چطور پوستی سالم تر داشته باشیم در هر سنی
پوست شما می تواند بازتابی از سبک زندگی تان باشد که تحت تاثیر دوران بارداری و صدمات سطحی ایجاد شده از نور خورشید، قرار می گیرد. توصیه های فراوانی به منظور محافظت از پوست در برابر نورخورشید ارائه شده اند، اما با رعایت سایر نکات بهداشتی ساده، می توانید شکل ظاهری پوست خویش را برای سال های متمادی حفظ نمایید.
در 30 سالگی: مبارزه با آکنه ها
مشکلات پوستی ناشی از هورمون ها تنها در نوجوانان، مشاهده نمی شوند. افزایش سطح پروژسترون و تستوسترون پیش از دوره قاعدگی منجر به بروز آکنه در بزرگسالان به ویژه در نواحی اطراف دهان، چانه و بینی می گردد. همچنین استرس هورمونی منجر به تشدید اگزما – خشکی پوست، التهاب حتی برروی پوست صورت و دست- می شود.
گری گلندبرک، متخصص پوست و استادیار در دانشکده علوم پزشکی میت سینایی، شهر نیویورک، چنین بیان نموده است که به منظور درمان آکنه بزرگسالان که معمولا در 30 سالگی رخ می دهند و نسبت به جوش های سرسیاه و چرکی دوران نوجوانی، از التهاب بیشتری برخوردار می باشندف می توان از محلول بنزوئیل پراکسید و رتینول استفاده نمود. به منظور تسکین اگزما باید از پاک کننده های ملایم بدون عطر استفاده نمایید؛ اگر مشکل همچنان ادامه داشته باشد، برای درمان از کورتیکواستروئید موضعی استفاده کنید.
در 30 سالگی: رطوبت رسانی و نرم نمودن پوست
در دوران بارداری به دلیل فراوانی هورمون استروژن، پوستی شاداب تر از همیشه خواهید داشت. اما حجم بالایی از هورمون ها در دوران بارداری منجر به بروز مشکلات پوستی نظیر ملاسما (چین و چروک های تیره بر روی سطح پوست) که معمولا بعد از زایمان از بین می رود، می گردد. در صورتی که دیدن این لکه ها منجر به ناراحتی و نگرانی شما می شوند، می توانید از دکتر خود درخواست تجویز کرمی برای روشن نمودن این لکه های تیره شوند. همچنین خارش های خفیف که تحت عنوان PUPPP (پاپول ها و پلاک های ادراری دوران حاملگی ) نامیده می شوند هم در سه ماهه اول بارداری، رخ می دهند. اگر حمام های آب خنک و مرطوب کننده ها این خارش ها را برطرف ننمایند، می توانید از کرم های استروئیدی یا آنتی هیستامین خوراکی استفاده نمایید.
در 40 سالگی: انجام چک- آپ
در میان سالی، آسیب وارد شده به پوست شما، زودتر از موعد خود را نمایان می سازد. این امر جزو علائم اولیه بروز سرطان پوست می باشد. خوشبختانه در صورت تشخیص زودهنگام، احتمال درمان 99% خواهد بود. از این رو، در حین چک-آپ های ماهانه لکه های مشکوکی که مشاهده می نمایید را هم مدنظر قرار دهید. دکتر جنیفر لیندر، متخصص و دانشیار پوست در دانشگاه کالفیرنیا، سان فرانسیسکو، در این مورد چنین توصیه نموده است که “در مقابل یک آینه ایستاده و کل بدن خویش، از پوست سر (از آینه دستی استفاده نمایید) گرفته تا کف پای خویش را با دقت بررسی نمایید “.
در 40 سالگی: انتخاب محصولات مخصوص پوست مناسب
بابی بوکا، متخصص پوست که در شهر نیویورک به فعالیت می پردازد، چنین بیان نموده است که برای به حداقل رساندن علائم پیری نظیر تغییر رنگ پوست، چین و چروک، و لکه های ناخوشایند باید از محصولات حاوی رتینوئید مانند ترتینوئین استفاده نمایید؛ وی همچنین استفاده از محصولات مراقبت پوست گیاهی که حاوی عصاره گل مینا یا شیرین بیان می باشند را توصیه نموده است: “این مواد دارای خواص ضد عفونی کننده برای مقابله با آسیب های ناشی از اشعه ماورا بنفش نور خورشید می باشند”.
در 40 سالگی: از بین بردن قرمزی پوست
اگر شما از قرمزی ، وجود رگ های خونی عضلانی و لکه های کوچک برروی پوست خویش رنج می برید، پوست شما دچار نوعی عفونت شده است که اغلب به علت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، استرس، مصرف غذاهای تند، و آب و هوای گرم، ایجاد می گردد. دکتر لورل اسکلشاک متخصص پوست دانشگاه بوکاراتون، کالیفرنیا، براین عقیده است که این امر، بیشتر با سن ارتباط دارد. کارشناسان پوست چنین بیان نموده اند که اگر دارای پوستی مستعد ابتلا به آرتریت دارید از محصولات مخصوص پوست های حساس ، لوازم آرایشی مخصوص پوشش دهی قرمزی پوست و سرم های ضد سرطان حاوی کافئینف استفاده نمایید.
در 40 سالگی: از بین بردن لکه ها
طبق نظر دکتر گلبرک، در زنانی که در دوره ی میان سالی خویش قرار گرفته اند، بروز لکه های قرمز – لکه های خشک و نازک که اغلب در پیشانی، گونه ها یا بینی رخ می دهند- امری غیرمعمول نمی باشد. یکی دیگر از مواردیکه باید به آنها توجه نمود، لکه های ناشی از اشعه های نور خورشید است که در صورت عدم درمان، منجر به بروز سرطان می شوند، از این رو در صورت مشاهده آنها در اسرع وقت به متخصص پوست خود مراجعه نمایید. دو لکه رایج دیگر که اغلب دارای ظاهری مشابه هم می باشند، عبارتند از : کراتوز ساب بورژیک ( لکه های قهوه ای رنگ که اغلب در کمر و سینه قابل مشاهده است) و خال های گوشتی (اغلب بر روی پلک ها، زیربغل ها، گردن یا کشاله ی ران مشاهده می شوند). این دو لکه، اغلب دارای ظاهری ناخوشایند هستند اما خوشبختانه جزو موارد قابل درمان در مطب پزشک، می باشند.
در 50 سالگی و به بالا: رفع تشنگی
همراه با کاهش سطح استروژن و تولید چربی در بدن، پوست شما نازک تر و خشک تر می گردد. حمام کردن بیش از حد با آب داغ یا با صابونی نامتناسب پوست خویش، منجر به بدتر شدن شرایط می شود. هیپوتیروئیدیسم (غده تیروئید ضعیف) که در سنین 50 سالگی رایج تر می باشد، منجر به خشکی و خارش بیش از حد پوست می گردد؛ از این رو، در صورت مشاهده سایر علائم نظیر خستگی، افسردگی، افزایش وزن غیرعادی یا دردهای عضلانی، به منظور درمان به دکتر خویش مراجعه نمایید.
در 50 سالگی و به بالا: مراقبت از پاهای خویش
تقریبا نیمی از زنان بالای 50 سال، دچار چندوریدی واریس یا رگ های عضلانی (بزرگ شدن رگ های خونی به طوریکه به راحتی از سطح پوست قابل مشاهده باشند) معمولا برروی پاها می شوند. نیروی جاذبه زمین، پیری و عوامل ژنتیکی نقش قابل توجهی بر بروز این مشکلات دارند اما زنانی که اوقات بیشتری را سرپا سپری می نمایند، در معرض ریسک بالاتری قرار دارند. به منظور درمان این مشکلات می توان از اسکلروتراپی (باز نمودن رگ های خونی) و درمان های لیزری استفاده نمود. رگ های واریس یا رگ های عضلانی به ندرت نشان دهنده وجود مشکل درسیستم گردش خونی می باشند، اما در صورت متورم شدن، قرمزی، گرمی یا احساس درد در نزدیکی آن، به پزشک خود مراجعه نمایید. به منظور جلوگیری از ایجاد رگ های واریسی و عضلانی، از نشستن به مدت طولانی اجتناب نموده، به طور منظم ورزش نمایید و تناسب اندام خویش را حفظ کنید.
برای مطالعه بیشتر می توانید به وب سایت بارونه سر بزنید منتظر شما هستیم 🙂