بسیاری از صنایع و مشاغل در حال حاضر برای تبلیغات خود به دیجیتال مارکتینگ روی آورده‌اند. متخصصان بازاریابی آنلاین اغلب از لندینگ پیج و وب سایت‌ها به عنوان بخش مهمی از استراتژی بازاریابی مشتریان استفاده می‌کنند. لندینگ پیج و وب سایت در وهله اول ممکن است شبیه به هم به نظر برسند؛ درحالیکه از عملکرد کاملا متفاوتی برخوردار هستند.

لندینگ پیج در اصل به طراحی سایت تک صفحه‌ای اشاره دارد و اغلب دارای حداقل محتوا با یک هدف خاص است اما وب سایت مجموعه یا گروهی از صفحات وب را شامل می‌شود. بررسی تفاوت بین لندینگ پیج و وب سایت و مزایای هر کدام به شما کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را برای کسب و کارتان داشته باشید و به اهداف حرفه‌ای خود نزدیک تر شوید.

لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟

لندینگ پیج یا صفحه فرود (Landing page) به وب سایت‌هایی اشاره دارد که تنها با یک صفحه طراحی می‌شوند. این صفحه در اصل جهت انجام یک هدف خاص، نظیر جذب لید و شناسایی مشتریان برای محصولات و خدمات ایجاد می‌گردد.

لندینگ پیج‌ها معمولا عاری از هر گونه اطلاعات اضافی هستند که موجب حواس پرتی کاربران می‌شود. آنها برای اقدامات کال تو اکشن مانند خرید یک محصول یا ثبت نام از طریق یک فرم و موارد مشابه دیگر طراحی می‌شوند. بنابراین عمدتاً تبدیل‌های بالاتر نظیر جذب ترافیک برای یک کمپین بازاریابی خاص را هدف قرار می‌دهند.

طراحی سایت چیست؟

وب سایت در اصل به صورت مجموعه‌ای از صفحات وب مرتبط طراحی می‌شود که شامل صفحه اصلی، صفحه تماس با ما، صفحه درباره ما، صفحه خدمات/محصولات، صفحه قوانین، صفحه سوالات متداول و غیره است. همه این صفحات درواقع بخشی از یک دامنه هستند که جزئیات مربوط به یک کسب و کار را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند.

بنابراین وب سایت شامل همه چیزهای مرتبط به یک تجارت است که برای این منظور انتخاب‌های ناوبری متعددی را برای استفاده بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد.

مزایای طراحی لندینگ پیج

لندینگ پیج‌‌ها به عنوان یک ابزار قدرتمند برای بازاریابی اینترنتی شناخته می‌شوند که مزایای زیادی را برای کسب و کارها فراهم می‌کنند. در اینجا در خصوص مزایای طراحی صفحه فرود بیشتر توضیح خواهیم داد:

· افزایش نرخ تبدیل

از آنجایی که صفحه فرود معمولاً با هدف تبدیل خاصی نظیر ثبت نام در یک فرم یا خرید یک محصول طراحی می‌شود؛ از یک ظاهر ساده برخوردار است که موجب حواس پرتی کاربران نمی‌شود. این ویژگی به هدایت بازدیدکنندگان به سمت اقدام مورد نظر شما کمک کرده و در نتیجه نرخ تبدیل را به مراتب افزایش می‌دهد.

· ایجاد پیام های هدفمند:

شما می‌توانید از صفحات فرود برای بخش‌های خاصی از کمپین‌های بازاریابی خود استفاده کنید. به عبارت دیگر به کمک این ابزار امکان سفارشی سازی پیام های شما برای مخاطبان وجود دارد و می‌توانید ارتباط هدفمند با آنها برقرار کنید.

· هزینه کمتر:

از آنجایی که طراحی لندینگ پیج فقط محدود به یک صفحه می‌شود؛ هزینه آن نسبت به طراحی یک وب سایت چند صفحه‌ای کمتر است. در نتیجه شما می‌توانید با یک هزینه پایین تر یک کمپین تبلیغاتی موثر ایجاد کرده و بازدیدکنندگان را به سمت یک هدف خاص هدایت کنید.

مزایای طراحی سایت

شما با کمک وب سایت می‌توانید تمام جنبه‌های کسب و کارتان را بهبود بخشیده و سطح جدیدی از رقابت را تجربه کنید. مزایای وب سایت‌ها‌ در قالب فرصتی برای رشد مشاغل بسیار زیاد است که عبارتند از:

· نمایش اطلاعات جامع:

با طراحی یک وب سایت می‌توان اطلاعات دقیق تری را در خصوص برند، محصولات، خدمات، سوابق، تیم و غیره به بازدیدکنندگان ارائه داد. درواقع وب سایت شما به مرکز اصلی تمام چیزهای مرتبط با کسب و کارتان تبدیل می‌شود.

· ایجاد برند و هویت:

شما با طراحی وب سایت فرصت‌های بیشتری برای نمایش هویت برند خود دارید و می‌توانید تمام ارزش‌ها و پیشنهادهای فروش خود را به مخاطبان نشان دهید. بنابراین طراحی سایت به ایجاد یک هویت کامل تر از برند کمک می‌کند. داشتن یک وب سایت همچنین به برند شما اعتبار می‌بخشد و بازدیدکنندگان از اینکه شما یک نهاد قانونی و معتبر هستید؛ بیشتر مطمئن می‌شوند.

· مفید برای سئو:

اگر به مکانی برای قرار دادن وبلاگ، بخش اخبار و انواع متنوع محتوا نیاز دارید؛ قطعا وب سایت‌ها مناسب‌تر هستند. شما می‌توانید با یک ناوبری ساده، طیف وسیعی از اطلاعات کسب و کارتان را به مشتریان بالقوه نشان دهید. قرار دادن محتوای بیشتر در وب سایت برای بهینه سازی بهتر موتورهای جستجو نیز مفید بوده و در طول زمان ترافیک ارگانیک بیشتری را جذب می‌کند.

تفاوت اصلی لندینگ پیج با وبسایت در چیست؟

تا این لحظه از جنبه‌های مختلفی لندینگ پیج و وب سایت را مورد بررسی قرار دادیم اما تفاوت اصلی آنها چیست؟

1. تمرکز

مهم‌ترین تفاوت بین صفحه فرود و وب سایت این است که صفحه فرود بر روی یک فراخوان یا پیشنهاد یا تحقق اهداف یک کمپین بازاریابی خاص تمرکز دارد؛ در حالیکه وب سایت تمام جنبه‌های حضور آنلاین یک سازمان را هدف قرار داده و به صورت جامع تری پیام یک تجارت را به مخاطبان می‌رساند.

2. نرخ تبدیل

گاهی اوقات نرخ تبدیل یک صفحه فرود در مقایسه با هر صفحه از وب سایت بیشتر می‌شود. برای مثال تعداد فروش یا ثبت نام‌هایی که از یک لندینگ پیج دریافت می‌کنید بیشتر از وب سایت است زیرا هدف اصلی آن نیز افزایش تبدیل می‎باشد.

3. هدف گذاری مخاطب

صفحه فرود یک فرصت ویژه برای سفارشی سازی تجربه بازدیدکنندگان را ارائه می‌دهد که به کمک آن می‌توان مخاطبان خاصی را هدف قرار داد. برای مثال شما یک پیشنهاد یا تخفیف خاص را نمایش می‌دهید و واکنش بازدیدکنندگان را نسبت به آن ارزیابی می‌کنید.

اما وب سایت ها طراحی کلی تری دارند که مخاطبان هدف جامع تری را شامل می‌شوند. در وب سایت‌ها پیام‌ها اغلب عمومی هستند و مخاطبان باید برای کاوش بیشتر به بخش‌های دیگر یک وب‌سایت هدایت شوند.

بهترین انتخاب کدام است؟

برای تصمیم گیری درمورد انتخاب میان طراحی صفحه فرود یا وب سایت، چندین نکته وجود دارد که در پایان به آنها اشاره می‌کنیم.

· به نیازها و اهداف کسب و کارتان توجه کنید:

برای اینکه بفهمید صفحه فرود بهتر است یا وب سایت در ابتدا باید نیازها و اهداف کسب و کارتان را مشخص کنید. اگر قرار است یک کمپین بازاریابی خاص و محدود را با هدف فروش یک کالای مشخص برگزار کنید؛ صفحه فرود انتخاب خوبی است اما اگر یک فروشگاه آنلاین با محصولات و خدمات متنوع دارید قطعا به یک وب سایت جامع تر نیاز خواهید داشت.

· روی مشتریانتان تمرکز کنید:

هنگام انتخاب بین صفحات فرود یا وب‌سایت‌ها موضوع را از دیدگاه مشتریانتان بررسی کنید و ببینید کدام یک برای آنها بهتر پاسخ می‌دهد. اگر مشتریان به منبعی برای اطلاع رسانی، آموزش و معرفی محصولات و خدمات نیاز دارند قطعا وب سایت برای آنها مفیدتر است اما اگر قرار است یک آیتم خاص به آنها معرفی شود یا به سرعت به یک هدف خاص در وب سایت شما برسند؛ می‌توانید صفحه فرود را انتخاب کنید.