری لوپوس (Lupus) بدانید.

علائم لوپوس پوستی چیست

هیچ وقت در مقابل تغییرات ناگهانی پوست بی تفاوت نباشید چراکه ممکن است دچار بیماری خاصی شده باشید که نیاز به درمان فوری دارد.


لوپوس چیست؟

لوپوس یک بیماری خود ایمنی مزمن است که باعث التهاب در بدن شما می‌ شود. یک بیماری خود ایمنی، وضعیتی است که در آن سیستم ایمنی بدن شما مسئول التهاب و از بین رفتن سلول‌ های خود است. التهاب مشاهده‌ شده در لوپوس می ‌تواند بر اندام ‌ها و بافت ‌های مختلف بدن شما، از جمله موارد زیر تاثیر بگذارد:

  • مفاصل
  • پوست
  • قلب
  • خون
  • ریه
  • مغز
  • کلیه ها

این بیماری می تواند جدی و به طور بالقوه خطرناک بوده و باعث آسیب دائمی بدن شود. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس یک نسخه خفیف از آن را تجربه می کنند. در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده ای برای لوپوس وجود ندارد.


لوپوس چه علایمی دارد؟

علایم لوپوس با توجه به قسمت هایی از بدن که تحت تاثیر قرار می دهد، متفاوت است. ممکن است این نشانه ها ناگهان ناپدید شوند.  آن ها می توانند  دائمی و یا گه گاه پدیدار شوند. اگر چه این دو مورد از این بیماری یکسان نیستند اما شایع‌ ترین علائم و نشانه های آن عبارتند از:

  • تب
  • خستگی
  • بدن درد
  • درد مفصلی
  • بثورات از جمله راش گونه ‌ای یا پروانه ‌ای بر روی صورت
  • ضایعات پوستی
  • تنگی نفس
  • خشکی چشم مزمن
  • درد قفسه سینه
  • سردرد
  • گیجی
  • از دست دادن حافظه

برخی از نشانه های بعدی لوپوس مشکلات کلیوی ناشی از التهابی به نام نفریت است. فرد ممکن است فشار خون بالا، ادرار تیره و خون در ادرار را نیز تجربه کند.


علل لوپوس چیست؟

در حالی که پزشکان دقیقا نمی دانند چه چیزی سبب ایجاد لوپوس می شود، به نظر آن ‌ها ممکن است ترکیبی از عوامل اساسی علل ابتلا به این بیماری باشد. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

محیط: پزشکان عوامل بالقوه ای مانند سیگار کشیدن ، استرس و قرار گرفتن در معرض مواد سمی مانند غبار سیلیکا را به عنوان عوامل بالقوه لوپوس شناسایی کرده‌ اند.

ژنتیک: داشتن سابقه خانوادگی لوپوس ممکن است فرد را در معرض خطر بالاتری برای تجربه این شرایط قرار دهد.

هورمون ها: برخی مطالعات نشان می دهد که سطح هورمون غیرطبیعی مانند افزایش سطح استروژن می تواند به ابتلای فرد به لوپوس کمک کند.

عفونت ها: پزشکان هنوز در حال مطالعه ارتباط بین عفونت هایی مانند سیتومگالوویروس، اپستین بار، یا هپاتیت C و علل لوپوس هستند.

داروها: استفاده طولانی مدت از داروهای خاص مانند هیدرازین (آئرزلین)، پروکاریامید (Procanbid) و کینیدین با ایجاد یک لوپوس به نام لوپوس اريتماتوز ناشی از دارو ارتباط دارد.

همچنین ممکن است فردی هیچ کدام از علل بالقوه شناخته شده لوپوس را که در اینجا ذکر شد را تجربه نکند و با این حال شرایط این بیماری را داشته باشد.


عوامل خطر برای لوپوس چیست؟

نمونه هایی از عوامل خطر برای لوپوس عبارتند از:

  • زن بودن
  • سنین بین 15 تا 44 سالگی
  • گروه‌های نژادی خاص مثل آفریقایی – آمریکایی، اسپانیایی، آسیایی – آمریکایی، بومی آمریکایی و یا اقیانوس آرام
  • داشتن سابقه خانوادگی لوپوس

داشتن عوامل خطر برای لوپوس به این معنا نیست که شما به لوپوس مبتلا خواهید شد، اما در معرض خطر بیشتری نسبت به افرادی که این فاکتورها را ندارند هستید.


آیا لوپوس قابل درمان است؟

در حال حاضر هیچ درمانی برای لوپوس وجود ندارد. طبق گفته بنیاد لوپوس آمریكا، حدود 80 تا 90 درصد از افراد مبتلا به لوپوس می توانند با درمان و پیگیری زندگی عادی شان را داشته باشند.  با این حال، این تحقیق به طور منظم به نوآوری ‌های نویدبخش در درمان لوپوس می ‌پردازد.

این تحقیق شامل برخی مطالعات حیوانی است که نشان می دهد به زودی لوپوس قابل درمان خواهد بود.


توصیه های درمانی لوپوس چیست؟

در حالی که در عین حال درمانی برای لوپوس وجود ندارد، می توانید از داروهایی برای کنترل علائم لوپوس استفاده کنید. بعضی از داروهای درمان لوپوس عبارتند از:

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
  • داروهای ضد مالاریا
  • DHEA؛ که یک هورمون مردانه است که ممکن است برخی از اثرات لوپوس مانند ریزش مو را کاهش دهد.
  • کورتیکواستروئیدها
  • داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی

یک دکتر در هنگام توصیه به درمان لوپوس، علائم و شدت آن را در نظر می گیرد. پزشکان همچنین ممکن است تغییراتی در سبک زندگی مانند اجتناب از قرار گرفتن  بیش از حد معرض خورشید را توصیه کنند.

برخی از مردم، علاوه بر داروهایی که دارند، از مکمل ‌ها استفاده می ‌کنند تا علایم LUPUS را کاهش دهند. نمونه‌ هایی از این مکمل ‌ها شامل بذر کتان، روغن ماهی و ویتامین D هستند.


آیا یک رژیم غذایی لوپوس وجود دارد؟

پزشکان یک رژیم غذایی قطعی لوپوس مشخص نکرده اند. با این حال، غذاهایی وجود دارند که اغلب به خاطر داروهایی که به طور معمول مصرف می‌ کنند، افراد مبتلا به لوپوس معمولا باید از آن اجتناب کنند.

نمونه‌ هایی از جمله الکل به طور منفی با بسیاری از مواد مخدر تعامل دارند و می ‌توانند موجب خونریزی گوارشی شوند. اجتناب از مصرف زیاد نمک و کلسترول نه تنها برای سلامتی فرد مفید است، بلکه همچنین به جلوگیری از نفخ ناشی از مصرف کورتیکواستروئید کمک می کند.

سایر اقدامات سالم برای کاهش التهاب در بدن افراد مبتلا به لوپوس عبارتند از:

  • ماهی های دارای اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی قزل آلا، ماهی تن یا ماهی خال مخالی
  • غذاهایی با کلسیم بالا مانند محصولات لبنی کم چرب
  • مصرف منابع مختلف کربوهیدرات
  • خوردن ترکیبی از میوه‌ ها و سبزیجات رنگارنگ
تشخیص لوپوس پوستی

با این حال، افراد مبتلا به لوپوس باید از یونجه اجتناب کنند.  این به این دلیل است که اسید آمینه شناخته شده به عنوان L-canavanine موجود در جوانه های یونجه و دانه ها ممکن است التهاب را افزایش دهد و منجر به بروز خارش و لوپوس شود.


پزشکان چگونه لوپوس را تشخیص می دهند؟

پزشکان آزمایش خون و یا بررسی تصویری خاصی برای تشخیص لوپوس ندارند. در عوض، آن‌ ها علایم و نشانه‌ های یک فرد را در نظر می ‌گیرند و شرایط بالقوه دیگری را که ممکن است باعث بروز علائم یک فرد شود را رد می کنند.

علاوه بر گرفتن یک سابقه پزشکی دقیق و معاینه فیزیکی، پزشکان می ‌توانند تست‌ های زیر را برای تشخیصص لوپوس انجام دهند:

آزمایشات آزمایشگاهی: این می تواند شامل شمارش کامل خون (CBC) باشد، پزشکان از آزمایشی برای تعیین تعداد و نوع گلبول قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها در خون استفاده می کنند.

سایر آزمایشاتی که پزشک میتواند انجام دهد عبارتند از: میزان رسوب اریتروسیت، سطح پروتئین و آزمایش آنتی بادی ضد هسته ای که می تواند فعالیت سیستم ایمنی را افزایش دهد.

تست تصويربرداری: اشعه ایکس قفسه سینه و اکوکاردیوگرام دو مطالعه تصویری است که می توانند ایجاد مایع در قلب یا در اطراف آن را نمایش دهند . نتایج مثبت ممکن است منعکس‌کننده علل لوپوس باشند.

بیوپسی یا نمونه برداری بافت ها: پزشکان می توانند بیوپسی یا نمونه ای از سلول ها را از یک منطقه راش مانند لوپوس بردارند تا مشخص شود که آیا سلول های فرد به لوپوس گرفتار شده اند یا خیر.

یک پزشک همچنین می تواند از کلیه های فرد نمونه برداری کند تا ببیند آیا کلیه ها به علت لوپوس آسیب دیده اند یا خیر. آسیب کلیوی مرتبط با لوپوس نفریت لوپوسی نام دارد.

تشخیص لوپوس پوستی

انواع لوپوس کدامند؟

پزشکان معمولا چهار نوع لوپوس را طبقه بندی می کنند. این موارد عبارتند از:

لوپوس اريتماتيک سيستميک: شايع ترين نوع لوپوس این مورد است، اين حالت مي تواند از خفيف تا شديد متغیر باشد. این بیماری علائمی را ایجاد می کند که ممکن است در طول زمان بدتر شود و سپس بهبود یابد.

لوپوس پوستی: این نوع لوپوس به طور کلی به پوست شما محدود می شود. این ممکن است باعث ایجاد خارش و ضایعات دائمی شود. لوپوس پوستی که باعث ایجاد زخم می شود، لوپوس دیسویود نامیده می شود.

DILE: استفاده طولانی مدت از داروهای تجویزی خاص می تواند به لوپوس ناشی از دارو منجر شود. DILE ناشی از استفاده طولانی مدت داروهای تجویزی خاص است. علائم این مورد از نشانه های لوپوس سیستمیک تقلید می کند، اما در اکثر موارد این بیماری بر اندام های اصلی تأثیر نمی گذارد.

لوپوس نوزادان: این بیماری بسیار نادر است و بر نوزادانی که مادران آن ها لوپوس دارند، تأثیر می گذارد. علائم این بیماری ممکن است شامل بثورات پوستی، کمبود سلول های خونی و مشکلات کبدی پس از تولد باشد. در حالی که برخی از کودکان ممکن است نقص‌ های قلبی داشته باشند، بیشتر علائم آن بعد از چند ماه برطرف خواهد شد.


آیا لوپوس مسری است؟

لوپوس یک بیماری مسری نیست. اگر چه بعضی از افراد مبتلا به سابقه خانوادگی این وضعیت بیشتر از بقیه در معرض خطر هستند، اما آنها این بیماری را از فرد دیگری نمی گیرند.

نوآوری ‌های پزشکی و بهبود در تست تشخیصی به این معنا است که افراد مبتلا به lupus می تواندد طولانی تر عمر کنند. طبق آمار بنیاد لوپوس آمریکا، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد از افرادی که مبتلا به لوپوس تشخیص ‌داده شده ‌اند، یک دوره عادی زندگی خواهند داشت.

آن‌ هایی که دارای علائم شدیدتری هستند و یا تجربه شدیدی در این زمینه دارند، نسبت به نوع خفیف آن، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.


چشم انداز لوپوس چیست؟

در حالی که لوپوس می ‌تواند بر سلامت فرد تاثیر بگذارد، اما تاثیری بر کیفیت زندگی افراد مبتلا ندارد. فرد با تمرکز بر روی داروهای خود می‌ تواند تا جای ممکن زندگی سالمی داشته باشد.


پیش ‌گیری از ابتلا به لوپوس

برای اکثر انواع لوپوس، این شرایط قابل پیشگیری نیست. مورد استثناء داروهایی است که به علت لوپوس ناشی از دارو ایجاد شده است. با این حال، مهم است که فرد در مورد خطرات و مزایای آن صحبت کند چرا که مصرف این داروها نمی تواند منجر به اثرات تهدید کننده زندگی شود.

علاوه بر این ، یک فرد ممکن است بخواهد اقداماتی پیشگیرانه که احتمال ابتلا به لوپوس را کاهش می ‌دهد، انجام دهد. این موارد عبارتند از :

اجتناب از نور مستقیم خورشید: قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می تواند موجب خارش های مرتبط با لوپوس شود.

به یاد داشته باشید که هنگام خروج از منزل حتما از کرم های ضدآفتاب استفاده کنید و تا حد امکان از قرارگیری در معرض نور خورشید بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر که پرتوهای خورشید مستقیم می تابند خودداری کنید.

تمرین تکنیک‌ های مدیریت استرس: این تکنیک ها شامل مدیتیشن، یوگا و یا ماساژ هستند که می‌ توانند به فرد کمک کنند تا هر زمان که ممکن است استرس خود را کاهش دهد.

تمرین تکنیک‌ های پیش ‌گیری از عفونت: این تکنیک ها شامل شستن مکرر دست ها و اجتناب از بودن در اطراف کسانی است که به سرماخوردگی و دیگر بیماری‌ های عفونی مبتلا هستند.

استراحت کافی: استراحت برای کمک به التیام بدن فرد حیاتی است.


نظر خود را بیان کنید