وضعیت نه چندان شایسته بازار خرید کتاب و همچنین آمار سرانه مطالعه با توجه به تعداد دانشجویان و تحصیلکرده ها به کنار، تعداد معدودی از این کتابها توانستند راه خود را در بین این بازار پیدا کنند و کمابیش فروشی دست و پا کنند.
در این میان تبلیغات تلوزیونی بعضی از این کتب و پا گرفتن برنامه های مختلف تلویزیونی با بخش های معرفی کتاب توانستند در برندینگ بعضی از این محصولات تاثیر بسزایی اعمال کنند. حال اگر کلیه کتابهای منتشر شده در کشور را به چهار بخش عمده : کتابهای دانشگاهی ، کتابهای عمومی، کتابهای درسی و کمک درسی و کتابهای تخصصی تقسیم نماییم، تاثیر فرهنگ سازی های اخیر برای کتابخوانی بیشتر در بخش عمومی نمود پیدا میکند، حال آنکه محتوای منحصر به فرد در هرکئام از این بخش ها در نوسان است.
ادامه این مطلب را با سه کتابی که نباید است دست بدهید ادامه میدهیم:
“همچنین لینکی در انتهای معرفی این کتابها برای سفارش کتاب به دو صورت خرید اینترنتی و خرید تلفنی کتاب قرار داده شده است.”
دختر شینا:
این کتاب حکایتی از یک زندگی در پشت صحنه جنگ است؛ خاطرات زنی که در طول هشت سال ازدواجش با یکی از سرداران دفاعمقدس، با دشواریهای دوری همسر و بزرگ کردن فرزندانش، کنار آمد و به تنهایی زندگی را اداره کرد، چهار دختر و یک پسر به دنیا آورد و همسرش فقط موقع به دنیا آمدن یکیشان در کنارش بود.
«دختر شینا» از معدود کتابهای خاطرات است که زندگی پرفراز و نشیب یک دختر جوان روستایی را در برابر چشمان ما به نمایش میگذارد، دختری که آنقدر میایستد و میافتد و دوباره برمیخیزد تا جنگ را تحقیرکند.
بهناز ضرابیزاده در «دختر شینا» قدم به قدم وارد زندگی قدم خیر محمدی کنعان شده است تا زندگی او با سردار شهید ستار ابراهیمی هژیر را روایت کند و همدم شبهای تنهایی این زن و فرزندانش شود؛ شبهایی که قدم خیر و فرزندانش وضعیت قرمز را تجربه میکردند و پدر در مناطق جنگی مشغول دفاع در برابر دشمن بود.
این کتاب حکایتی از یک زندگی در پشت صحنه جنگ است؛ خاطرات زنی که در طول هشت سال ازدواجش با یکی از سرداران دفاعمقدس، با دشواریهای دوری همسر و بزرگ کردن فرزندانش، کنار آمد و به تنهایی زندگی را اداره کرد، چهار دختر و یک پسر به دنیا آورد و همسرش فقط موقع به دنیا آمدن یکیشان در کنارش بود.
«دختر شینا» از معدود کتابهای خاطرات است که زندگی پرفراز و نشیب یک دختر جوان روستایی را در برابر چشمان ما به نمایش میگذارد، دختری که آنقدر میایستد و میافتد و دوباره برمیخیزد تا جنگ را تحقیرکند. «دختر شینا» از ۱۹ فصل تشکیل شده و از روایت کودکی قدم خیر آغاز میشود؛ از زمانی که نامش را به خاطر قدم خوشی که داشت «قدم خیر» گذاشتند تا زمانی که حماسه زندگیاش را در پشت جبههها رقم زد.
ضرابیزاده هم توانسته با تیزبینی و هوشمندی یک نویسنده، همه صحنهها و فضاهای کتاب را اثرگذار و ملموس روایت کند.
خرید تلفنی و اینترنتی کتاب دختر شینا
هنر شفاف انیشیدن:
-این کتاب اثری در حوزه روانشناسی فردی و مدیریت است و یکی از پرفروشترین آثار چند ساله گذشته به شمار میآید. نویسنده این کتاب رولف دوبلی با این اثر به صدر جدول پرفروشهای آثار روانشناسی و مدیریت زندگی در بازار جهانی کتاب، صعود کرده است.
-«هنر شفافاندیشیدن» ۳۳۵ صفحه در ۹۹ فصل دارد و به معضل های همه گیر زندگی فردی و اجتماعی و راه کارهایی برای رهایی از آنها می پردازد.
-عادل فردوسی پور پیش از این کتاب «فوتبال علیه دشمن» را از سایمون کوپر ترجمه و توسط نشر چشمه منتشر کرده بود که تاکنون ۵ بار تجدید چاپ شدهاست. «هنر شفافاندیشیدن» دومین ترجمه وی و سومین اثر مکتوبش است. پیشتر جشن امضای این اثر با حضور عادل فردوسی پور در روزهای بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب در غرفه نشر چشمه برگزار شده بود.
-تصور کنید در زمین فوتبال هیچ خطایی اتفاق نمیافتاد. آن وقت واژهای به نام پنالتی، اخطار و اخراج هم معنا نداشت. اشکها و لبخندها محو میشدند و زیبایی فوتبال هم رنگ میباخت. آدمها شبیه رُباتهای برنامهریزیشدهای بودند که وظیفهشان بردن بدون کوچکترین اشتباه بود.
-حالا تصور کنید در این جهان پهناور که هزاران زمین فوتبال را در خود جای داده، قرار میشد هیچ انسانی دچار خطا و اشتباهی نشود؛ آیا جهان بهتری داشتیم؟ جنگافروزیها به پایان میرسید؟ جرموجنایت از صحنهی روزگار محو میشد؟ انسانها با یکدیگر روابط بهتری برقرار میکردند؟ پاسخ به این پرسشها و پیشبینی جهانی که هرگز تجربهاش نکردهایم، کار دشواری است. اما قابلپیشبینی آن است که هر چه بیشتر خطاهای خود را بشناسیم، رویکرد بهتری به زندگی خواهیم داشت. از آنجا که خطاهای بشری در طول حیاتش از الگوهای مشابهی پیروی میکنند، امکان شناختن آنها نیز امری ممکن است.
-رولف دوبلی در این کتاب میکوشد براساس مطالعات، تحقیقات و تجربیات شخصیاش عمدهی این خطاها را شناسایی، بازخوانی و معرفی کند. همانگونه که خود در مقدمهی کتابش ذکر میکند، فهرست خطاهایش کامل نیست و موارد دیگری را نیز میتوان به آن افزود. او براساس مشاهدات علمی، نتایج آماری، استدلالها و استنتاجهای منطقی (در حوزهی علوم اجتماعی)، با ذکر مثالها و نمونههای ملموس، جهانبینی خود را دربارهی خطاهای شناختی مطرح میکند. بهتأیید نویسنده، این کتاب کلید یافتن شادمانی و مسیرهای منتهی به خوشبختی و موفقیت نیست، تلقی و برداشت من این است که محتوای آن بیانگر نگرشی متفاوت به عملکرد انسانی ماست؛ یک شوک خلاقانه به ذهن در جهت زدودن انباشتهای زایدش، شناسایی پیشفرضهای ساختگی، اشتباهات متداول و موقعیتهای کاذبی که به واسطهی خطاهای ذهنی دچارش میشویم. کاوشی است در شناخت واضحتر خطاهای انسانی که در زندگی، کارکردهای متفاوت و بعضاً متضادی دارد. برخی از آنها انسان را از خطر نابودی نجات میبخشد و برخی دیگر مانع از خردورزی و شفافاندیشیاش میشود. درک فرایند اندیشیدن و دامهایی که ذهن بر سر راهش قرار میدهد، کار سادهای نیست و بیسبب نیست رولف دوبلی کتابش را هنر شفاف اندیشیدن نام نهاده است.
-لازم میدانم از سهراب آگاه دوست ارزشمندم که باردیگر مرا به ترجمه یک کتاب ترغیب کرد،سپاسگزاری کنم.
-از دوستان عزیزم، بهزاد توکلی و علی شهروز، دو نخبه از شریفستان (!) صمیمانه قدردانی میکنم که بیتردید، حضور و همراهیشان سبب شد در این مجال کوتاه ترجمهی کتاب هنر شفاف اندیشیدن میسر شود.
-و سپاس آخر از همهی کسانی که به دنبال یافتن اندیشهی شفاف، دل در گرو ساختن جهانی بهتر دارند.
خرید اینترنتی و تلفنی کتاب هنر شفاف اندیشیدن
بیشعوری:
آیا از اینکه همسایه تان زباله هایش را در جوی آب می ریزد عصبانی هستید؟ آیا تا به حال پیش آمده که در اداره ای برای گرفتن یک امضا روزها و ساعت ها در آمدوشد باشید؟ آیا احساس می کنید رئیس تان باشما توهین آمیز صحبت می کند؟ آیا با صحبت سیاستمداران دچار رعشه و ناسزاگویی می شوید؟ هیچ دلتان خواسته یک صندلی را بر فرق پزشکی بکوبید که بدون آنکه اجازه بدهید در مورد بیماری تان توضیحی بدهید شروع به نوشتن نسخه کرده است؟ آیا از دیدن مجری های تلویزیون عصبی می شوید؟ آیا وسوه خفه کردن فامیل هایی که دائما” مشغول فضولی و نصیحت و بزرگ تری اند، زیاد به سراغتان می آید و ….
اگر پاسختان به این پرسش ها مثبت است، این کتاب را بخرید، چرا که شما با بی شعورها سروکار دارید و این کتاب خودآموز ارزشمندی است برای شناخت و درمان عارضه بی شعوری و نحوه رفتار با مبتلایان به این بیماری.
خاویر کرمنت در این کتاب طنزآمیز مدعی میشود که بیشعوری (Assholism) یک بیماری و اعتیاد است و نه نوعی بداخلاقی یا سوءرفتار. بعد در قالب یک پزشک که شناخت و درمان بیشعورها را کار خود قرار داده با نظیرهنویسی کتابهای عامهپسند روانشناسی به معرفی بیشعوری از زوایای مختلف میپردازد. نشانه های بیشعوری
در بخشی از کتاب درباره نشانه های بی شعوری می خوانیم:
«اپیدمولوژی بیشعوری نشان می دهد که افراد بسیاری در معرض ابتلا به بیماری بیشعوری قرار دارند. نتایج تحقیقات گوناگون نشان می دهدکه بی شک در میان کسانی که مدرک دکتری روان شناسی دارند نیز تعداد زیادی بیشعور وجود دارد.
مانند بسیاری از بیماری ها، بیشعوری هم ممکن است به ارث برسد. بسیاری از بیشعورها این بیماری را از پدر یا مادرشان به ارث برده اند.
بیشتر بیشعورها را می توان از روی رفتار تهاجمی و اخلاق قلدر مآبانه شان شناخت. اگر با گردن کلفتی و ترساندن دیگران نتوانند کارشان را به انجام رسانند، حقه سوار می کنند یا قانون و مقررات را طوری انگولک می کنند تا نتیجه اش به نفع شان شود. مثل تمام اعتیاد ها، مساله انکار در بیشعوری هم مساله مهمی است. آنها قبول نمی کنند که باید مسئولیت پذیر باشند و یا دست کم زیر حرفشان نزنند و حاضر به پذیرش اشکال و اشتباه در کارشان باشند.
بیشعورها قواعد نا نوشته ای دارند که بر طبق آن رفتار می کنند:
– تمام مشکلات را دیگران به وجود آورده اند.
– اصلاً نیازی به ریشه یابی مشکلات نیست، فقط یکی را پیدا کن که تقصیر را گردنش بیندازی.
– کم نیاور، تمام کاستی ها و خطاها را می توان در پشت نقابی از وقاحت و گستاخی پنهان کرد.
– اگر از قانونی خسته شدی، مطابق نیازت یکی دیگر بساز، اما به محض آنکه به خواسته ات رسیدی آن را هم نقض کن.
– بیشعورها کسانی اند که فکر می کنند قانون در رابطه با آن ها تعریف و معین می شود و آن ها تافته های جدا بافته ای اند که حق انجام هر کاری را که اراده کنند دارند. بیشعوری مرض وقاحت و سوء استفاده از دیگران است. مشکل درمان بیشعوری آن است که آدم بیشعورمعمولاً قبول نمی کند بیشعوراست. اگر هم عاقبت قبول کند، باز هم تمایل دارد تقصیر آن را به گردن دیگران بیندازد.
– از سوی دیگر، این بیماری به شدت واگیر دارد، تا آنجا که حتی ممکن است یک درمان گر قوی و با اراده، به راحتی تحت تاثیر استدلال ها و دفاعیات یک بیشعور قرار گیرد و تا آنجا پیش رود که بعد از مدتی او هم مثل بیشعورها رفتار کند!
کتاب بیشعوری نوشته خاویر کرمنت و ترجمه محمود فرجامی توسط انتشارات تیسا در 180صفحه منتشر شده است.