راههای بهبود سئوی سایت

چگونه کاملا رایگان، در صفحه اول جستجوی گوگل قرار بگیریم

بهبود سئوی سایت

برای افرادی که تجارت آنلاین انجام می دن و سعی دارن که ترافیک طبیعی به سمت سایتشون کشیده بشه، گوگل می تونه ابزاری بی نهایت مفید باشه. گوگل سر تا سر وب رو جستجو می کنه و تعیین می کنه کدوم وبسایت ها برای کاربرانش بهتر و مفید تر هستن، حسی که گوگل در مردم ایجاد کرده چیزی فراتر از اعتماده و تبدیل به وابستگی و تکیه کردن شده.

با چنین نفوذ و تاثیری که گوگل داره، این که بتونید اون رو متوجه وبسایت و بیزنس شخصی خودتون بکنید یه امتیاز فوق العاده به حساب میاد.

شاید دور از ذهن به نظر برسه که بشه یه وبسایت محلی کوچیک رو به صفحه اول جستجوی گوگل رسوند، ولی ابدا اینطور نیست.

روش هایی کاملا رایگان وجود دارن که با رعایت و پیاده سازی اون ها روی وبسایتتون، می تونید گوگل رو طرف خودتون داشته باشید که در گسترش بیزنس شما بهتون کمک کنه.

توی این مطلب به روش ها و نکاتی می پردازیم که اگه درست انجامشون بدید وبسایت و بیزنستون شانس بالایی پیدا می کنه که توی صفحه اول گوگل نشون داده بشه.

این کار معمولا با دو استراتژی کلی قابل انجامه: بهینه سازی وبسایت و بهینه سازی لیست نویسی. اول بذارید اهمیت صفحه اول گوگل رو بررسی کنیم و بعد به روش های قرار گرفتن روی اون صفحه می پردازیم. تعدادی از روش هایی که قراره بررسی کنیم عبارت هستن از:

  • اضافه کردن کلمات کلیدی به بخش های مشخص وبسایت
  • تهیه محتوا برای کاربران، نه برای گوگل
  • تاکید بر موقعیت مکانی
  • به روز سازی منظم و نگهداری از لیست نویسی گوگل

چرا صفحه اول گوگل انقدر اهمیت داره؟

تاثیر و اهمیت صفحه اول گوگل انکار ناپذیره و تقریبا همه ی تجارت های آنلاین سر این که بر اساس کلمات کلیدی مربوط به وبسایتشون توی صفحه اول قرار بگیرن، رقابت تنگاتنگی دارن.

نتایج جستجوی گوگل روز به روز دارن قوی تر و دقیق تر می شن؛ با پنل های اطلاعات، کادر های پاسخ، پرسش های قابل گسترش و مرتبط، نتایج جستجوی محلی و خیلی ابزار های دیگه.

با وجود این که روش برای درخشیدن و ویژه سازی وبسایت زیاده، ولی تلاش در زمینه کسب رتبه بالا توی نتایج گوگل قطعا فاکتوریه که ارزشش رو داره و نتایج عالی برای شما به همراه داره، به خصوص با توجه به اینکه تعداد کلیک ها و در مجموع ترافیک صفحه، هر چقدر که رتبه گوگل پایین تر باشه، به طبع پایین تره.

ترافیک و تعامل سایت شما با بالا رفتن رتبه تون در صفحه جستجوی گوگل بالا میره، خصوصا اگه صفحه اول باشه. بدیهیه که صفحه اول بیشترین میزان ترافیک رو به خودش جذب می کنه. ولی بخش جالب توجه این قضیه اینجاست که حتی بین گزینه های اول جستجو هم تفاوت بسیار فاحشی توی میزان ترافیک و کلیک وجود داره.

تحقیقات نشون میده که اولین نتیجه جستجو 36.4%، نتیجه دوم 12.5% و نتیجه سوم 9.5% از ترافیک و کلیک های صفحه رو به خودشون اختصاص می دن، همونطور که می بینید ترافیک اولین نتیجه تقریبا سه برابر ترافیک نتیجه دومه و این اهمیت جایگاه های رتبه بندی رو به شما نشون میده.

مقدار کلیک کاربران بر اساس نتیجه گوگل

کلیک های صفحه از نتیجه سوم به بعد به صورت تصاعدی افت می کنن و به 2.2% و حتی پایین تر از اون می رسن، این درصد اخیرا با وجود کادر های پاسخ، پاسخ های محلی و.. حتی کمتر هم شده. این موضوع خیلی واضح به شما نشون میده که هر چی رتبه تون پایین تر باشه، تعداد قابل توجهی کلیک و ترافیک رو از دست می دین.


قرار گرفتن در موضع دسترسی فوری

در حال حاضر صفحه جستجوی گوگل ابزار های جدیدی مثل “موقعیت صفر” اضافه کرده که یه برش کوتاه از متن هستن که توی یک کادر، در ابتدای صفحه جستجو قرار دارن.

موقعیت صفر گوگل

این برش های متنی و گاه گاه تصویری، معمولا از مرتبط ترین بخش وبسایت های صفحه اول گرفته می شن و در بالای صفحه نشون داده می شن. اگه بخشی از متن وبسایت شما توی یکی از کادر ها قرار بگیره باعث میشه کاربران دسترسی سریع و راحت به وبسایت شما داشته باشن.


بودن در صفحه اول گوگل چگونه به شما کمک می کنه؟

  1. دیده شدن وبسایت

بذارید با یه مثال ساده شروع کنم. فرض کنید که قراره یه فروشگاه تاسیس کنید. ترجیح شما برای موقعیت مکانی این فروشگاه کجاست؟ خیابان اصلی و شلوغ یا یه کوچه ی ساکت که از مرکز شهر دوره؟ قطعا گزینه ی اول.

با 167 میلیارد جستجوی ماهانه در گوگل، این که توی صفحه اول جستجو قرار بگیرید درست مثل قرار دادن فروشگاهتون توی شلوغ ترین خیابان کاری وسط شهره.

هر چی بیشتر کاربرها وبسایت شما رو ببینن، برند و وبسایت شما بیشتر و بهتر شناخته میشه. هر چی مشتری ها بیشتر وبسایت شما رو بشناسن، احتمال این که فعالیت هاشون به سمت شما و وبسایتتون متمایل بشه و شما رو انتخاب کنن، بیشتر میشه.

  1. جذب مشتری های مناسب برای شما

در ادامه مثال قبلی، توی همون موقعیت، بین یه شهر بی نام و نشون و یه شهر پر از مشتری های ایده آلتون، ترجیح می دید فروشگاه شما کجا قرار بگیره؟

در حال حاضر بی شمار صفحه اول گوگل وجود داره که بر اساس واژه های جستجو شده، عوض میشن، ولی صفحه ای که مورد نظر شماست و صفحه ای که باید تلاش کنید توش قرار بگیرید، صفحه ایه که مطمئنید مشتری های مرتبط با تجارت شما وقتی جستجو می کنن، گوگل اون ها رو به اون صفحه هدایت میکنه. با قرار گرفتن توی اون صفحه، به صورت مستقیم به مشتری هایی وصل میشید که دنبال نوع محصولات و خدماتی هستن که وبسایت شما ارائه میده.

  1. افزایش تعامل

طبق مجله ادویک، 81% از خریداران قبل از انجام خرید، تحقیقات آنلاین انجام میدن و ابزار جستجوی مورد علاقه شون هم گوگل هست.

گوگل با ابزار های فوق العاده ای مثل برش مطالب، جعبه پاسخ، بخش سوالات مشابه و پاسخ های محلی که لوکیشن ها، شماره تلفن ها، ایمیل ها و تصاویری که کاربر نیاز داره رو در اختیارش قرار میده، باعث میشه کاربر حتی قبل از کلیک کردن روی وبسایت شما، اطلاعات کافی راجع به اون رو در اختیار داشته باشه که شناخت مشتری های احتمالی از وبسایت شما رو بالا میبره و همزمان شانس تعامل این افراد با برند شما هم بالا میره.

  1. افزایش ترافیک وبسایت

برش مطالب و جعبه های پاسخ، در حالی که یه جواب مختصر برای کاربر فراهم می کنن، خیلی وقتا نمی تونن محتوای چندانی توی خودشون جا بدن. بسته به نوع نیاز کاربر به اطلاعات، بعضی اوقات فقط صفحه اول جستجو برای پاسخ به نیاز کاربر کافیه. ولی خیلی وقت ها هم کاربر در نهایت مجبور میشه برای اطلاعات بیشتر و کامل تر روی یکی از وبسایت های پیشنهاد شده کلیک کنه.

فراموش نکنید که برای این که یک کاربر به مشتری شما تبدیل بشه، بعضی وقت ها به بیشتر از یک یا دو بار تعامل نیازه، برای همین بالا بودن ترافیک و تعامل فعال کاربران با وبسایت شما میتونه خیلی مهم باشه.

بودن توی صفحه اول گوگل نه تنها نفع بزرگیه، بلکه نبودن در اون یه ضرر بزرگ محسوب میشه. چون صفحه اول گوگل حداقل 71% از ترافیک کل وب رو به خودش اختصاص داده، دقت کنید که این رقم حداقل ترافیکیه که این صفحه داره که با ترافیک صفحه دوم که 6% درصده، تفاوت سرسام آوری داره. این افت فاحش ترافیک اهمیت صفحه اول رو به خوبی نشون میده.

  1. افزایش قدرت شما در صنعت خودتون

برای این که رتبه ی گوگل شما بالا بره، نیاز به تولید مرتب محتوای با کیفیت دارید که گوگل این مطالب رو شناسایی کنه و تشخیص بده که برای کاربران مناسبه. این کار طبیعتا زمان بره ولی با توجه به افزایش بازدید و فایده های دیگه ای که قرار گرفتن سایت شما روی صفحه اول برای کسب و کارتون داره، ارزشش رو داره که براش زمان صرف کنید.

علاوه بر اون، تولید محتوای منظم، اطلاعات جامع و کامل از سلایق و انتظارات مشتری های مورد نظر شما رو می طلبه و نیاز داره که شما در خصوص کسب و کار خاص خودتون، به طور مرتب اطلاعات و داده کسب کنید و مطالب رو بر اساس این اطلاعات تنظیم کنید. ولی تکرار می کنم که ارزش صرف کردن زمان رو داره چون قرار گرفتن روی صفحه اول باعث میشه روند توسعه و نگهداشت تجارت شما تکیه گاه محکمی پیدا کنه.

  1. جذب اعتماد

الگوریتم گوگل برای پیدا کردن هرزنامه، مطالب مشکوک، خطرناک و یا بی فایده تنظیم شده. اگه به طور مرتب بتونید وبسایت خودتون روی تا صفحه اول گوگل بالا بکشید، این الگوریتم شما رو به عنوان یه منبع قابل اعتماد و مفید شناسایی می کنه و این به این معنیه که کاربران هم در امتداد اون، به وبسایت شما اعتماد می کنن و احتمال این که مشتری شما بشن بالا میره.

  1. جذب مخاطب

همونطور که بالاتر ذکر شد، قرار گرفتن در صفحه اول گوگل مستلزم تولید محتوای با کیفیت و همیشه سبزه. این نکته اگه در مورد وبسایت شما رعایت بشه تبدیل میشه به یه تقویت کننده دائمی برای کسب و کار شما. این مطالب مفید و باکیفیت رو شما می تونید توی صفحات کارتون در شبکات مختلف اجتماعی و یا تبلیغاتی که دارید قرار بدید و جذب مشتری کنید.

تلاش محتوایی شما برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل، زمینه بیشتری برای تعامل سازنده با کاربران مورد نظر در اختیار شما قرار میده، باعث میشه توی چشم باشید و یه نماینده مثبت برای کیفیت خدمات و محصولات شماست.

خب حالا که اهمیت و فواید قرار گرفتن توی صفحه اول گوگل مشخص شد، بیاید بررسی کنیم که از چه راه راه هایی میشه این هدف رو محقق کرد؟


چگونه در صفحه اول گوگل باشیم؟

قرار گرفتن در صفحه اول گوگل

قرار گرفتن روی صفحه ی اول گوگل در حال حاضر موضوعیه که تجارت های بزرگ و کوچیک سر اون رقابت دارن و با توجه به مزایای اون، کاملا هم منطقیه.

الگوریتم گوگل به صورتیه که نه روی کمیت، بلکه روی کیفیت متمرکزه، به همین خاطر شرکت های بزرگ چند ده میلیاردی و شرکت های کوچیک محلی توی این زمینه شانس برابری دارن و بودجه تعیین کننده نهایی نیست. فاکتور های مختلفی پشت الگوریتم گوگل وجود داره و به لطف چند رسانه ای بودن صفحه اول گوگل، انواع مختلفی از رسانه وجود دارن که شما برای راه پیدا کردن به صفحه اول می تونید از اون ها بهره ببرید، از جمله:

  • پست های وبلاگ و صفحات وبسایت
  • حساب کاری گوگل شما توی بخش نقشه ها و نتایج محلی
  • برش هایی از محتوای وبسایت شما در کادر پاسخ و یا بخش سوال های مشابه

به همسو سازی وبسایت شما با فاکتور های رتبه بندی موتور های جستجو، بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) یا به اختصار SEO گفته میشه.

نیازی نیست که به طور یکدفعه تمام وبسایتتون رو بهینه سازی کنید، بلکه این کار صفحه به صفحه و به مرور انجام گرفته میشه. در ادامه روش های بهینه سازی وبسایت رو براتون توضیح میدیم:


  1. کلیدواژه هاتون رو تعیین کنید

اول باید مشخص کنید که می خواید گوگل با توجه به کدوم کلمات جستجو شده، وبسایت شما رو پیشنهاد بده، به این کلمات، کلمات کلیدی یا کلیدواژه گفته میشه که می تونن هم کلمه ی تک باشن و هم یک عبارت خاص.

چند نمونه کلیدواژه: کافه های نزدیک، اجاره آپارتمان در شیراز، دانلود فیلم و سریال، چگونه سقف نشتی دار را تعمیر کنیم، چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم!

چگونه لینک 1 گوگل باشیم

حتما باید در نظر داشته باشید که هر صفحه از وبسایت شما باید تعداد خاصی کلیدواژه رو مورد هدف قراره بده که باعث نشه صفحات شما سر یه کلیدواژه توی سیستم جستجو با هم رقابت پیدا کنن.

شایان ذکره که کلیدواژه های ایده آل شما، کلمات و عباراتی هستن که مشتری های مورد نظر شما موقع جستجو برای محصول و خدمات مورد نظرشون، توی موتور جستجو تایپ می کنن. برای همین باید نسبت به مشتری های خاصی که دنبالشون هستید شناخت کسب کنید و تحقیق قعال و به روز داشته باشید.

برای پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی میتونید از ابزارهای رایگان و البته پولی موجود استفاده کنید. یکی از بهترین ابزارها برای اینکار Keyword Planner گوگله که به زودی یه آموزش مفصل از نحوه کار با اون رو براتون قرار میدیم.


  1. به گوگل اطلاع بدید که از چه کلیدواژه هایی استفاده می کنید

کار گوگل بررسی تمام وب، رتبه بندی میلیون ها وبسایت و لیست کردنشون تو یه فهرست مشخصه. وقتی که یه کاربر جستجوی خاصی انجام میده، گوگل اون فهرست منظم و سازمان یافته رو بررسی می کنه و با توجه به کلیدواژه های استفاده شده توسط کاربر، لیستی از وبسایت های مرتبط رو در اختیارش قرار میده. در نتیجه یکی از گام های مهم بهینه سازی وبسایت، اینه که اسکن و بررسی وبسایتتون رو برای گوگل راحت تر کنید که توی محل مناسبی توی فهرست سازمان یافته ی موتور جستجو قرار بگیرید. برای این کار باید کلیدواژه ها رو توی مکان های مختلفی که در ادامه ذکر میشه، توی وبسایت قرار بدید:

تگ عنوان (Title Tag)

هر پست وبلاگ و یا وبسایت، یه عنوان مِتا داره. این عنوان بالای صفحات شما در میان تگ <head> درج خواهد شد و دقیقا همان عنوانی است که کاربران در نتایج جستجو با آن مواجه می شوند.

انتخاب یک تایتل مناسب که شامل کلمات کلیدی کسب و کارتون به بهترین شکل ممکن باشه، تقریبا 50% مسیر رو براتون هموار میکنه!

تگ توضیحات (Meta Description)

این تگ به توضیحات و جملاتی گفته میشه که زیر تگ عنوان قرار میگیره. این توضیحات علاوه بر ا

ین که به گوگل توضیح میدن که صفحه شما راجع به چیه، یه توضیح مختصر هم به کاربر ارائه میدن که بفهمه آیا اطلاعات صفحه شما براش مناسبه یا نه. این باعث میشه تعداد ورود و ترافیک مفید سایت شما بالا بره و همچنین باعث میشه گوگل وبسایت شما رو دقیق تر شناسایی کنه و به مرتبط ترین کاربران اون رو پیشنهاد کنه که در نهایت به بالا رفتن رتبه سایت در صفحه نتایج جستجو کمک میکنه.

تگ عنوان و توضیحات در نتایج جستجوی گوگل

تگ عنوان و توضیحات در نتایج جستجوی گوگل

آدرس صفحه

URL یا آدرس صفحات شما، تشکیل شده از اسم دامنه، فوروارد اسلش و در نهایت متنی که مسیر محتوا یا صفحه شما را مشخص میکند.

قرار دادن کلیدواژه توی URL صفحات وبسایتتون، به گوگل کمک میکنه که روند شناسایی وبسایت شما رو سریع تر و بهتر انجام بده.

ساختار دامنه و آدرس یک صفحه اینترنتی

به علاوه URL صفحه در نتایج جستجو ظاهر میشه، هر چقدر این آدرس مرتب تر و مرتبط تر باشه، جلوه بهتری برای کاربر داره و شانس کلیک کردنش رو افزایش میده. همین امر توی تشخیص گوگل به عنوان یه وبسایت مناسب برای صفحه اول جستجو هم تاثیر مثبت داره.

متن جایگزین برای تصاویر (Alt Tag)

گوگل فقط در صورتی میتونه تصاویر رو بررسی کنه که تصویر مورد نظر، متن یا برچسب جایگزین داشته باشه. اگه برچسب جایگزین شما کلیدواژه های مرتبط رو توی خودش داشته باشه باعث جلب توجه گوگل و بالا رفتن شانس قرار گیری ش توی صفحه اول میشه.

البته با پیشرفت الگوریتم های گوگل به تازگی گوگل توانایی شناسایی متن درون تصاویر رو هم داره پس اگر برای صفحاتتون تصاویر جذابی دارید که می خواید بیشتر دیده بشن و در عین حال باعث افزایش قدرت کلی صفحه هم بشن بهتره که متن های کوتاه و مرتبط با کلمات کلیدی صفحه رو درون تصاویر قرار بدین.


  1. تهیه محتوا برای کاربر، نه برای گوگل

قطعا محتوای صفحه شما بهترین محل برای ضمیمه کردن کلیدواژه هاست. با این حال مهمه که این کلمات به صورت منظم و در حد طبیعی توی متن وارد شده باشن، به طوری که نتیجه نهایی متن برای کاربر، خوانا و چشم نواز باشه و اینطور حس نشه که کلیدواژه ها بیش از حد و به زور توی متن جا شدن. گوگل در حال حاضر تکنولوژی بررسی این رو داره که تشخیص بده کلیدواژه ها به زور گنجونده شدن یا نه، واگه اینطور تشخیص بده در نهایت رتبه شما توی نتایج جستجو پایین میره.

کلید راه پیدا کردن به صفحه اول گوگل، تولید محتوای مفید، قابل اعتماد، خوانا و در عین حال آموزنده ست که باعث میشه کاربران توی صفحه شما بمونن و به طور مرتب به وبسایت شما سر بزنن.

به یاد داشته باشید که به اشتراک گذاشتن دانشی که دارید هم آسونه و هم رایگان، برای این که گوگل به وبسایت شما اعتماد کنه، صرفا وجود کلیدواژه کافی نیست و توضیحات ضمیمه کلیدواژه باید کامل و دقیق باشن و بتونن اطلاعات مورد نیاز کاربر رو به بهترین نحو بهش ارائه بدن.


  1. تاکید به موقعیت مکانی

یکی دیگه از روش های رایگان بهینه سازی وبسایت، اینه که جستجو های مرتبط با موقعیت جغرافیایی رو مورد هدف قرار بدید.

مطمئن بشید که وبسایتتون از طریق صفحه تماس با شما، پست های مختلف و صفحات خدماتی، شهر و منطقه جغرافیایی تون مشخص باشه. در نتیجه وقتی کاربر اسم صنعت شما رو در کنار اسم شهرتون جستجو میکنه، شما جزو اولین نتایجی هستید که گوگل به اون نشون میده.

حتی اگه کاربر اسم شهر رو ضمیمه جستجو نکنه، گوگل با توجه به IP دستگاه کاربر، نتایج جغرافیایی مرتبط و نزدیک رو بهش پیشنهاد میکنه. این نکته جزو بهینه سازی وبسایت در سطح محلیه.


  1. همسوسازی با تلفن های همراه (طراحی واکنش گرا، رسپانسیو)

توی نتایج اول جستجو، هیچ وبسایتی پیدا نمیشه که نسبت به یه دستکاه خاص پاسخگو نباشه. امروزه درصد قابل توجهی از کاربران از گوشی تلفن همراه برای وصل شدن به اینترنت و دسترسی به وبسایت ها و از همه مهمتر جستجو در گوگل استفاده میکنن. در نتیجه گوگل، به وبسایت هایی که از تلفن همراه پشتیبانی میکنن اهمیت بیشتری میده.

سازگاری وبسایت یه ویژگی ایده آله. چون باعث میشه وبسایت شما از نسخه های مختلف روی دستگاه های مختلف پشتیبانی کنه و در دسترس همه باشه. با این حال اگه وبسایت شما سازگاری همگانی نداره، می تونید با تغییر دادن و شخصی سازی بعضی از تنظیمات، مطمئن بشید که کاربران تلفن های همراه هم روی وبسایت شما تجربه خوشایندی خواهند داشت.


  1. روی تجربه کاربر تمرکز داشته باشید

سازگاری با تلفن همراه قطعا نکته مثبتیه ولی به تنهایی برای وبسایت شما کافی نیست، محیط وبسایت شما باید جذاب و مورد پسند کاربران باشه.

وبسایت شما علاوه بر ظاهر خوشایند باید عملکرد منظم، صفحات مشخص و ارجاع واضح برای پاسخ دادن به سوالات کاربر و مشتری داشته باشه. این باعث میشه که کاربر تجربه مثبت و خوشایندی توی وبسایت شما داشته باشه و در نتیجه زمان بیشتری رو توی صفحات شما بگذرونه و بعدا دوباره برگرده. گوگل این نوع رفتار رو به سرعت به عنوان یه نکته مثبت تشخیص میده و رتبه شما رو توی فهرستش ارتقا میده.

همچنین بخوانید: بهترین سایت ساز ایرانی

نظر خود را بیان کنید