آشنایی با انواع خطرات محیط کار

6 خطر جدی در محیط کار که در کمین سلامت شماست؛

serious-health-danger-in-the-workplace,آشنایی با انواع خطرات محیط کار

اگر قرار است سلامت را در اولویت اول قرار دهید پس بهتر است بیشتر از پیش به رویه های کاری خود توجه کنید و علائم خطر را جدی بگیرید.

به گزارش آلامتو و به نقل از آی بانو؛ دفعه بعد که روی میز کارتان ولو شدید، به فضای محیط اطراف دقت کنید، و بیاندیشید که مکانی که بیش از ۸ ساعت یا بیشتر از روز خود را در آن سپری می‌کنید، شاید تاثیراتی در سلامت شما داشته باشد.

کارولین ریکارد- بریدو، مهندس معمار در ارلینگتون که به مطالعه ارتباط بین طراحی و سلامت افراد می‌پردازد، معتقد است هنگامی که به آن می‌اندیشید، درک اینکه چقدر اطلاعات ما درباره محیط کار و تاثیری که بر ما می‌گذارد اندک است، می‌تواند ترسناک باشد. هر چیزی، از نوری که انرژی‌بخش است تا طراحی کف این قابلیت را دارند که سلامت شما را به مخاطره بیاندازند.

در اینجا، متخصصان شش مورد از برجسته‌ترین خطراتی که در قرن ۲۱ سلامت افراد را تهدید می‌کند و نکاتی که کمک می‌کند تا هوشمندانه‌تر کار کنید و در انتهای یک روز طولانی احساس بهتری داشته باشید را با ما در میان می‌گذارند.


خطر: نورهای فلورسنت

مادامی که لامپ‌های رشته‌ایی از ماشین‌های فکس حذف شدند، لامپ‌های مهتابی جمع و جور پای ثابت اداره‌ها شده‌اند. اگرچه و قطعاً زنده‌تر هستند، اما هنگامی که روی پوست می‌نشینند، بدجنس می‌شوند: طبق مطالعه‌ایی که در دانشگاه ملی نیویورک انجام شد، مشخص شد که شکاف‌های ریزی که روی لامپ‌های مهتابی جمع و جور را پوشانده، اجازه می‌دهد که اشعه ماورأ بنفش مضر از آن ساطع شود، و چنانچه در فاصله نزدیک با پوست قرار گیرد، می‌تواند به سلول‌های پوست بیرونی آسیب برساند. به عبارت دیگر، فلورسنت‌های سقفی بی‌ضررند اما درباره لامپ رومیزی خود تجدید نظر کنید.

دکتر میریام رافیلویچ، سرپرست تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌کند، حداقل ۶۰ سانت دورتر از این لامپ‌ها بنشینید، زیرا در دراز مدت آسیب‌رسان خواهند بود.

رفع خطر: رافیلویچ می‌گوید، فضای اطراف را با لامپ‌های ال‌ایی‌دی روشن کنید، که خطری برای سلامت شما ندارند.


خطر: کار بی‌وقفه

گرچه تلاش برای کاهش هزینه‌ها بیش از حد به کارفرمایان فشار می‌آورد، اما تعجبی ندارد که کارمندان نیز استرس زیادی را در این بین متحمل می‌شوند. اما شرایط زنان در این میان حادتر است.

طبق اعلان انجمن روانشناسی امریکا، سطح استرس زنان در مقایسه با مردان که ۱۶٪ است، ۲۰٪ است، و سطح آن از ۱۰ در سطح ۸ قرار دارد. و ۴۳٪ از زنان اذعان داشتند که سطح استرس آن‌ها در حال افزایش است. دکتر سوزان استین‌بوم متخصص بیماری‌های قلبی زنان در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک می‌گوید، این استرس مزمن موجب افزایش ضربان قلب، فشار خون و سطح التهابات، تمام فاکتورهای موثر در بیماری قلبی، است.

رفع خطر: از آب سردکن آب بخورید. یک دور در واحد خود بزنید. دستشویی بروید! طبق تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۵ که در دانشگاه بایلور، تگزاس انجام شد، مشخص شد کارمندانی که هر از گاهی استراحت کوتاهی می‌کنند، خستگی مفرط کمتری را تجربه می‌کنند، از شغل خود رضایت بیشتری دارند و درد یا تیرکشیدن‌های کمتری را نسبت به افرادی که این کارها را انجام نمی‌دهند، در اندام‌های خود احساس می‌کنند.

زمانی برای استراحت و وقفه در بین کار ندارید؟ ترتیبی دهید که یکی از جلسات شما بیرون از محل کار برگزار شود. مطالعات حاکی از آن است که در فضای باز بودن فشار خون را پایین آورده و سطح هورمون‌ها را تنظیم می‌کند.


خطر: فقدان حریم‌خصوصی

سیلیکون ولی برای تشویق بیشتر کارمندان به همکاری، طرح فضای باز را اجرا نموده است. اما در همین طرح نیز زمزمه‌هایی از حواس‌پرتی، در قالب پچ‌پچ، صدای تلفن و صدای غژغژ عبور وسایط نقلیه هوایی که آزادانه پرواز می‌کنند به گوش می‌رسد. طبق مطالعه‌‌ایی در سال ۲۰۱۴، روزانه کارمندان ۸۶ دقیقه کارایی خود را به دلیل وقفه‌های مختلف از دست می‌دهند.

دکتر جان ویوو، روانشناس در مرکز وکشا ویس معتقد است، هر زمان که عاملی موجب حواس‌پرتی گردد، نه تنها باید منتظر ماند تا حواس‌پرتی از بین برود، بلکه باید دوباره با موضوع اصلی مورد توجه ارتباط برقرار نمود. این فرایند استرس بیشتری بر روز شما تحمیل می‌کند.

رفع خطر: در صورت امکان برای خرید یک هدفن ضد صدا هزینه کنید. از این طریق بخشی از حواس‌پرتی‌ها کاهش می‌یابد. نشد؟ ریچارد بریدو پیشنهاد می‌کند که در نقطه‌ایی آرام که نمای زیبایی دارد، استراحت کنید. به لطف پدیده‌ایی موسوم به فرایند ناخودآگاه، مغز حتی در مواقعی که مشکل در مقابل نباشد روی آن کار می‌کند.


خطر: خیرگی بیش از حد به صفحه نمایش

به طور متوسط، ما پس از بیداری نصف بیشتر روز خود را با خیره شدن به صفحات الکترونیکی سپری می‌کنیم، عادتی که بیش از هر چیز بر گردن فشار وارد می‌کند. مطالعه‌ایی در سال ۲۰۱۴ در ژاپن انجام شد که نشان داد، کارمندانی که تمام ساعات اداری خود را در مقابل کامپیوتر سپری می‌کنند، علائم اختصاصی خشکی چشم که کاهش ترشح غدد اشکی است را تجربه می‌کنند.

بخشی از این امر ناشی از کم شدن دفعات پلک‌زدن در هنگام خیره شدن به صفحه نمایش است. عدم روان شدن غدد اشکی منجر به کشیدگی عضلات چشم، حساسیت و تیرگی در دید می‌شود.

رفع خطر: اپتومتریست‌ها پیشنهاد می‌کنند که هر از گاهی به چشمان خود استراحت دهید، همین امر منجر به عدم خشک شدن پلک‌ها و روان شدن غدد اشکی می‌گردد. از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ هم پیروی کنید، هر ۲۰ دقیقه یکبار، به چیزی که در فاصله‌ی ۲۰ سانتی شما قرار دارد به مدت ۲۰ ثانیه خیره شوید.


خطر: قوز کردن

مطالعات دال بر آن است که کارمندان امریکایی در بیش از یک سوم ساعات کاری خود در وضعیت بدنی درستی می‌نشینند. در مابقی ساعات، باید گفت که کاملاً نمی‌نشینند. دکتر برد توماس از دانشگاه منهتن می‌گوید، قوز کردن علاو بر کمردرد، موجب عدم هضم غذا و اختلال در گردش خون می‌شود. قوز کردن حتی بر شرایط روحی افراد نیز تاثیر مخرب دارد.

مطالعه‌ایی در مرکز روانشناسی و سلامت نشان داد که هجوم افکار منفی به افرادی که در حال کار کردن‌ خود را خمیده می‌کنند، بیش از افرادیست که صاف می‌نشینند.

رفع خطر: به خودتان رسیدگی کنید. پشتی صندلی شما برآمدگی دارد؟ پاهایتان روی زمین قرار می‌گیرد؟ آیا بدون تغییر وضعیت بدنی قادر به تایپ هستید؟ بسیار خوب. شاید به ابزار هشدار دهنده نیاز دارید، وسیله‌ایی که هر گاه قوز کردید، می‌لرزد.


خطر: آشپزخانه

هنگامی که آب‌میوه‌ایی از آبدارخانه می‌گیرید، احتمالاً کلم یا چغندر هم برمی‌دارید. محققان دانشگاه آریزونا دریافتند اگر کارمندی به سرماخوردگی، آنفولانزا یا عفونت معده مبتلا باشد، ظرف مدت ۲ ساعت در یخچال، مایکروفر یا قهوه‌ساز را آلوده می‌کند!

رفع خطر: استریل کننده‌های حاوی الکل ظرف مدت کوتاهی باکتری‌ها را از بین می‌برند، اما هنگامی که پای ویروس‌ها در میان است به اندازه‌ صابون و آب موثر نیستند. و هنگامی که می‌خواهید دستان خود را بشوئید، عجله نکنید. زیرا شستن دست‌ها یک کار کامل است، که شامل مالیدن کامل دست‌ها به هم تا از بین رفتن جرم‌هاست و حداقل باید ۲۰ تا ۳۰ ثانیه طول به طول انجامد.


نکاتی برای حفظ سلامت جسم و روان در محل کار

نکاتی برای حفظ سلامت جسم و روان در محل کار

مشاغل گروهی نه فقط از نظر جسمی بلکه از نظر روانی هم استرس برانگیزند. ساعات طولانی، سبک زندگی یکجا نشینی، الگوهای خواب نامنظم، و وعده‌های غذایی نامنظم همگی می‌توانند عوارضی برای سلامتی شما دربرداشته باشند و همه این‌ها در مجموع روی بازدهی فرد اثر می‌گذارند.

نکاتی برای سلامت در محل کار

. هرجا می‌روید، یک بطری آب همراه داشته باشید. همراه داشتن آب، ایده خوبی است. گاهی آن‌قدر سرگرم کار می‌شوید که برای مدتی طولانی فراموش می‌کنید آب بنوشید. باید یک نوشیدنی میوه‌ای هم جرعه جرعه بنوشید.

. خوراکی‌های سالم بخورید. سعی کنید میان وعده‌هایی با 150 تا 200کالری بخورید. میوه‌های خشک، سالادمیوه، پاب کورن خانگی، و جوانه‌ها چیزهایی هستند که به شما احساس سیری می‌دهند. به‌جای غذاهای سرخ شده، از غذاهای تنوری استفاده کنید.

. در محل کارتان، یوگا تمرین کنید. اگر برنامه کاری‌تان، زمان کافی برای ورزش باقی نمی‌گذارد، چند حرکت یوگا را که مناسب محل کار است تمرین کنید. با این حرکات می‌‍توانید بر استرس غلبه کرده و کارآیی‌تان را افزایش دهید.

. غذاهای خانگی بخورید. هیچ چیزی جای یک سالاد مغزی یا یک غذای سالم خانگی را نمی‌گیرد. اگر اغلب از خانه دور هستید و یا آن‌قدر مشغله دارید که نمی‌توانید ناهار بخورید، می‌توانید پیش‌غذاها یا سالادهای تازه‌ای را که از خانه آورده‌اید میل کنید. سعی کنید به جای سفارش دادن غذا از رستوران فست فود که می‌دانید خوب هم نیست، پیش غذا سفارش بدهید .

. از پله‌ها استفاده کنید. این‌بار در محل کار، به‌جای آسانسور، از پله‌ها استفاده کنید که ورزش خوبی هم است.

. به خودتان زیاد سخت نگیرید. مشتری‌تان می‌تواند چند دقیقه منتظر بماند. چشمان‌تان را ببندید و هر یک‌ساعت، دو دقیقه ریلکس کنید. این‌کار، ذهن‌تان را پاک کرده و فعال نگه‌تان می‌دارد. برای احساس انرژی و نیروی دوباره، مدیتیشن کنید.

. از اپلیکیشن‌های سلامت استفاده کنید. چند تا از اپلیکیشن‌های مناسب برای سلامت را در گوشی‌تان دانلود کنید تا به آرامش و بررسی میزان استرس‌تان کمک کند.

. از کشیدن کمرتان اجتناب کنید. بله نشستن روی صندلی راحت اداری و لم دادن در وضعیت کج و ناجور، لذت بخش است اما آسیب جدی به ستون فقرات وارد می‌کند، پس وقت آن است که وضعیت نشستن‌تان را درست کنید. مطمئن شوید که کمرتان هم‌راستا با پشتی صندلی باشد. از قوز کردن و خمیدن به جلو اجتناب نمایید.

. خوب بخوابید. باور داشته باشید یا نه، حتی 30 دقیقه کمتر از نیاز بدن خوابیدن، می‌تواند عواقب بلند مدت و کوتاه مدت روی سلامت، حس و حال و عملکرد داشته باشد. خوب است که یک برنامه خواب منظم داشته باشید؛ با دست کم 8 ساعت خواب، حتی در روزهای تعطیل.

. قهوه روزانه‌تان را ترک کنید. این یک حقیقت معروف است که کافئین روی خواب تاثیر می‌گذارد. از چای و قهوه نزدیک به زمان خواب خودداری کنید. در عوض، صبح‌ها یک لیوان آب‌میوه تازه و عصرها یک فنجان چای سبز بنوشید.


نظر خود را بیان کنید