تومور مغزی چیست؟

8 نشانه خاموش تومور مغزی که باید بدانید:

brain-tumor

نشانه های سرطان مغزی بسیار شبیه سایر بیماری های شایع همچون سردرد و افسردگی است. به همین خاطر قصد داریم در این مقاله نشانه های خاموشی که باید در مورد تومور مغزی بدانید را با هم مرور کنیم.


سرطان مغز: تشخیص دردناک و وحشتناک

خوشبختانه خبر خوب این است که سرطان مغزی تنها کمتر از 1 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر خود قرار می دهد اما خبر بد این است که تومور مغزی اغلب با نشانه های اندکی همراه است و نشانه های آن می تواند با سایر مشکلات شایع همچون خستگی و سردرد اشتباه گرفته شود.

در ادامه با ما همراه شوید تا هشت نشانه خاموش اما جدی تومور مغزی را با هم بررسی کنیم و ببینیم چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم.


  1. سردردهای دائمی و مزمن

بیان تفاوت های موجود بین سردرد ایجاد شده توسط تومور مغزی و سردرد ناشی از سایر اندام ها حتی برای پزشکان نیز دشوار است. شاید بتوان گفت بهترین شاخص و نشانگر چنین شرایطی سردرد جدید روزانه است که به نظر بهبود پیدا نمی کند.

این نوع سردردها با گذشت زمان بدتر می شوند و اغلب زمانی که از خواب بیدار می شوید، زمانی که فشار درون جمجمه ای به خاطر دراز کشیدن به هنگام خواب افزایش می یابد بروز می کند و خود را نشان می دهد. چنین دردهای به اندازه یا نرخ رشد تومور بستگی خواهد داشت.

توموری که با سرعت بالا رشد می کند می تواند سردردهای شدید و حادی را نسبت به تومورهای کوچک یا تومورهایی که با سرعت اندک در حال رشد هستند ایجاد کند.

معمولا نوع خاصی از سردرد وجود ندارد که نشان دهد فردی مبتلا به تومور مغزی است یا با شرایط دیگری دست و پنجه نرم می کند.

نکته کلیدی این است که به دنبال سردردهای جدید و مزمنی باشید که به درمان هایی همچون داروهای بدون نسخه پاسخ نمی دهد.


  1. از دست دادن اندک بینایی

بیمارانی که این نوع نشانه خاص تومور مغزی را تجربه می کنند ممکن است اصلا در مورد آن آگاه نباشند.

این افراد حتی ممکن است هرگز متوجه تغییر در کیفیت بینایی خود نشوند. چنین افرادی تنها زمانی متوجه این تغییرات می شوند که نمی توانند اشیا را تشخیص دهند یا به طور مداوم دچار تصادفات رانندگی یا سایر مشکلات مرتبط با بینایی می شوند.

این نشانه خاص بینایی به عنوان نابينايى گيجگاهى دو سويه شناخته می شود. اغلب چنین نشانه هایی با تومورهایی مرتبط است که به بخش اپتیک مغز یا بخشی که مربوط به مسیر بینایی است فشار وارد می کند.


  1. ضعف و خستگی

کورتکس حرکتی مغز حرکات مرتبط با عضلات در طول بدن را آغاز و کنترل می کند. کورتکس راست حرکتی حرکات مربوط به سمت چپ را کنترل می کند و کورتکس سمت راست، حرکات مربوط به سمت چپ بدن را کنترل می نماید.

اگر توموری در امتداد این مسیر وجود داشته باشد چنین سیگنال هایی به طور کامل دچار اختلال می شوند و نتیجه آن از دست دادن عملکرد بدن است.

اگر فردی تومور مغزی داشته باشد، ممکن است دردی را در اعضای بدن تجربه نکند اما پای چپ یا راست یا بازوی او ممکن است همانند قبل به شرایط موجود پاسخ ندهد. ضعیف شدن پاها ممکن است به معنای کمبود ویتامین D باشد.


  1. مشکل در تشکیل کلمات و عبارات

یکی دیگر از نشانه های رایج تومور مغزی صحبت کردن دشوار در افراد است. مشکلات مربوط به زبان همچون مشکل در پیدا کردن اسم اشیا یا درک چیزی که افراد بیان می کنند نیز جزو نشانه های کلیدی تومور مغزی در نواحی پیشانی و گیجگاهی است.

این نواحی مربوط به عملکرد حرکتی صحبت کردن و درک زبان هستند. دو مرکز برای صحبت کردن در مغز وجود دارد که در سمت چپ قرار دارد. ناحیه ورنیکه که به ما اجازه می دهد صحبت های سایر افراد را درک کنیم و تفسیر نماییم. ناحیه بروکا که عضلات مربوط به ایجاد صدا را فعال می سازد.

زمانی که توموری در مغز وجود داشته باشد این دو توانایی ممکن است دچار اختلال گردد.


  1. احساسات تغییر پذیر و رفتارهای خطرناک

افرادی که از تومور مغزی رنج می برند ممکن است به شرایطی همچون افسردگی یا اضطراب مبتلا شوند هر چند این شرایط ممکن است مربوط به بیماری های دیگری هم باشد.

اگر این شرایط مربوط به تومور مغزی باشد به فشار بخش هایی از لوب پیشانی مربوط می شود که مسئول کنترل بسیاری از رفتارها و صفات شخصیتی هستند.

در چنین شرایطی بیماران ممکن است تغییر در رفتارها همچون عصبانی شدن، شرکت در رفتارهای ریسک پذیر و خطرناک، شرکت در فعالیت های جنسی یا سایر موارد را تجربه نمایند.

تومور بزرگی که به کندی رشد می کند و در لوب پیشانی قرار دارد می تواند شخصیت و قضاوت افراد را هم تحت تاثیر خود قرار دهد و با مشکلات روحی روانی یا مجرمانه اشتباه گرفته شود.


  1. از دست دادن شنوایی یا زنگ زدن گوش

لوب گیجگاهی که در بخش میانی انتهایی کورتکس پشت گیجگاه واقع شده است مسئول پردازش توانایی های شما برای شنیدن صداهاست و نیز شما را قادر می سازد زبان و مکالمات را درک کنید و تفسیر نمایید.

اگر در یک طرف از دست دادن شنوایی را تجربه می کنید یا به طور مداوم گوشتان زنگ می زند باید با پزشک تماس بگیرید و ببینید این نشانه مربوط به مشکل حادی هست یا خیر.


  1. ناباروری

مغز بیشتر از آن چیزی که فکر می کنید اهمیت دارد. این عضو از بدن تقریبا هر اتفاقی که روی می دهد را تحت کنترل خود دارد. هورمون های بدن نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این کار به کمک غده هیپوفیز انجام می شود که یک ساختار به اندازه نخود موجود در پایه مغز است.

تومورهایی که بر روی غده هیپوفیز اثر می گذارند می توانند مقادیر زیادی از هورمون ها را ترشح کنند یا از کارکرد درست غده جلوگیری نمایند.

به همین خاطر است که افراد دارای تومور مغزی ممکن است نتوانند باردار شوند یا بعد از زایمان به کودک خود شیر بدهند.


  1. از دست دادن تعادل

یکی از نواحی که مغز در آن نقش اصلی و ضروری دارد عملکرد حرکتی است. اگر در راه رفتن مشکل دارید (به خصوص در تاریکی) و به یک طرف خم می شوید ممکن است تومور مغزی داشته باشید.

این تومور در ناحیه ای از مغز خواهد بود که مسئول تعادل و برقراری هماهنگی در بدن است. اگر چنین شرایطی را تجربه می کنید بهتر است با یک پزشک مشورت نمایید.


نظر خود را بیان کنید