مذاکره موفق نیازمند آن است که توسط یک مذاکره کننده حرفه ای انجام شود اما مذاکره کننده حرفه ای کیست و چه خصوصیات شخصیتی خاصی دارد؟
به گزارش آلامتو و به نقل از ibazaryabi.com؛ همه ما دارای یک سری ویژگیها و خصوصیات شخصی هستیم که برخی از آنها بهطور طبیعی در ما وجود دارند و برخی از آنها بهمرورزمان به ما منتقل میشوند، مثلاً ممکن است براثر تجربیات مختلف آنها را یاد بگیریم. برخی از این خصوصیات با قرار داشتن در وجود موجب تبدیلشدن ما به یک مذاکره کننده بسیار خوب و اثرگذار میشود، برخی دیگر از این خصوصیات اما موجب متوقف شدن رشد و افزایش تواناییهای ما میشوند.
در ادامه این مطلب به معرفی 9 خصوصیت ویژه و شگرف از تواناترین مذاکره کنندگان میپردازیم:
1. مثبت اندیشی:
ترجیح میدهید محصولی را خریداری کنید که به شما نوید مبارزه با خستگی را میدهد یا خبر از افزایش انرژی شما در صورت مصرف کردن آن را به شما میدهد؟ اگر شما هم مثل اغلب مردم و خریداران باشید، مطمئناً سراغ مزیت مثبت میروید (انرژی بیشتر)، چراکه در نگاه اول قانعکنندهتر است. به همین دلیل است که بهترین مذاکره کنندگان هم همیشه ظاهری مثبت و خندان در مذاکرات خوددارند.
2. اعتمادبهنفس:
مسئله اعتماد به نفس در مذاکرات گاهی اوقات ما را دچار مشکل میکند، اما انسانها عموماً نسبت به اعتمادبهنفس بیش از شایستگی عکسالعمل نشان داده و با آن کنار میآیند. مذاکره کنندگان موفق و توانا در قانع کردن دیگران از این اهرم و حقیقت بدون تحمیل کردن خودشان یا نظر خودشان استفاده میکنند.
3. همحسی:
همواره به یاد داشته باشید مردم پیش از آنکه به دانستههای شما اهمیت بدهند، به این اهمیت میدهند که ببینند چقدر به آنها اهمیت میدهید و برایشان مهم هستید.
4. گوش دادن فعالانه:
پرسیدن سؤالات درست و مناسب و واقعاً گوش فرادادن به فرد مقابل در مذاکره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بهمنظور اقناع کردن دیگران، پیش از هر چیز باید نیازهای آنها را درک کنید، دیدگاههای آنها را بفهمید و با موارد عدم توافق آنها بهخوبی آشنا باشید.
5. وجدان:
جلب موافقت دیگران در زمان برقراری تماس وقتیکه مثلاً قولی مبنی بر ارسال یک پرونده را دادهاید و برای آنها آن را بهموقع ارسال کردهاید، بسیار سادهتر است. همچنین سعی کنید حتماً و حتماً زمانی که تماس میگیرید تمام نکات صحبت شده و توافق شده از جلسه پیش را به بهطور کامل به یاد داشته باشید.
6. تمایل به همکاری:
گاهی اوقات بهمنظور برنده شدن در یک مبارزه بزرگتر، شما باید میدانهای مبارزه کوچکتر را واگذار کنید. اغلب مبارزه کنندگان قهار سعی میکنند همواره توان و قدرت دفاعی خود را برای مهمترین جنگها میدانها به کار بگیرند، اما با لطف و بزرگواری تمام و کمال در هر زمینهای که بتوانند کمک میکنند.
7. با سکوت ایجاد آرامش میکنند:
همچنان که داگلاس ادواردز، مربی فروش، میگوید: “هر زمان که پرسشی پایانی بهمنظور تمام کردن فرایند خرید مبنی بر تمایل فرد به ادامه کار را مطرح کردید، بهطور کامل سکوت کنید و دهان خود را ببندید. در این موقعیت اولین نفری که صحبت کند، بازنده میدان است.” تبعیت از این حکم نیازمند توانایی نشستن در سکوت محض است.
8. صحت و اعتبار:
بهترین مذاکره کنندگان بهخوبی میدانند که اگر مردم نتوانند قبول کنند که شما در رفتار و کلام با خودتان صادق هستید، بههیچوجه به هیچیک از حرفهای شما اعتماد نمیکنند.
9. انعطافپذیری:
یک نطق فروش پرانرژی ممکن است موجب جذب و جلب یک نفر به شما شود، اما درعینحال موجب کنارهگیری و خاموش شدن یک فرد ساکتتر و فرورفتن در لاک دفاعی میشود. شما باید در لحظه قادر به تغییر دادن رویکرد خود در تناسب با مخاطبین خود باشید.