اگر فرد روزه دار در خواب جنب شود

اگر فرد روزه دار در خواب جنب شود

به طور کلی جنب به حالتی گفته می شود که فرد پس از انجام آمیزش جنسی و خروج منی در خود احساس می کند و چنین احساسی در فقه و احکام شیعه دارای آداب و احکام خاص و مخصوصی است که مسلمانان برای انجام واجبات خود همانند نماز و روزه و… موظف به رعایت و انجام این احکام می باشند و بدون رعایت آن ها نمی توانند واجبات دین خود را انجام دهند. همچنین دقت داشته باشید که حالت جنب در افراد می تواند در اثر خوردارضایی و یا حتی در هنگام خواب و بی اختیار نیز در افراد رخ داده و ظاهر شود.

امروز ما در آلامتو پستی را به این موضوع در موقعیت روزه و روزه داری تحت عنوان اگر فرد روزه دار در خواب جنب شود حکمش چیست؟ حکم جنب شدن روزه دار در خواب اختصاص داده ایم و امیدواریم که این پست مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.

همچنین بخوانید: روش های درمان سردرد روزه دار در ماه رمضان

اگر فرد روزه دار در خواب جنب شود حکمش چیست؟

در خصوص این موضوع باید خدمت شما روزه داران عزیز عرض کنیم که در صورتی که فردی در ماه مبارک مهمانی خدا (ماه رمضان) اقدام به گرفتن روزه کند و تمامی واجبات و احکام روزه ی خود را نیز به صورت تمام و کمال رعایت کند و در نیمه ی روز مقدار بخوابد و یا چرت بزند و در هنگام خواب به دلیل خواب و یا حتی به هر دلیل ولی بدون اختیار خود همانند زمانی که خواب ببیند و حالتی که خارج از اراده ی اوست منی از وی خارج شود و دچار حالت جنب شود روزه ی وی باطل نمی شود و روه اش صحیح و درست می باشد.

دقت داشته باشید حالتی که در بالا گفته شد حالتی است که بی اختیار رخ می دهد و فرد کنترلی بر آن نداشته است و در غیر این صورت حکم روزه ی وی به گونه ی دیگری است.

همچنین بخوانید: دعاهای معروف ماه رمضان

اگر فرد روزه دار در خواب جنب شود حکمش چیست؟

حکم جنب شدن روزه دار در خواب

همانطور که در مطالب بالا نیز به آن اشاره شد جنب شدن در خواب به حالتی گفته می شود که فرد خوابیده و در حالت خواب منی از وی شده و حالتی همانند جنب را در خود احساس می کند که در چنین حالتی وی برای انجام واجباتی همانند نماز نیازمند به انجام غسل مربوطه و طهارت می باشد و بدون انجام غسل و طهارت مجاز به انجام واجباتی همانند نماز نمی باشد.

جنب شدن در خواب حالتی نرمال و عادی محسوب می شود و ممکن است که برای هر کسی در طول زندگی حداقل یکبار هم که شده رخ دهد، اما رخ دادن جنب در خواب در ایام ماه مبارک رمضان و در هنگام روزه داری امری است که ممکن است به جهت صحت و یا عدم صحت روزه بسیاری از روزه داران را نگران کرده و موجب ناراحتی و یا استرس آنان شود به همین جهت امروز ما در آلامتو برای شما به برسی کامل این موضوع پرداخته ایم:

در صورتی که فرد مسلمان و روزه دار بدون انجام کار خاصی با خود و در حالت خواب و بدون اراده اش منی از او خارج شود و حالت جنب در او پدید آید روزه ی او صحیح و درست می باشد و در صورتی جنب روزه ی وی را باطل می کند که او به قصد خودارضایی و یا به عمد موجب خروج منی و جنب در خود شود.

البته دقت داشته باشید که برخی از فقها معتقد اند که در صورت جنب شدن فرد روزه گیر و مسلمان در حالت خواب و بدون اختیار نیاز است که وی برای انجام واجبات خود همانند نماز هایش غسل کرده و سپس به انجام واقامه ی نماز خود اقدام نماید.

همچنین بخوانید: متن دعای افطاری ماه رمضان

حکم جنب شدن روزه دار در خواب

سخن آخر

امیدواریم مطالبی که امروز برای شما در آلامتو در این خصوص تحت عنوان اگر فرد روزه دار در خواب جنب شود حکمش چیست؟ حکم جنب شدن روزه دار در خواب آماده کرده ایم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و از خواندن آن لذت برده باشید و در صورت تمایل آن را با سایر دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.

5 دیدگاه

  1. امیرعلی

    سلام خسته نباشید
    من ۱۷ سالمه و پسرم و روزه هستم
    امروز که از خواب بیدار شدم رفتم و یک فیلم سینمایی ایرانی تماشا کردم در آن فیلم یک خانوم وجود داشت که متأسفانه کمی بد حجاب بود و تصورات بدی در ذهن من به وجود آورد و من در حالت دراز کش روی زمین بودم وقتی دیدم که دارم گناه میکنم سریع پا شدم و مشغول کاری شدم اما دوباره رفتم که فیلم ببینم نه به نیت دیدن آن خانوم و فقط به نیت فیلم دیدن
    اما متأسفانه دوباره چشمم به آن خانوم افتاد و درحالی که درازکش روی زمین بودم تصورات بدی در ذهنم شکل گرفت و کاملا غیر ارادی جنابت شدم حالا حکم روزه من چیست باطل شده یا نه؟
    آیا باید کفاره بدهم؟

    • مونا مصطفوی

      اگر روزه‌دار در خواب جنب شود:

      روزه‌ اش صحیح است
      باطل نمی‌ شود
      قضا و کفاره ندارد
      فقط غسل جنابت لازم است برای نماز

  2. مهمان

    سلام خسته نباشید
    بعد از اذان صبح خوابیدم..تا بعد از اذان ظهر خواب بودم
    حدوداً ساعت ۱۴ بود که بین خواب بیداری هیچ لذتی هم نداشت
    چون به روی شکم خوابیدم چند بار فشار که آوردم یهو ناخواسته مقداری منی ازم‌ خارج شد … بعدش رفتم غسل کردم
    اینجوری هم نبود که بگم تو اوج لذت بودم .. اما میگم نکنه چون بین خواب بیداری فشار اوردم خدایی نکرده روزه ام باطل شده باشه
    الان حکمش چیه ؟

    • مونا مصطفوی

      اگر غیرارادی بوده و اوج لذت نداشتی، روزه‌ ات باطل نشده و صحیح است.

  3. داود

    اگر محتلم شدن در خواب برای کسیکه روزه قضا در غیر ماه رمضان گرفته اتفاق بیفتد حکمش چیست؟

نظر خود را بیان کنید