بی خوابی در بارداری نشانه چیست

بی خوابی در بارداری

برای یک مادر آینده، تجربه محرومیت از خواب پس از تولد نوزاد امری مسلم است. اما احتمالاً متوجه نشده اید که ممکن است در سه ماهه اول بارداری نیز این رخ دهد. اکثر زنان در دوران بارداری مشکلات خواب را تجربه می کنند. زنان باردار در طول سه ماهه اول بارداری خود (سلام، زود هنگام خواب) بیشتر می خوابند، اما کیفیت خواب خود را کاهش می دهند. به نظر می رسد که بارداری می تواند شما را در تمام طول روز دچار احساس خستگی کند. همچنین می تواند باعث بی خوابی در شب شود.زنان در تمام مراحل بارداری می توانند بی خوابی را تجربه کنند، اما در سه ماهه اول و سوم بارداری شایع تر است. هورمون های خارج از کنترل، و مشکلات بارداری مانند احتقان و سوزش سر دل، ممکن است باعث شود بی خوابی بیشتری را تجربه کنید. در حالی که بی خوابی ممکن است ناراحت کننده باشد، برای کودک شما مضر نیست.در ادامه این مقاله به بررسی بی خوابی در بارداری خواهیم پرداخت.

بی خوابی در بارداری نشانه چیست؟

واضح است که خروپف و آپنه خواب خطر مشکلات در دوران بارداری را افزایش می دهد. مشکلات سلامتی اضافی، مانند چاقی، دیابت، آسم و سیگار کشیدن، این مشکلات را بدتر می کند.در نتیجه، خطر زایمان زودرس، محدودیت رشد، و احتمال بروز مشکلات سلامتی یا مرگ نوزاد تازه متولد شده افزایش می یابد.ممکن است درک بالاتری از درد در کسانی که کمتر می خوابند وجود داشته باشد. محرومیت از خواب نیز ممکن است با پیشرفت طبیعی زایمان تداخل داشته باشدکیفیت یا کمیت ناکافی خواب ممکن است عملکرد و خلق و خوی فرد باردار را در طول روز تضعیف کند و احتمالاً منجر به مشکلاتی در توجه، تمرکز و حافظه شود. همچنین ممکن است بروز افسردگی بیشتر شود. این مسائل ممکن است بر ارتباطات و تعاملات اجتماعی تأثیر بگذارد.برای بسیاری از افراد، این مسائل ممکن است تا چند هفته اول پس از زایمان ادامه داشته باشد، به خصوص به این دلیل که تغذیه شبانه کودک ممکن است به تکه تکه شدن خواب ادامه دهد.دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است سبب ایجاد بی خوابی در دوران بارداری شود. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • نیاز به ادرار مکرر
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • کمر درد
  • حساسیت سینه
  • ناراحتی شکمی
  • گرفتگی عضلات پا
  • تنگی نفس
  • سوزش سردلسایر دلایل بی خوابی می تواند مرتبط با استرس باشد. ممکن است در مورد زایمانمضطرب باشید یا نگران این باشید که چگونه بین کار و تازه مادر بودن تعادل برقرار کنید. این افکار می توانند شما را در شب بیدار نگه دارند.
همچنین بخوانید: ورم پا در بارداری نشانه چیست و برای کاهش و درمان آن چه کنیم؟

عوارض بی خوابی در بارداری

بی خوابی در بارداری و جنسیت

طبق تحقیقات بی خوابی و یا کیفیت خواب هیچ تاثیری بر جنسیت جنین ندارد. طول مدت احساس خستگی در هر خانم بارداری متفاوت است. برخی افراد در سه ماهه دوم دچار خستگی می شوند و این احساس در ماه هفتم بارداری کاهش می یابد.معمولا در سه ماهه دوم عوامل ضد خواب مانند سوزش معده،تکرر ادرار و کمر درد افزایش می یابند و مانع از خواب با کیفیت برای خانم های باردار می شود. تغییرات رفتاری و خلق خو در دوران بارداری طبق دلایل علمی ارتباطی با جنسیت جنین نخواهد داشت.

عوارض بی خوابی در بارداری

خواب ضعیف می تواند بر سلامت تأثیر منفی بگذارد، و همچنین تأثیر مهمی بر زنان باردار دارد که به طور بالقوه منجر به عوارض مادری مانند فشار خون بالا و دیابت بارداری می شود.خروپف و آپنه انسدادی خواب اغلب در طول بارداری، به ویژه در سه ماهه دوم و سوم، ایجاد یا بدتر می شوند.تخمین زده می شود که آپنه خواب 10 درصد از افراد باردار را تحت تاثیر قرار می دهد و این اختلال در تنفس در طول خواب می تواند عواقب جدی داشته باشد، از جمله:فشار خون بالا (فشار خون بالا) ،پره اکلامپسی،دیابت بارداری،فشار خون ریوی . فشار خون بالا در بارداری زمانی وجود دارد که فشار خون در موارد مکرر پس از هفته بیستم بارداری در افراد بدون فشار خون قبلی بیشتر از 140/90 میلی‌متر جیوه باشد.مکث در تنفس (آپنه)، ممکن است با افزایش فشار خون همراه باشد. این ممکن است حجم خون پمپ شده توسط قلب را کاهش دهد، که باعث کاهش برون ده قلبی می شود. در نتیجه، جریان خون جنین از طریق جفت می تواند به خطر بیفتد.با جریان ناکافی خون به جنین در حال رشد، ممکن است سطح اکسیژن افت کند. این ممکن است به محدودیت رشد جنین در حال رشد و نتایج ضعیف بارداری کمک کند.با وجود خروپف معمولی، خطر ابتلا به دیابت بارداری افزایش می یابد. آپنه خواب متوسط، با حداقل 15 اختلال در تنفس در هر ساعت خواب، و همچنین چرت های طولانی، با سطوح بالاتر گلوکز مرتبط است.جنین در حال رشد نیاز به تامین مطمئن مواد مغذی از جمله اکسیژن دارد. هنگامی که خواب مختل می شود، به ویژه هنگامی که جریان خون به جفت به خطر می افتد، می تواند عواقب قابل توجهی داشته باشد.خواب کامل ناکافی یا تکه تکه شدن خواب عمیق ممکن است میزان ترشح هورمون رشد را کاهش دهد که می تواند منجر به مشکلات رشد در جنین شود.به خوبی درک شده است که حتی کاهش جزئی در سطح اکسیژن مادر ممکن است جنین را به خطر بیندازد. هنگامی که اکسیژن خون مادر کاهش می یابد، جنین با کاهش ضربان قلب و اسیدوز واکنش نشان می دهد.جریان خون به جنین در طول خواب به اوج خود می رسد و سطح اکسیژنی که در طول خواب در نتیجه آپنه خواب کاهش می یابد تأثیر عمده ای خواهد داشت.

همچنین بخوانید: علائم کمبود کلسیم در بانوان، کودکان و در میانسالی و بارداری چیست؟

درمان بی خوابی در بارداری

درمان بی خوابی در بارداری

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای مدیریت بی خوابی خود در دوران بارداری انجام دهید، تنظیم عادات خواب خوب است.سعی کنید هر شب در ساعت مشخصی به رختخواب بروید. روال خود را با چیزی آرام‌بخش شروع کنید تا به شما کمک کند آرام شوید.حداقل یک ساعت قبل از خواب از تماشای صفحه نمایش خودداری کنید. نور آبی تلویزیون، تلفن همراه یا تبلت می تواند بر ریتم شبانه روزی بدن شما تأثیر بگذارد. سعی کنید به جای آن کتاب بخوانید.حمام آرام بخش نیز ممکن است باعث خواب آلودگی شما شود. فقط مراقب باشید که دما خیلی گرم نباشد ، این می تواند برای کودک در حال رشد شما خطرناک باشد. این امر به ویژه در اوایل بارداری صادق است.برای ایمن بودن، از جکوزی پرهیز کنید.در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید، اما بعد از ساعت 7 بعد از ظهر نوشیدن آب را به حداقل برسانید. سعی کنید از مصرف کافئین از اواخر بعد از ظهر خودداری کنید. یک شام سالم بخورید، اما سعی کنید به آرامی از آن لذت ببرید تا احتمال سوزش سر دل را کاهش دهید. خوردن یک شام زود هنگام نیز می تواند کمک کننده باشد، اما گرسنه به رختخواب نروید. اگر در اواخر عصر نیاز به خوردن چیزی دارید، یک میان وعده سبک بخورید. چیزی سرشار از پروتئین می تواند سطح قند خون شما را در طول شب ثابت نگه دارد. یک لیوان شیر گرم نیز می تواند به شما کمک کند احساس خواب آلودگی کنید.اتاق خود را خنک، تاریک و ساکت نگه دارید تا شرایط خواب بهینه داشته باشید.

همچنین بخوانید: علت و دلایل ریختن آب دهان در خواب بخصوص در کودکان و دوران بارداری چیست؟

بی خوابی در بارداری

درمان بی خوابی در بارداری با طب سنتی

استفاده از طب سنتی برای درمان بی خوابی  در دوران بارداری می تواند یکی از روش های مناسب برای درمان بی خوابی در دوران بارداری باشد. زیرا ممکن است مادران باردار به دلیل شرایطی که دارند نتوانند داروهای شیمیایی برای خواب استفاده کنند. موارد زیر می تواند در درمان بی خوابی در بارداری موثر باشد

  • نوشیدن آب به اندازه کافی
  • پرهیز از غذاهای چرب و سنگین
  • پرهیز از چرت زدن های متوالی درطول روز
  • دوش آب گرم
  • چکاندن چند قطره روغن اسطوخودوس بر روی بالش
  • پرهیز از مصرف دخانیات
  • استفاده از کیسه آب گرم برای از بین بردن کمر درد

نظر خود را بیان کنید