مسواک زدن قبل نماز ثواب آن را افزون می کند. در این پست از آلامتو حدیث پیامبر درباره مسواک زدن را ارائه میکنیم.
آیا مسواک زدن قبل نماز ثواب آن را چند برابر میکند؟
مسواک زدن یکی از مستحباتی است که اسلام بر آن تاکید زیادی داشته است و روایات متعددی در باب فواید و ثواب آن موجود است. از جمله پیامبر اکرم و دیگر معصومین برای مسواک زدن به خصوص پیش از نماز اهمیت ویژهای قائل بودند. حتی محققان معتقدند که بی توجهی به مسواک زدن دو بار در روز نه تنها بر سلامت دندان ها یا لثه ها تأثیر می گذارد، بلکه حتی بر سلامت قلب نیز تأثیر بسزایی دارد. در این پست از آلامتو میگوییم مسواک زدن قبل از نماز ثواب آن را چند برابر میکند و حدیث پیامبر در این خصوص را ارائه میکنیم.
همچنین بخوانید: نماز استغاثه به حضرت زهرا
حدیث پیامبر درباره اثر مسواک زدن در ثواب نماز
حضرت محمد (ص) فرمودند: دندانها که صاف و زیبایند، در نتیجه جویدن غذا دچار آلودگی شده و به تدریج بوی دهان تغییر کرده و موجب فساد در قوای دماغیه میکند. زمانیکه انسان مسواک میکند، این آلودگی از بین رفته و دندانها تمیز و پاکیزه میشوند.
پیامبر اکرم (ص) در خصوص اهمیت می فرمایند:
لَولا أن أشُقَّ على اُمَّتي لأَمَرتُهُم بِالسِّواكِ مَع كُلِّ صلاةٍ .
اگر ترس از سختگيرى بر امّتم نبود ، دستور مى دادم كه با هر نمازى مسواك زنند .
( الكافي: ۳/۲۲/۱ )
مخصوصا که در روایات آمده است نمازی که با مسواک زدن خوانده شود ثوابی چند برابر نمازی دارد که بدون مسواک زدن خوانده شود. در حدیثی از ایشان آمده است نمازی که پیش از خواندن آن مسواک کرده باشی 75 مرتبه بهتر از نمازی است که قبل از مسواک نکرده باشید. این حدیث نبوی شگفت انگیز حاکی از میزان علاقه پیامبر ما به پاکیزگی دندان و دهان است و اشاره روشنی به مسواک زدن در هر روز پنج بار یعنی بیش از آنچه پزشکان توصیه می کنند دارد، زیرا این پیامبر مهربان خیر و سلامتی برای امت خود می خواهد.
آیا این حدیث نبوی در زمان ما معجزه نیست؟ در زمان جاهلیت هیچ علاقه ای به این موضوع وجود نداشت و هیچکس در روی زمین از فواید مسواک چیزی نمیدانست! ایشان روزی 3 مرتبه پیش از خواب، پس از بیدار شدن و پس از نماز صبح مسواک میزدند. حضرت محمد (ص) با چوب درخت اراک مسواک میزدند. این چوب دارای خواص فراوانی که تحقیقات علمی نیز آن را ثابت کرده است.
حضرت محمد در مورد اهمیت خلال کردن دندانها فرمودند: خلال دندان کردن دندان باعث تمیزی دهان و جلب روزی میگردد. همچنین در جای دیگر گفتهاند مسواک زدن موجب رفع بوی دهان و اصلاح معده میشود.
همچنین بخوانید: نماز استغفار چگونه خوانده میشود
احادیث معصومین درباره اهمیت مسواک زدن
- امام صادق علیه السلام فرمودند: آن هنگام که شب برای عبادت پروردگار برخاستی دهان خود را مسواک بزن زیرا هنگامی که در حال عبادت هستی هر حرفی از دهان تو خارج شود به آسمانها برده میشود، پس چه بهتر است که نفس تو خوشبو باشد.
- در حدیثی دیگر از ایشان آمده است: قَالَ الصَّادِقُ ع فِى السِّوَاكِ اثْنَتَا عَشْرَهَ خَصْلَهً هُوَ مِنَ السُّنَّهِ وَ مَطْهَرَهٌ لِلْفَمِ وَ مَجْلَاهٌ لِلْبَصَرِ وَ يُرْضِى الرَّحْمَنَ وَ يُبَيِّضُ الْأَسْنَانَ وَ يَذْهَبُ بِالْحَفْرِ وَ يَشُدُّ اللِّثَهَ وَ يُشَهِّى الطَّعَامَ وَ يَذْهَبُ بِالْبَلْغَمِ وَ يَزِيدُ فِى الْحِفْظِ وَ يُضَاعِفُ الْحَسَنَاتِ وَ تَفْرَحُ بِهِ الْمَلَائِكَه
مسواک زدن 12 خاصیت دارد: سنت رسول خداست، دهان را پاک میکند، سوی چشم را زیاد میکند، خشنودی پروردگار را به همراه دارد، سفید کننده دهان است، برطرف کننده زردی و فساد دندان است، موجب استحکام لثه است، اشتها را زیاد میکند، از بین برنده بلغم، تقویت کننده حافظه، موجب چند برابر شدن ثواب و شادی ملائکه میشود.
- در کتاب مصباح الشریعه به روایت از امام صادق (ع) آمده است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: مسواک زدن موجب پاکیزه شدن دهان و رضایت خداوند است. این عمل یکی از سنتهای موکد آن حضرت بوده است.
- امام رضا علیه السلام فرمودند: به جا آوردن دو رکعت نماز پس از شستن و مسواک زدن دندان، از هفتاد رکعت نماز بدون مسواک زدن بهتر است.
- امام علی علیه السلام فرمودند: مسواک کردن دندانها رضایت و خشنودی پروردگار را به دنبال دارد و یکی از سنتهای پیامبر است که دهان و دندان را خوشبو میکند. رسول اکرم (ص) به امام علی سفارش کردند:
علَيكَ بالسِّواكِ عِندَ كُلِّ وُضوءٍ .
بر تو باد مسواك زدن با هر وضويى .
- امام باقر علیه السلام در خصوص اهمیت مسواک زدن فرمودند:
لَو يَعلَمُ الناسُ ما في السِّواكِ لأَباتُوهُ مَعهُم في لِحافٍ .
اگر مردم بدانند كه مسواك زدن چه فوايدى دارد ، در هنگام شب مسواك را با خود به بستر مى برند .
( بحار الأنوار : ۷۷/۶۹/۸ )
همچنین بخوانید: نماز حرز امام جواد برای ازدواج و دفع چشم زخم
سخن آخر
در این مطلب از آلامتو به موضوع مسواک زدن قبل نماز ثواب آن را چند برابر میکند؟ و حدیث پیامبر در این خصوص اشاره کردیم. این حدیث یادآوری میکند که قوانین اسلام تا چه در جهت ارتقای جسمی، روحی و معنوی انسان است.