ریشه اصلی زبان فارسی چیست؟

ریشه اصلی زبان فارسی پیدا شد!

ریشه زبان فارسی persia

تحقیقی جدید از دانشگاه اوکلند (Auckland) در نیوزیلند نشان داده است که منشا زبان‌های اسپانیایی، یونانی، آلمانی و فارسی در آناتولی در کشور ترکیه است. یک تیم علمی بین المللی در نشریه‌ی Science می‌نویسد که زبان مبدا، ۹۵۰۰ سال پیش از منطقه‌ی آناتولی در ترکیه به مناطق دیگر دنیا گسترده شده است. دانشمندان شکل‌گیری و توسعه‌ی کشاورزی را دلیل این گسترش می‌دانند.


با علم ژنتیک به دنبال ریشه‌ی زبان‌ها

خانواده‌ی زبان‌های هند و اروپایی از تمام خانواده‌های زبان‌های دیگر، بیشترین گسترش جغرافیایی را در دنیا داشته است. زبان‌های رومی همانند فرانسوی و اسپانیایی و همچنین زبان‌های ژرمن همانند انگلیسی و آلمانی جزء این خانواده از زبان‌ها هستند.

در رابطه با منشأ زبان‌های هند و اروپایی دو نظریه وجود دارد. بر اساس نظریه‌ی اول، زبان مبدا در شمال دریاچه‌ی خزر در استپ کشور روسیه شکل گرفته و حدود ۵ تا ۶ هزار سال پیش از آنجا به طرف اروپا و شرق نزدیک پخش شده است. اما دانشمندان دانشگاه اوکلند در پژوهش خود مدرک‌هایی یافتند که بیشتر نظریه‌ی آناتولی را اثبات می‌کند. بر اساس این نظریه، زبان‌های هند و اروپایی بین ۸ هزار تا ۹۵۰۰ سال پیش همراه با کشاورزی و زندگی روستایی گسترش پیدا کرده‌اند.

همچنین بخوانید: آیا زبان فارسی در خطر است؟

تشابه در زبان‌های مختلف

دانشمندان در این پژوهش به جای ژن‌های مختلف، لغات مختلفی از ۱۰۳ زبان را مورد بررسی قرار دادند که دارای یک منشأ مشابه هستند. برای مثال در زبان انگلیسی به مادر „mother“، در زبان اسپانیایی „madre” و در زبان آلمانی „Mutter“ گفته می‌شود. تمام این لغات از یک ریشه مشترک تشکیل شده‌اند. پس از آن، دانشمندان از طریق روش‌های آمار تشکیل چنین لغات ریشه‌ای را در طول زمان مورد بررسی قرار دادند. آنها با تهیه یک شجره‌نامه از این واژه‌ها، به دنبال رابطه‌ای بین داده‌ها با مناطقی بر آمدند که در حال حاضر زبان‌های مورد نظر در آنها پراکنده هستند. به این ترتیب بود که پژوهشگران به آناتولی رسیدند.

به گفته‌ی دانشمندان، کشاورزی نقش بزرگی در پیدایش تنوع زبان‌های مختلف داشته است، اما آنها در عین حال تاکید می‌کنند که این تنها عامل در این زمینه نیست.

همچنین بخوانید: آسان ترین زبان های دنیا برای یادگرفتن

4 دیدگاه

  1. علی

    محمد آقا درست میگه مثلا شغال درواقع شو کال یعنی شب صدا بوده وکسانی که در کنار جنگل هستند و شغال دیدن میدانند به محض تاریکی شروع به صدا دادن وزوزه میکنند
    این ازپارسی رفته تو تو زبانهای لاتین برین ببینین چه تلفظهایی ساختن
    یا پادادن وپاساختن رفته اونجا شده پاندرر؟ درصورتیکه پاانداز کاملا معنی داره ولی پاندرر معنی خاصی نداره سایر کلمات هم همینه مثلا د وار یعنی کم کننده جنگ…رفته اونجا شده وال؟؟ وهزاران کلمه دیگر البته ازونورم آمده

  2. محمد

    مادر همه زبان های هندو اروپایی پارسی است و واژ ه هایی مانندمادر پدر برادر خواهر .ستاره و هزاران واژه دیگر از پارسی به زبان های دیگر رفته و حتی به عربی وارد شده وباز دو باره به فارسی بر گشته مانند پردوس که در قران هم هست فردوس و در فارسی برگشته

    • علی

      مگه میشه کلمه مادر از فارسی به زبان بزرگ انگلیسی وارد بشه یعنی زبان به این بزرگی کلمه مادر رو نداشت خخخخخخخخ

      • طالبیان

        منظور این است که تمام زبانهای هندو اروپایی از یک ریشه بوده اند

نظر خود را بیان کنید