بدن در دوران بارداری دچار تغییرات زیادی میشود که یکی از آنها افزایش خطر کم خونی است. این مشکل به خصوص در نیمه آخر بارداری تشدید میشود. کم خونی بارداری میتواند منجر به تولد نوزاد زودرس، وزن کم در هنگام تولد و حتی مرگ مادر شود. بدن برای تولید سلول های خونی سالم به ماده ای به نام فولات نیاز دارد. فولات در بدن ساخته نمیشود اما به راحتی از برخی میوهها و سبزیجات جذب میشود. ما قصد داریم در این مقاله میوههای مفید برای کم خونی بارداری را معرفی کنیم.
چه میوه هایی برای کم خونی در بارداری مفید است
در اینجا فهرستی از میوه هایی که منبع غنی آهن هستند، آورده شده است تا به شما در افزایش تولید خون و بهبود سطح هموگلوبین خود کمک کند:
توت منبع غنی آهن است و حتی ممکن است برای سطح کلسترول و حفظ سطح قند خون مفید باشد. صد گرم توت تنها حاوی 43 کالری است اما 10 گرم آهن و ویتامین C دارد. از این رو، می تواند انتخاب خوبی برای شما در دوران بارداری باشد.
خرما بهترین انتخاب در هفته سی و ششم شما محسوب می شود زیرا به انقباضات کمک می کند و به تجربه زایمان آرام کمک می کند. علاوه بر این، خرما حاوی کلسیم، منیزیم و آهن است که برای مادر آینده بسیار مفید است. محتوای آهن همچنین در افزایش سطح هموگلوبین برای مادر مفید است و آنها یک انتخاب عالی برای میوه های بارداری هستند!
آلو حاوی ملین های طبیعی است که از یبوست در دوران بارداری پیشگیری و درمان می کند. همچنین، آنها به کاهش سطح استرس شما کمک می کنند و به شما کمک میکنند احساس بهتری و شادابی داشته باشید. آنها همچنین منبعی غنی از آهن، منیزیم، ویتامین C و ویتامین A هستند که همه اینها آلو را به یک میوه بسیار سالم در دوران بارداری تبدیل می کند.
زردآلو سرشار از ویتامین A، ویتامین C و آهن است که به تولید سلول کمک می کند، به ویژه در شکل گیری چشم ها و بافت های کودک شما. همچنین، زردآلو خشک یک میان وعده خوب در دوران بارداری است و در عین حال سطح هموگلوبین شما را افزایش می دهد.
همچنین بخوانید: تاثیر و عوارض دیابت بارداری بر جنین و قلب و حرکات آن
سیب یکی از منابع مهم ویتامین A، آهن و پکتین است که به تشکیل سلولها و تولید خون کمک میکند. همچنین از یبوست جلوگیری کرده و آن را تسکین میدهد و سطح قند شما را در دوران بارداری حفظ می کنند.
موز منبع عالی فولات و پتاسیم است که به تشکیل سلول کمک می کند و خطر نقص لوله عصبی را کاهش می دهد، موز همچنین حاوی آهن است که به کاهش کم خونی ناشی از فقر آهن کمک می کند. آن را به سالاد میوه یا بستنی خود اضافه کنید تا دسرهای سالم درست کنید!
انار یک میوه فوق العاده در دوران بارداری است که حالت تهوع را کاهش می دهد و به هضم غذا کمک می کنند. انار همچنین به تولید خون کمک می کنند و کم خونی ناشی از فقر آهن را بهبود میبخشد.
هلو یکی از منبع فوق العاده از ویتامین C، K، آهن و فیبر غذایی است که همه مواد از مواد برای زنان باردار هستند.
تمشک سرشار از آهن، ویتامین C، آنتی اکسیدان ها، فیبر، پتاسیم و فولات است. این میوه خوشمزه به افزایش سطح هموگلوبین، جذب آهن و همچنین به هضم کمک میکند.
میوه شور یا میوه گل ساعتی حاوی ویتامین C، منیزیم، آهن، فسفر است و برای شما در دوران بارداری بسیار مفید است. باعث تقویت ایمنی، افزایش سطح آهن و هموگلوبین و همچنین کاهش بی خوابی می شود.
آیا کم خونی در بارداری برای جنین ضرر دارد
کم خونی شدید در دوران بارداری خطر زایمان زودرس، تولد نوزاد کم وزن و افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد. برخی از مطالعات همچنین افزایش خطر مرگ نوزاد را بلافاصله قبل یا بعد از تولد نشان میدهد.
همچنین بخوانید: درمان یبوست در بارداری با شیاف، روغن زیتون، انجیر و خاکشیر
کم خونی در بارداری را چگونه جبران کنیم
- از غذاهای غنی از آهن مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیا خشک و غلات غنی شده استفاده کنید. شکل آهن موجود در فرآورده های گوشتی به نام هِم، راحت تر از آهن موجود در سبزیجات جذب می شود. اگر کم خون هستید و معمولاً گوشت می خورید، افزایش میزان گوشت مصرفی ساده ترین راه برای افزایش آهن دریافتی بدنتان است.
- غذاهای سرشار از اسید فولیک مانند لوبیا خشک، سبزیجات برگ سبز، جوانه گندم و آب پرتقال بخورید.
- از غذاهای سرشار از ویتامین C مانند مرکبات و سبزیجات تازه و خام استفاده کنید.
- پخت و پز با قابلمههای چدنی میتواند تا 80 درصد آهن بیشتری به غذای شما اضافه کند.
- قرص های مولتی ویتامین و مواد معدنی دوران بارداری خود را که حاوی فولات اضافی هستند مصرف کنید.
سخن آخر
اغلب اوقات، یک رژیم غذایی منظم برای تامین تمام ویتامینها و مواد معدنی از جمله آهن مورد نیاز در دوران بارداری به دلیل نیازهای بیشتر بدن شما کافی نیست. از این رو، زنان باید استفاده از مکملهای قبل از تولد برای تامین نیازهای خود و جنین در نظر بگیرند. از جمله آنها میتوان به مکملهای آهن اشاره کرد. همیشه به یاد داشته باشید که پیش از مصرف مکملها با پزشک خود صحبت کنید.