مقاله درباره خواص دارچین

دارچین چگونه به ما کمک میکند؟

خواص دارچین cinnamon

درباره خواص دارچین تحقیقات زیادی انجام شده است که همه آنها به شگفا انگیز بودن این ماده اشاره میکنند.

به گزارش آلامتو و به نقل از مجله سلامت؛ دانشمندان سال هاست بر این باورند که دارچین می تواند از افزایش بیش از حد قند خون جلوگیری کند و بدن را در برابر مقاومت به انسولین محافظت نماید. این موضوع فاکتور خطری برای دیابت محسوب می شود. اما اینکه دارچین چگونه می تواند چنین کاری را انجام دهد دقیقا مشخص نبود. با اینکه برخی از مطالعات انجام شده اثر قوی را در مورد دارچین گزارش کرده اند اما سایر مطالعات قطعی نیستند. تحقیق جدیدی که در نشست سالانه زیست شناسی مولکولی و بیوشیمی در آمریکا بیان شد مکانیسم احتمالی برای این اثرات را پیشنهاد می کند و از این ایده که دارچین نیروگاه سوخت و ساز بدن است حمایت می نماید. در حقیقت دانشمندان بر این باورند که مزایای این ادویه ممکن است فراتر از کنترل سطح قند خون باشد. امی استاکرت سال هاست که دارچین را مورد بررسی قرار داده است. در سال ۲۰۱۵، تحقیق و پژوهش او نشان داد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که به صورت روزانه از مکمل های حاوی دارچین استفاده کرده بودند کاهش قابل توجهی در سطح قند خون خود نسبت به افرادی که از دارونماها استفاده کرده بودند داشتند. برخی از این اثرات حتی بعد از اینکه شرکت کنندگان مصرف مکمل ها را قطع کردند نیز ادامه داشت. این موضوع نشان می دهد که تغییرات ادامه دار در سطح سلولی آغاز شده است. دکتر امی استاکرت در این باره می گوید: ما به این موضوع دست یافتیم که یکی از پروتئین های درگیر در نمایش ژن ها می تواند تحت تاثیر دارچین قرار گیرد.

تحقیق جدید او که هنوز در مجله منتشر نشده است بر روی Sirtuin-1 تمرکز دارد. همانطور که می دانید Sirtuin-1 پروتئینی است که در تنظیم انسولین نقش فعالی دارد. او در این باره چنین می گوید: ما به خوبی می دانیم که این پروتئین بر روی سایت پروتئین ها نیز فعالیت دارد و می تواند در انتقال گلوکز تاثیر داشته باشد. بنابراین می توان به این نتیجه رسید که چنین پروتئینی ممکن است نقش کلیدی در این شرایط داشته باشد.

دانشمندان به خوبی می دانند که Sirtuin-1 توسط آنتی اکسیدان رسوراترول فعال می شود. دارچین نیز ترکیب مشابهی دارد که با عنوان فنول ها شناخته شده است و می تواند به مولکول Sirtuin-1 متصل شود.دکتر استاکرت و همکارانش از مدل رایانه ای برای بررسی این فرضیه استفاده کردند و به این نتیجه رسیدند که فنول های موجود در دارچین تعامل مشابه و در برخی از موارد تعامل قوی تری با این پروتئین دارد. این موضوع نشان می دهد که فنول موجود در دارچین نیز می تواند این پروتئین را فعال سازد و مزایای موجود در این ادویه را به خوبی توضیح می دهد.استاکرت در این باره می گوید: اگر چنین فرضیه ای صحت داشته باشد بدین معنی است که دارچین کار بیشتری نسبت به تنظیم سطح قند خون انجام می دهد. این ادویه بر روی پروتئینی کار می کند که بر روی متابولیسم لیپیدها ، تغییر رشد سلول ها و نمایش انواع ژن ها تاثیر دارد.

تحقیقات پیشین استاکرت نشان داده است افرادی که در روز ۱ گرم دارچین مصرف می کنند با کاهش سطح قند خون مواجه خواهند شد. اما او معتقد است که حتی مقادیر کوچک تر که در آشپزی و پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد می تواند مزایایی برای بدن به همراه داشته باشد. او در این باره چنین توضیح می دهد:

اگر دارچین با این آنزیم به شیوه ای که در مدل ما توضیح داده شده است تعامل داشته باشد می تواند با فرایند ضدپیری،کنترل آنتی اکسیدان ها و مزایای دیگر سلامتی مرتبط باشد. برای اینکه افراد از چنین مزیت هایی برخوردار شوند نیازی نیست در روز یک گرم دارچین مصرف نمایند. استاکرت پیشنهاد می کند دارچین از فروشگاه های معتبر خریداری شود. تیم او در حال حاضر بر روی اثرات دارچین در سلول های چربی تحقیق می کنند و امیدوارند پژوهش های خود را به عضلات و سلول های کبدی نیز توسعه دهند. نانسی فارل، یک متخصص تغذیه و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم های غذایی می گوید با اینکه تحقیقات بر روی سطح قند خون هنوز قطعی نیست اما همین یافته ها دانشمندان را تشویق می کند مطالعات بیشتری انجام دهند. او در این باره می گوید: دارچینی که به صورت روزانه در مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد می تواند یک عادت خوب برای افراد باشد. فارل به افراد پیشنهاد می کند این ادویه بی نظیر را به جوی دوسر، نان تست،چیلی و مواد دیگر اضافه کنند. البته باید به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از اندازه‌ی دارچین نیز می تواند عملکرد کبد را در افرادی که کبدشان اسیب دیده است بدتر کند. استفاده از مکمل های حاوی دارچین باید همیشه با مشورت پزشک انجام شود. این اولین باری نیست که مزایای دارچین مورد بررسی قرار می گیرد. اگر دارچین به درستی و به اندازه مصرف شود می تواند مزایای خوبی برای بدن فراهم آورد.

مقاله مرتبط: خواص عسل و دارچین

دارچین و کاهش وزن:

چگونه قرص‌های دارچین به کاهش وزن کمک می‌کنند

سطح انسولین را تنظیم می‌کند

دارچین توانایی منحصربه‌فردی در تقلید از فعالیت انسولین در جریان خون دارد و از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری می‌کند. افزایش و کاهش ناگهانی قند برای افراد دیابتی عواقب جدی سلامتی در پی دارد. اما حتی افراد غیر دیابتی نیز می‌توانند از توانایی دارچین برای تنظیم سطح انسولین در بدن سود ببرند. هنگامیکه سطح انسولین و سطح قند خون متعادل باشد، شما کمتر دچار هوس‌های غذایی خواهید شد. این امر، احتمال پرخوری را به طور موثری کاهش می‌دهد. همچنین، قند خون متعادل به معنای چربی ذخیره شده کمتر نیز می‌باشد.

سطح قند خون را کاهش می‌دهد

این مزیت، به مورد بالایی مربوط می‌شود. هنگامیکه سطح گلوکز در خون پایین باشد، شما هوس‌های شدید را تجربه نمی‌کنید. این یک فاکتور مهم در کاهش وزن است. با کنترل سطح انسولین، سطح قند خون نیز کاهش می‌یابد. مطالعات نشان می‌دهد که اضافه کردن دارچین به هر وعده‌ی غذایی می‌تواند شاخص گلیسمی آن را تا ۲۹ درصد پایین بیاورد. خوردن مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین، سطوح نامنظم قند خون در بدن را کاهش می‌دهد و این امر، کلید کاهش وزن است.

سرعت سوخت و ساز را افزایش می‌دهد

بله، مصرف قرص‌های دارچین به افزایش سرعت متابولیسم کمک می‌کند. مصرف قرص‌های دارچین به طور منظم، به بدن امکان می‌دهد که قند و کربوهیدرات‌ها را با سرعت بسیار بیشتری متابولیزه کند. حتی بهتر، قند و کربوهیدرات‌های متابولیزه شده، توسط بدن مصرف می‌شوند بنابراین به چربی ذخیره شده تبدیل نخواهند شد. عجیب است که مصرف دارچین باعث یک واکنش متابولیکی پیچیده در بدن می‌شود که مشابه خوردن فلفل‌های تند است. از آنجا که دارچین برای متابولیزه شدن به انرژی بسیار کمی نیاز دارد، با سرعت بسیار بیشتری در بدن به گردش در‌می‌آید و به شما امکان می‌دهد که کالری بیشتری بسوزانید.

کلسترول LDL را کاهش می‌دهد

کلسترول بد(LDL) باعث می‌شود که پلاک‌های چربی در داخل شریان‌ها جمع شوند. هنگامیکه پلاک‌های چربی روی هم جمع شوند، بدن بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌گردد. یک آزمون بالینی نشان داد بیماران دیابتی که به آن‌ها روزانه‌ یک دوز دارچین داده شده بود، سطح LDL پایین‌تری را نسبت به سطح اولیه قبل از آزمون تجربه کردند.

چربی شکم را کاهش می‌دهد

مصرف قرص دارچین به طور منظم می‌تواند به چربی شکم، بیشتر از سایر قسمت‌های چاق بدن اثر بگذارد. مطالعات نشان می‌دهد که چربی احشایی دور شکم، از تمام چربی‌های بدن خطرناک‌تر است. چرا؟ چربی احشایی برخلاف انواع دیگر چربی ذخیره شده، اطراف اندام‌ها از جمله قلب و کبد را می‌پوشاند. هنگامیکه قلب و کبد با چربی احشایی پوشانده شوند، قادر نیستند با حداکثر توانایی‌شان کار کنند. ثابت شده که دارچین چربی شکم را کاهش می‌دهد.هر چه چربی کمتری دور شکم‌تان داشته باشید، برای سلامتی‌تان بهتر است.

عوارض مصرف زیاد دارچین

ضرر دارچین برای مشکلات قلبی

مصرف زیاد دارچین باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و به همین دلیل برای کسانی که مشکلات قلبی دارند خطرناک است.

ما روغن دارچین را هم در غذاهای زیادی مصرف می‌کنیم. روغن دارچین اگر رقیق نشده باشد می‌تواند به بالا رفتن ضربان قلب به ویژه در کودکان منجر شود. مصرف محلول ۲ درصد روغن دارچین برای همگان بی خطر می باشد.

دارچین حرارت بدن

مصرف زیاد دارچین همچون الکل، فلفل، گل کلم، لابستر، قهوه، زنجبیل، سیر، برنج ، پیاز و کدو می‌تواند حرارت بدن را بشدت بالا ببرد.

در صورت امکان از خوردن چیزهایی که حرارت بدن را بالا می‌برند باید پرهیز کرد. مصرف دارچین می‌تواند باعث افزایش حرارت بدن ‌شود و واکنش‌هایی همچون ترک خوردن لب، تاول دهان و دور چشم و جوش زدن شود.

خوردن دارچین در زمستان به دلیل سرمای هوا با خطرات کمتری همراه است، اما در تابستان می‌تواند عوارض شدید داشته باشد. افرادی که یائسه هستند توصیه می‌شود که از مصرف دارچین خودداری کنند.

عوارض دارچین برای آلرژی

بعضی به دارچین حساسیت دارند و این ممکن است به یکباره پیش بیاید. عوارض آلرژی همچون آبریزش بینی، چشمان مرطوب، درد معده و جوش صورت و دست می‌باشد.

تنگی نفس هم یکی دیگر از عوارض آلرژیک دارچین است، اما این عوارض چندان شدید نمی‌باشد.

عوارض مصرف دارچین در رقیق سازی خون

دارچین کاسیا خاصیت رقیق کننده خون را دارد و از آن برای جلوگیری از لخته شدن خون استفاده می‌کنند. به همین دلیل افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند نباید دارچین بخورند.

دارچین برای حاملگی مضر است

دارچین برای زنان حامله خوب نیست. دارچین می‌تواند باعث درد زایمان زودهنگام و باز شدن دریچه رحم شود. دارچین دوای خوبی برای دل درد و باد معده است، اما اگر این عوارض با حاملگی همراه باشد باید از مصرف دارچین خودداری کرد.

مصرف کم چای دارچین بی ضرر است، اما بهتر است خطر نکنید. خوردن قرص دارچین یا استنشاق عطر دارچین هنگام حاملگی اصلا توصیه نمی‌شود.

دارچین و قند خون

مصرف زیاد دارچین سیلان باعث پایین آمدن قند خون و احساس سرگیجه می‌شود. مطمئن شوید که بیش از ۲ تا ۳ قطره روغن دارچین را در چای خود نریخته باشید، زیرا بر شما اثر خواهد گذاشت.

دارچین مشکلات پوستی

پوست شما بعد از دست زدن به فلفل یا چیلی چه حالتی خواهد داشت؟ آیا پوست شما نخواهد سوخت؟ روغن دارچین خالص هم همین حالت را ایجاد می‌کند.

تضاد با آنتی بیوتیک

دارچین مانند آنتی بیوتیک عمل می‌کند. به همین دلیل اگر آنتی بیوتیک مصرف می‌کنید، خوردن دارچین می‌تواند تعارض ایجاد کند، زیرا دوز آن ۲ برابر می‌شود و به همین دلیل مصرف دارچین توصیه نمی‌شود.

دارچین خواص خوبی دارد اما باید در مصرف آن میانه روی کرد.


نظر خود را بیان کنید