چگونه انسان بهتری باشیم؟

6 توصیه کاربردی برای اینکه انسان بهتری باشیم

چگونه انسان بهتری باشیم

انسانی بهتر بودن قبل از آنکه برای اطرافیان ما خوب باشد برای خودمان عالی خواهد بود چراکه خوب بودن باعث ایجاد احساسی عالی در فرد شده و مطمئناً دنیا هم رفتار خوبی با ما خواهد داشت.

قطعا همه ما دوست داریم بهترین باشیم و همیشه به دنبال راهکارهایی برای رسیدن به این هدف هستیم. بسیاری از افراد فکر می کنند با افزایش سن و به عنوان یک فرد بزرگ سال امکان تغییر وجود ندارد، حال آن که این تصور، تصور نادرستی است و هر فرد می تواند در هر سنی که باشد تلاش کند تا به آدم بهتری تبدیل شود. ممکن است اکنون سوالات مختلفی نظیر “بهترین راه برای تبدیل شدن به یک فرد بهتر چیست؟” برایتان پیش بیاید. در این مطلب از مجله آلامتو برخی از مهم ترین راهکارها برای تبدیل شدن به فردی بهتر را معرفی می کنیم، لطفا تا انتها با ما همراه باشید.


  1. خشم را دور بریزید

در زندگی همه ما قطعا روزهایی وجود داشته که خشمگین و یا عصبانی شده ایم. عصبانیت کنترل نشده در حدی مضر است که می تواند روابط ما با افراد دیگر و حتی سلامتی مان را تحت تاثیر قرار دهد. وقتی عصبانی می شویم، این عصبانیت منجر به استرس بیشتر می شود و مشکلات دیگری نیز به این شرایط اضافه می شوند، اینجاست که به اهمیت یادگیری مدیریت خشم و سرانجام رها کردن آن برای تبدیل شدن به یک فرد بهتر، پی می بریم.

می دانم، رها کردن خشم کار راحتی نیست، اما اولین قدم برای پیشرفت در این زمینه، شناخت این خشم و راهکارهایی که باید در هنگام بروز خشم انجام دهیم، است. اگر در مواقع ناراحتی، به جای انکار این احساس ناراحت کننده، تلاش می کنید تا از طریقی درست به آن بپردازید، پس می توانم بگویم که شناخت خشم برای شما راحت است. برای پیدا کردن راهکار نیز لازم است تمرکز کنید و ببینید که چه زمانی و به چه دلیلی عصبانی هستید، و بدانید که بین احساس عصبانیت و واکنش به آن عصبانیت، تفاوت زیادی وجود دارد.

می توانید باورهایتان را در مورد آنچه شما را عصبانی می کند، تغییر دهید. این می تواند با یادگیری بیشتر در مورد شرایط، یا حتی یادآوری به خود در مورد چیزهایی که نمی دانید، عملی باشد.

به خودتان یاد بدهید که هیچوقت در مورد دیگران زود قضاوت نکنید. شاید دوستتان که قرار بوده برای دیدنتان بیاید و حالا نیامده، واقعا مشکلی برایش پیش آمده است، یا اگر همکارتان امروز با لحنی متفاوت و کمی خشمگین با شما رفتار کرده، شاید ساعات قبل را به سختی گذرانده و درگیر مشکلی است که شما از آن بی خبر هستید.

قدم بعدی این است که آنچه “عامل خشم” شما است را بشناسید و بر روی آن تمرکز کنید و آن را تا حد ممکن از بین ببرید. به عنوان مثال اگر دلیل خشم شما، کارها و وظایف بیش از حدی است که باید انجام دهید، شاید واقعا وقت آن رسیده که کمی به خودتان اهمیت بدهید و از بار شلوغی این فعالیت ها بکاهید. یا به عنوان مثال دیگر، اگر فرد خاصی باعث عصبانیت شما شده، سعی کنید ابتدا با او صحبت کنید و در صورت ادامه این شرایط، نقش او را در زندگی خود محدود کنید.

نکته دیگری که اهمیت بسیار زیادی دارد این است که کینه و عصبانیت را به دنبال خودتان نکشانید و آن را رها کنید. اگر شب قبل با بغض و ناراحتی خوابیده اید، سعی کنید آن را فراموش کنید و صبح تان را با آن خراب نکنید. آدم ها را ببخشید، باور کنید با این کار اول از همه خودتان آرامش خواهید گرفت.

تمرین های تسکین دهنده استرس مانند مدیتیشن می تواند به شما کمک کند تا عصبانیت خود را کنار بگذارید. تمرکز خود را بر این بگذارید که گذشته و چیزهایی که شما را عصبانی و ناراحت کرده را رها کنید و توجه خود را به لحظه فعلی معطوف کنید. از فکر کردن به مسائل گوناگون دست بکشید و به هیچ چیز بدی در این لحظه فکر نکنید.

همچنین بخوانید: انشا در مورد کنترل خشم

  1. از دیگران حمایت کنید

گاهی اوقات کمک کردن به دیگران یکی از بهترین راه ها برای تبدیل شدن به فردی بهتر است. کمک به دیگران و تقویت حس نوع دوستی می تواند باعث شود آدم بهتری باشیم. می دانم ممکن است خودتان مشغله های زیادی داشته باشید، اما کمک کردن به دیگران را در برنامه تان قرار دهید و ببینید که چگونه خوبی کردن به دیگران می تواند حال تان را خوب کند و انرژی تان را چند برابر کند.

جالب است بدانید که مطالعات نشان می دهد نوع دوستی برای بهزیستی عاطفی شما مفید است و می تواند آرامش ذهنی شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که بیماران دیالیزی، بیماران پیوندی و اعضای خانواده ای که داوطلب کمک به سایر بیماران شده اند، رشد شخصی و بهزیستی عاطفی خوبی را تجربه کرده اند.

مطالعه دیگری در مورد بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) نشان داد که کسانی که به سایر بیماران ام اس کمک کرده بودند، در واقع مزایای بیشتری را نسبت به همتایان پشتیبانی شده خود تجربه کرده‌اند، از جمله این مزایا نیز می توانیم به بهبود قابل ‌توجه اعتماد به نفس، خودآگاهی، افسردگی و عملکرد روزمره اشاره کنیم.

به طور کلی افراد حمایت گر دریافتند که زندگی آنها به طرز چشمگیری به سمت و سویی بهتر، تغییر کرده است. گذشته از این، مهربانی و کمک به دیگران دنیا را به مکان بهتری تبدیل می کند و اعمال نوع دوستی می تواند شما را به فردی شادتر و دلسوزتری تبدیل کند. از آنجا که روش های زیادی برای ابراز نوع دوستی وجود دارد، این یک راه ساده برای تبدیل شدن به فردی بهتر است، راهی که هر روز در دسترس همه ماست.


  1. از نقاط قوت خود استفاده کنید

از دست دادن مسیر زمان، زمانی که به کار یا فعالیت دیگری جذب می‌شوید، یا چیزی که روانشناسان به آن “جریان” می‌گویند، یک حالت آشنا برای همه ما است. جریان چیزی است که زمانی که شما عمیقا درگیر یک سرگرمی یا یادگیری یک مهارت یا سوژه جدید، و یا درگیر شدن در فعالیت‌هایی که ترکیب مناسبی از چالش‌ها و راحتی را عرضه می‌کنند، رخ می‌دهد.

زمانی که ما بیش از حد به چالش کشیده می ‌شویم، احساس استرس می ‌کنیم. وقتی همه چیز خیلی ساده است هم ممکن است خسته شویم. به هر طریق، پیدا کردن نقطه مناسب بین این دو افراط، ما را به روش بسیار خوبی درگیر نگه می‌دارد.

شما می توانید با نوشتن، رقصیدن، خلاقیت ایجاد کردن یا جذب چیزهای جدیدی که می توانید به دیگران بیاموزید، جریان را تجربه کنید. آنچه ممکن است شما را به این وضعیت بکشاند ممکن است برای دیگران چالش برانگیز باشد و بالعکس. زمانی که خودتان را در این حالت دیدید به آن فکر کنید و سعی کنید بیشتر این کار را انجام دهید.

وضعیت جریان یک معیار خوب برای این است که ببینید آیا یک فعالیت برای شما مناسب است یا خیر. زمانی که در وضعیت جریان هستید، از نقاط قوت خود استفاده می‌کنید و این برای سلامت عاطفی و خوشحالی تان عالی است. این یک چیز بسیار مثبت برای بقیه جهان است، زیرا نقاط قوت شما معمولا به نوعی برای کمک به دیگران مورد استفاده قرار می‌گیرند.

زمانی که به اندازه کافی به خودشناسی برسید که بدانید بهترین نقاط قوت تان چه هستند و چگونه می‌توانید از آن‌ها برای منفعت رساندن به دیگران استفاده کنید، در مسیر تبدیل به یک فرد بهتر شادتر قدم خواهید گذاشت. از آن چه که در آن خوب هستید استفاده کنید و یک وضعیت جریان ایجاد کنید؛ این روشی است که شما را به سمتی که می خواهید هدایت می‌کند.


  1. از مدل “مراحل تغییر” استفاده کنید

از خودتان بپرسید: اگر یک عصای جادویی داشتید، دوست دارید در آینده چه چیزی را ببینید؟ با نادیده گرفتن ایده های چگونگی رسیدن به آنجا، زندگی ایده آل خود و اینکه چه چیزی در آن گنجانده می شود، را به وضوح تصور کنید.

چند دقیقه وقت بگذارید تا روی کاغذ یا کامپیوتر خود، تغییرات و اهدافی را که در این تصویر گنجانده شده است، لیست کنید. دقت کنید که لیست کاملا مشخص و دقیق باشد. اشکالی ندارد اگر چیزی را بخواهید که ظاهراً هیچ کنترلی روی آن ندارید. فقط آن را یادداشت کنید.

به یاد داشته باشید که یادداشت کردن آنچه می خواهید در آینده داشته باشید، می‌تواند به شما کمک کند که در بخش‌های پر استرس زندگی فعلی خود کم ‌تر گرفتار شوید و در عین حال به شما کمک می کند تا گزینه‌های بیشتری برای تغییر در زمان حال حاضر ببینید.

روش های مختلفی برای تمرکز بر تغییر وجود دارد، اما مراحل مدل تغییر می تواند شما را راحت تر از بسیاری از مسیرهای دیگر به سمت بهترین بودن، هدایت کند. این مدل تغییر را می توان با هر طرز فکری که در حال حاضر دارید سازگار کرده و می تواند برای اکثر افراد مفید باشد.

مراحل مدل تغییر

  • پیش اندیشی: نادیده گرفتن مسئله
  • تفکر: آگاه شدن از مشکل
  • آماده سازی: آماده شدن برای تغییر
  • اقدام: اقدام مستقیم به سوی هدف
  • نگهداری: حفظ رفتار جدید

یکی از مهمترین قسمت های این مسیر تغییر این است که شما قبل از آماده شدن خود را مجبور به ایجاد تغییرات نمی کنید و اگر خود را عقب تر از برنامه بینید تسلیم نمی شوید، این بخش قابل بخشش و حتی مورد انتظار است. درک این برنامه برای ایجاد تغییرات می‌تواند به شما کمک کند تا به هر طریقی که انتخاب ‌کنید، فرد بهتری باشید.


  1. مراقب خودتان باشید

ممکن است همیشه نتوانید کنترل شرایطی که با آن روبرو می‌شوید را در اختیار داشته باشید. اما همیشه می ‌توانید شرایط را طوری کنترل کنید که به خوبی از خودتان مراقبت کنید. مراقبت از خودتان می‌ تواند بر سطح استرس شما تاثیر بگذارد و شما را قادر می‌ سازد تا زمانی که با چالش ‌های زندگی مواجه می ‌شوید، رشد کنید.

مراقبت از خود برای ایجاد انعطاف پذیری هنگام مواجهه با عوامل استرس زای غیرقابل اجتناب به چندین دلیل بسیار حیاتی است. وقتی خسته شوید، ضعیف غذا بخورید و یا به طور کلی ضعیف عمل کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که نسبت به استرس در زندگی خود واکنش نشان دهید. در مقابل، وقتی شما از خودتان (هم بدن و هم ذهن تان) مراقبت می ‌کنید، می ‌توانید در برابر هر چیزی که پیش می ‌آید فکر کنید، از منابعی که در زندگی ‌تان دارید استفاده کنید و واقعا از چالش‌ هایی که با آن مواجه هستید، به جای اینکه فقط از آن‌ها جان سالم به در ببرید، استفاده کنید و رشد کنید.

مراقبت مناسب از بدن، روح و ذهن می‌تواند کنترل مناسبی نسبت به اوضاع در اختیار شما قرار بدهد و به شما انعطاف ‌پذیری بیشتری برای مدیریت چالش‌هایی که در زندگی با آن مواجه می شوید، بدهد.

اصول خودمراقبتی

از نظر استراتژی های خود مراقبتی، موارد مختلفی وجود دارد که می تواند در مراقبت از خودتان به شما کمک کند، اما برخی از مهم ترین جنبه های مراقبت از خود شامل موارد زیر است:

  • خواب کافی
  • تغذیه سالم
  • ارتباط با دیگران
  • زمان خلوت کردن با خود

خواب

خواب کافی یکی از ارکان مهم برای خفظ سلامت عاطفی و جسمی شما محسوب می شود، زیرا خواب کم یا بی کیفیت باعث می شود استرس بیشتری داشته باشید و کمتر بتوانید راه حل های مناسبی را برای مشکلات پیش روی خود پیدا کنید. کمبود خواب هم در کوتاه مدت و هم در طولانی مدت می تواند بر روی بدن شما تاثیر بگذارد. تاثیرات خواب کم حتی می تواند بر روی وزن شما نیز دیده شود.

تغذیه

تغذیه مناسب نیز به اندازه خواب کافی اهمیت دارد. یک رژیم غذایی ضعیف می تواند احساس خستگی و کسلی در شما ایجاد کند و می تواند با گذشت زمان باعث اضافه وزن در شما بشود. شما به سوخت مناسب برای مواجهه با چالش ‌های زندگی نیاز دارید، اما وقتی استرس زیاد می ‌شود، اغلب ما به غذاهای ناسالم روی می آوریم.

ارتباطات اجتماعی

احساس ارتباط با دیگران می‌ تواند به شما کمک کند که احساس انعطاف ‌پذیری بیشتری بکنید. دوستان خوب می‌ توانند به شما کمک کنند احساسات منفی را پردازش کنید، راه‌ حل ‌های درست و مناسب را پیدا کنید و در صورت لزوم ذهن خود را از مشکلات دور کنید. زمانی که زندگی پرمشغله و پراسترسی دارید، یافتن وقت برای گذراندن با دوستان گاهی چالش برانگیز است، اما به یاد داشته باشید که ارتباط با دوستان نزدیک می تواند شما را به هدف تان، یعنی آدم بهتری بودن، نزدیک کند.

زمان استراحتو خلوت کردن با خود

در آخر، مهم است که کمی وقت برای خود اختصاص دهید. این می تواند به معنای تمرین مدیتیشن و یا یوگا، یا به صورت ورزش یا انجام کارهای موردعلاقه در خانه باشد. این امر برای افراد درونگرا از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما هر کسی به خلوت کردن با خود و گذراندن وقت با خود نیاز دارد.

همچنین بخوانید: انشا درمورد سلامتی

  1. برای بهبود روابط تان تلاش کنید

روابط ما در عین حال که می توانند باعث ایجاد استرس برای ما شوند، می توانند به همان اندازه به ما کمک کنند تا آدم بهتری باشیم، حتما می پرسید چگونه؟ قطعا همیشه بین شما و دوستان یا خانواده تان اوضاع گل و بلبل نیست و ممکن است در بازه ای از زمان درگیر اختلافات گوناگون شوید، اینجاست که در عین حال که می کوشید تا این اختلافات را حل کنید و به دوست، همسر یا فرزند بهتری تبدیل شوید در عین حال به فرد بهتری هم تبدیل می شوید.

برای بهبود روابط بین خودتان و دیگران، راهکارهای حل تعارض را بیاموزید. شنونده خوب بودن، درک طرف مقابل هنگام درگیری و تکنیک های کنترل خشم از جمله این موارد است. این موارد می تواند به ما کمک کند تا نسخه های بهتری از خودمان باشیم. به علاوه این راهکارها می توانند استرس موجود در روابط ما را به حداقل برسانند. روابط نزدیک معمولا فرصت‌های زیادی برای تمرین این مهارت‌ها که شما برای بهبود آن‌ها تلاش می‌کنید، به همراه دارد.


1 دیدگاه

  1. کیان

    با سلام ممنون بابت مطالب خوب شما تشکر

نظر خود را بیان کنید