حدود 2 تا 3 هفته بعد از رابطه جنسی طول می کشد تا بارداری اتفاق بیفتد. برخی از افراد در اوایل هفته اول پس از شروع بارداری، یعنی زمانی که تخمک بارور شده و به دیواره رحم میچسبد، متوجه علائم بارداری میشوند. سایر افراد ممکن است تا چند ماه پس از بارداری خود متوجه علائم نشوند. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم چطور بفهمید لقاح صورت گرفته و اینکه علائم بارداری بعد از چند روز ظاهر میشود و به توضیح تفاوت علائم بارداری و پریود بپردازیم.
از کجا بفهمیم لقاح صورت گرفته
لقاح زمانی است که اسپرم مرد با تخمک زن ترکیب می شود و یک سلول واحد را تشکیل می دهد. این یکی از اولین قدم ها به سمت بارداری است. وقتی تخمک بارور می شود، احساس نخواهید کرد.
لقاح معمولاً در 2 هفته بعد از اولین روز از آخرین دوره قاعدگی رخ می دهد. در چند هفته اول بارداری، یک زن ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. برخی افراد ممکن است احساس کنند که باردار هستند، اما بیشتر آنها تا زمانی که قاعدگی بعدی آنها به تاخیر بیفتد مشکوک نمیشوند.
علائم لانه گزینی ممکن است شامل گرفتگیهای شکمی و خونریزی خفیف باشد. چه شما چیزی احساس کنید یا نه، لانه گزینی همان لحظه ای است که لقاح جای خود را به بارداری می دهد! برخی از زنان می توانند لانه گزینی را احساس کنند، فرآیندی که در آن تخمک بارور شده در لوله فالوپ حرکت می کند و خود را به اعماق دیواره رحم میچسباند.
همچنین بخوانید: اثرات کم کاری تیروئید در بارداری
علائم بارداري بعد از 48 ساعت نزديكي
همانطور که پیش از این گفتیم “بارداری” به وضعیتی گفته میشود که تخمک بارور شده لانه گزینی کرده باشد. لانه گزینی حدود 6 تا 7 روز پس از لقاح آغاز میشود. این زمانی است که تخمک بارور شده به لایه داخلی رحم می چسبد.
اولین زمانی که میتوانید انتظار داشته باشید که “احساس بارداری” کنید، در حدود 7 روز پس از رابطه جنسی است. علائم اولیه بارداری، معمولاً بین دو تا چهار هفته پس از رابطه جنسی ظاهر میشود. به خاطر داشته باشید که علائم بارداری تا پس از لانه گزینی جنین ظاهر نمی شود. پس شما نمیتوانید چیزی از علائم بارداري بعد از 48 ساعت نزديكي حس کنید.
علائم بارداری در هفته اول بعد از لقاح
به یاد داشته باشید، علائم بارداری در هفته اول بعد از لقاح درست شبیه همان علائمی است که در دوره قاعدگی تجربه میکنید. این علائم ممکن است از سه تا هفت روز طول بکشد و می تواند شامل حالات زیر باشد:
- خونریزی واژن. بدن شما در حال ریزش پوشش داخلی رحم است اما خونریزی به اندازه دوره پریودی نخواهد بود.
- کمر درد و گرفتگی عضلات. برای آزاد کردن این پوشش، رحم شما منقبض میشود و باعث می شود کمر و شکم شما درد بگیرد.
- نفخ. نوسانات هورمونی می تواند درست قبل و در طول قاعدگی شکم شما را نفخ کند.
- نوسانات خلقی. این افزایش هورمون همچنین می تواند باعث تحریک پذیری شود و شما دچار نوسانات خلقی شوید.
- سردرد. بسیاری از زنان در این هفته از سردرد شکایت دارند که آن هم به تغییرات هورمون ها مرتبط است. کیسه های یخ، مسکن های OTC و تمرینات تمدد اعصاب ممکن است به کاهش درد کمک کنند.
همچنین بخوانید: تاثیر و عوارض دیابت بارداری بر جنین و قلب و حرکات آن
تفاوت علائم پریود و بارداری
تفاوت بین علائم پریود در مقابل علائم و نشانه های بارداری:
- خونریزی یا لکه بینی: لکه بینی خفیف (خونریزی به اندازهای نیست که منجر به خیس کردن پد یا تامپون شود)، گاهی در هنگام لانه گزینی جنین در رحم در روزهای ابتدایی بارداری رخ میدهد. این به عنوان خونریزی لانه گزینی شناخته می شود. این وضعیت با خونریزی شدیدی که اغلب زنان در ابتدای قاعدگی خود تجربه میکنند، متفاوت است.
- درد سینه: درد، تورم و حساسیت سینهها از علائم پریودی هستند و شدیدترین دردها درست پیش از قبل پریودی ظاهر میشود. این درد بلافاصله پس از پایان پریودی و با کاهش پروژسترون بهبود مییابد. اما درد سینه به عنوان یکی از علائم اوایل بارداری میتواند با احساس تورم، سنگینی و حساسیت در سینهها همراه باشد که برای مدت طولانیتری ادامه مییابد و علت آن افزایش سطح استروژن ناشی از بارداری است.
- خستگی: خستگی در زنان در مراحل اولیه بارداری شایع است، اما در بسیاری از زنان به عنوان نشانه پیش از قاعدگی نیز رخ می دهد. خستگی ناشی از بارداری در طول سه ماهه اول بارداری محسوس است. با این حال، خستگی سندرم پیش از قاعدگی معمولاً با شروع دوره از بین می رود.
- ویار غذایی/ تنفر: بسیاری از زنان قبل از شروع پریودی خود هوس غذایی یا افزایش اشتها را تجربه میکنند. ویار یا هوس و تنفر از غذاهای خاص، در دوران بارداری نیز معمول است، اما هوس های غذایی بارداری اغلب خاصتر و شدیدتر از دوران PMS یا پیش از پریودی است.
- حالت تهوع و یا استفراغ: حالت تهوع و استفراغ را میتوان واضحترین علامت اوایل بارداری در نظر گرفت. اما از علائم رایج PMS یا نزدیک شدن به دوره قاعدگی نیست. بنابراین، اگر باردار هستید، احتمال بیشتری برای تجربه این علائم وجود دارد.
- گرفتگی: گرفتگی و درد شکم یا لگن در بسیاری از زنان 24 تا 48 ساعت قبل از قاعدگی یا حتی تا پایان طول دوره پریودی آنها رخ میدهد. این علائم اغلب برای زنان مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی دردسرساز هستند. با این حال، برخی از زنان ممکن است در مراحل اولیه بارداری دچار گرفتگی خفیف شوند که در قمست پایینی شکم و کمر حس میشود.
- تغییرات خلقی: تغییرات خلقی ناشی از پریودی به شکل اضطراب، احساس غم و حتی با گریه همراه است که اغلب پس از شروع پریودی برطرف میشود. اما اگر باردار هستید این تغییر روحیه و احساساتی شدن ممکن است تا زمان زایمان ادامه داشته باشد.
همچنین بخوانید : برای پایین آوردن قند خون در بارداری چکار کنیم و چه بخوریم؟
سخن آخر
تشخیص علائم بارداری مسئله بسیار مهمی است. هر چقدر زودتر متوجه این علائم شوید میتوانید اقدام مناسب را انجام دهید و در صورت بارداری مراقبتهای لازم را دریافت خواهید کرد. در این مقاله به برخی از علائم بارداری اشاره و تفاوت آن را با علائم پریودی بررسی کردیم، اما در نهایت بهترین راه انجام تست بارداری است.