زندگی بدون موبایل چگونه است؟

می‌توانید یک روز بدون تلفن‌ همراهتان زندگی کنید؟

زندگی بدون موبایل

اگر میخواهید خودتان را در برابر وابستگی به موبایل آزمایش کنید بهتر است سعی کنید یک روز را بدون آن زندگی کنید! آیا میتوانید؟

امروزه تلفن همراه، برای هر کدام از ما چیزی بیش از یک ابزار ارتباطی است. وابستگی به دنیای مجازی و تلفن همراه افراد را روز به روز از مواجهه و ارتباط حضوری با سایرین دورتر کرده است. آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که یک روز موبایل‌‌تان را خاموش کنید و از دنیای ارتباطات و … فاصله بگیرید؟ در این مطلب از مجله آلامتو در این مورد بیشتر صحبت می‌کنیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

سال گذشته تلفن همراه من در یک مهمانی از من دزدیده شد. من بی تابانه به دنبالش می‌گشتم و از همه می‌پرسیدم موبایل من را ندیدید؟ دوستانم سعی در آرام کردن من داشتند، یک آن به خودم آمدم و به این فکر کردم که چرا از نبود گوشی موبایلم تا به این حد عصبانی شده‌ام؟

استفاده من از گوشی موبایل در حد معمول یعنی چت کردن با دوستانم، عکس گرفتن  و یادداشت نوشتن، گوش دادن به موسیقی و … بود.

البته اعتراف می‌کنم که چندین بار در طول زندگی‌ام به زندگی بدون موبایل فکر کرده‌ام. اما زمانی که واقعا این اتفاق افتاد و گوشی من دزدیده شد، یک احساس پوچی وجودم را فرا گرفت، نه احساس پوچی‌ای که آدم را دلشکسته یا افسرده کند، نه، بلکه نوعی پوچی بود که فضارا برای چیزهای دیگر مهیا می‌کرد. چیزهایی که به جرات می‌توانم بگویم مهم‌تر هستند.ماماا

بنابراین، اینها برخی از درسهایی است که من از نداشتن تلفن همراهم یاد گرفته ام و آن را با شما به اشتراک می‌گذارم:

من بیشتر حضور داشتم: بیایید قبول کنیم که هنگامی که به صفحه نمایش نگاه می کنیم و در دنیای موبایل غرق می‌شویم ممکن است در عین حال در آن جایی که هستیم حضور فیزیکی داشته باشیم، اما واقعا حضور فکری و روحی نداریم، در حقیقت اعلان‌های نقش بسته بر روی صفحه گوشی تمام حواس ما را از آن خود کرده است. اما در نبود گوشی تلفن همراه، دیگر این اتفاق نمی‌افتد و تجربه من از نبود گوشی این بود که حضور واقعی و صد در صدی در مکانی که بودم را تجربه کردم.

مثمرثمر بودم: فکر نکنید که چون گوشی موبایل نداشتم از شر عوامل حواس‌پرتی در امان بودم، چرا که در این شرایط نیز فردی بودم که دوست داشت کارها را به تعویق بیندازد و تعلل کند، اما وضعیت بی‌موبایلی و نبود اعلانی که حواسم را پرت کند و یا خواندن خبری که مقداری از وقتم را بگیرد، باعث شده بود که بازدهی بیشتری باشم و تا حدودی مثمرثمر واقع شوم.

من تعاملات معناداری بیشتری داشتم: این یک تعامل بزرگ است.  نداشتن تلفن همراه به این معنی است که شما به راحتی نمی توانید با همه اطرافیان خود ارتباط برقرار کنید. در این شرایط دیگر هیچ پیغامی از واتس‌اپ، تلگرام، یا تماس تلفنی یا ایمیل فوری پاسخ داده نشده نخواهید داشت.

این باعث می شود که وقتی فرصتی برای انجام این کار دارید، با دقت انتخاب کنید که می‌خواهید با چه کسی صحبت کنید، زیرا هیچکس وقت مکالمه‌های بی معنی را ندارد و به این صورت مکالمات شما حالت معناداری به خود می‌گیرند.

یاد گرفتم که با شرایط ناخوشایند کنار بیایم: در حالت عادی شما معمولاً موبایل خود را از جیبتان بیرون می آورید و ایمیل‌تان را چک می کنید، یک توییت ارسال می‌کنید یا از نوشیدنی خود عکس می گیرید تا در اینستاگرام ارسال کنید! خوب، حالا تصور کنید که نمی توانید این کار را انجام دهید زیرا تلفن همراهی ندارید. باور کنید، این کارشما را به فردی فروتن و متواضع تبدیل می‌کند که با شرایط ناخوشایند کنار آمده است.

اضطراب کمتری داشتم: در شرایطی که تلفن همراه نداشتم، میزان اضطراب و نگرانی‌ام خیلی کاهش‌ یافت زیرا من واقعا مجبور نیستم برای همیشه یک چشمم را به موبایلم نگاه دارم تا ببینم که آیا پیغام‌های جدید، اعلان جدید یا برنامه نیاز به بروز رسانی دارم یا نه. زمانی که گوشی موبایل داشتم گاهی احساس پارانویا می‌کردم و فک می‌کردم موبایلم در حال ویبره رفتن است در حالی که واقعا اینطور نبود.

از لپ‌تاپم برای همه چیز استفاده می کردم: برای برای هر چیزی از جمله برقراری ارتباط، گوش کردن به موسیقی، نت گردی و… از لپتاپ استفاده می‌کردم. شما نمی‌توانید لپ‌تاپ تان را مانند گوشی همه جا ببرید، بنابراین هر چیزی که در اینترنت اتفاق می‌افتد، در آنجا می‌ماند تا زمانی که دوباره آن را روشن کنید.

بیشتر مطالعه کردم: کتاب خواندن یکی از مفیدترین کارهایی است که هرکسی می‌تواند انجام بدهد. خوب در مدت زمانی که موبایل نداشتم، باید وقت خود را صرف چیزی می‌کردم و چه چیزی بهتر از مطالعه؟!

همچنین بخوانید: گرانترین گوشی موبایل جهان

و اما سخن پایانی…

این لیست می‌تواند ادامه پیدا کند، اما من نمی‌خواهم مثل کسی باشم که موعظه می‌کند و به شما می‌گوید که موبایل را دور بیاندازید.

واقعیت این است که امروزه، یک گوشی هوشمند ارتباطات را ساده‌تر می‌کند، وظایف را می توان تنها از طریق برنامه‌ها مدیریت کرد و شما می‌توانید انواع کارهایتان را با آن راه بیندازید، اما نکته‌‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در استفاده از گوشی همراه زیاده روی نکنید و تمام وقت‌تان را صرف تعامل از طریق دنیای مجازی نکنید.

همچنین بخوانید: بیماری موبوفوبیا چیست؟ | عوارض اعتیاد به موبایل


نظر خود را بیان کنید