اگر از طرفداران میوه های آبدار تابستانی به خصوص گرمک هستید، این مقاله درباره خواص گرمک برای قند خون، فشار خون، معده، کبد، کلیه و … را از دست ندهید.
خواص گرمک
تابستان ها و میوه های سرسبز سرشار از آب آن با هم می آیند. طبیعت این میوه های آبرسان را به ما می دهد تا گرمای فصل تابستان را راحتتر تحمل کنیم. گرمک از جمله میوه هایی است که در تابستان ها به وفور یافت می شود و اغلب افراد از خوردن آن لذت می برند! این میوه آبدار و نرم دارای طعم ملایمی شیرین است که در عین حال خوشمزه و آبرسان است! زمانی که کاملاً رسیده شود طعم آن بیشتر می شود و برای خوردن خام یا افزودن به اسموتی ها و سالادها مناسب است! اما به جز طعم دوست داشتنی آن، خواص گرمک چیزی بیشتر از ماهیت آبرسانی غنی از مواد مغذی آن است! تا انتهای این مطلب با ما باشید تا بیشتر درباره فواید مصرف گرمک بدانیم.
همچنین بخوانید: خواص گوجه سبز برای کبد
خواص گرمک برای معده
خواص گرمک برای معده شما عالی است و به آن اثر خنک و آرام بخش می دهد. حرکات روده را تنظیم می کند و سلامت دستگاه گوارش را تقویت می کند. گرمک با داشتن PH قلیایی به درمان رفلاکس کمک شایانی می کند.
این میوه معجزه آسا سرشار از فیبر غذایی ضروری است که به تنظیم حرکات مناسب روده کمک می کند. همچنین جریان خوب و روان غذا در دستگاه گوارش شما را تضمین می کند، بنابراین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می دهد
خواص گرمک برای کبد
خواص گرمک برای کبد به دلایل مختلف است. از جمله، گرمک برای افراد مبتلا به کبد چرب مفید است زیرا موجب باز شدن منافذ کبد می شود.
همچنین گرمک دارای خاصیت ادرار آور است که برای افراد دچار کبد چرب مفید است.
به علاوه گرمک خون را رقیق می کند و خطر حمله قلبی را کاهش می دهد، به پیشگیری از بیماری های قلبی و مشکلات عروقی کمک می کند و حتی می تواند بیماری کبد و کلیه را کاهش دهد.
همچنین ویتامین K یکی ویتامین های موجود در گرمک است که برای فعالیت طبیعی بدن ضروری است و در کبد ذخیره می شود.
همچنین بخوانید: خواص انبه برای مردان و زنان، کمر، رحم، پوست، اعصاب
خواص گرمک برای سنگ کلیه
گرمک دارای مقادیر زیاد پتاسیم است. این ماده معدنی ضروری با سدیم کار می کند تا مایعات و الکترولیت های بدن را متعادل کند. پتاسیم به کنترل فشار خون کمک می کند و حتی ممکن است به کاهش سنگ کلیه نیز کمک کند.
مصرف گرمک برای کلیه مفید است و از نفروپاتی دیابتی جلوگیری می کند. نفروپاتی دیابتی یک اختلال کلیوی است که در آن سلول های کلیه به طور خطرناکی آسیب می بینند.
خواص گرمک برای دیابت
گرمک دارای بار گلیسمی پایین 4 است. بار گلیسمی پایین به این معنی است که بدن شما آن را به آرامی هضم می کند و از افزایش قند خون جلوگیری می کند . بنابراین، برای افراد مبتلا به دیابت عالی است.
خواص گرمک در بارداری و برای جنین
خوردن گرمک در بارداری مفید است و به رشد جنین کمک می کند. فولات موجود در گرمک یکی از ضروری ترین مواد مغذی در دوران بارداری است ، زیرا از نقص لوله عصبی در نوزادان جلوگیری می کند . همچنین به تشکیل گلبول های قرمز در بدن کمک می کند و سلامت کلی مادر و نوزاد را حفظ می کند.
با این حال، یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که مصرف گرمک در سه ماهه دوم می تواند خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش دهد. همیشه بهترین کار این است که قبل از افزودن هر میوه جدید به رژیم غذایی خود با متخصص زنان خود مشورت کنید.
همچنین بخوانید: خواص عرق بابونه برای پوست صورت، رحم و عفونت زنان، کبد و لاغری
خواص گرمک برای یبوست
گرمک از بروز یبوست جلوگیری می کند. سطح بالای فیبر غذایی برای تقویت حرکات روده و سلامت گوارش ضروری است. فیبر مدفوع را حجیم کرده و حرکات روده شما را منظم می کند.
خواص گرمک برای سرماخوردگی
خواص گرمک برای سرماخوردگی ناشی از ویتامین های مختلف آن است. گرمک سرشار از ویتامین C است، یک ویتامین ضروری که دارای خواص آنتی اکسیدانی و تقویت کننده سیستم ایمنی است که می تواند به کاهش دوره سرماخوردگی کمک کند.
همچنین مصرف منظم گرمک با داشتن ویتامین A به جوانسازی ریه ها و بهبود التهاب ناشی از سرماخوردگی کمک می کند.
خواص گرمک برای قند خون
مصرف گرمک موجب بهبود متابولیسم انسولین در بدن می شود و به این ترتیب از نوسانات قند خون پیشگیری می کند. بالا رفتن ناگهانی و یا افت قند خون مشکلی جدی برای افراد دچار به دیابت است که می تواند عواقب ناگوار داشته باشد.
خواص گرمک برای فشار خون
خواص گرمک به تنظیم فشار خون کمک می کند. گرمک سرشار از پتاسیم است. پتاسیم به شل شدن عروق خونی و کاهش فشار خون کمک می کند.
افزایش سطح فشار خون می تواند به عنوان یک استرس بر بدن عمل کند و حتی می تواند باعث ترشح هورمون های استرس مانند کورتیزول شود. بر اساس تحقیقات انجام شده پتاسیم جریان خون و اکسیژن به مغز را افزایش می دهد که باعث ایجاد حس آرامش می شود.
همچنین بخوانید: خواص جینسینگ برای مردان و زنان، رابطه زناشویی، چاقی و بارداری
سخن آخر
امیدواریم این مطلب از آلامتو با موضوع فواید گرمک برای سلامتی بدن مورد توجه شما همراهان سایت قرار گرفته باشد. با وجود خواص ارائه شده یادآوری می کنیم که زنان باردار که ماه های آخر بارداری هستند و افراد دچار به قند بالا باید در مورد خوردن گرمک با احتیاط عمل کرده و با مشورت پزشک اقدام کنند.