اطلاع از اینکه باردار هستید ، میتواند یکی از خوشحال کننده ترین و برای بعضی ها ناراحت کننده ترین خبر باشد . بعضی ها از آن خوشحال اند که قراره بچه ای به دنیا آورند ، و بعضی ها از مشکلاتی که در این دوران آنها را تهدید می کند ، واهمه دارند . بله ، با ظهور بارداری و جنینی جدید در بطن شما ، مشکلات و بیماری هایی هم در آن 9 ماه را همراه شما خواهند بود . ولی مطمئن باشید که هیچکدام از این مشکلات و درد های بارداری ، نمیتواند لذت پرورش کودکی در شکم شما را از بین ببرند ، شما قراره مادر شوید و این لذت بخش ترین حس دنیاست که میتوانید تجربه کنید .

14  مورد از مشکلات بارداری که همه مادران به آنها مبتلا می شوند

در اینجا ، به 10 مورد از رایج ترین مشکلات و درد های بارداری قبل از زایمان اشاره می کنیم .

درد ها و مشکلات بارداری

1 – حالت تهوع و استفراغ

این اصلی ترین و بدترین مشکل مادران در دوران بارداری است . در این دوران ، در کنار دیگر علائم بارداری ، حالت تهوع به شدت شما را عذاب خواهد داد ، اما نگران نباشید ، این عارضه معمولا بعد از 3 ماهه اول بارداری از بین خواهد رفت . لازم به ذکر است که داشتن حالت تهوع و استفراغ کاملا طبیعی است و معمولا برای جنین مشکلی به وجود نمی آورد. در واقع، داشتن حالت تهوع می تواند نشانه مثبتی باشد.

2 – درد و سوزل سر دل

وقتی اسید معده شما برمیگردد ، سر دل شما درد می کند ، یا به اصطلاح شما دچار سوزش سر دل می شوید . وقتی جنین در حال رشد است ، به معده شما فشار وارد می کند و این باعث سوزش سر دل شما می شود .

3 – خستگی بی معنی در بارداری

بله یکی دیگر از مشکلات بارداری ، احساس خستگی بی دلیل است ! شاید اصلا هیچ کاری نکرده اید ، اما چرا احساس خستگی می کنید ؟! وقتی که باردار می شوید، تغییرات زیادی در بدن تان رخ می دهد. افزایش سطح ترشح پروژسترون باعث میشود که بیشتر و سریع تر احساس خستگی کنید. همچنین، پایین آمدن سطح فشار خون و قند خون نیز باعث بیشتر شدن احساس خستگی در زنان باردار می شود.

4 – یبوست در بارداری

مادران بعضی اوقات میگویند ، در این دوران بارداری ، یبوست یک مشکل بی پایان گریبان گیر آنها می شود ! وقتی سطح پروژسترون بدن شما افزایش پیدا می کند حرکات روده ها کند تر می شود و شما دچار یبوست بارداری می شوید.

5 – درد لگن

از دیگر مشکلات بارداری ، لگن درد است که البته طبیعی می باشد . با رشد جنین و افزایش وزن شما باعث ، بدن مجبور می شود وزن بیشتر از قبل شما را متحمل شود . این تغییر وضعیت بدنی در 3 ماهه اول بارداری ، باعث کمر درد و لگن درد می شود .

6 – بی خوابی

تغییرات هورمونی و جسمانی ناشی از بارداری، می تواند بر کیفیت خواب شما تاثیر بگذارد. مشکلاتی مانند: بی خوابی و یا بد خواب شدن در طول شب، در ماه های آخر بارداری بیشتر می شود. از جمله دلایل بی خوابی می توان به بزرگ شدن شکم، سوزش سر دل، گرفتگی ساق پا و تکرر ادار شبانه اشاره کرد.

14  مورد از مشکلات بارداری که همه مادران به آنها مبتلا می شوند

7 – نفخ معده

تغییر در ترشح هورمون ها در بارداری ، باعث کند شدن سرعت دستگاه هاضمه ی بدن شما می شود . سعی کنید در این دوران یک رژیم غذایی مناسب بارداری داشته باشید . چون رژیم های بد باعث باد کردن و نفخ شکم شما خواهد شد .

8 – تکرر ادرار

بعضی از مادران میگویند که مرتبط و زود زود به دستشویی رفتن در دوران بارداری ، از ابتدا تا آخر همراه آنها بوده است ! بله ، یکی از جدی ترین مشکلات بارداری ، تکرر ادرار است . اگر مرتبط دچار این مشکل می شوید ، نگران نباشید ، این بیماری بعد از به دنیا آمدن کودک از بین خواهد رفت .

9 – افزایش رشد موی بدن

افزایش رشد موی سر در طی دوران بارداری حس خوبی دارد؛ اما زمانی که موهای نقاط دیگر بدن هم شروع به رشد می کنند، می تواند برایتان خجالت بار باشد.

تغییرات هورمونی در طی بارداری ممکن است باعث شود که در نواحی ای که معمولا موی چندانی ندارد، موهای ضخیم، بلند و تیره رشد کند؛ مثل: صورت ، سینه ، شکم و بازوها.

10 – حواس پرتی

زنان بسیاری دچار اختلال حافظه می شوند . این نوعی از حواس پرتی معمولی به صورت روزانه است که شدت یافته و باعث می شود که اغلب چیزهایی کوچک را فرموش کنید؛ مثل اینکه: وسایلتان را کجا گذاشتید یا وسط کار یادتان برود که داشتید چه کار می کردید.

11 – ترش کردن معده

ترش کردن معده هم در بارداری یک امر بسیار طبیعی می باشد. ترشی معده در سه ماه دوم و سوم بیشتر می‌شود. زمانی که ماهیچه‌های پایین مری ( ماهیچه‌ای که وظیفه دارد محتویات معده را در جای خود بگذارد) شروع به استراحت می‌کند؛ به همین دلیل اسید معده به سمت بالای مری می‌آیند و در این لحظه معده شما ترش می کند .

12 – گرفتگی ساق پا

به علت خستگی و فشار جنین ، شما در بارداری دچار گرفتگی و درد ساق پا می شوید . بعضی وقت‌ها گرفتگی عضلات پا به دلیل کمبود کلسیم یا منیزیم ، یا کم‌آبی بدن است. افزایش بیش از حد وزن، باد کردن ساق پا و خستگی زیاد هم زمینه‌ساز این مشکل هستند.

13 – فشار خون

فشار خون در بارداری میتواند هم برای کودک و هم برای شما کمی نگران کننده باشد . این مشکل معمولا بعد از 20 هفته اول خود را نشان می دهد . چاقی و اضافه وزن ، همچنین سبک زندگی یک نواخت این عارضه را شدیدتر می کند . سعی کنید در صورت بروز فشار خون ، توسط پزشک به فکر معالجه باشید .

14 – ورم پا ها در بارداری

بدن در این دوران ،خون و مایعاتی برای رشد جنین تولید می‌کند؛ به همین دلیل پاها شروع به ورم کردن می‌کنند. این مایعات در پاشنه‌ها، ساق‌ها و کف پاها تجمع می‌کنند. جنین در حال رشد ،دائما به رگ‌ها فشار وارد می‌کند و به همین خاطر سرعت جریان خون از پاشنه‌ها و کف پا به قلب کمتر شده و مایعات در بخش‌های پایین بدن جمع می‌شوند.