چگونه وقت شناس باشیم؟

7 عادتی که سبب می شوند بدل به فردی وقت شناس شوید

چگونه فردی وقت شناس باشیم؟

چه کسی از وقت شناس بودن بدش می آید؟ وقت شناسی یک صفت پسندیده است که میتواند برای هر کسی موجب رضایت و ارتقاء شود.

وقت شناس بودن یکی از بهترین ویژگی هایی است که هر کس می تواند داشته باشد، فردی که تحت عنوان وقت شناس از او یاد می کنیم، فردی است که با به موقع حاضر شدن در جایی که باید، علاوه بر احترام به زمان خودش، به شخصیت طرف مقابل نیز احترام می گذارد.

غالبا می توان افراد را به دو دسته تقسیم کرد، عده ای دقیقا سر همان ساعتی که از قبل تعیین شده، بر سر قرار حاضر می شوند و روی به موقع رسیدن تاکید زیادی دارد، دسته دوم اما دسته ای هستند که حساسیت زیادی روی زود رسیدن ندارند و در اغلب قرارهایشان چندین دقیقه دیرتر حاضر می شوند. شما جزء کدام یک از این دو دسته هستید؟

اگر در دسته دوم قرار می گیرید و می خواهید با روش هایی که می توانند شما را به یک فرد وقت شناس تبدیل کنند آشنا شوید، به مطلب درستی مراجعه کرده اید، ما در این مطلب از مجله آلامتو، هفت راهکار برای وقت شناس بودن را به شما معرفی خواهیم کرد. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.


  1. قبول کنید که وقت شناس نیستید

تا زمانی که قبول نکنید یک عادت بد دارید، قادر نخواهید بود بر آن غلبه کنید و آن را تغییر دهید. بله، گاهی ممکن است برای فرد اتفاقی بیفتد و نتواند به موقع بر سر قراری که داشته حاضر شود، که این موضوع تا حدودی هم طبیعی است، اما اگر دیر رسیدن عادت همیشگی شماست و همیشه به همه قرارهایتان دیر می رسید، قطعا این یک مشکل و عادت بد است.

وقت شناس نبودن را به عنوان یک عادت بد که می تواند بر زندگی شخصی، شغل و روابط اجتماعی تان تاثیر بگذارد، به رسمیت بشناسید. بعد از پذیرش این موضوع، می توانید به دنبال راهکار برای تغییر آن باشید و کم کم همه تلاش تان را برای تغییر این رویه به کار گیرید.


  1. فواید تغییر را به خودتان نشان دهید

تا به حال چند بار به خودتان قول داده اید که وقت شناس باشید؟ چند بار در راه رسیدن به این هدف تغییری صورت گرفته است؟

ممکن است بخشی از این مشکل و نرسیدن به این هدف، این باشد که شما باور ندارید که وقت شناس بودن می تواند فواید بسیار زیادی برای شما داشته باشد.

ما موجوداتی هستیم که دوست داریم به خاطر تلاش هایمان پاداش بگیریم، به همین خاطر شاید بهترین راه این باشد که فواید وقت شناس بودن را برای خودتان مشخص کنید، قلم و کاغذی را بردارید و تمام دلایلی که این تغییر عادت می تواند موجب بهبود زندگی شما شود را یادداشت کنید.

Marelisa Fábrega می گوید: “هرچه دلایل بیشتری برای اشتیاق به یک عادت جدید داشته باشید و هر چه این دلایل قوی تر باشند، احتمال اینکه بتوانید زودتر با عادت جدید خو بگیرید، بیشتر است.”

وقت شناس بودن می تواند استرس شما را کاهش دهد، احساس نظم بیشتری در شما ایجاد کند و احساس بدی که موقع منتظر گذاشتن دیگران تجربه می کنید را نیز از بین ببرد. این ها فقط بخشی از فواید وقت شناس بودن است، با یادآوری کردن این فواید به خود، برای تبدیل به یک آدم وقت شناس، تلاش کنید.


  1. به خودتان زمان بافر (زمان پشتیبان) بدهید

گاهی وقت شناس نبودن افراد ناشی از نداشتن زمان بافر یا همان زمان پشتیبان در برنامه ریزی آن هاست. نداشتن زمان بافر باعث می شود که هیچوقت هیچ اتفاق ناگهانی را پیش بینی نکنیم و با رخ دادن اتفاقاتی مانند ترافیک و … دیرتر به محلی که قرار داریم می رسیم.

یک بافر 20 دقیقه ای به خودتان بدهید، به این صورت از دیر رسیدن به جلسه یا قرار ملاقات اجتناب خواهد شد و حتی وجود اتفاقاتی که ممکن است ناگهانی رخ بدهند نیز نمی توانند باعث دیر رسیدن شما بشوند.


  1. کمی سازمان یافته تر عمل کنید

معمولا افرادی که وقت شناس نیستند و هربار که با مشکلی مواجه می شوند و دیر می رسند، به دنبال راه چاره نیستند و فکر می کنند دفعه دیگر زودتر خواهند رسید و به همین خاطر تلاشی برای رفع مشکل نمی کنند و به فردای بهتر امیدوار هستند.

اگر شب قبل از جلسه یا قرار مهم کمی برنامه ریزی کنید با چند اقدام کوچک درست سر وقت حاضر خواهید رسید. این اقدامات کوچک می تواند چیزهایی مانند آماده کردن لباس ها و وسایل از شب قبل و 15 دقیقه زودتر حرکت کردن باشد.


  1. کارهایتان را واقع بینانه لیست کنید

برخی از افراد که معمولا هم در دسته افراد وقت نشناس قرار می گیرند، به این دلیل که فکر می کنند هر کدام از کارها وقت کمی از آن ها خواهد گرفت، برنامه های زیادی می چینند و دقیقا به همین دلیل است که اگر یکی از کارها بیشتر وقت ببرد، به راحتی زمان کارهای دیگر گرفته خواهد شد و به همین راحتی از برنامه عقب می مانند. به همین خاطر لازم است که در مورد لیست کارهای خود واقع بین باشید و از نه گفتن به برخی موارد نترسید.

وقتی لیست شما واقع بینانه تنظیم نشده باشد، چطور توقع دارید که به موقع به همه کارها برسید و دیر هم نکنید؟ معلوم است که شدنی نیست. لیست کارهای خود را براساس اولویت سازماندهی کنید و بر اساس اولویت ها پیش بروید.


  1. برنامه ها را ۱۰ دقیقه زودتر برنامه‌ ریزی کنید

آیا می خواهید یک روش آسان برای دقیق و وقت شناس بودن به شما معرفی کنم؟ کارها را 10 دقیقه زودتر از زمانی که باید انجام شوند، برنامه ریزی کنید. به این ترتیب، همیشه آن زمان بافر 10 دقیقه ای را خواهید داشت، بدون اینکه حتی به آن فکر کنید. به عنوان مثال اگر ساعت 13 با کسی قرار ناهار دارید، آن را ساعت 12:50 در برنامه ثبت کنید.


  1. بپذیرید که منتظر ماندن وقت تلف کردن نیست

بسیاری از ما از اینکه زودتر از زمان مقرر شده در جایی باشیم بدمان می آید، زیرا احساس می کنیم اتلاف وقت است و فکر می کنیم می توانستیم با آن 15 دقیقه که زودتر از دوستان مان به محل قرار رسیدیم، در خانه کار مثمرثمرتری انجام دهیم.

اگر شما فردی هستید که دوست ندارید حتی یک دقیقه زودتر از زمان مقرر در جایی حاضر شوید، چون احساس می‌کنید زمان انتظار وقتتان را تلف کرده اید، این تفکر را اصلاح کنید.


و اما سخن پایانی …

همانطور که می بینید وقت شناس بودن آنقدرها هم که شما فکر می کنید کار سختی نیست و می توانید با چندین راهکار ساده وقت تان را بهتر تنظیم کنید و به موقع هر جایی که می خواهید حاضر شوید.


نظر خود را بیان کنید