خواص سنبل الطیب برای مغز

خواص سنبل الطیب

سنبل الطیب از خانواده سنبل کوهی گیاه بومی آسیا، اروپا و امریکای شمالی است که حدودا 200 گونه متنوع از این گیاه در آسیا و اروپا شناخته شده که در حوزه پزشکی مصارف بسیاری دارد. ریشه خشک شده سنبل الطیب بوی نامطبوع و تندی دارد. این گیاه پرخاصیت به شکل تو خالی است که بیش از 2 متر رشد می کند، در انتهای خود دارای گل های صورتی یا سفید می باشد. سنبل الطیب را می توان اعجاز طبیعت نامید چرا که سراسر خاصیت و فایده برای درمان بسیاری از بیماری ها و بهبود سلامت انسان می باشد.

از خواص دارویی سنبل الطیب کاهش استرس و اضطراب، درمان بی خوابی، کاهش علائم قاعدگی و یائسگی، کنترل فشار خون، تسکین درد کمر و زانو و همچنین بهبود حافظه است. سنبل الطیب همچنین برای درمان مشکلات روانی از جمله رعشه، سندروم پای بی قرار، بیش فعالی، وسواس فکری و اختلال دو قطبی نیز مفید و موثر واقع شده است. تیم سلامت سایت آلامتو در این مطلب سعی نموده تا خواص سنبل الطیب را گردآوری نموده و در اختیار شما سروران گرامی قرار دهد. باشد که مفید و موثر واقع گردد.

همچنین بخوانید: خواص شلغم پخته برای معده، سرماخوردگی و دیابت

خواص سنبل الطیب برای مغز

طبق تحقیقات بسیاری از محققان سنبل الطیب حاوی مقدار زیادی اسید والرنیک است که در کاهش استرس اکسیداتیو در مرکز حافظه مغز به میزان چشمگیری برای بهبود و تقویت حافظه، موثر واقع شده است. ریشه خشک سنبل الطیب که در اکثر چای های آرامبخش نیز موجود است؛ یک تسکین دهنده طبیعی می باشد که به منظور تسکین اعصاب و آرامش بسیار گزینه مناسبی بوده و در کاهش اضطراب و استرس نقش بسزایی ایفا می کند. متخصصان طب سنتی نوشیدن یک فنجان از دمنوش سنبل الطیب را در 3 الی 4 مرتبه در روز برای رفع اضطراب و دلشوره توصیه نموده اند. به علاوه که با مصرف این دمنوش شگفت انگیز زمان کمتری برای به خواب رفتن نیاز بوده و در ارتقای کیفیت خواب نیز بسیار موثر خواهد بود.

خواص سنبل الطیب برای رحم

سنبل الطیب به عنوان یک داروی موثر در طب سنتی به منظور درمان ناباروری و همچنین درمان رطوبت رحم زنان معرفی شده است. مصرف سنبل الطیب برای درمان ترشحات زیاد از حد رحم، درمان عفونت رحم زنان و اسیدی بودن محیط واژن توصیه می گردد. از علائم رطوبت رحم، ترشحات بیش از حد واژن است که باعث نازایی، سقط جنین و ابتلا به عفونت رحم نیز می شود. به طوریکه ترشحات زیاد رحم محیط آن را لزج مانند کرده و مانع پیشرفت اسپرم و جذب تخمک‏ می گردد و در نهایت اسپرم همراه با رطوبت های رحم، خارج می شود. به علاوه سنبل الطیب با داشتن خاصیت تسکین دهنده و آرامبخشی موجب رفع اسپاسم قاعدگی گردیده و از مشکلات و ناراحتی های این دوره به شدن می کاهد.

همچنین بخوانید: خواص رزماری برای مو، پوست، کبد و بارداری

خواص سنبل الطیب برای رحم

خواص سنبل الطیب برای اعصاب

یکی از مهمترین خواص سنبل الطیب برای اعصاب است چرا که با دارا بودن خاصیت آرامبخشی برای افرادی که از ناراحتی اعصاب رنج می برند؛ خواهد بود. سنبل الطیب یک داروی گیاهی است که کاربردی بسیار شبیه به داروهای شیمیایی داشته ولیکن بدون عوارض جانبی؛ که معمولا در استفاده از داروهای شیمیایی دیده می شود. طبق تحقیقات بسیاری از محققان ریشه سنبل‌ الطیب ماده مصنوعی با عنوان خورنده آمینو بوتیریک گابا را از طریق گیرنده‌های GABA گسترش می‌دهد. گابا مسئولیت سلول‌ های عصبی را به عهده داشته و به کاهش تنش‌های عصبی کمک می‌کند.

خواص سنبل الطیب برای سرماخوردگی

خواص سنبل الطیب برای سرماخوردگی مانند برخی گیاهان دارویی دیگر به اثبات رسیده است. افرادی که مبتلا به آسم البته از نوع خفیف آن بوده و از سرفه‌ های خشک رنج می برند. دم کرده ترکیب سنبل الطیب، گل شقایق، گل گاوزبان و بابونه را به مقدار 2 فنجان در روز نوشیده تا تاثیر شگفت انگیز این معجون را به چشم ببینند.

خواص سنبل الطیب برای قلب

از دیگر خواص سنبل الطیب نرم و گشاد نمودن عروق قلب است و همچنین باعث رقیق شدن خون شده که به این ترتیب گردش خون در بدن به سهولت صورت گرفته و سلامت قلب تضمین می گردد. به علاوه خاصیت آرامبخش بودن سنبل الطیب به کاهش فشار خون کمک کرده و در نتیجه تپش قلب تنظیم و قلب سالم می ماند.

خواص سنبل الطیب برای معده

سنبل الطیب به عنوان یک داروی گیاهی می تواند در درمان مشکلات معده و ناراحتی های گوارشی موثر واقع گردد. همچنین در درمان بیماری هایی از جمله سندرم روده تحریک پذیر، زخم معده، اسهال، اسپاسم روده و معده، نفخ و کولیت بسیار موثر است. سنبل الطیب دستگاه گوارش را تقویت یا به نوعی مقوی معده است.

همچنین بخوانید: خواص گزنه برای مو، مشکلات مردان، رحم، دیابت و سرماخوردگی

خواص سنبل الطیب برای معده

خواص سنبل الطیب برای کودکان

هنوز تحقیقاتی مبنی بر اثرات مثبت سنبل الطیب برای کودکان صورت نگرفته است؛ بنابراین توصیه می گردد کودکان در سنین پایین تر از 5 سال از مصرف سنبل الطیب اجتناب ورزند. ولیکن مطالعه ای نشان داده است که گیاه سنبل الطیب برای کاهش علائم بیش فعالی در کودکان بالاتر از 5 سال بسیار موثر واقع شده و مشکلات بی قراری و بی خوابی کودکان بیش فعال را رفع نموده است.

خواص سنبل الطیب برای کبد

به عقیده بسیاری از متخصصان طب سنتی ریشه گیاه سنبل الطیب دارای طبع گرم و خشک است که به منظور گرم کردن کبد و تقویت آن بسیار توصیه شده است. دمنوش سنبل الطیب که با بومادران، گیاه قاصدک، گیاه بابا آدم، آویشن و دندان شیر ترکیب شده و هر 2 شب یک فنجان نوشیده شود؛ برای درمان کبد چرب بسیار موثر خواهد بود.

خواص سنبل الطیب برای مو

سنبل الطیب حاوی مقادیر زیادی منگنز است که خواص بسیاری برای مو داشته که در ادمه به شرح آن می پردازیم. اول اینکه سنبل الطیب در رشد و ضخیم شدن تارهای مو بسیار موثر بوده و ضد خارش می باشد. دوم اینکه منگنز موجود در سنبل الطیب رنگدانه های مو را تقویت نموده و از سفید شدن موها نیز پیشگیری می کند. بنابراین بهتر است از محلول سنبل الطیب و آب گشنیز بر روی مژه های خود مالیده و آنها را تقویت نمایید.


نظر خود را بیان کنید