در چه صورت فطریه مهمان بر عهده میزبان است؟

در چه صورت فطریه مهمان بر عهده میزبان است؟

فطریه مهمان و اینکه شخصی که روز آخر ماه رمضان در خانه دیگری به عنوان مهمان حضور دارد به عهده میهمان است یا میزبان؟ برخی از فقها و مراجع عظام تقلید زکات فطره نان خور شب آخر ماه رمضان را بر عهده میزبان دانسته اند. ولیکن اینکه نان خور به چه کسی اطلاق می شود همواره با اختلافاتی روبروست.

بسیاری از مراجع پرداخت فطریه مهمان را بر عهده میزبان ندانسته و معتقدند میهمان باید فطریه خود و افراد تحت تکفل را پرداخت نماید در این مطلب از آلامتو به بررسی این موضوع که در چه صورت فطریه مهمان بر عهده میزبان است خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید: آیا زن باردار باید فطریه جنین را بدهد؟ فطریه زن باردار چقدر است؟

فطریه مهمان شب عید فطر

فطریه مهمان شب آخر ماه رمضان از نظر بسیاری از مراجع عظام تقلید در صورتی که مام خور میزبان تلقی شود بر عهده میزبان است. شایان ذکر است شخصی که به عنوان میهمان در شب عید فطر دعوت شده باشد نان خور تلقی نمی گردد. ولیکن در نظر برخی فقها هر شخصی که پیش از اذان مغرب وارد خانه میزبان شود نان خور محسوب شده و زکات فطره بر عهده میزبان می باشد. لذا در ادامه به پاسخ سوال فطریه مهمان شب عید فطر بر عهده چه کسی است از نظر مراجع تقلید خواهیم پرداخت:

فطریه مهمان شب عید فطر خامنه‌ ای

فطریه مهمان از نظر آیت الله خامنه ای بر عهده میزبان نبوده و با یک شب مهمانی نان خور میزبان تلقی نخواهد شد. ولیکن میهمان می تواند به وکالت از میزبان فطریه خود را پرداخت نماید.

فطریه مهمان شب عید فطر نوری همدانی

فطریه مهمان شب آخر ماه رمضان از نظر آیت الله نوری همدانی چنانچه پیش از اذان مغرب وارد خانه میزبان شده باشد بر عهده میزبان خواهد بود.

فطریه مهمان شب عید فطر مکارم شیرازی

فطریه مهمان شب عید فطر از نظر آیت الله مکارم شیرازی بر عهده میزبان نخواهد بود. زیرا کسی با یک شب میهمانی نان خور اطلاق نمی گردد مگر آنکه برای چند شب میهمان باشد به طوری که نان خور میزبان محسوب گردد.

همچنین بخوانید: اگر پول فطریه نداشته باشیم چه کار باید انجام دهیم؟

در چه صورت فطریه مهمان بر عهده میزبان است؟

فطریه مهمان شب عید فطر هادوی تهرانی

فطریه مهمان شب آخر ماه رمضان از نظر آیت الله هادوی تهرانی چنانچه پیش از اذان مغرب و با نیت اینکه برای مدت ها میهمان باشد وارد خانه میزبان شود نان خور محسوب شده و فطریه وی بر عهده میزبان می باشد. ولیکن چنانچه تنها برای یک شب میهمان میزبان باشد زکات فطره بر عهده میزبان نمی باشد گرچه بر حسب احتیاط مستحب است که زکات فطره میهمان نیز پرداخت گردد.

در صورتی که دقیقا نمی توان تشخیص داد که میهمان نان خور تلقی شده یا خیر و مشخص نیست که زکات فطره بر عهده میهمان است یا میزبان بهتر است که یکی از میهمان یا میزبان به نیت کسی که در واقع زکات فطره به نام اوست پرداخت نماید و لازم نیست دیگری کجددا فطریه را پرداخت نماید.

فطریه مهمان شب عید فطر سیستانی

فطریه مهمان آخرین شب ماه رمضان از نظر آیت الله سیستانی بر عهده میهمان می باشد. ایشان معتقدند دعوت میهمان برای صرف افطار نان خور محسوب نشده و پرداخت زکات فطره میهمان بر عهده میزبان نمی باشد.

همچنین بخوانید: فطریه سادات به چه کسانی تعلق می گیرد؟

فطریه مهمان شب عید فطر صافی گلپایگانی

فطریه مهمان افطار شب آخر ماه رمضان از نظر آیت الله صافی گلپایگانی میهمانی که پیش از غروب وارد خانه میزبان شود چه نان خور محسوب شود چه نان خور نباشد بر عهده میزبان می باشد.


نظر خود را بیان کنید