بر اساس آمارهای بانک‌مرکزی نزدیک 20درصد زنان ایرانی در سال 1391 دارای تحصیلات دانشگاهی بودند. از مجموع زنان شاغل در ایران در سال 1391 بر اساس رشته فعالیت، 0/2 درصد آنها کارفرما بودند، سه‌درصد آنها کارکن مستقل بوده و 5/2 درصد آنها کارکن موسسات دولتی و عمومی بودند. همچنین 5/5درصد آنها کارکن موسسات خصوصی بوده و 0/6 درصد از آنها کارکن فامیلی یا بدون مزد بودند.

بر این اساس مشخص است اکثر زنانی که در ایران شاغل هستند به سمت فعالیت به عنوان کارمند یا کارگر تمایل دارند اما اینجا ما در مورد آن 0/2 درصد کارفرما حرف می‌زنیم. معرفی تمامی آنها نه در اینجا که اصولا در هر تولید رسانه‌ای به لحاظ حجم ممکن نیست، بنابراین اجازه دهید کوتاه به برخی از چهره‌های شاخص این حوزه بپردازیم.

zanan-karafarin-2

سيده فاطمه مقيمي

مقيمي از جمله زنان کارآفرين و رسانه اي است. در رسانه ها هر وقت بحث کارآفريني زنان در ايران شده اول سراغ او رفتند، البته اين روزها او رقيبي به اسم فاطمه دانشور هم پيدا کرده که در ادامه به او هم خواهيم پرداخت. وي متولد سال ۱۳۳۷ در تهران و مهندس راه و ساختمان است. مديرعامل شرکت حمل ونقل بين المللي وکشتيراني سديدبار و عضو هيات مديره چند شرکت حمل ونقل بين المللي هم به شمار مي رود اما شهرتش را مديون عضويت در اتاق بازرگاني است. جالب است بدانيد که او گواهينامه پايه يک هم دارد.

zanan-karafarin-1

فاطمه دانشور

مديرعامل و موسس شرکت سياحان سپهرآسيا، رييس هيات مديره و موسس شرکت معدن کاو، عضو هيات مديره شرکت بين المللي ADK در دبي و… . او همچنين به خاطر فعاليت هاي خيريه اي که دارد صاحب شهرت است.
نازيلا قانع فرد

مديرعامل و عضو هيات مديره شرکت فناوري اطلاعات پرند است. شرکت فناوري اطلاعات پرند داراي 22 نفر پرسنل ثابت و تا 10 نفر پرسنل فصلي است. نازيلاقانع فرد شروع فعاليتش را با فروش کارت هاي اينترنتي و تلفن در خانه آغاز کرده است.

سارا شاهوردي

او متولد 1357 و ساکن روستاي بزين زنجان است. اما در آن روستا موسس و مديرعامل بنگاه موتوسيکلت سارا است. تا دوم نظري درس خوانده اما خودش مي گويد: کشاورز، تعميرکار، سوارکار و فروشنده موتوسيکلت، ماما و آسيابان است. شاهوردي يک بار تعريف کرده که 400نوزاد در روستاي خودش و روستاهاي اطراف به دنيا آورده.

هما کمالي

متولد سال 1322، صاحب شرکت تابلو سازي ايران نيرو، سازنده تابلوهاي توزيع نيرو با فشار و کنترل است. در ايران 50شرکت در اين صنعت از وزارت صنايع مجوز دارند که يکي از اين 50شرکت، شرکت کمالي است. وي در بخش بازرگاني نيز فعال بوده و تاکنون چهار شرکت بازرگاني را ثبت و اداره کرده است. اين شرکت ها به ترتيب تاسيس عبارتند از: شرکت «نيروکو» که به واردات و صادرات از طريق کشور ترکيه مي پردازد، شرکت «زاوش کالا» که واردات لوازم برقي را برعهده دارد، شرکت «بل» که در نرم افزار هاي کامپيوتري و سيستم هاي مديريتي فعال است و «توان کاران» که لوازم الکترونيک وارد مي کند.

شيوا بحرينيان

صاحب موسسه «گلخانه ناردين» باغدار نمونه زن استان اصفهان و توليد کننده برتر گل و گياه زينتي طي سال هاي 85 و 88 است.او ليسانس مهندسي کشاورزي از دانشگاه آزاد خوراسگان دارد و هفت پرسنل ثابت و 10 پرسنل فصلي دارد.

اميليا عبداللهي

پزشک است و متولد 1355. او موسس و مديرعامل زايشگاه و بيمارستان کوثر در ايلام است. اميليا عبداللهي اهل فيليپين است ولي با همتي مثال زدني براي زنان منطقه محروم ايلام در حوزه بهداشت و درمان تلاش مي کند.

زهره تحريريان

عامل اشتغال 120نفر است. احتمالا شما در تهران نان او را خورده ايد. او صاحب شرکت توليد و تحقيقات نان هورسان است.

لعيا رويايي

او صاحب شرکت تفلون کومه است. درباره مشکلاتي که بعد از پايان جنگ داشته و نزديک بود کار او را با شکست مواجه کند، مي گويد: «بعد از جنگ و به دليل به هم خوردن نظم مالي هر روز ظروف را داخل ماشين مي گذاشتم و مغازه به مغازه از ابتداي شهر تا انتها به مغازه ها عرضه مي کردم. بالاخره با وجود اينکه در بازار کالاي خارجي بسيار خريدار داشت و فرهنگ حاکم برجامعه ترجيح کالاي خارجي ولو با کيفيت پايين بود، توانستم موفق شوم.»

معصومه آيت اللهي

متولد سال ۱۳۴۱، داراي درجه مربيگري در چند رشته ورزشي، موسس و مدير باشگاه ورزشي بم- کرمان است.


1 دیدگاه

  1. فریبا مومنی

    باسلام
    خواستم به همه شما بانوان پرتلاش خدا قوت بگم
    از ته دل برایتان بهترینها را آرزو دارم
    به شما افتخار می کنم
    خدا یارتان باشد همیشه

نظر خود را بیان کنید