میزان مبلغ فطریه ۱۴۰۴

میزان مبلغ فطریه ۱۴۰۴

فطریه یکی از اعمال واجب مالی برای مسلمانان شناخته و محسوب می شود که در انتهای ماه مبارک رمضان در عید فطر تمامی مسلمانانی که در این تاریخ فقیر و یا مستحق محسوب نبوده باشند و دارای عقل سلیم و هوشیاری کامل و بالغ نیز بوده باشند عملی واجب بوده و ملزم به پرداخت آن می باشند. حال ممکن است که برای شما سوال شود که فطریه به چه صورت محاسبه می گردد؟ که در این خصوص باید گفت که به ازای هر شخص فطریه معادل سه کیلوگرم غذای روزمره ی آن زمان می باشد که در حال حاضر این قوت روزانه برنج و یا گندم محسوب می شود که فرد می تواند هم خود گندم و یا برنج را به عنوان فطریه داده و یا هم می تواند به جای برنج و یا گندم مبلغ آن را نیز پرداخت نماید.

امروز ما در آلامتو به برسی دقیق تر این موضوع برای شما تحت عنوان میزان مبلغ فطریه ۱۴۰۴ چقدر است؟ فطریه و کفاره امسال [1404] چقدر است؟ می پردازیم امیدواریم که این پست مورد توجه شما قرار بگیرد.

همچنین بخوانید: اعمال شب و روز عید فطر چیست؟

میزان مبلغ فطریه ۱۴۰۴ چقدر است؟

یکی از مهم ترین سوال های مردم و مقلدان از مراجع تقلید خود در آستانه ی انتهای ماه مبارک رمضان و یا قبل از موعد فرا رسیدن عید فطر میزان مبلغ فطریه آن سال جاری می باشد که هر ساله تمامی مسلمانانی که در این تاریخ بالغ و عاقل و هوشیار و یا فقیر نبوده باشند ملزم به پرداخت این واجب مالی می باشند. در خصوص پرداخت فطریه آیت الله خامنه ای می فرمایند که فرد مکلف ملزوم می باشد که هم برای خود و هم برای افرادی که نان خور او می باشند در ازای هر شخص سه کیلو گرم گندم و برنج و یا قوت روزانه و عادی مردم را تهیه و یا مبلغ آن را پرداخت نماید.

مقلدان هر ساله برای پرداخت فطریه و میزان و مبلغ آن به طور معمول از دفتر مرجع تقلید خود سوال و پرسش می کنند و ما در اینجا به تعدادی از نظرات مراجع تقلید در خصوص پرداخت فطریه ی سال 1404 برای شما اشاره می کنیم، نظیر:

1.آیت الله خامنه ای در خصوص میزان فطریه ی سال 1404 می فرمایند که به ازای هر شخص به قیمت گندم و معادل هفتاد و پنج هزار تومان تعیین کرده اند و فرد می تواند یا سه کیلو گرم گندم و یا جو و یا هر قوت روزانه ای را که می خواهد به عنوان فطریه پرداخت کرده و یا هم می تواند مبلغ آن را پرداخت نماید.

2.آیت الله مکارم شیرازی در خصوص مبلغ فطریه ی امسال می فرمایند که این مبلغ به ازای هر شخص در صورتی که مبنا گندم بوده باشد 80 هزار تومان و در صورتی که مبنا برنج بوده باشد مبلغ آن سیصد هزار تومان می باشد.

3.آیت الله وحید خراسانی هم در این خصوص ذکر کرده اند که مسلمانان به ازای هر شخص سه کیلو گرم گندم و یا برنج و یا مانند این طعام ها را می تواند به عنوان فطریه پرداخت نمایند و در صورت تمایل همچنین می توانند مبلغ آن ها را نیز مطابق با مبلغ عرفی محل سکونتشان پرداخت کنند. برای مثال در صورت مبنای گندم می توان آن را مبلغ هشتاد و پنج هزار تومان به ازای هر شخص تعیین نمود.

4.آیت الله سیستانی نیز در خصوص میزان فطریه 1404 می فرمایند که این میزان سه کیلوگرم قوت شایع مردم می باشد که در صورتی که مبلغ آن را در نظر بگیرند این مبلغ برای آرد صد هزار تومان و برای برنج خارجی و یا غیر ایرانی دویست هزار تومان و برای برنج ایرانی هم مبلغ پانصد هزار تومان را در نظر گرفته اند.

5.آیت الله شبیری زنجانی هم در خصوص فطریه ی ماه رمضان امسال عرض کرده اند که فرد نان آور خانواده باید این فطریه را هم برای خود و هم برای افراد نان خور آن تهیه و یا پرداخت نماید که این میزان به ازای هر شخص سه کیلوگرم قوت عادی آن منطقه محسوب می شود که در صورت پرداخت هزینه ی آن متناسب با محل سکونت هر شخص تعیین می شود.

6.آیت الله جوادی آملی هم در خصوص فطریه ی امسال گفته اند که به ازای هر شخص سه گیلو گرم گندم، برنج، آرد و همانند این موارد محسوب می شود و در صورت پرداخت قیمت آن هزینه متناسب با قیمت روز منطقه ی سکونت فرد تعیین می گردد.

7.آیت الله نوری همدانی هم در خصوص فطریه ی ماه رمضان 1404 گفته اند که میزان این فطریه برای هر شخص سه کیلوگرم قوت عادی و روزانه ی مردم تعیین شده است و در صورت پرداخت هزینه ی آن به عنوان فطریه برای گندم مبلغ هشتاد هزار تومان در صورت برنج غیر ایرانی و یا خارجی مبلغ دویست هزار تومان و برنج ایرانی را هم مبلغ پانصد هزار تومان تعیین کرده اند.

همچنین بخوانید: متن خودمونی تبریک عید فطر به دوستان و آشنایان

میزان مبلغ فطریه ۱۴۰۴ چقدر است؟

کفاره امسال [1404] چقدر است؟

به طور کلی کفاره را می توان به عنوان جریمه و یا تنبیه برای مسلمانان محسوب کرد و شناخت که در صورت انجام برخی اعمال حرام در دین اسلام و یا حتی در صورت ترک کردن و یا عدم انجام برخی کارهای واجب برای آن ها تعیین می گردد و آنان موظف و ملزم به پرداخت و یا انجام دادن آن می باشند.

شکستن روزه به صورت عمدی و یا غیر عمدی در ماه مبارک رمضان عملی محسوب می شود که فرد مسلمان را ملزم به انجام دادن کفاره آن می کند که ما در ادامه به تعیین کفاره ی روزه در سال 1404 برای شما می پردازیم.

1.آیت الله جوادی آملی در خصوص کفاره ی شکستن غیر عمدی روزه در سال 1404 می فرمایند که فرد به ازای هر روز ملزم به پرداخت دویست هزار تومان و در صورت شکستن عمدی روزه هم به ازای هر روز ملزم به پرداخت یک میلیون و دویست هزار تومان وجه نقد می باشد.

2.آیت الله مکارم شیرازی هم در خصوص کفاره ی شکستن غیر عمدی روزه در امسال گفته اند باید فرد مبلغ بیست هزار تومان را به صورت نان تهیه کرده و آن را پرداخت نماید و در صورت عمدی بودن هم به ازای هر روز یک میلیون و دویست هزار تومان پرداخت نماید.

3.آیت الله نوری همدانی هم در این خصوص عرض کرده اند که کفاره ی شکستن غیر عمدی روزه در ماه مبارک رمضان 1404 معادل بیست هزار تومان برای هر فرد مسلمانان محسوب می شود و در صورتی که این شکستن به صورت عمدی بوده باشد فرد موظف به پرداخت یک میلیون و دویست هزار تومان به ازای هر روز آن می باشد.

4.آیت الله شبیری زنجانی هم در خصوص کفاره ی شکستن غیر عمدی روزه در سال 1404 می فرمایند که فرد مسلمان باید به ازای هر روز حدود 900 گرم طعام و یا غذا را برای فرد مسکینی که شرایط زندگی او از فرد فقیر هم سخت تر می گذرد تهیه نماید و در صورت اطمینان حتی می تواند مبلغ آن را هم به او پرداخت نماید تا خود او این مقدار طعام را برای خود تهیه نماید.

همچنین بخوانید: نماز عید فطر چگونه خوانده می شود و چند رکعت است؟

کفاره امسال [1404] چقدر است؟

سخن آخر

ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات یکایک شما عزیزان در این ماه عزیز و دوست داشتنی مهمانی خدا امیدواریم مطالبی که امروز برای شما در آلامتو تحت عنوان میزان مبلغ فطریه ۱۴۰۴ چقدر است؟ فطریه و کفاره امسال [1404] چقدر است؟ تهیه و آماده کرده ایم برای شما مفید و سودمند بوده باشند و در صورت تمایل آن را با سایر دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.


نظر خود را بیان کنید