قبل از آنکه دانشگاه را رها کنید و به امید رسیدن به آرزوهایتان کسب و کاری را ایجاد کنید بهتر است این مقاله را با دقت بخوانید.
به گزارش آلامتو و به نقل از بیزینس ترند؛ نگاهی به سرتیتر اخبار مربوط به بیزینس مثل خرید ۱۹ میلیارد دلاری WhatsApp توسط Facebook میاندازید و فکر میکنید که سال جدید سال استفاده از فرصتهاست.
زیبایی و سرعت تکنولوژی به شما اجازه میدهد تقریباً به همه چیز در سرتاسر دنیا دسترسی داشته باشید و تقریباً هر چیزی را میتوانید به صورت آنلاین فرا بگیرید.
با وجود این همه دسترسی به اطلاعات بسیاری از افراد در اینکه هنوز دانشگاه سریعترین راه رسیدن به موفقیت باشد تردید دارند. درستان را ادامه دهید یا خیر؟ برخی کارآفرینان پاسخ این سؤال را منفی میدانند.
به عنوان مثال جدیدترین لیست میلیاردرهای نشریه فوربز ۴۰۰ ثروتمند اول دنیا را معرفی کرده که از این ۴۰۰ نفر ۶۳ نفر ترک تحصیل کرده بودند.
یکی از موسسین Whatsapp یان کوم احتمالاً یکی از افراد در لیست سال ۲۰۱۵ خواهد بود و جالب اینجاست که او هم از جمله افراد انصرافی از دانشگاه بوده است. پروفایل متواضعانه لینکدین یان کوم میگوید که او برای یاهو کمی کار کرده است، در سال ۱۹۹۵ به سختی از دبیرستان فارغ التحصیل شده و از دانشگاه ایالتی سن خوزه انصراف داده است.
چرا افراد راه انصراف از تحصیل را در پیش میگیرند؟ شاید میلیاردر انصرافی دیگری مثلشان پارکر این ترند را برای ما روشنتر سازد:
پارکر به فوربز میگوید: «وقتی این حجم وسیع ابزارهای مختلف دانش و یادگیری در دسترس تمام دنیا قرار دارد، اهمیت تحصیلات رسمی کمتر و کمتر می شود. باید انتظار داشته باشیم که ظهور انواع جدیدی از کارآفرینان را که بیشتر دانش خود را از علم جویی خودشان کسب کردهاند و نه تحصیلات آکادمیک شاهد باشیم.»
خیلی ساده است که به این تعداد بالای صفرهای اعداد نگاه کنیم و با خود بگوییم من میخواهم پارکر یا کوم بعدی باشم. ولی قبل از آنکه به این هدف برسید باید برخی از باید و نبایدهای لازم جهت خروج از تحصیل و شروع یک کسب و کار را در نظر بگیرید:
از خودتان درباره انگیزهتان سؤال کنید.
خب پس فکر میکنید دانشگاه یعنی پول و زمان را دور ریختن…چرا؟ آنچه که در داستان خروج ار تحصیل موفقیت آمیز این میلیاردرها واضح است این بوده که پشت تصمیم آنها برای کارآفرین شدن کوهی از انگیزه و خواستن نهفته بوده است. زاکربرگ وقتی ترک تحصیل کرد داشت روی ایده اولیهاش در مورد فیسبوک کار میکرد. مایکل دل وقتی دانشگاه را کنار گذاشت کیتهای کامپیوتر را با گرفتن سفارش از مشتریان برای آنها میفرستاد.
انگیزه برای ادامه کاری که پیش از آن شروع کرده بودند در تمامی این افراد وجود داشت و بیشتر آنها شروع ایدهشان از دانشگاه بوده است.
البته این نکته بدین معنی نیست که همیشه اینگونه است. مثل ری کراک مک دونالد یا دبی فیلدز سازنده کلوچههای Mrs. Fields. هر دوی آنها سابقه هیچگونه دانشگاه یا تحصیلات مرتبط با کسب و کار را نداشتهاند ولی شرکتهای بسیار موفقی را درست کردند. هیچکس نمیتواند بگوید که شما نمیتوانید ترک تحصیل کنید و موفق باشید ولی باید ابتدا از خود سؤالات درستی بپرسید.
چرا میخواهم ترک تحصیل کنم؟ انگیزه آتشینی که من در حال کار روی آن هستم چیست؟ من در کسب و کار یا تحصیلاتم الان چگونهام؟ عملکرد گدشته میتواند شاخص خوبی برای آینده باشد.
اگر قدرت ریسک پذیری به موقع، انضباط، انرژی حفظ ثبات و نوآوری را نداشته باشید احتمالاً باید در مرزهای آکادمیک دانشگاه به دنبال یاد گرفتن و رشد دادن این مهارتها در خودتان باشید قبل از آنکه پس از انصراف از تحصیل و شروع یک کسب وکار سرتان به سنگ بخورد.
در مورد برنامههایتان با خانوادهتان صحبت کنید.
صحبت کردن در مورد برنامههایتان برای خروج از تحصیل به دلایل زیادی اهمیت دارد. این به شما کمک میکند تا برنامهتان را با افراد با تجربه تری که آنها را میشناسید و به آنها اعتماد دارید در میان بگذارید. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا نقاط کور ایدههایتان را ببینید و همچنین میتوانند در طول کار شما را حمایت کنند.
صادق بودن در مورد تصمیمتان برای خروج از تحصیل نشاندهنده بلوغ و شجاعت شماست حال آنکه صادق نبودن با خانواده و پنهان کردن برنامههایتان نشاندهنده مسؤولیت ناپذیری شماست.
شما همچنین نیاز دارید تا افرادی که دوستشان دارید در مقاطع حساس از شما هم از نظر مالی و هم از نظر احساسی حمایت کنند. بنابراین داشتن پشتوانه آنها مهم است.
حتی بیل گیتس با وجود داشتن هوش بالا و غیرقابل انکار و انگیزه قوی، در مواقع سخت شروع کارآفرینی و پس از ترک تحصیل نیاز به حمایت خانواده داشت. حمایت خانواده تنها دلیلی بود که باعث شد وی مایکروسافت را به سیاتل یعنی جایی که نزدیک به خانه پدر و مادرش بود منتقل کند.
مادرش به وی کمک کرد تا کارگری برای نظافت منزل و محل کار بیل فراهم شود و پدرش با تجربهاش به عنوان وکیل و راهنمای شرکتهای کوچک به او در هدایت استارتاپش یاری رساند.
در هر حال، ما هیچکدام از این راهها را تأیید یا رد نمیکنیم. دلایل زیادی وجود دارد که نیاز به تحصیلات را توجیه میکنند یا اینکه فواید خروج از تحصیل جهت رفتن به مسیر کارآفرینی را به یاد ما میآورند.
ولی هر تصمیمی که بگیرید مهمترین تصمیم، متعهد بودن شما به خودتان و برخورداری از تخمینی درست از میزان مهارتهایتان، انگیزه و مصمم بودنتان است. هر دوی این راهها مزایای و چالشهای خاص خودشان را دارند و این بسته به شماست که تصمیم بگیرید کدامیک از آنها با تواناییهای شما در رسیدن به موفقیت بیشتر هم راستاست.
مشهورترین ترک تحصیل کرده های جهان
تحصیلات عالیه و دانشگاهی میتواند راهی برای ورود به بازار کار و پیداکردن شغلی با درآمد مناسب باشد. ترک تحصیل اما پایان راه نیست و حتی میتواند گاهی نتایج بهتری داشته باشد.
هلی بری، هنرپیشه معروف آمریکایی در سال ۲۰۰۱ بخاطر بازی در فیلم “مهمانی هیولا” جایزه اسکار را دریافت کرد. او قبل از اینکه وارد دنیای هالیوود شود دو سال در دانشگاه کلیولند در رشته ژورنالیسم تحصیل کرد. پس از ترک تحصیل در چند رقابت “ملکه زیبایی” شرکت کرد و حتی به رتبه ششم نیز دست یافت.
استیو جابز، بنیانگذار شرکت اپل در سال ۲۰۱۱ درگذشت. او پس از پایان تحصیلات متوسطه تنها یک ترم در سال ۱۹۷۲ در دانشگاه پرتلند تحصیل کرد. جابز پس از ترک تحصیل حتی جایی برای خواب نداشت و پیش دوستانش میخوابید و با جمعکردن شیشه خالی و دریافت “گرویی” آن روزگار میگذراند. او پس از مدتی در شرکت آتاری شروع به کار کرد و در سال ۱۹۷۶ به همراه استیو وزنیاک شرکت اپل را تاسیس کرد.
ژولیان آسانژ ناشر، روزنامهنگار، برنامهریز کامپیوتر، کنشگر اینترنت و یکی از بنیانگذاران سایت افشاگر ویکی لیکس بخاطر شغل پدر و مادرش تا پیش از ۱۴ سالگی ۳۰ بار شهر عوض کرد و به مدارس زیادی رفت. او از سال ۲۰۰۲ در رشتههای فیزیک، ریاضی، فلسفه وعلوم عصبشناسی دانشگاه ملبورن استرالیا ثبت نام کرد، اما بالاخره در سال ۲۰۰۵ بدون کسب مدرک ترک تحصیل کرد.
کلودیا روت، یکی از رهبران حزب سبزهای آلمان و معاون رئیس مجلس این کشور پس از اخذ دیپلم دو ترم در دانشگاه مونیخ در رشته تئاتر تحصیل کرد. پس از ترک تحصیل در سال ۱۹۷۵ نخست با چند گروه تئاتری همکاری کرد و سپس مدیر برنامه یک گروه موزیک شد. او در سال ۱۹۸۵ نظرش به یک آگهی حزب سبزها در روزنامه جلب شد که بدنبال فردی برای پست “سخنگوی مطبوعاتی” فراکسیون حزب در مجلس بودند.
بیل گیتس وقتی در سال دوم رشته ریاضیات در دانشگاه هاروارد با کامپیوتر ” Altair 8800″ آشنا شد، تحصیلات را رها کرد. او شرکت مایکروسافت را بنیان گذارد و میلیاردر شد. دانشگاه هاروارد ۳۲ سال پس از ترک تحصیل به بیل گیتس مدرک افتخاری داد.
مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک و یکی از جوانترین میلیاردرهای جهان، پس از اجرای چند پروژه ناموفق در دنیای وب در سال ۲۰۰۴ درحالی که در دانشگاه هاروارد تحصیل میکرد، فیسبوک را برنامهریزی کرد. او با افزایش موفقیت فیسبوک به کالیفرنیا رفت و در سال ۲۰۰۶ ترک تحصیل کرد.
وینسان ون گوگ، نقاش برجسته هلندی به مدت ۱۵ ماه در رشته علوم دینی در آمستردام تحصیل کرد. او پس از ترک تحصیل و پرداختن به نقاشی، سالها بعد از این دوران بهعنوان “وحشتناکترین دوران زندگی” اش نام برد.
مایکل دل تحت فشار خانواده در دانشگاه آوستین در رشته پزشکی شروع به تحصیل کرد. بزودی دریافت که علاقهای به تحصیل ندارد و شرکت “دل” را راه انداخت و به کنسرنی عظیم تبدیل کرد. سرمایه شخصی او اکنون ۱۳ میلیارد دلار برآورد میشود.
ریچارد گییر، ستاره بزرگ سینما در اواخر دهه شصت میلادی با بورسیه در دانشگاه ماساچوست در رشته فلسفه تحصیل میکرد. او پس از دو سال در سال ۱۹۶۹ ترک تحصیل کرد.
ولفگانگ یوپ، از طراحان بزرگ دنیای مد به پیشنهاد پدرش در رشته روانشناسی تبلیغات در شهر براونشوایگ آغاز به تحصیل کرد، بعدا به رشته هنر روی آورد. او در هیچ یک از این رشتهها دارای مدرک تحصیلی نیست.
ویم وندرس کارگردان شهیر آلمانی، در اواسط دهه شصت میلادی در مونیخ، فرایبورگ و دوسلدورف در رشتههای پزشکی و فلسفه تحصیل میکرد. او پس از چهار ترم ترک تحصیل کرد و تصمیم گرفت در پاریس در رشته نقاشی تحصیل کند که البته به دلیل رد شدن در بخش “هنر برهنه” در این دانشگاه پذیرفته نشد.
اودره ژوستن توتو، ستاره سرشناس فرانسوی میخواست درآغاز با تحصیل در رشته زیست شناسی به تحقیق در عرصه زندگی میمونها بپردازد. پس از آن به تحصیل در رشته ادبیات پرداخت تا اینکه پس از ترک تحصیل به مدرسه هنرپیشگیرفت.
لئون تولستوی، نویسنده بزرگ روس در سال ۱۸۴۴ نخست تحصیلاتش را در رشته زبانهای شرقی آغاز کرد و سپس به علوم قضایی روی آورد. تولستوی در سال ۱۸۴۷ ترک تحصیل کرد.
برد پیت به مدت دو سال در دانشگاه میسوری در رشته ژورنالیسم درس خوانده است. درست قبل از آغاز امتحانات به غرب آمریکا رفت و اولین نقش کوچک خود در یک فیلم تبلیغاتی را ایفا کرد و حالا به یکی از بزرگترین ستارههای هالیوود تبدیل شده است.
گوئینت کِیت پالترو نمرات خوبی در مدرسه نداشت و با توصیه مایکل داگلاس، دوست خانوادگیشان به دانشگاه کالیفرنیا راه یافت. او پس از گذشت یک سال تحصیل در رشته تاریخ هنر ترک تحصیل کرد. او با بازی در فیلمهای هفت، “اِما” و “درهای کشویی” سیر موفقی در سینما را آغاز کرد و بازی در فیلم “شکسپیر عاشق” جایزه اسکار و گلدن گلوب را برایش به ارمغان آورد.
هایکه ماکاچ، هنرپیشه معروف آلمانی که تحصیلات خود را با علوم سیاسی، جامعه شناسی و علوم رسانهها آغاز کرد. پس از چهار ترم ترک تحصیل کرد و سپس یک دوره تدوین فیلم را آغاز کرد که آن را هم نیمهکار گذارد.