یادگیری گیتار

اگر به ساز گیتار علاقمند هستید و به دنبال یادگیری این ساز زیبا هستید تا پایان مطلب با ما همراه باشید و از توصیه هایی که برای آموزش درست و آسان آن داریم حتما استفاده کنید. اگر می خواهید گیتار را  چه با آموزش های غیر حضوری و چه با کلاس های حضوری در آموزشگاه موسیقی ، صحیح و اصولی بیاموزید حتما قبل از هر چیز؛ اندکی در مورد سبک ها و متد های آموزشی آن تحقیق کنید تا بهتر بتوانید در راه یادگیری درست آن گام بردارید.

مراحل یادگیری درست و آسان گیتار

1-یافتن سبکی که بیشتر دوست دارید

2-انتخاب درست استاد

3-انتخاب و خرید ساز استاندارد

4-کلاس منظم

5-تمرین

6-اجرا در گروه و کنسرت

یافتن سبکی که بیشتر دوست دارید

این مرحله شاید به نوعی مهم ترین مرحله در آموزش گیتار باشد. هرچند که معمولا به این قسمت کار خیلی توجه نمی شود اما باید دقت داشت که شابد تمامی سبک های گیتار برای سلیقه و علاقه فرد مناسب نباشند و از این روست که اگر آموزش در سبک اشتباه پیش رود ، در ادامه به بی میلی در تمرین ها و در نهایت قطع آموزش منجر می گردد و شاید دیگر حس خوبی برای ادامه در دیگر سبک ها بوجود نیاید.

از چند راه می توانید بفهمید که علاقه شما به کدام سبک بیشتر است.

یکی از راه ها این است که به آهنگ هایی که بیشتر گوش می کنید یا علاقه دارید توجه نمایید. معمولا ما به آهنگ هایی بیشتر گوش می کنیم که در سبک مورد علاقه ماست و ناخود آگاه به سمت این موزیک ها بیشتر می رویم و از همین راه می توان به راحتی به علاقه خود در سبک خاصی پی ببریم.

اگر برای تشخیص باز هم مشکل دارید می توانید از مشاورین آموزشی کمک بگیرید که قطعا در این مسیر راهنمایی بهتری می توانند به شما بدهند.

در آموزشگاه موسیقی منظومه قبل از شروع آموزش و یادگیری حتما مشاور آموزشگاه در این مورد راهنمایی لازم را انجام می دهد و قبل از اینکه راه به اشتباه آغاز شود با یک مشاوره ساده به راحتی این موضوع بررسی می گردد.

اما اگر علاقه شما به سبک خاصی نیست توصیه ما این است که سبک کلاسیک و سبک پاپ را برای شروع انتخاب نمایید.

سبک کلاسیک از بابت اصولی بودن و آکادمیک بودنش که سواد موسیقی را آموزش می دهد و سبک پاپ از بابت جذابیت و سهولت برای شروع بسیار مناسب است.

در نهایت در کلاس های آموزش گیتار در آموزشگاه موسیقی منظومه سعی شده برنامه ای طراحی گردد که فواید و مزایای هر دو سبک اصلی در گیتار را داشته باشد تا هنرجویان هم از جذابیت کار روی گیتار بهره ببرند و هم آموزشی اصولی و پایدار را تجربه نمایند که در ادامه نیاز به آموزش های اضافی نباشد و هنرجو مجبور نباشد که پاره ای مسائل را خارج از کلاس جستجو کند.

انتخاب درست استاد

پس از اینکه سبک مورد علاقه خود را انتخاب کردید بایستی که استادی متبحر و با تجربه برای آموزش انتخاب نمایید.

این مرحله نیز بسیار حساس است و باید استادی را برگزینید که در سبک مورد نظر شما تبحر داشته باشد.

برخی اوقات افراد اساتیدی را انتخاب می کنند که گیتار آموزش می دهند ولی در سبک خاص مورد نظر تبحر ندارد و این مساله باید از ابتدا مشخص شود چرا  که گیتار سبک های مختلفی دارد و اینطور نیست که همه اساتید در همه سبک ها تبحر و تجربه داشته باشند.

توصیه ما این است که حتما قبل از شروع آموزش با استاد مشاوره داشته باشید و حتما در مورد سبک مورد تدریس ، شیوه آموزش ، برنامه و روند آموزشی اطلاعات بگیرید ، چرا که تا آموزش به مرحله تسلط در نوازندگی برسد حداقل چند ترم سپری شده و آن موقع دیگر برای عوض کردن شیوه آموزشی یا استاد خیلی دیر است.

انتخاب و خرید ساز استاندارد

برای خرید ساز اصلا عجله نکنید ، بهتر است که در این مورد اندکی تحقیق داشته باشید یا از استاد خود مشورت بگیرید.

 از ملاک های ظاهری مثل رنگ یا طرح زیبا بگذرید ، باید گیتاری انتخاب نمایید که جدای از هر چیز دیگر ، فقط صدای استانداردی داشته باشد.

سعی کنید از برند های شناخته تر شده خرید کنید.

اگر گیتار را برای فرزندتان می خواهید بهتر است با نظر استاد یا مشاور آموزشگاه ، سایز مناسب برای او را برگزینید تا در ادامه کار اذیت نشود.

کلاس منظم

پس از طی مراحل قبل و در مرحله آموزش بایستی که روند کلاس ها به طور منظم انجام شود تا نتیجه درست و به هنگام داشته باشد.

اگر کلاس ها را تا مدتی منظم و درست ادامه ندهید نه تنها از برنامه آموزش عقب می افتید بلکه هر بار وقفه در کلاس ها می تواند بی میلی و زدگی از موسیقی را به همراه داشته باشد.

تا مدتی باید پیگیر کلاس هایتان باشد ولی وقتی که دوره آموزش را  کامل کردید شاید  دیگر از این حساسیت کاسته شود. اما در شروع آموزش این وقفه ها بسیار زیان بار است.

تمرین

خیلی بی راه نیست اگر بگوییم که یادگیری موسیقی و گیتار بدون تمرین هیچ نتیجه ای در بر ندارد.

نه استاد با تجربه و نه شیوه آموزشی دقیق و نه کلاس های منظم ، بدون تمرین هیچ فایده ای در بر ندارد.

قسمت اعظم نوازندگی کار عملی است و باید که تمرین های منظم و برنامه مشخصی برای نوازندگی داشته باشید.

میزان پیشرفت شما در یادگیری فقط به تمرین شما بستگی دارد ، هر چقدر بیشتر و منظم تر تمرین داشته باشید ، بهتر پیش می روید.

توصیه ما این است که تمرین ها هر چند اندک ولی هر روز انجام شود تا اینکه در یکی دو روز و با ساعات بیشتر.

تمرین های منظم هر روزه بسیار در روند یادگیری موثرند.

اجرا در گروه و کنسرت

پس از اینکه تسلط نسبی روی ساز خود پیدا کردید حتما بایستی که در گروه یا در کنسرت ها نیز شرکت کنید چرا که در نوازندگی به تنهایی بسیاری موارد را نمی توان آموخت و اجرا در گروه و هماهنگی با دیگر سازها مهارتی است که در اجرا ها و کنسرت های آموزشی میسر می شود.

از این رو در آموزشگاه موسیقی منظومه در هر دوره ، کنسرت ها و اجرا های منظم برای هنرجویان هم به صورت تک نوازی و هم به صورت گروهی برگزار می شود و همین که هنرجو اندکی روی ساز خود به تسلط رسید وارد کلاس های فوق برنامه می شود که برای کنسرت های دوره ای آماده می شوند. به تجربه ثابت شده است که اینچنین برنامه ها تاثیر چشمگیری در پیشرفت هنرجویان دارد.

آموزشگاه موسیقی منظومه

آدرس: خیابان سید جمال الدین اسدآبادی(یوسف آباد) بین خیابان 19 و 21 پلاک 207

تلفن: 88703165 – 88715340 – 88715542