توسعه ی همکاری های چری و مدیران خودرو پس از شدّت گرفتن تحریم های بین المللی در اواخر دهه ی 1380، سبب ورود مدل های مختلفی از این برند چینی به ایران شد. محصولات چری که در ایران با نام ام وی ام و توسط مدیران خودرو عرضه می شوند، گرچه از لحاظ کیفی در درجات متفاوت قرار دارند، لیکن به دلایل مختلف از فروش بالایی برخوردارند. البته نکته ی قابل توجه در این خودروها و عموماً در مورد خودروهای چینی بازار ایران، افت قیمت شدیدی است که مدل های کارکرده ی آن ها نسبت به مدل های صفر کیلومتر دارند و همین امر بازار دست دوم های چینی و خصوصاً محصولات چری را تا حدّی گرم نگه داشته است. البته تنوّع نیز عامل مهم در تحقق این امر بوده است.
در واقع مدل ها و کلاسهای مختلفی که چری و مدیران خودرو محصولات خود را در قالب آنها عرضه می کنند، سبب شده تا سلایق گوناگون به سمت این اتومبیل ها معطوف گردد. ضمن اینکه در هر کلاس نیز محصول عرضه شده در اشکال مختلفی تولید می شود و هر از چندی نسخه ی فیس لیفت شده ی آن به بازار می آید.
ام وی ام 315 هاچبک
315، مدلی که علی رغم استانداردهایی که ندارد و شکل و طرّاحی غیر مأنوسش، پذیرش خوبی در بازار داشت و از سال 91 تا کنون، پس از ام وی ام x33 احتمالاً پر تعدادترین ام وی ام خیابان های ایران است. اگر خانمی با دو کودک، یک چرخ دستی برای خرید و یک کالسکه ی نوزاد بخواهد از رانندگی با یک هاچ بک جادار و نه چندان گران قیمت لذّت ببرد و در آخر روز با خیال راحت، دنده ی عقب را جا بزند و با استفاده از سنسورها یک پارک راحت را به نام خود ثبت کند، احتمالاً این خودرو گزینه ی مناسبی است. جدای از امکانات معمولی الکترونیک در این خودرو، مصرف به شدت پایین سوخت نیز مشوّق دیگری در خرید این خودرو است. مصرف 6.5 لیتر بنزین به صورت ترکیبی در خارج و داخل شهر نسبت به بسیاری از خودروهای داخل، آمار دلپذیری محسوب می شود. البته به همراه این مزیّت شتاب اولیه ی ناامیدکننده، سقف سرعت نسبتاً پایین، وزن بالا، ابعاد بیرونی بزرگ و جعبه دنده ی دستی ممکن است در لیست دافعه های یک خودروی وارداتی یا یک خودروی مونتاژ داخل با عمر تولیدی 5 سال باشند.
این هاچ بک دیفرانسیل جلو، 50 لیتر بنزین را در باک خود جای می دهد و از سوی تولید کننده، آماده ی جا دادن و حمل و نقل 5 سرنشین معرّفی شده، که البته با 109 اسب بخار و 6000 دور در دقیقه چرخش محور موتور، انتظار نمی رود که ساک های مسافری این پنج نفر را هم بتواند به همان راحتی سرنشینان حمل کند و یا حتّی در صندوق خود جای دهد.
ترمز ضد قفل و کیسه هوای سرنشینان جلو که هم اکنون جزو استانداردهای پایه و معمول خودروی های داخلی نیز هست، در کنار صندلی های فاقد تنظیم کننده ی برقی، شاید تنها بر متنوّع بودن این محصول صحّه بگذارد و نه بر با کیفیت بودن آن.
قیمت ام وی ام 315 هاچ بک مدل 1396 با تفاوت قیمت 3 میلیون تومانی در بازار و درب نمایندگی، بین 43 تا 46 میلیون تومان ارزیابی می شود. البته مدل های پیشین این خودرو (91 و 92) هم اکنون بین 30 تا 25 میلیون تومان مبادله می شوند.
ام وی ام 315 هاچ بک جدید (اسپرت)
همانطور که پیش تر اشاره شد، مدل های مختلف چری هر از چندی با فیس لیفت جدید وارد بازار می شوند و با تغییرات اندک در کیفیت و مشخصات فنی در موازات مدل های پیشین و با هدف جذب بیشتر نقدینگی و سود باری تولید کننده، عرضه می شوند. ام وی ام هاچ بک 315 جدید که عنوان اصلی ان چری A13 است در نمای بیرونی تغییرات مشهودی را نسبت به مدل 315 قبلی نشان می دهد. حتّی قلم ویراستاری مورد اشاره، به صفحه ی داشبورد و غربیلک فرمان هم رسیده است. امّا نیت سازنده در ایجاد تغییرات، گویا هنوز معطوف به کیفیت مواد به کار رفته در کابین خودرو نشده است. آمار و ارقام این ام وی ام 315 هاچ بک جدید در حوزه ی فنّی چندان متحوّل نشده و مشکل های شتابگیری و حداکثر سرعت به قوت خود باقی هستند. از آنجا که نوع مواد به کار رفته نیز همان مواد قبلی است، طبیعتاً اعداد مربوط به وزن ماشین هم ثابت مانده اند.
آخرین قیمت ثبت شده برای ام وی ام 315 هاچ بک جدید در نمایندگی ها 48 میلیون تومان بوده است. البته یک ام وی ام 315 هاچ بک جدید مدل 93 با 76000 کیلومتر کارکرد، هم اکنون به قیمت 25 میلیون تومان مبادله می شود.
ام وی ام 315 صندوقدار
اضافه کردن صندوق به پلتفرم یک هاچ بک، هیچ گاه نتایج خوبی را در صنعت خودروسازی رقم نزده و این قانون هنوز هم استثنایی نیافته است. اگر در اروپا، از خودروهای شکیل سدان و صندوقدار، استیشن های خوابیده ی بد قواره می سازند، گویا در آسیا هم یک قانون نانوشته وجود دارد که بر اساس آن می توان برای آسان کردن سفرهای خارج شهری با هاچ بک های شهری، بدون زحمت خاصی، یک صندوق به عقب آن الصاق نمود. این گونه هم جوابگوی نیاز مشتری بوده ایم و هم تنوّع را بیشتر کرده ایم! ضمن اینکه می توانیم در آمار و ارقام سالانه ی تجارت خود، معیار افزایش خط تولید های کارخانه را هم تیک بزنیم.
ام وی ام 315 صندوق دار، در بی طرفانه ترین بررسی ها نیز، واقعاً همان 315 هاچ بک ولی با یک صندوق است. حتّی تولیدکننده نخواسته است که با وجود افزایش وزن خودرو در اثر چسباندن 100 کیلو ورق آهنی به عنوان صندوق، اندکی بر قدرت پیشرانه بیافزاید. تنها تغییر عمده ای که در این مدل رخ داده بدون شک کوچک شدن اندازه ی شیشه ی عقب و از دست دادن مقدار قابل توجّهی از دید است. مشکلی که حتّی با کمک سنسور دنده عقب هم چندان حل نشده است.
قیمت ام وی ام 315 که آخرین مدل آن در سال 1395 روانه بازار شد بین 30 تا 32 میلیون تومان تخمین زده می شود. اما قیمت ام وی ام 315 جدید که تنها در سالهای 93 و 94 تولید و روانه بازار شد حدود 30 میلیون تومان ارزیابی می شود.