راز عمر طولانی چیست؟

راز طول عمر در ژن‌های ضدالتهابی

secrets-of-longevity

تا زمانی که معجون جاودانی به دستتان نرسیده است برای افزایش طول عمر خود باید یک سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید.

راز طول عمر در ژن های ضدالتهابی

متخصصان در پاسخ به این پرسش که چرا برخی گونه‌های موجودات، عمر بیشتری دارند براین‌باورند که در پستانداران تعداد ژن‌های ضدالتهابی در این زمینه نقش تعیین‌کننده‌ دارد.

به گزارش آلامتو به نقل از ایسنا، کارشناسان در بررسی انجام گرفته روی 12 گونه از پستانداران دریافتند جاندارانی که دارای تعداد بیشتری از ژن‌های موسوم به CD33rSIGLEC هستند از طول عمر بیشتری برخوردارند. عملکرد این ژن‌ها مقابله با التهاب است.

علاوه بر این متخصصان مشاهده کردند در موش‌هایی که تعداد کمتری از این ژن‌ها را دارند احتمال مرگ و پیری زودهنگام در مقایسه با موش‌های معمولی بیشتر است.

دکتر «آجیت وارکی» از دانشگاه کالیفرنیا گفت: اگرچه نتیجه بدست آمده در این مطالعه قطعی نیست اما می‌تواند انگیزه‌ای برای انجام بررسی‌های بیشتر باشد. در حال حاضر این بررسی اولین مطالعه انجام گرفته در زمینه ارتباط طول عمر با تعداد تکثیر یک ژن‌ بوده‌ است.

التهاب، عملکرد ضروری و نشان‌دهنده سلامت سیستم ایمنی بدن است و زمانی که بافت‌های بدن بوسیله باکتری‌ها، مواد سمی و دیگر انواع آسیب‌ها با خطر روبرو شوند، التهاب در بدن بروز می‌کند. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی برای مقابله با عفونت یا ترمیم بافت‌هایی که موجب نشت رگ‌های خونی می‌شوند، ترکیبی شیمیایی ترشح می‌کند.

با این حال التهاب مزمن، واکنش بلندمدت سیستم ایمنی است که می‌تواند آسیب‌رسان و حتی کشنده باشد. همچنین ممکن است واکنش شدید به پروتئین‌های غذایی همچون گلوتن باشد. در حقیقت این وضعیت حمله دفاعی بدن به برخی از اعضای خود است که در مبتلایان به آرتریت روماتوئید مشاهده می‌شود.

در این بررسی محققان آمریکایی به این موضوع پرداختند که آیا ژن‌های ضد التهاب CD33rSIGLEC با طول عمر ارتباط دارند. وجود این ژن‌ها برای برگرداندن سطح التهاب به حالت عادی حائز اهمیت است و آسیبی را که سیستم ایمنی بدن ممکن است به بافت‌های سالم بزند به حداقل می‌رساند.

به گزارش لایوساینس، در این مطالعه آمده‌ است وجود میزان بیشتری از این ژن در بدن واکنش سیستم ایمنی را کنترل می‌کند.

راز طول عمر بیشتر در مغز

محققان کالج “آلبرت اینشتین” نیویورک به این نتیجه رسیده‌اند که سلول‌های بنیادی موجود در “هیپوتالاموس” می‌توانند بر روند پیری تاثیرگذار باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، بررسی‌های محققان نشان می‌دهد راز زندگی طولانی ممکن است در مغز انسان نهفته باشد.

تیم محققان کالج “آلبرت اینشتین” نیویورک در سال 2013 به این نتیجه رسیدند که غده “هیپوتالموس” در مغز می‌تواند بر روند افزایش سن و تحلیل رفتن بدن موثر باشد.

هیپوتالاموس در واقع یک دستگاه کنترل کننده بدن است.این بخش از مغز با تاثیری که بر هیپوفیز می‌گذارد، فعالیت بسیاری از غده‌های بدن مثل پانکراس(لوزالمعده)،تیروئید و … را کنترل می‌کند.

این عمل از طریق ترشح دو نوع هورمون به نام‌های آزاد کننده و مهار کننده است. که نوع اول ترشحات هیپوفیز را زیادتر و نوع دوم آنرا کمتر میکند. علاوه بر آن هیپوتالاموس دمای بدن، گرسنگی، تشنگی و چرخه زمانی بدن را تنظیم می‌کند.

به طور کلی هیپوتالاموس مرکز اعمال غریزی مانند احساس گرسنگی، سیری، تشنگی، تنظیم دمای بدن، تنظیم فشار خون، رفتارهای هیجانی مثل خشم و ترس و اضطراب و نیز عاطفه است اما نقش آن در تاثیرگذاری بر روند پیری کاملا جدید است.

حال پس از چهار سال محققان به این نتیجه رسیده‌اند که یک مجموعه از سلول‌های بنیادی در هیپوتالاموس مسئول آن هستند که بدن با روند پیری خود چگونه برخورد می‌کند.

دکتر “دانگ‌چنگ کای”(Dongcheng Cai) محقق ارشد این تحقیق گفت: تحقیق ما نشان می‌دهد تعدادی از سلول‌های بنیادی در هیپوتالاموس با افزایش سن کاهش می‌یابند که این موضوع سبب تشدید روند پیری می‌شود.

تحقیقات اولیه که بر روی موش‌ها انجام شد نشان داد که در موش‌های سالم با افزایش سن این سلول‌های بنیادی شروع به نابود شدن می‌کنند.

دکتر کای افزود: در سنین پیری موش‌ها که حدود دو سال است تمام این سلول‌ها نابود شده‌اند.

برای تایید این ارتباط مابین وجود سلول‌های بنیادین هیپوتالاموس و روند پیری محققان بخشی از این سلول‌ها را در مغز موش‌های میانسال نابود کردند و مشاهده کردند که روند تحلیل رفتن بدن و پیری آنها شدت گرفت.

بخش پایانی و هیجان‌انگیز تحقیق این بود که آیا با افزودن این سلول‌های بنیادین به هیپوتالاموس می‌توان بر روند پیری تاثیر گذاشت یا نه.

به همین منظور سلول‌های بنیادی به مغز موش‌های مسن سالم تزریق شد و مشاهده شد که روند پیر شدن در آنها کند شد و در برخی موارد این روند معکوس شده و به سمت شادابی بیشتر حرکت کرد.

در طول تلاش برای فهم نحوه عملکرد این سلول‌های ضد پیری محققان با مولکول‌هایی به نام ” microRNA” در مایع مغزی نخاعی مواجه شدند که افزایش آن در مایع مغزی نخاعی با تزریق به کند شدن روند پیری در موش‌ها منجر شد.

این دستاوردها می‌توانند به عنوان اولین قدم‌ها برای دستیابی به فرمول افزایش طول عمر باشد و آنچه که با اطمینان زیاد می‌توان از آن سخن گفت این است که مرکز فرماندهی روند پیری در هیپوتالاموس قرار دارد و با اعمال تغییرات در میزان سلول‌های بنیادی آن و جلوگیری از کاهش آنها می‌توان میزان عمر را افزایش داد.

موضوع “فواره جوانی” یا همان آب حیات می‌تواند با نتایج این تحقیق جنبه واقعی به خود بگیرد.

نتایج این تحقیق در ژورنال علمی Nature منتشر شده است.


چگونه تا 100 سالگی عمر کنیم؟

این یک راز نیست، فقط کافی است به آخرین دستاوردهای متخصصین مرکز ملی هدایت (ارتقاء) سلامت و رفتار شناسی توکیو توجه کنیم! آنها میگویند:

1. هرگز سیگار نکشید و اگر هم میکشید، نیمه آخر آن را هیچ وجه نکشید.

2. در حمام هیچگاه مستقیما زیر دوش آب گرم نفس نکشید. کلر یک قاتل تدریجی است.

3. هنگام شارژ موبایل ابتدا شارژر را به گوشی وصل کنید و سپس آن را به برق وصل کنید. بهتر است موبایل خاموش باشد.

4. چای بیشتر از یک روز مانده را اصلا ننوشید.

5. هنگام روشن کردن کولر اتومبیل خود ابتدا به مدت حداقل 5 دقیقه پنجره ها را باز بگذارید و در پمپ بنزینها کولر را خاموش نمایید.

6. غذای خود را بیشتر از یکبار در مایکروفر گرم نکنید و بعد از آن درصورت عدم استفاده دور بریزید.

7. با حیوانات خانگی تعامل مثبت داشته باشید. آنها ممکن است از خیلی از انسانها سالمتر و تمیزتر باشند. عوامل مشترک زیاد آنها با انسانها میتواند به شکل واکسن در بدن عمل کند.

8. هنگام غذا بین هر لقمه حداقل 1 دقیقه فاصله بگذارید و دو ساعت قبل و بعد از غذا و هنگام آن نوشیدنی ننوشید.

9. هنگام حرکت اتومبیل، پنجره ها را تماما باز نکنید تا هوا بصورت باد وارد مجاری تنفسی نگردد.

10. لوازم آرایشی را بیشتر از 5 ساعت بر روی پوست خود باقی نگذارید. سلولهای پوستی نیاز به تعرق و تنفس دارند. در منزل نیز تا حد امکان از لباسهای گشاد، راحت و باز استفاده نمایید.

11. موهای خود را بیش از یکبار در شبانه روز شانه نکنید. مراقب ورود شوره سر (حتی بصورت نامرئی) به چشمها و مجرای تنفسی خود باشید.

12. هنگام دویدن و راه رفتن سر خود را بالا نگهدارید. هنگام نشستن و خوابیدن برعکس سر خود را پایین نگهدارید.

13. توجه بیش از حد به وزن چندان سودمند نیست. بدن انسان قادر است بصورت خودکار میزان ورودی، جذب و میزان دفع را تنظیم نماید و اشتهای طبیعی نیز متناسب با آن میباشد. هرچه قدر دوست دارید بخورید ولی تا جائیکه ذائقه شما آنرا می پذیرد نه تا حدی غیرمتعارف.

14. اگر نیاز مالی ندارید، لازم نیست روزی 8 ساعت کار کنید. بهترین تعداد ساعات کاری بین 5 الی 6 ساعت میباشد.

15. در مصرف نوشیدنی های گازدار خصوصا مشروبات الکلی افراط نکنید.

16. هرگز پشت مانیتور (های قدیمی) که روشن هستند قرار نگیرید. ضرر آنها از خیلی از دستگاههای عکسبرداری بیشتر است.

17. ورزش و تحرک در ابتدای صبح نه تنها سودمند نیست بلکه خطرناک نیز هست. سعی کنید آن را در حداقل 3 ساعت بعد از بیداری و یا عصر انجام دهید.

18. توجه بیش از حد به امور سیاسی، ورزشی و اقتصادی برای سلامت روان مضر بوده و در دراز مدت به علت عدم امکان تسلط بر کنترل آنها، باعث اختلالات روانی میگردد.

19. معجزه جواهر آلات برای خانمها را فراموش نکنید. حتی اگر صرفا به دیدن آنها باشد.

20. هیچگاه به پهلو نخوابید. سعی کنید در جهت عمود بر محور مغناطیسی زمین بخوابید.


نظر خود را بیان کنید