حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی

اگر می‌خواهید بدانید حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی از مراجع تقلید چیست، این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی

یکی از مسائلی که بانوان در هنگام قاعدگی درباره آن دچار سوال و شبهه می‌شوند، موضوع خواندن قرآن است. درباره اینکه آیا مجاز به خواندن قرآن هستند یا در این بین استثنایی وجود دارد؟ در این مطلب از آلامتو حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی از خامنه ای، سیستانی و مکارم را گرداوری و ارائه می‌کنیم.

همچنین بخوانید: اگر پریود بیشتر از 10 روز طول بکشد چه غسلی دارد

حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی

طبق نظر عموم مراجع برای زن در هنگام قاعدگی خواندن قرآن بهتر از ترک کردن آن است. البته این درباره سوره‌های سجده دار صدق نمی‌کند. سوره های دارای سجده واجب عبارتند از:الف) سوره الم سجده (سوره سى و دوم). ب) سوره حم سجده (سوره چهل و یکم).ج) سوره والنّجم (سوره پنجاه و سوم). د) سوره اقرأ (سوره نود و ششم).

سجده واجب قرآن باید بر چیزهایی باشد که سجده نماز بر آنها صحیح است، اما رعایت بقیه آداب سجده نماز، از جمله وضو داشتن، رو به قبله بودن و داشتن لباس پاک واجب نمی‌باشد.

حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی از خامنه ای

حکم خواندن سروه های سجده دار در زمان پریودی از نظر آیت الله خامنه ای، این است که تنها خواندن آیات سجده دار این سوره ها حرام است، اما شخص می‌تواند سایر آیات این سوره‌ها را قرائت کند . اشکالی در آن نیست.

لازم به ذکر است که شخص حائض یا شخصی که در زمان قاعدگی است، باید مانند سایر مسلمانان در هنگام شنیدن آیه سجده دار، به سجده برود و نداشتن طهارت منعی برای این مورد ایجاد نمی‌کند. اما فراموش نشود که خواندن آیه سجده دار بر شخص پریود حرام است ولی اگر زن مستحاضه است و به احکام استحاضه متوسط و کبیره نیز عمل کرده است، حرام نمی‌باشد.

حکم شرعی وجود ندارد شخص در زمان قاعدگی، هنگام تلاوت آیه سجده دار از مجلس قرآن خوانی خارج شود. اما به محض شنیدن آیه واجب است که سجده کند. در اینجا طهارت شرط نیست، تنها باید پیشانی را بر مهر یا هر چیزی که سجده بر آن صحیح است قرار دهد. همچنین نشستن رو به قبله نیز در سجده این آیه ها ضرورت ندارد. گاهی در برخی از جلسات قرآنی، مسئول جلسه این نکته را اعلام می‌کند و شخص را از محول خارج می‌کنند که اشتباه است و انجام آن از نظر اخلاقی نیز پسندیده نیست. پس تنها نخواندن آن آیه بر شخص کفایت می‌کند.

همچنین بخوانید: سوره آیت الکرسی

حکم خواندن سوره سجده دار در زمان قاعدگی مکارم

حکم خواندن سوره سجده دار در زمان قاعدگی مکارم

طبق حکم آیت الله مکارم، در مورد خواندن سوره سجده دار در زمان پریودی، تنها خواندن آیاتی که سجده دار است حرام می‌باشد و خواندن بقیه آیات از سوره حرام نیست. بر این اساس گوش کردن به سوره‌های سجده دار هم خالی از اشکال است، اما اگر آیه سجده دار شنیدید، واجب است که سجده آن را بجا آورده شود. پس زن حائض می‌تواند در جلسات ختم قرآن شرکت کند و بدون آنکه خودش قرائت کند، تنها به گوش کردن قرآن و ایات سجده دار بسنده کند.

خواندن قرآن در زمان قاعدگی به جز سوره ها و آیاتی که سجده واجب دارند، جایز است، هر چند که کراهت دارد و ثواب آن نیز کمتر از زمانی است که شخص پاک است. در برخی منابع آمده است که زن حائض تنها به قرائت هفت آیه از قرآن قناعت کند، که این حکم صحیح نیست و می‌تواند هر تعداد آیه از قرآن را بخواند به شرط آنکه بدن او تماس مستقیم با خط قرآن نداشته باشد.

حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی سیستانی

حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی سیستانی نیز مانند سایر مراجع تقلید است. ایشان نیز تنها خواندن آیات سجده دار را حرام دانسته و خواندن باقی آیات آن سوره و دیگر سوره های دیگر از قرآن را بدون اشکال اعلام کردند.

آیت الله سیستانی فرمودند محدودیت خواندن قرآن بیش از هفت آیه صحیح نمی باشد و شخص می تواند بدون محدودیت به قرائت قرآن بپردازد، تنها خواندن آیاتی که سجده واجب دارد حرام است. خواندن سایر آیات از قرآن کریم آنطور که برخی فقها اعلام کردند کراهت دارد که به معنای داشتن ثواب کمتر نسبت به شرایط عادی است.

همچنین مطابق نظر سایر مراجع، ایشان نیز حضور زنان حائض را در جلسات قرآنی که در آن آیه سجده دار خوانده می شود مجاز شمرده و تنها خواندن آن آیات را حرام دانسته و منع می‌کنند. البته زنان در دوره پریودی باز هم باید در هنگام سجده واجب، مانند سایر افراد به سجده بروند و عدم پاکی لباس و بدن مانع آن نخواهد بود.

همچنین بخوانید: نماز استغفار چگونه خوانده میشود

سخن آخر

در این مطلب از آلامتو حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی از خامنه ای، سیستانی و مکارم را شرح دادیم. همانطور که مطالعه کردید برخی باورها درباره حرام بودن قرآن خواندن و حضور در جلسات ختم قرآن در زمان قاعدگی نادرست بوده و چنین احکام سخت گیرانه‌ای صحت ندارد.


نظر خود را بیان کنید