خواص شلغم پخته

خواص شلغم پخته

بوته شلغم از گذشته های دور در رژیم های غذایی رومیان و یونانیان وجود داشته است و اکنون در نواحی معتدل کره زمین پرورش داده و به سراسر دنیا راه یافته است. جالب است بدانید که شلغم به عنوان یک آنتی بیوتیک بسیار قوی شناخته شده و طرفداران بسیاری را از آن خود نموده است. شلغم سرشار از فیبر، ویتامین C، نیاسین، فولات و مواد معدنی از جمله فسفر، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و سدیم و دارای خواص بسیاری برای حفظ سلامتی انسان است. بهتر است شلغم را یک داروی گیاهی نامید که بسیاری از بیماری ها و علائم آن ها را ناپدید خواهد کرد.

در ادامه به چند نمونه از خواص این داروی گیاهی اشاره خواهیم داشت؛ مواردی از جمله بهبود و سلامت استخوان ها، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی، درمان کم خونی، جوانسازی و شادابی پوست، بهبود هضم غذا، افزایش رشد مو، درمان گلودرد ناشی از سرماخوردگی، افزایش باروری ، لاغری، سلامت دستگاه گوارش، درمان مشکلات نعوظ در مردان، کاهش قند خون، سلامت قلب، کاهش فشار خون، درمان کم کاری تیروئید، درمان یبوست، سلامت چشم، درمان آسم، افزایش گردش خون، سلامت ریه، سم زدایی و سلامت تخمدان از خواص شگفت انگیز شلغم است. فوائد بی شمار این بوته اعجاب انگیز تیم سلامت سایت آلامتو را بر آن داشت تا گزیده ای از خواص شلغم پخته را گردآوری نموده و در اختیار شما سروران گرامی قرار دهد؛ امید است کاربردی و مفید بوده و موثر واقع گردد.

همچنین بخوانید: خواص باقلا برای کم خونی، دیابت، پوست و مو

خواص شلغم پخته برای معده

مصرف شلغم به صورت آبپز شده و یا در انواع سوپ و آش ها بسیار متداول است. شلغم به دلیل فیبر موجود در آن روند هضم غذا را تسریع نموده و سلامت دستگاه گوارش را تضمین می نماید. البته امروزه بسیاری از افراد با این داروی گیاهی آشنا بوده و به خواص بی نظیر آن واقف هستند ولیکن جالب است بدانید شلغم پخته در درمان بیماری هایی مانند یبوست، اسهال، نفخ معده، گرفتگی عضلات و همچنین کاهش علائم مشکلات مزمن معده بسیار موثر واقع شده است. فیبر عمل حرکت مدفوع  در روده را تسهیل نموده و کمک می‌کند مواد مغذی سریع و موثرتر جذب شوند. بنابراین مصرف شلغم خصوصا در فصول سرد سال را در دستور غذایی خود قرار داده و از آن بیشترین بهره را ببرید. توصیه می گردد افرادی که اختلالات گوارشی یا معده های حساس دارند از شلغم پخته شده استفاده نمایند.

خواص شلغم پخته برای سرماخوردگی و گلو درد

شلغم پخته منبع غنی از ویتامین C و اسید اسکوربیک است که یکی از ضروری ترین منابع برای تقویت و بهبود سیستم ایمنی بدن است. ویتامین C مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و به تولید و تحریک گلبول‌ های سفید و آنتی بادی‌‌ ها کمک بسیاری می‌کند. شلغم پخته را می توان یک آنتی بیوتیک طبیعی به شمار آورد که از ترکیب آن با عسل معجونی حاصل می گردد که  مقاومت بدن را در مقابله با بیماری‌ های عفونی و ویروسی بالا برده و موجب بهبود علائم سرماخوردگی و زکام می‌ گردد.

همچنین بخوانید: خواص رزماری برای مو، پوست، کبد و بارداری

خواص شلغم پخته برای سرماخوردگی

خواص شلغم پخته برای دیابت

شلغم پخته برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است؛ چرا که وجود اسید آلفا لیپوئیک در شلغم سطح قند خون افراد دیابتی را کاهش داده و حساسیت به انسولین را نیز در این افراد بهبود خواهد بخشد و همچنین وجود مقدار زیادی فیبر در شلغم سبب کاهش سطح قند خون در دیابتی ها می شود. در حقیقت، رژیم غذایی که دارای مقدار مناسبی از فیبر محلول است در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بسیار موثر است. علاوه بر آن، مصرف فیبر، خصوصا از نوع محلول آن می تواند موجب کنترل سطح قند خون و کاهش غلظت لیپیدهای پلاسما در مبتلایان به دیابت نوع 2 شود.

خواص شلغم پخته برای لاغری

شلغم پخته برای کاهش وزن و لاغری چنانچه کنار یک رژیم غذایی مناسب قرار بگیرد بسیار عالی است. فیبر موجود در شلغم پخته زمان طولانی افراد را سیر نگه داشته و باعث کاهش اشتها و لاغری می شود. علاوه بر آن، فیبر شلغم پخته سوخت و ساز بدن را نیز افزایش می دهد که جهت سلامت روده و کنترل وزن بسیار مفید است. همچنین از آنجاکه شلغم فاقد کالری، چربی، کلسترول و سدیم است بهتر است مصرف آن را در برنامه غذایی خود قرار داده و از مواد مغذی آن استفاده نمایید.

خواص شلغم پخته برای کودکان

از خواص شلغم پخته برای کودکان نیز نمی توان گذشت زیرا شلغم از میزان زیادی کلسیم تشکیل شده که در رشد و ترمیم استخوان های کودکان که در حال رشد هستند بسیار موثر است. در واقع کلسیم برای بهبود تراکم استخوان ها ضروری بوده و مهم است که کودکان از این منبع پر خاصیت بی بهره نباشند. بنابراین توصیه می گردد این منبع غنی از کلسیم را در برنامه روزانه خود و کودکان اضافه نمایید.

خواص شلغم پخته در بارداری

برخی از افراد معتقدند مصرف شلغم پخته در دوران بارداری باعث زشت شدن جنین می شود؛ ولیکن چنین نظریه ای فاقد اثبات علمی بوده و تنها در حد یک حرف است که قطعا نباید به آن استناد نمود. خواص و فوائد شلغم به قدری زیاد است که مصرف نکردن آن در دوران بارداری ظلمی است که به خود و فرزندتان روا داشته اید. شلغم حاوی مواد مغذی بسیاری از جمله ویتامین های K ،E ،C ،A ، مس، فولات ، ریبوفلاوین، پروتئین ، نیاسین، پیریدوکسین ، فسفر، پتاسیم، روی، سدیم، منیزیم، منگنز، آهن، کلسیم، مس، امگا3 و اسید پانتوتنیک است که برای زنان در دوران بارداری و جنین بسیار ضروری بوده و در بهبود ودرمان بسیاری از بیماری ها بسیار موثر است. برخی متخصصین طب سنتی بر این عقیده اند که مصرف شلغم در طول بارداری باعث رشد سریع نوزاد، سریعتر حرف زدن وحتی سریعتر راه رفتن کودک شده و در برابر بسیاری از امراض بدن مقاوم تری خواهد داشت.

همچنین بخوانید: خواص هل برای معده، کبد، کلیه، لاغری و درد مفاصل

خواص شلغم پخته در بارداری

خواص شلغم پخته برای اسپرم

برخی از متخصصین طب سنتی شلغم پخته را مقوی بنیه مردان دانسته و آن را برای بهبود اختلالات نعوذ و افزایش تعداد اسپرم در مردان بسیار مفید و موثر دانسته اند. به علاوه شلغم دارای طبعی گرم و تر است و در افزایش انرژی برای مردان نیز نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.

خواص شلغم پخته برای ریه

شلغم پخته یکی از گزینه های بسیار مفید برای ریه می باشد که در بهبود و سلامت ریه در دوران سرماخوردگی و پس از آن و حتی در درمان آسم بسیار موثر واقع شده است. ویتامین A موجود در شلغم باعث کاهش التهاب ریه و آمفیزم شده و با داشتن میزان زیادی از ویتامین C ،می‌توان به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی از شلغم استفاده نموده و اختلالات تنفسی و خس خس سینه را تا حد مطلوبی کاهش داد.

خواص شلغم پخته برای کلیه

خواص شلغم پخته برای کلیه و دفع سنگ کلیه نیز بسیار مفید و موثر است. شلغم خاصیت مدر داشته و بهترین ادرار آور است که در درمان و دفع سنگ کلیه از طریق مجاری ادراری مفید خواهد بود. بسیاری از متخصصان مصرف شلغم پخته را برای افرادی که سنگ کلیه دارند ضروری دانسته و توصیه می کنند که در برنامه غذایی خود از این گیاه اعجاب انگیز استفاده نمایند. اگر چه مصرف شلغم برای تمامی افراد مفید بوده و یکی از خواص مهم آن تسهیل خروج اسید اوریک بدن است که در حفظ سلامتی کلیه بسیار موثر است.


نظر خود را بیان کنید