چگونه به دعوای زناشویی خاتمه دهیم؟

بهترین راههای رهایی از دعواهای زن و شوهری

couples-argument

خاتمه دادن به دعوای زناشویی یک مهارت مهم در راستای حفظ زندگی زناشویی خواهد بود که هر زوجی به آن نیاز دارند.

سكوت… جواب‌های سربالا… پریشان خاطری…احساس ناراحتی و دوری در این شرایط می‌خواهید موی سر خود را بكنید. دوباره دعوای‌تان شده‌است و حسابی اعصاب‌تان خرد است واقعا دیگر فكری به ذهن‌‌تان نمی‌‌رسد كه چه كاری بكنید و چگونه دوباره شادی را به زندگی‌تان برگردانید.

خیلی نگران نباشید چون در زندگی بحث و دعوا بخشی از روابط شما با همسر‌تان یا نامزد‌تان را شكل می‌دهد، امكان ندارد 2 نفر با 2 تربیت خانوادگی متفاوت با هم زندگی كنند و اختلافی بین‌شان وجود نداشته باشد. مهم این است كه چگونه دعواها و اختلاف نظرهای‌تان را مدیریت كنید تا به صمیمیت و رابطه شما لطمه‌ای وارد نشود.

برای آشتی کردن آماده باشید

اگر احساس می‌كنید كه حتی یك درصد برای مصالحه و سازش آمادگی ندارید به هیچ وجه پیش نروید زیرا ممكن است كه صحبتی شود و شما كنترل خود را از دست دهید و اوضاع از این‌كه هست بدتر شود. برای همین گفته می‌شود كه از لحاظ روحی، آمادگی كامل داشته باشید و بعد جلو بروید.

شما از خود‌گذشتگی كنید و به‌رغم تمامی هیجانات منفی خود كه به نوعی شما را از این كار منع می‌كند اما باز هم به سمت طرف مقابل خود بروید، و رابطه را ادامه دهید. این كار شما باعث می‌شود كه او از عملی كه انجام داده پشیمان شود و ارزش شما را بهتر درك كند. در دعواها به تنهایی پیش نروید و قضاوت پیش از موعد نداشته باشید و مانند نوجوانان پرخاش جو و یكه تاز نباشید. شما باید یك فرقی با نوجوانان داشته باشید.

دعواها همیشه بد هم نیستند فقط مهم این است كه در هنگام دعواها منصفانه رفتار كنید و حرف بزنید، ‌گاهی بعضی از دعواها حتی می‌تواند باعث شود، شما به درك بهتری از هم برسید و در نتیجه صمیمیت بیشتری بین شما به‌وجود بیاید. شما باید یاد بگیرید، دعواهای‌تان را كاملا مدیریت كنید و به عبارتی منصفانه با هم دعوا كنید.


عذرخواهی میتواند کارسازترین عمل باشد

بسیار پیش می‌آید كه افراد با هم دعوا می‌كنند. فقط به این دلیل كه نتوانستند به درستی منظورشان را به یكدیگر بفهمانند یا از عبارات و كلماتی استفاده می‌كنند كه به درستی منظورشان را نشان نمی‌دهد و باعث سوء‌تفاهم بسیار می‌شود، همین می‌تواند برای زندگی زناشویی شما بسیار مضر باشد. بنابراین نخستین كار بعد از هر دعوا این است كه غرور و تكبر‌تان را كم كنید و برای به‌وجود آمدن دعوا و كارها و حرف‌های اشتباه‌تان اظهار تاسف كنید.

در واقع یك عذرخواهی واقعی می‌تواند یكی از دشوار‌ترین پیشنهاداتی باشد كه ما به شما می‌‌دهیم. بر خلاف تصور عموم همه افراد قادر به زبان آوردن این كلمه بوده و تا به حال هیچ كس بعد از گفتن آن غش نكرده است.

همچنین بخوانید: چگونه عذرخواهی کنیم؟

دلیل درگیری را پیدا کنید

در بسیاری از ازدواج‌ها، زن و شوهرها هیچ وقت سعی نمی‌كنند ریشه اشتباهات و مشكلات‌شان را پیدا كنند و بعد از آشتی كردن دیگر به دلایل به‌وجود آمدن دعوا فكر نمی‌كنند یا روی مشكلات سرپوش می‌گذارند. در نتیجه گاهی مشكلات حل نشده باقی می‌ماند و دوباره خود را نشان می‌دهد یا جای زخم آن روی روح باقی می‌ماند.

به جای این‌كه روی مشكلات را بپوشانید، بهتر است احساسات‌تان را با همسر‌تان مطرح كنید، به احساسات او گوش دهید و سعی كنید با همدیگر بفهمید، چرا و به كدام علت بین شما دعوا پیش می‌آید، اگر شما این كار را انجام دهید، دلایل دعوا را می‌فهمید و در نتیجه از پیش آمدن مشكلات پیشگیری می‌كنید.


دوست داشتن یادتان نرود

معمولا بعد از دعواها احساس می‌كنید كه از همسر‌تان دور شده‌اید و نوعی احساس جدایی بین شما پیش می‌آید اما باید بدانید در رابطه‌های مهمی چون ازدواج این‌كه فقط به دعوا پایان دهید، كافی نیست. شما باید تمام آسیب‌های ناشی از دعوا را از بین ببرید و سعی كنید رابطه و میزان صمیمیت‌‌تان را به همان سطحی برگردانید كه قبل از دعوا بین شما وجود داشته‌است.

یك راه‌حل خوب این است كه سعی كنید با هم فعالیتی را انجام دهید كه هردوی‌تان لذت می‌برید، مثل این‌كه هر 2 با هم یك فیلم بینید یا به یك برنامه تفریحی بروید می‌توانید با هم به پارك بروید یا…. مهم این است كه بعد از هر دعوا لحظاتی را به‌وجود بیاورید كه به شما 2 نفر یاد‌آوری كند كه چقدر همدیگر را دوست دارید و از بودن با هم لذت می‌برید.


واقعی آشتی‌ كنید

یكی از راه‌هایی كه می‌تواند ازدواج شما را تبدیل به یك زندگی شاد كند این است كه آشتی كردن‌های‌تان واقعی باشد. وقتی شما واقعا قصد آشتی داشته‌باشید یعنی تصمیم دارید كه دیگر هیچ وقت اشتباه‌تان را تكرار نكنید.

اگر می‌دانید كه دوباره همان كار را انجام خواهید داد، آشتی شما به هیچ وجه فایده ندارد. اگر شما به‌طور جدی تصمیم نگرفته‌باشید كه اشتباه‌تان را ترك كنید و همسر‌تان دوباره همان كار را از شما ببیند اعتمادش را به شما از دست می‌دهد، مثلا اگر خود شما از دست شوهر‌تان به‌دلیل كمك نكردن او در كار خانه ناراحت باشید اگر او معذرت خواهی كند و دوباره كار خود را تكرار كند خودش بهتر می‌داند كه چگونه دیگر به حرف‌هایش اعتماد نخواهید كرد.


لجبازی را کنار بگذارید

خیلی اوقات اتفاق افتاده كه در دعوایی كه پیش آمده است شما اشتباهی نكرده‌اید اما خود بهتر می‌دانید كه بخشش در این مواقع چقدر مهم است.

اگر به شاد بودن زندگی‌‌تان اهمیت می‌دهید، به مشكلات كوچك‌گیر ندهید. تا زمانی كه احساسات ناخوشایند‌تان را دور نریزید، شما نمی‌توانید واقعا آشتی كنید، اگر نبخشید و همه چیز را درون خود بریزید تبدیل به عقده می‌شوند و مطمئن باشید كه در روزگاری نه چندان دور دوباره باعث بروز مشكلات می‌شوند و شما آن مشكلات را دوباره بر سر او می‌ریزید و در نتیجه آشتی كردن‌‌های شما تنها تبدیل به یك مراسمی می‌شود كه شما هرچند وقت یك‌بار آن را اجرا می‌كنید؛ در حالی كه مشكلات روز به روز عمیق‌تر می‌شوند.

به‌طور كلی در دعواها به چیزی كه در حال روی دادن است توجه كنید. آتش آور معركه شدن راه به جایی نخواهد برد و با فراموش كردن گذشته زودتر به توافق می‌رسید.

به جای این‌كه روی مشكلات را بپوشانید، بهتر است احساسات‌تان را با همسر‌تان مطرح كنید، به احساسات او گوش دهید و سعی كنید با همدیگر بفهمید، چرا و به كدام علت بین شما دعوا پیش می‌آید


به اشتباه خود اعتراف کنید

زمانی‌كه به‌طور شفاف مشخص شد كه مرتكب اشتباه شده‌اید و مـطـلقا راه گریزی از پیامدهای حاصله از خطاكاری و جرم‌تان وجود نداشت، باید گناه خود را بپذیریـد. برای جبران خرابكاری و رسیدگی كردن به موقـــعیت ایـجـاد شده پیش بروید.

اگـر در این مـرحله در بیان جزئیات متوسل به دروغ شوید، احتمال این‌كه او احساس كند، به‌طور كـامـل بـا او صـادق نـیستـید، زیاد می‌شود یا ممكن است داستان شما را به‌صورت متفاوتی از شخصی دیگر بشنود.

رو راست و یك‌دل باشید اما كار غیرعاقلانه انجام ندهید. تا می‌توانید اشتباه خود را بی‌اهمیت جلوه دهید. هـمسر شـما شـدیدا می‌خواهد باور كند كه شما قصد اذیت و آزار او را نداشته‌اید، بنابراین تمام تلاش خود را برای پاك كردن ذهـن او بكار ببندید. حتی اگر یك عذر و بهانه به‌نظر شما ناكار آمد برسد، اگر به‌صورت متقاعد‌كننده‌ای آن‌را بیان كنید باز او خریدارش خواهد بود.

عصبانیت نیرویی است كه به ما كمك می‌كند تا بتوانیم به خواسته‌های خود برسیم. اما اگر عصبانیت‌تان به حدی است كه از بحث اصولی و عاقلانه جلوگیری می‌كند، سعی كنید بحث خود را متوقف كرده و بعد از مدتی بحث را ادامه دهید.


هنگام دعوا چگونه رفتار كنید

داشتن ارتباطات مناسب برای برقراری آرامش دوباره، بسیار حیاتی و مهم است. اغلب دعواهایی كه مرتب تكرار می‌شوند، فقط به این دلیل است كه یكی از همسران یا هر دوی آن‌ها، احساس می‌كنند طرف مقابل حرف‌هایش را نمی‌شنود و یا به آن اعتنا نمی‌كند.

تكنیك‌های زیر ضمن این كه شانس مورد توجه قرار گرفتن شما را توسط همسرتان، افزایش می‌دهند، به شما نیز كمك می‌كنند به همسر‌تان نشان دهید، به او توجه دارید و به حرف هایش اهمیت می‌دهید.

گوش كنید: این مهم‌ترین بخش برای داشتن ارتباطی خوب و مناسب است. به حرف‌های همسر خود بدون حدس و گمان و قضاوت گوش دهید.

كـنــكاش كنـید: سوالاتی بپرسید برای این‌كه مطمئن شوید منظور حرف‌های همسر خود را به درستی فهمیده‌اید.

توضیح دهید: این نوع دیگری از كنكاش است. برای این‌كه برای درك دیدگاه‌تان، به همسر خود اطلاعات بیشتری بدهید، آماده باشید. توقع نداشته باشید كه او ذهن شما را بخواند.

تاكید كنید: خود را به جای همسر‌تان قرار دهید. حدس بزنید كه او چه احساسی دارد و بگذارید او بفهمد كه شما به او توجه دارید. مثلا بگویید: «می‌دانم كه الان چقدر ناراحت هستی؟»

به‌طور گویا بیان كنید: بگویید، منظور‌تان چیست و آنچه می‌گویید چه معنایی دارد. واضح و آشكار سخن بگویید و نكته گویی كنید.

لبخند بزنید: شاید ذكر این راهكار حین دعوا عجیب به‌نظر برسد. اما شوخی كردن و لبخند‌زدن، راهكار بسیار نیرومندی برای توقف یا تغییرمسیر دعواست.

خشم خود را كنترل كنید: عصبانیت نیرویی است كه به ما كمك می‌كند تا بتوانیم به خواسته‌های خود برسیم. اما اگر عصبانیت‌تان به حدی است كه از بحث اصولی و عاقلانه جلوگیری می‌كند، سعی كنید بحث خود را متوقف كرده و بعد از مدتی آن را ادامه دهید.


جروبحث های مفید زناشویی کدامند؟

بحث زوج های خوشحال couple-arguments

اینکه شما 30 سال است ازدواج کرده اید یا از ازدواج شما تنها 6 ماه سپری شده است زیاد مهم نیست. باید بدانید که در مسیر خود با مشکلات و موانع زیادی روبرو خواهید شد و برای حل این مشکلات نیاز دارید با هم صحبت کنید.

همیشه بحث کردن بر سر یک موضوع چیز بدی نیست. برخی از مواقع باید در رابطه خود جایی برای بحث کردن داشته باشید. اگر هیچ وقت به طرف مقابل خود نگویید که با عقاید و نظرات او مخالف هستید، خشم و عصبانیت در وجود شما ریشه می‌دواند و در طولانی مدت می‌تواند دردسرساز باشد.

البته باید به خاطر داشته باشید که همه بحث‌ها با سروصدا و جیغ کشیدن همراه نیستند. این گونه بحث ها نباید به خشونت فیزیکی تبدیل شوند.

در چنین شرایطی هر دو نفر باید بتوانند نگرانی‌های خود را بیان کنند، اولویت‌های خود را بگویند و قادر باشند برنامه ای را برای زندگی ترسیم کنند. در این مقاله قصد داریم 5 مورد از بحث‌هایی که زوجین باید در زندگی خود داشته باشند را با هم مرور کنیم پس همراه ما باشید.


  1. چگونه پول و درآمد خود را خرج کنید:

couple-fight-1

حتی زوج‌هایی که از همه نظر با هم توافق دارند نیز ممکن است در مورد خرج کردن درآمد حاصل با هم توافق نداشته باشند. به عنوان مثال زوجینی را تصور کنید که در همه جوانب زندگی خود با هم اتفاق نظر دارند اما نمی‌دانند چگونه باید درآمد حاصل را خرج کنند.

در چنین شرایطی بحث کردن می‌تواند بسیار مفید باشد. به خاطر داشته باشید که قرار نیست در مورد خرج پول برای خرید لباس یا ماشین بحث کنید. شما باید در مورد ارزش‌ها صحبت کنید و بر اساس آن تصمیم بگیرید.

دفعه بعد زمانی که در خرج پول با همسر خود مشکل داشتید، بنشینید و با او صحبت کنید. دیدگاه‌های یکدیگر را مورد بررسی و نقد قرار دهید و در نهایت به یک نتیجه منطقی برسید. اگر هنوز سر این موضوع با هم مشکل داشتید بهتر است مکالمه عمیق تری داشته باشید.

مثلا ممکن است یکی از زوجین بر این عقیده باشد که خرید یک ایتم تلف کردن زمان و هزینه است. اگر با چنین مواردی روبرو شدید ، عقاید خود را بیان کنید و اگر می‌توانید او را متقاعد نمایید. روشی را برای حرکت به سمت جلو پیدا کنید.


  1. چند وقت یکبار رابطه جنسی داشته باشید:

رابطه جنسی یکی از موضوعات مهمی است که در زندگی زوجین نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. زوجی که رابطه جنسی خوبی ندارد می‌تواند بسیار اسیب پذیر باشد.

این موضوع در نهایت برای آن‌ها به یک مشکل بزرگ تبدیل خواهد شد. نادیده گرفتن مشکل باعث رفع آن نخواهد شد. در این شرایط باید بنشینید و با شریک زندگی خود صحبت کنید.

در نهایت باید بتوانید به یک توافق دوطرفه در مورد زمان‌های برقراری رابطه جنسی برسید. اگر به تنهایی از عهده حل مشکل بر نیامدید، باید از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.

این مورد بسیار مهم است و می‌تواند رابطه را به طور کلی خراب کند. پس وجود چنین مشکلاتی را نادیده نگیرید و در مورد آن با همسر خود صحبت کنید.


  1. چگونه خشم و عصبانیت خود را نشان ‌دهید:

خشم و عصبانیت

اگر نتوانید نحوه بروز خشم خود را تعیین کنید با تنشی در زندگی مواجه خواهید شد که به طور کلی زندگی شما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

زمانی که هر دونفرتان آرام هستید در مورد این موضوع صحبت کنید. سعی کنید بفهمید چرا طرف مقابل عصبانی است. در این شرایط قادر خواهید بود نحوه بروز خشم بدون اسیب به طرف مقابل را کشف کنید. خشم نشانه‌ی توقف است پس اگر احساس می‌کنید خشمگین هستید متوقف شوید و خوب فکر کنید.


  1. مادر همسر چه نقشی در زندگی شما بازی می‌کند:

مادر همسر

آیا شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که از دخالت مادرشوهر یا مادرزن به ستوه آمده‌اید؟ خوب باید بدانید که زمان ایجاد حد و مرز در زندگی شما فرا رسیده است.

ممکن است شما ایده و نظر یکسانی در این مورد نداشته باشید اما باید در مورد آن صحبت کنید. به خاطر داشته باشید که احترام مادرشوهر یا مادرزن خود را باید حفظ کنید و در عین حال برای زندگی خود تصمیم بگیرید.


  1. چگونه وظایف را در خانه تقسیم کنید:

couple-fight-6

اگر وظایف هر کدام از زوجین در منزل تعیین نشده باشد امکان بروز مشکل وجود خواهد داشت. اگر چنین مشکلی دارید، زمانی را برای صحبت کردن کنار بگذارید.

در مورد هر کدام از وظایف همچون ظرف شستن، تمیز کردن منزل، شستن لباس و بچه داری تصمیم بگیرید. اگرچه همسر شما ممکن است به خاطر مشغله‌های کاری خسته باشد اما باز هم می‌توانید برخی از کارهای منزل را به همراه یکدیگر انجام دهید.

اینکه تمامی کارهای خانه بر عهده یک نفر باشد شرایط سختی ایجاد می‌کند. بنابراین تا جایی که می‌توانید در این مورد صحبت کنید و وظایف را در میان خود تقسیم نمایید.


نظر خود را بیان کنید