روش مصرف پماد سیلور سولفادیازین برای واژن و سوختگی پای نوزاد را در این مطلب از آلامتو بخوانید.
پماد سیلور سولفادیازین
پماد سیلور سولفادیازین (silver sulfadiazine) که با دیگر نام های تجاری از جمله فلامازین شناخته میشود، یک آنتی بیوتیک موضعی است که به طور گسترده برای مراقبت از زخمها، سوختگیهای شدید و پیوند پوست تجویز میشود. با این حال استفاده از این پماد برای سایر موارد نیز رایج است. در ادامه به این موضوع پرداخته و شرح می دهیم که پماد سیلور سولفادیازین برای واژن و سوختگی پای نوزاد چگونه است و آیا مجاز به چنین استفاده هایی از این دارو هستیم، یا نه؟
همچنین بخوانید: بهترین پماد برای سوزش واژن
پماد سیلور سولفادیازین برای چی خوبه؟
سیلور سولفادیازین متعلق به گروهی از داروها موسوم به آنتی بیوتیکهای موضعی میباشد. این پماد برای درمان و جلوگیری از عفونت زخمهای پوستی، به ویژه در افراد با سوختگیهای جدی از جمله سوختگیهای درجه دو و سه تجویز میشود. همچنین ممکن است در زخمهای پا، پیوند پوست، برشهای جراحی و بریدگیها و خراش های جزئی نیز به کار برده شود. دارو مستقیماً روی محل زخم اعمال میشود و با متوقف کردن فعالیت باکتریهایی که ممکن است باعث بدتر شدن عفونت شوند، عمل می کند.
این دارو باید فقط در ناحیه سوخته پوست استفاده شود. قبل از استفاده از این کرم، زخم باید به خوبی تمیز شود. از این دارو بیش از مقدار تجویز شده استفاده نکنید زیرا می تواند خطر عوارض جانبی را افزایش دهد. شایع ترین عارضه جانبی این دارو کاهش تعداد گلبول های سفید خون است. به غیر از این، همچنین می تواند باعث سوزش یا سوزش جزئی در محل برنامه شود.
پماد سیلور سولفادیازین برای واژن
سیلوادین سولفادیازین نقره ای است و در درمان سوختگی های پوستی کاربرد دارد. روی غشای مخاطی مانند داخل واژن استفاده نمی شود. با وجود این که سیلوادین (سولفادیازین سیلور) ممکن است اثر ضد قارچی و ضد ویروسی داشته باشد، به طور کلی ضعیف است و داروهای ضد قارچی موضعی بهتری مانند کلوتریمازول برای درمان عفونتهای قارچی واژن وجود دارد. بسیاری از پزشکان استفاده از این پماد برای واژن را غیر مجاز می دانند. سیلوادین (سولفادیازین سیلور) در درجه اول در سوختگی ها یا زخم های باز برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی استاف یا استرپتوکوک استفاده می شود.
پماد سیلور سولفادیازین برای سوختگی پای نوزاد
سوختگی پای نوزاد نوعی التهاب پوستی در ناحیه اندام تناسلی و باسن نوزاد است که در نتیجه خیس یا کثیف بودن پوشک نوزاد برای مدت طولانی به وجود میآید. مطالعات مناسبی در مورد ارتباط سن با اثرات سولفادیازین نقره موضعی در جمعیت کودکان انجام نشده است. استفاده موضعی از سولفادیازین نقره در نوزادان نارس یا تازه متولد شده 2 ماهه و کمتر توصیه نمی شود. برخی از پزشکان استفاده از پماد سیلور سولفادیازین برای سوختگی پای نوزادان بالای دو ماه تجویز میکنند.
همچنین بخوانید: پماد تریامسینولون برای واژن
پماد سیلور سولفادیازین برای جوش صورت
استفاده از کرم سولفادیازین نقره برای آکنه به دلایل متعدد توصیه نمی شود. از جمله این دلایل عبارتند از:
- اثرات نامطلوب بر سلامت پوست دارد. استفاده از کرم سولفادیازین نقره برای آکنه عوارض جانبی بالقوه زیادی را به همراه دارد. مانند: خارش و تحریک پوست، ضایعات پوستی قرمز، بثورات پوستی، عکس العمل های آلرژیتیک
- هر چه بیشتر از کرم سولفادیازین نقره برای درمان آکنه یا سایر بیماری های پوستی استفاده کنید، احتمال مقاومت باکتری ها در برابر آن بیشتر می شود.
- کرم سولفادیازین سیلور ممکن است برای آکنه های متوسط تا شدید بی اثر باشد و به درمان های هدفمندتری نیاز دارد. به عنوان مثال، بنزوئیل پراکسید در درمان این نوع ضایعات آکنه بسیار موثرتر است. از طرفی همه آکنه ها باکتریایی نیستند. مسدود شدن منافذ یا عدم تعادل هورمونی باعث ایجاد برخی از انواع آکنه می شود.
- استفاده مداوم از سولفادیازین نقره نیز می تواند تأثیر مخربی بر سد طبیعی پوست داشته باشد. این می تواند پوست شما را مستعد ابتلا به عفونت های بیشتر و تشدید شرایط از قبل موجود مانند اگزما کند.
- برخی از بیماری ها را ممکن است با سولفادیازین نقره تشدید شوند. افراد مبتلا به این بیماریها باید هنگام استفاده از هر داروی سولفا، از جمله سولفادیازین سیلور، محتاط باشند. این میتواند باعث عفونت خونی جدی در کنار سایر عوارض جانبی شود.
همچنین بخوانید: پماد هیدروکورتیزون برای واژن
پماد سیلور سولفادیازین برای لک صورت
پماد سیلور سولفادیازین برای لک صورت در درمان های کوتاه مدت کاربرد دارد. این دارو میتواند لکهای قهوهای را به خاکستری تبدیل کند. اما از آنجاییکه مصرف اصلی این دارو برای انواع سوختگیها است، بهتر است برای سایر موارد درمان از جمله لک صورت، آکنه و جوش با پزشک مشورت شود.
نحوه عمل پماد سیلور سولفادیازین برای کاهش لک صورت با از بین بردن باکتریهای مسبب این لک است. از طرف دیگر این پماد موجب تحریک تولید کلاژن در پوست شده و به این ترتیب با بازسازی بافت پوستی، موجب بهبود لک پوستی میشود.
همچنین بخوانید: درمان عفونت واژن در خانه با نمک
سخن آخر
در این مطلب از آلامتو گفتیم پماد سیلور سولفادیازین برای واژن و سوختگی پای نوزاد چگونه است. نتیجه مطالب ارائه شد نشان داد که استفاده از این پماد تنها باید مطابق دستورات پزشک باشد زیرا میتواند در استفاده مکرر موجب مقاوم کردن باکتری ها شده و نتیجه معکوس در پی داشته باشد.