حکم روزه در استحاضه
در ابتدا ممکن است برای شما سوال شود که منظور از استحاضه چیست؟ در این مورد باید گفت که استحاضه به شرایطی گفته می شود که خون از رحم بانوان خارج شده و موجب باطل شدن اموری همانند وضو، نماز، غسل و روزه در بانوان می شود و دیگر بانوان برای انجام احکام واجب خود در دین همانند اقامه ی نماز و یا گرفتن روزه نیازمند رعایت یک سری احکام و شرایط و اصول خاصی می باشند که بدون رعایت این احکام و شرایط نمی توانند واجبات دینی خود را به جای آورند و به آن ها عمل کنند.
باید این را بدانید که خون در دین اسلام نجس محسوب می شود و نماز گذار و یا مسلمانان در هنگام اقامه ی نماز و یا روزه گرفتن به هیچ عنوان نباید حتی یک قطره هم از لباس های آنان به هر خونی آلوده بوده باشد و خون استحاضه هم از این قاعده ی کلی مستثنی نبوده و همانند خون حیض نجس محسوب می شود و برای به جای آوردن واجبات دینی نیاز به پاکیزه بودن از این خون و رعایت احکام مربوط به آن می باشد.
امروز ما در آلامتو مقاله ای را به این موضوع تحت عنوان حکم روزه در استحاضه قلیله، کثیره و متوسطه چیست؟ احکام استحاضه و روزه اختصاص داده ایم و امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.
همچنین بخوانید: حکم نزديكي در روز آخر پريود خامنه ای
حکم روزه در استحاضه قلیله
در ابتدای ممکن است که برای شما سوال شود که آیا زن مستحاضه می تواند روزه بگیرد و یا آیا روزه ی او صحیح است یا خیر؟
در این خصوص باید خدمت شما عزیزان عرض کرد که بله زن مستحاضه می تواند روزه بگیرد و روزه ی او نیز صحیح و درست می باشد زیرا که حکم زن مستحاضه همانند زن پاک محسوب شده و فرقی هم ندارد که استحاضه ی او کثیره، قلیله و یا متوسطه بوده باشد. البته دقت داشته باشید که تنها کاری که در چنین شرایطی فرد نیاز است که انجام دهد رعایت کردن شرایط و احکام استحاضه ی او بنابر شرایط اوست و در صورت رعایت شرایط، روزه ی وی صحیح و درست می باشد.
حال باید این را بدانید که منظور از استحاضه به صورت قلیله حالتی که خون خارج شده از رحم فرد به اندازه ای بوده باشد که تنها روی پنبه را مقداری خونی کند و خون در پنبه فرو نرود در این صورت حکم فرد استحاضه ی قلیله محسوب می شود.
در خصوص روزه ی فردی که مستحاضه قلیله است نیز باید گفت که او می تواند با انجام غسل روزه ی خود را بگیرد و برای انجام روزه نیز در چنین شرایطی احکام و یا شرایط خاصی نیاز نبوده و با انجام غسل به تنهایی می تواند روزه ی خود را بگیرد.
همچنین بخوانید: چرا پریود شدم ولی خونریزی ندارم
حکم روزه در استحاضه کثیره
در مورد استحاضه کثیره نیز باید گفت که در صورتی که خونریزی فرد به گونه ای بوده باشد که خون سرتاسر پنبه را گرفته و دیگر نیاز به استفاده از پد و یا نوار بهداشتی را داشته باشد در این این صورت حکم وی استحاضه ی کثیره محسوب می شود.
در خصوص روزه گرفتن او نیز باید گفت که بهتر است که زن تا جایی که می تواند در طول روز از خروج خون از بدن خود جلوگیری کند و همچنین برای درست بودن روزه ی او نیز انجام دادن غسل نماز عشاء و مغرب شب قبل دانسته و گفته شده است.
همچنین باید گفت که فرد برای اقامه ی هر نماز بهتر است که نوار بهداشتی خود را تعویض کرده و از نوار بهداشتی و یا پد بهداشتی تمیز و جدیدی استفاده کند تا از سرایت خون به سایر اعضای بدنش نیز به میزان قابل توجهی جلوگیری کرده باشد.
همچنین بخوانید: چیکار کنم همین امروز پریود بشم
حکم روزه در استحاضه متوسطه
در خصوص استحاضه ی متوسطه هم باید ذکر کرد که حالتی است که خونریزی فرد پنبه را آغشته کرده و از پنبه عبور هم کرده است اما از آن دیگر خارج نمی شود که در چنین حالتی حکم این فرد استحاضه ی متوسطه محسوب و شناخته می شود.
در مورد صحت روزه ی فرد در چنین حالتی نیز باید گفت که بستگی به غسل کردن روزانه ی او داشته است و در صورت غسل کردن روزانه و ترک نکردن غسل روزه ی او می تواند صحیح و درست بوده باشد و بهتر است که در هنگام نماز هایش نیز پنبه ی آغشته به خون را در هر نماز تعویض کرده و از پنبه ی پاک و تمیزی برای هر نماز استفاده کند.
همچنین زن مستحاضه متوسطه در حالت روزه داری بهتر است که در طول روز از خروج خون از بدن خود تا جایی که توانایی داشته است جلوگیری کرده و مانع شود.
همچنین بخوانید: علت پریود شدن بعد از یک هفته پاکی
سخن آخر
ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادت یکایک شما عزیزان امیدواریم که مطالبی که امروز برای شما در آلامتو تحت عنوان حکم روزه در استحاضه قلیله، کثیره و متوسطه چیست؟ احکام استحاضه و روزه آماده کرده ایم مورد توجه شما قرار گرفته باشد و در صورت تمایل آن را با دیگران نیز به اشتراک بگذارید.