علل و درمان کیسه و پف زیر چشم

تفاوت بین پف کردگی و کیسه های چشم؛

کیسه و پف زیر چشم

پف کردگی زیر چشم ها برای هر کسی ناراحت کننده است اما چاره ای نیست پف کردن و کیسه های زیر چشم به دلایل مختلفی ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد.

به گزارش آلامتو و به نقل از مجله تناسب اندام؛ چشم های شما اغلب اولین چیزهایی هستند که مورد توجه قرار می گیرند. چشمهایی با ظاهر خسته ممکن است باعث شوند بیمار بنظر برسید.

عوامل مختلفی باعث پف کردگی چشم یا کیسه های زیر چشم می شوند. دانستن تفاوت عمده بین این دو می تواند به شما کمک کند راههایی برای کاهش آنها پیدا کنید.


کیسه های چشم

کیسه های چشم هنگامی بوجود می آیند که پوست بعلت از دست دادن توده عضلانی، کشیده شده و شل می شود و چربی در زیر کاسه چشم، جمع می گردد.

رترو اوربیتال یا کیسه های چربی، بطور طبیعی چشم را احاطه می کنند و از آنها در برابر ضربه و کبودی محافظت می نمایند. کیسه های زیر چشم، بلفاروشالازیس نیز نامیده شده و اغلب در پلک زیری دیده می شوند.

کیسه های اطراف پلک بالایی، اغلب توسط افتادگی ابروها بوجود می آیند که به نوبه خود، فشار به سمت پایین و سنگینی روی پلک بالایی را افزایش داده و کیسه هایی برامده در اطراف پلک بالایی و گوشه های چشم ایجاد می کنند.

همچنین بخوانید: از بین بردن سیاهی زیر چشم

پف کردگی چشم

پلک های کمی متورم، پوست شل یا اضافی و حلقه های سیاه زیر چشم ها، اغلب به آنها ظاهری کبود و خسته می دهد.

این پف کردگی، دور کل چشم مشخص است در حالیکه کیسه های چشم معمولا در زیر چشمها آشکار می شوند. دکتر پل لازار، استاد بالینی پوست در دانشگاه نورث وسترن می گوید که پف کردگی، نشانه ای از پیری و پوست شل نیز می باشد.


علل پف زیر چشم

به گفته دکتر مایکل برمانت، یک جراح پلاستیک آمریکایی، کیسه های چشم یا پف کردگی زیر چشم که شبیه هلال ماه بنظر می آیند، توسط چندین عامل بوجود می آیند از جمله برخی شرایط پزشکی، چاقی، آلرژی و افزایش سن، با اینحال به گفته مایوکلینیک، کیسه های چشم معمولا توسط تجمع مایع در زیر پلک پایینی ایجاد می شوند.

پف کردگی چشم ممکن است توسط خواب ناکافی، شرایط پزشکی مانند درماتیت یا آلرژی و احتباس مایع ناشی از هورمون ها یا غذاهای شور بوجود بیاید.


درمان ها

کیسه های چشم اغلب از طریق یک عمل جراحی به نام بلفاروپلاستی درمان می شوند که در آن، چربی و پوست اضافه از اطراف چشم برداشته می شود تا به آن، ظاهری جوان تر و شاداب تر دهد. برای پف کردگی چشم، قرار دادن کمپرس سرد روی چشم ها و پس از آن فشار ملایم برای چند دقیقه ممکن است باعث شود ظاهر پوست متورم یا شل بهتر به نظر برسد.

مایو کلینیک می گوید داروهای آلرژی نیز ممکن است به کاهش مقداری از پف کردگی یا تورم در اطراف چشم کمک کنند. ضربه زدن به پلک های بالا و پایین و همچنین قرار دادن چای های کیسه ای خیسانده شده روی پلک های بسته بمدت ۱۵ دقیقه می تواند به جابجایی مایع و کاهش پف کردگی و تورم کمک کند.


چگونه پف زیر چشم را پنهان کنیم؟

بهتر است فوراً سراغ جراحی پلاستیک نروید. اگرچه خواب کافی ازبین‌برنده آن نیست اما راه‌هایی برای پنهان کردن آن در این فصل وجود دارد.

دیان داستینگ، آرایشگر هنرمند، چند راه برای پنهان کردن آن دارد. او پیشنهاد می‌کند از کرم‌های چشم و پوشش دهنده‌های معمولی برای پوشش دایره‌های سیاه استفاده کنید. برای این کار:

  1. ابتدا این ناحیه را مرطوب کنید. زیر چشم را با کرم‌های دور چشم چرب کنید تا هر گونه خشکی آن برطرف شود. سپس از کرمی با SPF 15 استفاده نمایید. SPF 15 افشانه‌های سبک مطلوبی دارد که به کاهش دایره‌های تیره کمک می‌کند.
  2. از پوشش دهنده‌ها به درستی استفاده کنید. حتما پوشش دهنده‌ها را به گوشه چشم بمالید زیرا این ناحیه، تیره‌ترین قسمت است. پوشش دهنده را فقط به قسمت‌های تیره بمالید. اگر به نواحی روشن‌تر بمالید، پوست صورتتان بسیار روشن می‌شود.
  3. از مناسب‌ترین رنگ استفاده کنید. با توجه به توصیه داستینگ پوشش دهنده‌ای هم‌رنگ با تونالیته پوست خود انتخاب کنید. دقت داشته باشید که از رنگ‌های خیلی روشن یا خیلی تیره استفاده نکنید. بدین ترتیب، توجه افراد را به پف زیر چشمتان را بیشتر می‌کنید.

احتیاط

از آنجا که پف کردگی یا کیسه های چشم ممکن است توسط یک وضعیت پزشکی مانند مشکلات کلیه یا تیروئید ایجاد شوند، در صورتیکه درمانهای خانگی مشکل تان را برطرف نکرد، با پزشکتان مشورت کنید.


نظر خود را بیان کنید