دانستنی های جالب درباره باکتری ها

17 دانستنی درباره‌ی باکتری‌ها که باور نخواهید کرد!

bacterias درباره باکتریها

دیدن یک باکتری زیر میکروسکوپ و آگاهی از اینکه توده ای عظیم از باکتری ها در هر جایی که فکرش را میکنید وجود دارد میتواند برای هرکسی هیجان انگیز باشد.

در این مطلب از مجله آلامتو به نکات جالبی در مورد باکتری ها می پردازیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

  1. حداقل 3.5 میلیارد سال است که باکتریها وجود دارند و این قدمت آنها را به قدیمی ترین شکل حیات شناخته شده روی کره زمین تبدیل کرده است.
  2. Pseudomonas natriegens، یک باکتری ساکن اقیانوس، می تواند روند تولد تا تولید مثل را در 10 دقیقه طی کند. از نظر تئوری در یک ساعت تنها یک سلول می تواند بیش از 1 میلیارد سلول به وجود آورد.
  3. بشر تا قبل از سال 1674، هنگامی که دانشمند هلندی آنتونی فان لیوونهوک در حالی که با میکروسکوپ تازه اختراع شده مشغول کار بود، باکتری ها را ندیده یود.
  4. یک استدلال قانع کننده برای مسواک زدن: این دانشمند هلندی باکتری ها را هنگام بررسی خراشی در دهان انسان کشف کرد.
  5. بیشتر باکتری ها هنوز شناسایی نشده اند. در سال 2003 ژنتیک شناسی به نام Craig Venter شروع به گشت و گذار در دریاهای آزاد و تجزیه و تحلیل آب کرد. او در اولین سفر خود بیش از یک میلیون ژن باکتریایی را که قبلاً دیده نشده بود، مشاهده کرد.
  6. اولین شکل مصنوعی حیات، یک روبات نیست بلکه یک باکتری خواهد بود. ونتر که به یافتن باکتری های طبیعی بسنده نکرده است، تلاش خود را در راستای ساختن یک باکتری به کار گرفته است.
  7. هیچ راهی برای فرار از باکتری ها نیست. بدن شما 10 برابر بیشتر از سلول های انسانی، دارای سلول های باکتریایی است.
  8. راهی برای شکار باکتری ها وجود ندارد. به عنوان مثال اشریشیا کُلی (E coli) می تواند 25 برابر طول خود در 1 ثانیه حرکت کند.
  9. باکتری ها حتی داخل سلول های ما جایگاه دائمی ایجاد کرده اند. میتوکندری ها، نیروگاه هایی که تقریباً به تمام سلول های بدن انرژی می دهند، زاده باکتری هایی هستند که میلیاردها سال پیش توسط میکروارگانیسم های بزرگتر بلعیده شده اند.
  10. باکتری ها در ایجاد مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها مهارت دارند. یکی از کشنده ترین باکتری های مقاوم MRSA است که تنها در سال 2005 19000 آمریکایی را کشت.
  11. کشنده بودن MRSA (استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی ‌سیلین) تا حدی ناشی از گروهی از مواد شیمیایی معروف به کاروتنوئید است که MRSA از آنها برای مبارزه با سیستم ایمنی بدن ما استفاده می کند. از قضا، کاروتنوئیدها در بسیاری از میوه ها و سبزیجات سالم یافت می شوند و ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.
  12. بیشتر باکتری ها بی ضرر هستند و برخی از آنها حتی در هضم غذا نیز مفید هستند. موش های دارای روده عاری از باکتری باید 41 درصد کالری بیشتری نسبت به همتایان میکروبی خود مصرف کنند.
  13. باکتری های شناور در ایجاد تراکمی که منجر به بارش برف و باران می شود، بسیار موثر هستند. برخی از دانشمندان اسپری کردن باکتری ها در ابرها را برای پایان خشکسالی پیشنهاد می کنند.
  14. برخی از باکتری ها در شرایط سخت رشد می کنند. در سال 2006 در کاوش در معدن طلای آفریقای جنوبی، باکتری هایی که تقریباً دو مایلی زیر زمین زندگی می کردند، پیدا شدند.
  15. گونه ای دیگر، یعنی Deinococcus radiodurans، می تواند تقریباً 10000 برابر دوز تابش کشنده برای انسان زنده بماند. این چیزیست که آن را به کاندیدای اصلی پاکسازی زباله های هسته ای تبدیل می کند.
  16. دانشمندان استرالیایی دریافتند که یک باکتری به نام Ralstonia metallidurans می تواند طلای محلول را به قطعات جامد تبدیل کند.
  17. آیا باکتری ها هم می توانند ویندوز را اجرا کنند؟ دانشمندان با برنامه ریزی دستورالعمل های ژن آنها، coli را که شبیه رایانه عمل می کند، برای این منظور تنظیم کرده اند.

نظر خود را بیان کنید