بعد از گسترش اینترنت و استفاده روزانه مردم عادی از آن، بسیاری از افراد تصمیم گرفتند تا برای خود یک وب سایت ایجاد کنند. اما اطلاعات کافی برای ساخت سایت را نداشتند.
در گذشته اگر میخواستید یک وب سایت بسازید، کار سختتری داشتید، چرا که پلتفرمهای زیادی برای کمک به شما وجود نداشتند. اما امروزه میتوانید با داشتن کمترین دانش فنی هم یک وب سایت مناسب برای خود بسازید. اگر میخواهید صفر تا صد ساخت سایت را یاد بگیرید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
سادهترین راههای ساخت سایت
در ابتدا باید به شما بگوییم که راههای زیادی برای ساخت سایت وجود دارند که میتوانید از هر کدام آنها استفاده کنید. با این حال سه روش اصلی برای ساخت سایت وجود دارند که اکثر کاربران از آنها برای طراحی سایت خود استفاده میکنند.
- طراحی سایت اختصاصی با کدنویسی
- طراحی سایت با سیستمهای مدیریت محتوای آمادهای مثل وردپرس
- طراحی سایت با استفاده از سایت ساز اشتراکی
اگر خودتان میخواهید یک سایت ایجاد کنید، باید به شما بگوییم که برای استفاده از دو روش اول نیاز به دانش فنی دارید. اگر بخواهید یک سایت اختصاصی با کدنویسی طراحی کنید، یا خودتان باید به برنامهنویسی تسلط داشته باشید یا باید از یک تیم برنامهنویسی کمک بگیرید. برای ساخت سایت با وردپرس به دانش فنی کمتری نیاز دارید، اما طراحی سایت با وردپرس هم نیازمند دانش مشخصی در زمینه طراحی سایت با وردپرس است.
اما برای استفاده از سرویسهای سایت ساز اشتراکی به دانش فنی خاصی نیاز ندارید. این سرویسها همه چیز را به صورت آماده در اختیار کاربر خود قرار میدهند و هر کسی با استفاده از آنها میتواند برای خودش سایت بسازد. امروزه سرویسهای سایت ساز ایرانی و خارجی متنوعی وجود دارند که هرکدام ویژگیهای منحصر به فرد خودشان را دارند؛ با این حال برای راهاندازی یک سایت فارسی بهتر است که از یک سرویس سایت ساز ایرانی استفاده کنید. در ادامه مراحل ساخت سایت توسط خودتان را به طور کامل توضیح دادهایم.
مراحل ساخت سایت با سایت ساز
همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، استفاده از سرویسهای سایت ساز راحتترین روش برای ساخت یک سایت اینترنتی کامل برای شما است. در این روش به هیچ دانش فنی خاصی نیاز ندارید و همه آن چیزی که از سایت میخواهید را به صورت آماده در اختیار دارید. در واقع اگر فرصت زیادی برای ساخت سایت یا مهارت فنی لازم برای آن را ندارید، منطقیترین گزینه پیش روی شما استفاده از سایت ساز است.
یکی از بهترین سرویسهای ساخت سایت که میتوانید از آن استفاده کنید، سرویس ساخت سایت پرتال است. پرتال یکی از قدیمیترین سرویسهای سایت ساز و فروشگاه ساز ایرانی است که پرچمدار این حوزه نیز به شمار میرود. این سرویس به دلیل تیم فنی ماهر و زیرساخت قدرتمندی که دارد، کار کاربر را برای ایجاد یک وب سایت بسیار ساده کرده است. شاید باورش سخت باشد اما ساخت سایت در این سرویس تنها کمتر از ۵ دقیقه زمان شما را میگیرد. در ادامه ساخت یک سایت کامل با پرتال را در سه مرحله به شما توضیح دادهایم.
ثبت نام و ایجاد سایت
برای ایجاد یک سایت، ابتدا وارد سایت پرتال شوید. در همان صفحه اول گزینه برای شروع ساخت سایت وجود دارد که باید روی آن کلیک کنید. سپس پرسشنامهای برای شما باز خواهد شد که سوالاتی درباره سایت مورد نیاز از شما میپرسد. سوالات درون این پرسشنامه را پاسخ دهید و در نهایت هم شماره تلفن همراه و رمز عبوری برای خود تعریف کنید. بعد از انجام این مراحل ثبت نام شما انجام میشود و یک سایت تستی هفت روزه نیز برای شما ساخته میشود. به همین سادگی!
بعد از ساخت سایت میتوانید به بخش مدیریت سایت بروید و پنل مدیریتی سایت را مشاهده کنید. در واقع زمانی که یک سایت اینترنتی میسازید، حتما باید از یک سیستم مدیریت محتوا برای مدیریت سایت خود استفاده کنید. در پنل مدیریت خود نیز سیستم مدیریت محتوای پرتال را میبینید که با استفاده از آن میتوانید به بخشهای مختلف سایت خود دسترسی داشته باشید. شاید در نگاه اول این گزینهها و مسیرها برای شما آشنا نباشد، اما پرتال درباره تمام بخشهای مدیریت سایت ویدیوهای آموزشی کوتاهی قرار داده است که با دیدن آنها همه چیز به طور کامل برای شما روشن میشود.
شخصی سازی ظاهر سایت
بعد از اینکه بخشهای مختلف پنل مدیریتی سایت خود را بررسی کردید، نوبت به آن میرسد تا ظاهر سایت خود را درست کنید. طراحی یک ظاهر زیبا برای سایت اهمیت خیلی زیادی دارد؛ چرا که زمانی که یک کاربر وارد سایت شما میشود ظاهر سایت شما را میبیند و همه چیز باید مرتب و اصولی طراحی شده باشد. در این مرحله از ساختن سایت با پرتال، میتوانید از قالبهای آماده این سایت استفاده کنید.
قالبهای پرتال همگی با تکیه بر اصول روز UI/UX و طراحی صفحات وبسایت ساخته شدهاند و با استفاده از دستگاههای دیجیتالی مختلف (موبایل، کامپیوتر و…) به درستی نشان داده میشوند. با توجه به نیاز و سلیقهای که درباره سایت خود دارید، میتوانید هرکدام از قالبها را که خواستید برای سایت خود انتخاب کنید. اگر هم بخواهید تغییری در ظاهر هر قالب ایجاد کنید، میتوانید از تیم پشتیبانی پرتال به صورت رایگان کمک بگیرید.
انتخاب دامنه و فعال کردن سایت
همانطور که به شما گفتیم، سایتی که به صورت رایگان در پرتال ساختهاید، یک سایت تستی هفت روزه است. اگر از این سرویس و سایتی که با آن ساختهاید رضایت داشتید، میتوانید یکی از بستههای اشتراک پرتال را تهیه کنید. نکته قابل توجه این است زمانی که با روشهای دیگر برای خود سایت میسازید، باید هزینههای جداگانهای بابت سرور، هاست، دامنه و… پرداخت کنید.
اما در پرتال همه اینها را به صورت یک جا در یک بسته اشتراکی با قیمت فوقالعاده مناسب دریافت خواهید کرد. هنگام تهیه اشتراک در پرتال، یک دامنه IR هم به شما هدیه داده میشود. شما میتوانید دامنه قبلی خودتان یا دامنهای که از پرتال هدیه میگیرید را به سایت خود متصل کنید تا عملا کار طراحی و ساخت سایت شما تمام شود.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم تا به شما یک راهنمای ساده و قابل فهم برای ساخت وبسایت ارائه دهیم. همانطور که متوجه شدیم، انواع مختلفی برای ایجاد یک وبسایت وجود دارد؛ اما استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا یا سازندههای وبسایت مانند پرتال، روشی از جمله سادهترین است. امیدواریم که با خواندن این مقاله، بتوانید بهترین استفاده را از آن ببرید.