شخصیت شناسی سرمایه گذاران بورس

8 تیپ شخصیتی در بورس ایران؛

تیپ شخصیتی investors-personality

چه چیزی باعث معامله درست یک سرمایه گذار در بورس می شود؟ آیا تیپ شخصیتی سرمایه گذار در سود و زیان او موثر است؟

به گزارش آلامتو به نقل از بورس پرس؛ بازار سرمایه در کشورهای دنیا از جمله ایران از جذابیت خاصی برخوردار است. گاهی برای پاسخ به کنجکاوی حتی شاید به تالار بورس هم سری بزنیم و وقت هایی هم پیش می آید بخواهیم بدانیم کسانی که وارد این بازار می شوند چگونه افرادی هستند.

در این باره رضا بافتی روانشناس و مشاور با معرفی 8 تیپ شخصیتی ، افراد موفق و ناموق در بازار سرمایه ایران را اعلام کرد و به به بورس پرس گفت: شناخت این 8 تیپ شخصیتی گویای این مسأله است که کدام یک از تیپ های شخصیتی بیشتر به بازار سهام روی می آورند و کدام ها موفق و یا ناموفق عمل می کنند.

وی به توصیه توماس بولکفسکی، روانشناس بازارهای جهانی اشاره کرد و گفت: بولکفسکی توصیه می کند از تحلیل خودتان برای معامله در بازارهای سهام استفاده و همیشه با اندیشه اینکه قرار است یکی از نزدیکان قرار است دست به معامله بزند و شما توصیه های لازم را به او بگویید، اقدام کنید.

همچنین بخوانید: بهترین صندوق سرمایه گذاری در بورس ایران

بافتی افزود: آگاهی همیشه در لحظه اتفاق می افتد و کسانی که متوجه آگاهی می شوند موفق تر عمل می کنند و کمترین زیان را خواهند داشت.

۸ تیپ شخصیتی بازار سرمایه

تیپ شخصیتی اول “فکری برون گرا“:

درتمام جنبه های زندگی واقع گرا هستند. دانشمندان را می توان در این دسته جای داد. افرادی با این شخصیت زمانی که وارد بازار سرمایه می شوند به سود کم قانع و ترجیح می دهند با ریسک دست به انتخاب و یا خرید و فروش سهام نزنند.

تیپ شخصیتی دوم “احساسی برون گرا“:

این دسته از افراد به شدت هیجانی هستند و تحت تأثیر هیجانات دست به معامله می زنند، گاهی حالات این افراد از بیرون نیز کاملا قابل مشاهده است.

تیپ شخصیتی سوم “ادراکی برون گرا”:

معمولا این افراد به دنبال تجربه و حس های جدید هستند و البته به شدت واقعیت مدار، افرادی با تیپ شخصیتی ادارکی برون گرا براساس واقعیت بیرون کار می کنند و همیشه سعی می کنند با افراد مختلف ارتباط برقرار کنند و خود را با سایرین تطبیق دهند؛ ادراکی های برون گرا بدلیل اینکه همیشه به دنبال تجربه حس های جدید هستند معمول نیز سرمایه گذاری های کوتاه مدتی انجام می دهند. برای مثال امکان دارد دست از یک معامله برداشته و به سراغ سهام دیگری بروند.

همچنین بخوانید: بهترین سرمایه گذاری در ایران

تیپ شخصیتی چهارم “الهامی برون گرا”:

این افراد به دلیل توان زیاد، در بهره برداری از فرصت ها بیشترین توانایی را دارند و معمولا در سیاست و تجارت موفق خواهند بود. این نوع شخصیت می تواند سرمایه گذار بهتری باشد. بدلیل اینکه به موقع اقدام به خرید و فروش سهام خواهد کرد.

تیپ شخصیتی پنجم “فکری درون گرا”:

سازگاری خوبی با افراد در میان این تیپ شخصیتی وجود ندارد و بیشتر متمایل به درون هستند، این افراد حتی در بیان افکار خود مشکل دارند و به اندیشه ها و گفته های دیگری بی توجه و عموما بر اندیشه های خود متمرکز و قائل به مشورت نیستند، براساس تجربه های شخصی دست به تصمیم گیری می زنند و معمولا در معاملات زیان می کنند مگر اینکه کلان اندیش باشند که در این صورت احتمال سوددهی وجود دارد.

تیپ شخصیتی ششم “احساسی درون گرا”:

معمولا افرادی هستند آرام، متواضع و مؤدب، البته دچار خشم هم می شوند اما به دلیل اینکه خشم را بروز نمی دهند متوجه این حالت آنها نخواهیم شد. این افراد معمولا در تشویش، نگرانی و تردید به سر می برند. حتی گاهی حتی به دلیل همین مردد بودن و وسواس فکری و تحریکات باعث شده در معامله متضرر شوند البته در برخی مواقع این وضعیت به کمک آنها می آید اما این تیپ شخصیتی بیشترین استرس را متحمل می شوند.

تیپ شخصیتی هفتم “ادراکی درون گرا”:

این افراد بسیار غیرمنطقی هستند یا به قولی از دنیا بریده اند، این دسته از افراد اگر هم وارد بازار سرمایه شوند بیشتر به چشم سرگرمی به آن نگاه می کنند.

هشتمین و آخرین تیپ شخصیتی “الهامی درون گرا”:

خیال پردازان حرفه ای که ارتباط کمی با واقعیت دارند، این افراد با تهدید جدی زیان دهی در معاملات به دلیل رویایی بودن روبرو هستند. آنها با فکر میلیارد شدن در مدت زمانی بسیار کوتاه وارد این بازار می شوند. بیش از 90 درصد این افراد به امید پولدار شدن قدم به بازار سهام می گذارند.


نظر خود را بیان کنید