تعریق شبانه

تعریق شبانه

عرق کردن یک کار و ساز طبیعی بدن است و معمولا فرد هنگام تحرک بدنی در برخی از نواحی بدن خود دچار تعرق می شود. تعریقی که در اثر فعالیت بدنی یا دمای بالای هوا به وجود می آید، بدون خطر و طبیعی است. اما بعضی از افراد در شب ها هنگام خواب دچار تعرق می شوند. اگر این تعرق بدون دلیل باشد یعنی در اثر بالا بودن دمای اتاق نباشد و برای مدتی طولانی ادامه داشته باشد، می تواند بیانگر یک بیماری خاص در فرد باشد. اگر شما نیز دچار تعریق شبانه شده اید بهتر است، که بی توجه از کنار آن عبور نکنید تا در آینده با مشکل جدی تری روبه رو نشوید. ما در این مقاله قصد داریم تا با علت تعریق شبانه و همچنین راه های درمان تعریق شبانه آشنا شویم. پس با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

علت تعریق شبانه در زنان و مردان چیست؟

تعریق شبانه، ممکن است به دلایل مختلفی در مردان و زنان اتفاق بیافتد. افرادی که بدن آنها بدون دلیل خاصی شروع به تعریق می کند ممکن است نشانه بیماری خاصی در آنها باشد. به همین دلیل دانستن علت تعریق شبانه می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که دارای بیماری خاصی هستید یا نه.

علت تعریق شبانه در مردان و زنان عبارتند از :

مصرف دارو: اگر به دلیل بیماری خاصی که دارید مجبور هستید که شب ها قبل از خواب دارو مصرف کنید ممکن است این دارو باعث ایجاد تعریق در شما شود.
کاهش قند خون: کاهش قند خون یکی از دلایل تعریق شبانه است. مصرف انسولین یا قرص قند موجب تعریق بدن افراد هنگام خواب می شود.

سرطان: سرطان یکی از بیماری ها است که باعث تعریق بدن می شود. افرادی که دچار سرطان می شوند در ابتدا بدن آنها شروع به تعریق می کند که این می تواند نشانه اولیه سرطان در افراد باشد. اگر هیچ کدام از دلایل بالا را نداشتید و باز هم بدن شما هنگام خواب شروع به تعریق کرد بهتر است برای اطمینان از سلامتی خود به دکتر مراجعه کنید.

عفونت‌ها: عفونت‌های باکتری مثل التهاب دریچه‌های قلبی و التهاب استخوانی و وجود کیست یکی از دلایل تعرق شبانه است که می‌تواند ناشی از ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن هم باشد.

سن یائسگی: معمولا زنان زمانی که وارد سن یائسگی می شوند بدنشان شروع به تعریق می کند. زنانی که سن آنها نزدیک به 50 یا بیشتر است بیشتر دچار تعریق شبانه می شوند.

نارسایی تیروئید:غده تیروئید نقش مهمی در سلامتی و ساز و کار بدن دارد، یکی از نشانه های اختلال در کار غده تیروئید این است که فرد دچار تعریق زیاد در بدن می شود.

همچنین بخوانید: رفع بوی بد زیر بغل در خانه با جوش شیرین و زینک اکساید و سرکه

20 Things You Didn't Know About... Sweat | Discover Magazine

علت تعریق شبانه سر و گردن

عرق کردن در قسمت سر و گردن یکی از نشانه های بارز یائسگی در زنان است. معمولا زنان به دلیل تغییرات هورمونی در دوران یائسگی یا قبل از آن دچار تعریق در قسمت سر و گردن خود می شوند. اما در موارد خیلی کمی تعریق نشانه ای از بیماری و یا مصرف دارو های خاصی است. اگر شما دچار دیابت هستید و مجبور هستید که انسولین یا قرص قند مصرف کنید احتمال اینکه شما دچار تعریق در قسمت سر و گردن شوید بسیار زیاد است. هایپرهیدروزیس نیز می‌تواند علت عرق كردن سر و گردن در خواب مردان محسوب شود (روزانه و شبانه). این مورد می تواند وضعیتی مستقل در نظر گرفته شود و لزومی ندارد حتما نشانه چیز دیگری باشد. در صورت ایجاد اختلال در زندگی روزمره شاید لازم شود به پزشک عمومی مراجعه کنید.

تعریق شبانه در امیکرون

امیکرون نوعی ویروس جهش یافته است که از ویروس کرونا به وجود آمده است. این ویروس باعث بیماری و ایجاد اختلال در ساز و کار بدن میشود. امیکرون روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد و باعث می شود که بدن ضعیف شود. یکی از نشانه های اصلی بیماری امیکرون در افراد تعریق است. معمولا افرادی که به امیکرون دچار می شوند، در ناحیه سر و گردن خود دچار تعریق می شوند. اگر در کنار سایر نشانه های امیکرون که عبارتند از سرفه های شدید، عفونت ریه ها، التهابات گلو و .. دچار تعریق شدید در ناحیه سر و گردن شدید حتما به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید.

تعریق شبانه در یائسگی

معمولا زنان از سن 40 سال به بالا وارد مرحله یائسگی می شوند. در دوران یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی، فرد دچار تعریق می شود. به همین دلیل زنان معمولا بعد از سن 40 سالگی دچار تعریق در ناحیه سر و گردن خود می شوند. اگر شما نیز زنی بالای 40 سال هستید و دچار تعریق در قسمت سر و گردن شده اید نگران نباشید به احتمال زیاد این نشانه ای از نزدیک شدن به سن یائسگی در شما است.

درمان تعریق شبانه در طب سنتی

عرق کردن بدن معمولا باعث ترشح بوی ناخوشایندی در بدن می شود. این بو ممکن است باعث خجالت فرد شود زیرا بوی بد عرق هم برای فرد و هم اطرافیانش ناخوشایند است. به همین دلیل افرادی که زیاد عرق می کنند معمولا به دنبال راهی برای درمان تعریق زیاد خود هستند.در طب سنتی برای درمان تعریق شبانه راهکار ها و درمان های متفاوتی وجود دارد. اگر شما نیز دچار تعریق شبانه هستید و از بوی بد آن خسته شده اید می توانید با استفاده از روش های گفته شده به راحتی از تعریق زیاد بدنتان جلوگیری کنید.

راه های درمان تعریق شبانه عبارتند از:

• از مصرف غذا های فرآوری شده خود داری کنید.
• کاهش مصرف کافئین باعث می شود که سطح استرس و اضطراب در فرد پایین بیاید و همین باعث کاهش تعریق در فرد می شود.
• با آب گرم حمام نکنید. زیرا حمام آب گرم تعریق شبانه را افزایش می دهد.
• از مصرف الکل و مواد مخدر دوری کنید زیرا این مواد موجب اختلال در گردش خون شده و سیستم تعریق را با مشکل روبه‌رو می‌کنند.
• یوگا یکی از بهترین تمرینات ورزشی برای کاهش تعریق زیاد بدن است، زیرا سطح استرس و اضطراب را در فرد کاهش می دهد.
• مصرف شربت آب زرشک و عسل می تواند به درمان تعریق زیاد بدن کمک زیادی کند.
• مخلوط سرکه سیب و عسل با آب می تواند به درمان تعریق کمک کند.

همچنین بخوانید: رابطه بین مصرف نمک و میزان تعریق بدن

درمان تعریق شبانه در طب سنتی

درمان تعریق شبانه یائسگی

در دوران یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی، بدن فرد بیشتر دچار تعریق می شود. به همین دلیل مصرف گیاهان دارویی که به تنظیم هورمون ها در بدن کمک می کنند می تواند از تعریق زیاد بدن در دوران یائسگی بکاهد. مصرف خرما، شربت زرشک و عسل، عرق کاسنی، شربت سرکه سیب و عسل و.. می تواند به درمان تعریق زیاد در دوران یائسگی کمک کند.

درمان تعریق شبانه کرونا و امیکرون

کرونا و امیکرون ویروس های هستند که موجی آسیب به سیستم ایمنی بدن می شوند. این ویروس ها معمولا باعث تعریق زیاد بدن می شوند. برای درمان تعریق ناشی از کرونا و امیکرون می توانیم از دارو های که به درمان این بیماری ها کمک می کند مانند آنتی بیتیک ها، مصرف میوه های که حاوی ویتامین cهستند و.. می توانند در درمان تعریق شبانه نیز موثر باشند.


نظر خود را بیان کنید