جارو برقی یکی از لوازم ارزنده و گران‌قیمت هر خانه ای است. از طرفی این دستگاه یکی از پر استفاده‌ترین لوازم منزل است؛ از این رو احتمال اینکه در معرض خرابی قرار بگیرد، بسیار زیاد است. اگر در حال خواندن این مطلب هستید به احتمال زیاد با نشانه‌های خرابی جارو برقی رو به رو شده‌اید و به دنبال راهکارهایی برای حل آن می‌گردید. جی درستی را برای مطالعه انتخاب کرده‌اید. برخی از مشکلات و معایب جاروبرقی‌ها بسیار ساده و سطحی هستند و به راحتی حل می‌شوند؛ اما برخی دیگر نیاز به مراجعه متخصص دارند. در ادامه با نشانه‌های خرابی جاروبرقی و عیب‌یابی بیشتر آشنا می‌شوید تا تصمیم لازم را در زمینه تعمیر جاروبرقی بگیرید. با ما همراه باشید:

نشانه‌های خرابی جارو برقی را باید بشناسید!

پیش از آنکه با نشانه‌های خرابی جاروبرقی آشنا شوید؛ لازم است ذکر شود مواردی که قرار است با آنها آشنا شوید، به دو دسته عیب‌یابی ظاهری و عیب‌یابی داخلی تقسیم شده‌است. ممکن است با خودتان بگویید عیب‌یابی ظاهری دیگر یعنی چه؟ منظور از این مفهوم عیب‌هایی است که به خارج محفظه داخلی دستگاه مربوط می‌شود. عیب‌های سطحی دقیقاً همان مشکلاتی هستند که به راحتی قابل حل شدن می‌باشند. عیب‌های داخلی هم به معنای مشکلات مربوط به محفظه دستگاه می‌باشد و برای حل آنها نیاز به مراجعه به متخصص مربوطه را داریم. بیش از این منتظرتان نمی‌گذاریم! برویم تا با این نشانه‌های خرابی جاروبرقی آشنا شویم:

عیب‌های سطحی و ظاهری جارو برقی

مکش جارو برقی بسیار ضعیف عمل می‌کند

اولین مورد در بین نشانه‌های خرابی جاروبرقی که باید نسبت به آن حساس شوید، مکش ضعیف دستگاه است. معمولاً افراد وقتی با این مشکل مواجه می‌شوند، آن را بزرگ و مرتبط به محفظه داخلی می‌دانند. اما چنین باوری غلط است و اغلب با روش‌هایی ساده قابل حل است. اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنید، باید بخش‌هایی مانند لوله تلسکوپی و خرطومی، کیسه جاروبرقی، فیلتر جاروبرقی و واشر و تسمه را مورد بررسی قرار دهید.

بررسی لوله خرطومی و تلسکوپی جاروبرقی : اگر جارو برقی تان دارای مکش ضعیفی می‌باشد، اولین موردی که باید به آن شک کنید، انسداد لوله‌های خرطومی و تلسکوپی دستگاه است. در واقع گاهی بر سر راه این دو لوله، شی ای قرار می‌گیرد و با مرور زمان، گرد و غبار و اشیای دیگر به آن می‌چسبند. از این رو روز به روز، بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود و مکش جاروبرقی را تا حد بسیار زیادی ضعیف می‌کند. برای رفع این مشکل می‌توانید شلنگ آبی را در داخل لوله بگیرید و با هل دادن آن به داخل، سبب خارج شدن شی شوید. همچنین خوب است بدانید یکی دیگر از مشکلات مکش ضعیف، مرتبط با پارگی یا آسیب دیدن این دو لوله می‌باشد. در صورتی که نیاز به خرید هر یک از قطعات جاروبرقی داشتید، باید بدانید که بهتر است به نمایندگی تعمیرات جاروبرقی مراجعه کنید. مثلاً اگر جاروبرقی شما بوش است برای تعمیر جاروبرقی و خرید  قطعات آن، تنها از نمایندگی تعمیرات جاروبرقی بوش (https://tamironline.com/تعمیر-جاروبرقی-بوش/ )  تهیه کنید.

بررسی فیلتر و کیسه : اگر باز هم با مشکل مکش ضعیف رو به رو بودید، باید فیلتر و کیشه را مورد بررسی قرار دهید. در این زمینه ممکن است کیسه جاروبرقی پر باشد که باید آن را خالی کنید. همچنین پیشنهاد ما به شما آن است که علاوه بر خالی کردن کیسه، فیلتر را هم بشویید.

بررسی واشر و تسمه جاروبرقی: اگر باز هم مشکل مکش دستگاه حل نشد، به‌ناچار باید محفظه داخلی یعنی واشر و تسمه آن را هم بررسی کنید. عیب این رو بخش به راحتی قابل تشخیص است. به عنوان مثال ممکن است ناشی از تسمه کشیده شده یا سابیده شده باشد. بدین منظور برای تعویض آنها باید از متخصص مربوطه کمک بگیرید.

نشانه های خرابی جاروبرقی چیست؟

دکمه روشن خاموش و سیم جمع کن از کار افتاده‌است

دومین مورد از نشانه‌های خرابی جاروبرقی، از کار افتادن کلیدهای آن است. در چنین شرایطی اصلاً نباید نگران باشید؛ چرا که راهکاری ساده پیش رویتان قرار دارد. برای حل این مشکل باید قاب رویی دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. معمولاً این دکمه‌ها در طول زمان، به دلیل استفاده زاید هرز می‌شوند و از کار می‌افتند. اگر دکمه در این بخش گیر کرده باشد با یک ضربه کوچک درست می‌شود. در غیر این صورت و هرز شدن، باید آن را تعویض کنید.

چرخ جاروبرقی تان شکسته‌است

شکستن چرخ در بین نشانه‌های خرابی جارو برقی، بسیار ساده و سطحی، اما آزار دهنده به نظر می‌رسد. برای حل این مشکل، تنها کافی است اقدام به خرید چرخ جدید کنید و آن را با مورد قبلی جایگزین کنید. پیشنهاد می‌کنیم این چرخ را از نمایندگی‌های برند جاروبرقی تان تهیه کنید تا جنس اصل و با کیفیت باشد.

جارو برقی در حین کار خاموش می‌شود

یکی از شایع‌ترین نشانه‌های خرابی جارو برقی، خاموش شدن آن در حین کار است. خاموش شدن دستگاه مشکلی نیست که بتواند شما را نگران کند؛ زیرا معمولاً به دلیل اشکالات موجود در برق ساختمان به وجود می‌آید. برای حل این مشکل باید قسمت‌هایی نظیر فیوز، پریز، دوشاخه، کابل جارو برقی، سیم کشی داخل دستگاه، داغ شدن بیش از حد و … را مورد بررسی قرار دهید.

پریز: رسانایی پریزی که دستگاه به آن وصل شده‌است را مورد بررسی قرار دهید. بدین منظور از یک مولتی متر استفاده کنید.
فیوز: ممکن است فیوز ساختمان پریده باشد یا برق ساختمان به کلی قطع شده باشد.

دو شاخه: احتمال دارد بر اثر کشش بیش از حد دستگاه، دوشاخه از پریز خارج شده باشد و شما متوجه نشوید.

کابل جاروبرقی: ممکن است اتصالات برقی ایجاد شده به دلیل پارگی یا آسیب دیدگی کابل دستگاه باشد. این مشکل را سریعاً برطرف کنید.

گرم شدن جاروبرقی: اگر بیش از اندازه از دستگاه استفاده کنید، داغ شده و سپس به صورت اتوماتیک خاموش می‌شود.

نشانه های خرابی جاروبرقی چیست؟

عیب‌های داخلی جاروبرقی

جارو برقی روشن نمی‌شود

روشن نشدن جاروبرقی علاوه بر عیبی سطحی، مشکلی داخلی هم به‌شمار می‌آید. در واقع اگر راهکارهای قبل برای حل مشکلتان پاسخگو نبود، به احتمال زیاد نیاز به بررسی قسمت‌های داخلی دستگاه باشد. بدین منظور اول سیم جمع کن را بررسی کنید. در صورتی که برق وارد سیم جمع کن شود، اما به دلیل آنکه شاخک‌های آن به حلقه‌های گردان قرقره متصل نیستند، برقی وارد دستگاه نمی‌شود و روشن نمی‌شود. همچنین این مورد ممکن است مرتبط با آسیب دیدگی‌های رله جاروبرقی باشد. عوامل دیگری که سبب روشن نشدن جاروبرقی می‌شود، قطع شدن مدار سری جاروبرقی، خراب یا کثیف شدن زغال‌های جاروبرقی و در نهایت و بدترین مورد سوختن موتور دستگاه می‌باشد. برای تشخیص و حل این مشکلات، بهتر است به متخصص مراجعه کنید.

جاروبرقی حین کار کردن، صدای زیادی تولید می‌کند

یکی از نشانه‌های خرابی جاروبرقی آن است که دستگاه هنگامی که کار می‌کند، صدایی بیش از حد معمول تولید می‌کند. اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنید، احتمال مشکلتان به یکی از بخش‌های بلبرینگ، فن دستگاه و نگه دارنده‌های لاستیکی مربوط می‌شود. اگر بلبرینگ‌ها خراب شود، آرمیچرها و کفشک‌های دستگاه با هم درگیر می‌شوند و سبب ایجاد صدای زیاد می‌شود. اگر هر یک از پره‌های فن دستگاه خراب باشد، صدای بلندتری تولید می‌شود. همچنین اگر نگه دارنده‌های پلاستیکی که در چند بخش به کار رفته‌اند، دچار آسیب شود، صدای زیادی تولید می‌کند.

جاروبرقی بیشتر از حالت معمولی داغ می‌شود

یکی دیگر از نشانه‌های خرابی جاروبرقی که افراد زیادی با آن مواجه می‌شوند، داغ شدن بیش از حد جاروبرقی است. اگر شما هم چنین مشکلی دارید، باید بدانید خرابی به یکی از بخش‌های ترموستات، نیم سوز شدن موتور و فن دستگاه بر می‌گردد. گاهی ممکن است حس کنید، دستگاه بیش از اندازه داغ می‌شود و ناگهان خاموش می‌شود. در چنین شرایطی بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید، سپردن آن به یک متخصص و رفع مشکل است؛ چرا که کاری از دست شما بر نمی‌آید.

دستگاه در حین کار کردن می‌لرزد

معمولاً وقتی از لرزش صحبت می‌شود، فکر مردم به سمت ماشین لباسشویی و لرزش‌های شدید آن می‌رود. اما جالب است بدانید، لرزش یکی از نشانه‌های خرابی جاروبرقی است و برای این دستگاه هم رخ می‌دهد. اگر با چنین وضعیتی رو به رو شدید، مطمئناً مشکل به نگه دارنده‌های پلاستیکی است. این نگه دارنده‌ها را بررسی کنید و در صورتی که شل شده‌اند، آن‌ها را سفت کنید.

برای تعمیر جاروبرقی به کجا رجوع کنیم؟

و در نهایت به عنوان جمع‌بندی از این مطلب، باید بگوییم اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که با مشکلات داخلی جاروبرقی دست و پنجه نرم می‌کنید، ممکن است برایتان سؤال باشد برای تعمیر جاروبرقی به کجا باید مراجعه کنیم؟ بهترین پاسخی که می‌توان به این سؤال داد، “هیچ جا” است!

این روزها با فراگیر شدن دنیای اینترنت، خدمات رسانی به مردم هم راحت تر از هر زمانی شده‌است. آگاهی از نشانه‌های خرابی جاروبرقی و حل آنها هم از این قاعده مستثنی نیست! در واقع نمایندگی‌ها، مغازه‌ها و کسب و کارهایی هستند که تنها با ثبت سفارش شما به صورت آنلاین، تعمیر کار را به محل زندگی تان می‌فرستند. بنابراین مشکل در کوتاهترین زمان و در محل به راحتی قابل حل است! اگر تجربه ای در زمینه نشانه‌های خرابی جاروبرقی دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.