بسیاری از مردم تصور میکنند تهیه ساندویچ هات داگ کار آسانی است، اما تهیه این ساندویچ دردسرهای خاص خودش را دارد.
به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ ساندویچ هات داگ یک وابستگی در افراد ایجاد میکند و همین امر نگرانیهایی را برای متخصصان امر تغذیه و مسئولان ذیربط به وجود آورده است.
یک هات داگ در واقع از سوسیس و کالباس تهیه شده است که برای خوش طعم کردن به آن مقداری ادویه و به خصوص فلفل زده میشود.
در تهیه ساندویچ هات داگ سوسیس و کالباس از گوشت خوک، گاو، بوقلمون و یا مرغ استفاده میکنند و برای افراد گیاه خوار سیر، فلفل و نمک جایگزین گوشت موجود در ساندویچهای هات داگ میشود.
مصرف ساندویچ هات داگ باعث بروز سرطان روده بزرگ میشود و پیری زودرس را به دنبال دارد و چربی بالای آن افراد را چاق میکند.
مصرف روزانه ساندویچ هات داگ خطر ابتلای افراد به سرطان کلورکتال را تا ۲۰ درصد افزایش میدهد و به دلیل سدیم و چربی بالای آن بیمارانی که دچار عارضه فشارخون هستند از خوردن آن بپرهیزند.
گرانترین هات داگ جهان ۱۴۵ دلار قیمت دارد و بزرگترین ساندویچ هات داگ به اندازه ۶۰ متر طول دارد.
در برخی از شرکتها از نیترات سدیم به عنوان مواد نگهدارنده در برابر انواع عفونتهای باکتریایی در تولید هات داگ استفاده میشود.
چرا نباید فست فود و هات داگ بخوریم؟
متخصص تغذیه گفت: استفاده از غذاهای رستورانی و فست فود که موجب عدم تناسب قد و وزن شده، از عوامل بیماری های متابولیک است.
دکتر مرجان مهدوی روشن در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه گیلان، تغییر در سبک زندگی را اصلی ترین عامل در بروز بیماری های غیرواگیر دانست و اظهار کرد: استفاده از غذاهای رستورانی و فست فود که موجب عدم تناسب قد و وزن شده است از عوامل بیماری های متابولیک است.
وی به رعایت دو اصل تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی تاکید کرد و گفت: استفاده متناسب از پنج گروه اصلی غذایی، موجب ایجاد تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی خواهد شد.
این متخصص تغذیه با تاکید بر لزوم جایگزینی چربی های گیاهی نظیر روغن زیتون و مغزها به جای روغن حیوانی ادامه داد: مصرف مواد غذایی با فیبر بالا نظیر غلات سبوس دار و سبزی ها در پیشگیری از بیماری ها موثر است.
مهدوی روشن با اشاره به کاهش مصرف سبزی در رژیم غذایی تصریح کرد: مصرف سبزی در رژیم غذایی کاهش یافته و این خود باعث انواع بیماریهای صعب العلاج است.
وی در پایان با بیان اینکه غلات 50 تا 60 درصد دارای کربوهیدرات هستند، گفت: بجای قند و شکر از کشمش، توت خشک و خرما در رژیم غذایی استفاده شود.