علت صحبت كردن با خود و 9 راه جلوگیری از آسیب آن

9 راه برای جلوگیری از آسیب واگویه (صحبت با خود) منفی

حرف زدن با خود

همه ما لحظاتی را تجربه کرده ایم که در حال صحبت با خود یا واگویه هستیم، زمانی که این واگویه منفی باشد می تواند آسیب های بسیاری به ما بزند و در اهداف و برنامه هایمان اختلال ایجاد کند. اما چه کنیم تا آسیب ناشی از این واگویه منفی را محدود کرده و مانع از آن شویم؟ در این مطلب از مجله آلامتو، 9 راهکار موثر در چلوگیری از آسیب واگویه منفی را معرفی می کنیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.


  1. خودتان را دقیق تر ببینید

امی جانسون، دکترای روانشناسی، روانشناس، مشاور و نویسنده کتاب تغییر بزرگ می گوید: “بخش‌هایی از مغز شما در حال اسکن مشکلات هستند، به این معنی که این بخش ها بر روی نقاط ضعف شما تمرکز کرده و آن‌ها را بزرگ تر از چیزی که هستند جلوه می دهند.”

وقتی متوجه می شوید که ذهن تان، به شما حقیقت را نمی‌گوید، شما می‌توانید به جای پرداختن به این مشکلات مخرب، واگویه های منفی را به یک نویز پس‌زمینه تبدیل کرده و به آن ها اهمیت ندهید.


  1. روی صفات خوب خودتان تمرکز کنید

Irina Popa-Erwin می گوید: “فراموش کردن درد دشوار است، اما فراموش کردن آنچه ما را خوشحال می کند، آسان است.”

او می ‌گوید: ” برای اینکه صفات و ویژگی های خوب خودتان را به خودتان یادآوری کنید، به مدت سه ماه، هر روز به آینه نگاه کنید و سه صفت و ویژگی خودتان را که دوست دارید، پیدا کنید. در ابتدا ممکن است که آن ها را باور نکنید یا بخواهید آن ها را نادیده بگیرید، اما به مرور و پس از گذشت سه ماه، به خاطر تکرار مکرر، آن ها را خواهید پذیرفت.”

همچنین بخوانید: با خود حرف زدن نشانه چیست

  1. به خاطر داشته باشید که چه چیزی را مورد سرزنش قرار دهید

درست همانطور که قبل از ارسال یک ایمیل ناراحت کننده به خودتان زمان می دهید که آرام شوید، یاد بگیرید که وقتی احساس خوبی ندارید یا ناراحت هستید، واگویه های منفی را نادیده بگیرید.

جانسون می گوید: “باید به خاطر داشته باشید که عیب و نقص ها روز به روز و با روحیه ما در حال تغییر هستند. وقتی ما در حال روحی بدی هستیم، فکر می ‌کنیم که همه مشکلات دنیا از آن ماست و وقتی ما در حال و هوای خوبی هستیم، همه آن مشکلات بزرگ به نظر نمی‌ رسند.”

هنگامی که فرصتی برای دلگرم شدن پیدا کنید، احتمالاً متوجه خواهید شد که شکست هایی که قبلاً تجربه کرده اید، واقعا ارزش وقت گذاشتن و فکر کردن ندارند.


  1. از خودتان بپرسید چرا اهمیت می‌دهید

آیا به دنبال تسکین خودتان هستید یا نگران ذهنیت بقیه راجع به خودتان هستید؟

Popa-Erwin می گوید: “درک ارزش ها و رویاهای واقعی شما به شما کمک می کند تا وقتی کاستی های شما انتظارات دیگران را برآورده نکند، راضی تر باشید.”

او می گوید: “من به مردم می‌گویم که چیزی که می خواهید را پیدا کنید. نه براساس آنچه جامعه می‌گوید، نه براساس آنچه که دایره دوستان دارد، به هیچ کدام اهمیت ندهید. این ها استاندارد های مختلفی خواهد بود. فقط به دنبال چیزی باشید که برای خودتان اهمیت دارد.”

اگر اولویت شما صرف زمان با خانواده است، از این حقیقت که نمی‌توانید ساعت‌ها در سالن ورزش کنید، شرمنده نباشید.


  1. بدانید که منتقد داخلی شما نیت خیری دارد

Melissa Sandfort می گوید: “هرگز صداهای داخلی شما را که از شما انتقاد می ‌کنند، مورد انتقاد قرار ندهید.”

او می ‌گوید به جای ناراحتی از افکار منفی تان، از نیات مفیدی که در پشت آن‌ هاست، قدردانی کنید. درک کنید که چرا این افکار را دارید، اما وقتی آنها می گویند ناکافی هستید، آنها را باور نکنید.

همچنین بخوانید: چگونه با خودمان حرف بزنیم

  1. یاد بگیرید که به جای دوست داشتن عیب هایتان، آن ها را بپذیرید

اگر سعی کنید خود را متقاعد کنید که عیوب خود را دوست دارید، دروغ سنج درونی شما دیوانه خواهد شد.

جانسون می ‌گوید: “اینکه خود را قانع کنید که این یک چیز خوب است، می‌ تواند آزار دهنده باشد.”

به جای وانمود کردن به اینکه عیب و نقص هایتان را دوست دارید، به خودتان یادآوری کنید که این عیب ها نقطه ضعف شما هستند و در کنار پذیرش آن ها، باید سعی کنید در صدد برطرف کردن آن ها برآیید.


  1. تشخیص دهید که در حال دست و پنجه نرم کردن با چه چیزی هستید

Popa-Erwin می گوید: “تصمیم بگیرید و ببنیدی که چه مراحلی را برای بهتر شدن خود در پیش خواهید داشت.”

نکته اصلی انتخاب قدم هایی است که شما مایل به انجام آن هستید، نه آن هایی که شما احساس می کنید موظف به انجام آن هستید.

او می ‌گوید: ” اگر شما بدانید و به خودتان بگویید که می‌خواهید چه کار کنید، پس یک قدم به جلو برداشته و احساس بهتری خواهید داشت، چرا که پیشرفت را می ‌بینید.”

سپس با توجه به اهداف تان یک برنامه بلند مدت بریزید، هر چند ماه یک بار پیشرفت خود را بررسی کنید تا به خود یادآوری کنید که به کجا رسیده اید.


  1. دستاوردهای خود را بشناسید

شاید برنامه ریزی شما به گونه ای که انتظار داشتید پیش نرود، به یاد داشته باشید که نباید این موضوع را به کاستی هایتان ربط بدهید. تلاش تان قابل ستایش است، باید به آن بها بدهید و دستاوردهایتان در این مسیر را به رسمیت بشناسید.

یادآوری شما در مورد بردهای کوچک اغلب می تواند طرز فکر شما را تغییر دهد و به شما کمک کند تا قسمت درخشان ناکامی های خود را در آغوش بگیرید و بپذیرید.


  1. نقاط ضعف خود را بشناسید

با انکار اتفاقات ناراحت کننده یا اشتباهاتی که مرتکب شده یاد، فقط وضع را بدتر می کنید. باید موضوعات دردناک گذشته را به یاد آورید و آن ها را بپذیرید، در این صورت دیگر در مقابل آن ها آسیب پذیر نخواهید بود.

زمانی که گذشته را قبول کردید، ذهن شما مجبور نخواهد بود آن قدر سخت کار کند تا از شما در برابر این که اجازه دهید دوباره اتفاق بیفتد، حفاظت کند.


نظر خود را بیان کنید